Ida Zäta

Felicia 18 månader

Världens bästa tjej är nu ett och ett halvt år. Vilket privilegium det är att dela vardagen med en varelse så underbar och perfekt som hon är, jag älskar henne till månen och tillbaka. Snäll, givmild och omtänksam och en helt otrolig storasyster. Ibland under jag hur hon kan förstå så mycket som hon faktiskt gör. Inte ett enda tjuvnyp har lillebror fått, aldrig varit avundsjuk och alltid hjälpsam.

Hon är dock en liten buse och vill gärna göra tvärs för och testa gränser. Klättra är roligt och många gånger sätter mamman hjärtat i halsgropen, detta är ju någonting som hon inte får göra och just därför är det ju extra roligt också. Dörrarna hålls låsta här hemma då vi annars har en dotter på rymmen, jag saknar dörrarna när vi är ute eftersom hon då kan hitta på att springa bort ”bara för att titta på något”. Plocka sten, gunga och åka rutschkana är annars fortfarande utomhus favoriterna, men jag antar att de snart kommer få konkurrans av sommarens vattenlek och baddagar.

I onsdags när vi var på bvc så visade hon lite motvilligt upp sina färdigheter, det är ju aldrig roligt att göra någonting på beställning. Men att bygga med klossar, rita och prata var ju en barnlek. Ord som hon använder själv är borta, där, boll, titta, mamma, pappa, Anton, bajs, tappa, hej och hejdå. Ord som hon kan säga på kommando är Omme (mormor), kaffe, glass, vatten, bada, Edvin, Lisa, ett år, båt, tåg och lampa med flera. Hon använder sig självklart mycket av kroppsspråk också, när hon vill ha vatten så gnäller hon och pekar oftast i köket,  samma sak är det med mat om hon är hungrig.

Någonting som vi dock har kämpigt med vad gäller Felicia så är det tandborstning och nätterna. Det går jätte bra att borta underkäken men så fort vi kommer till överkäken så gråter hon hysteriskt och vi förstår att det är någonting som gör ont. Därför har vi varit till tandläkaren som konstaterade att det var strängen mellan överkäken och överläppen som sitter lite fel och förmodligen kommer behöva klippas när hon blir lite äldre, men för stunden så kan dom inte göra någonting tråkigt nog. Nätterna som är det andra bekymret går i perioder, men oftast så vaknar hon på natten och spenderar några timmar med att rulla runt. Hon är alltså inte klarvaken men heller inte djuptsovandes, det är som om hon går i sömnen fast ligger ner.

Hon är en riktig liten gottergris och så fort hon ser godsaker så spärrar hon upp ögonen, pekar och säger Oj Oj! Det gäller att gömma väl eller äta när hon sover. Glass, choklad och Haribo nappar hör till absoluta favoriterna. Men hon tycker inte om saft och är inte så intresserad av bakverk så därför försöker vi hålla henne ifrån det så länge som möjligt.

0106135

Vikt: 12,6 kilo  Längd: 81 centimeter  Stl: 92

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.