Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Klassisk vaniljgräddglass

Publicerad,

Jag fick en glassmaskin i födelsedagspresent och trots att vädret nu inte längre är det bästa går den på högvarv. Vi testar en ny smak nästan varje dag. Men jag tar det från början. Först ut blev nämligen klassisk vaniljgräddglass. Härligt krämig, ljuvligt vaniljig och god.

vanilj

Klassisk vaniljglass

    3 dl mjölk
    2 dl grädde
    1 vaniljstång
    1/2 tsk vaniljpulver
    2 äggulor
    2 dl socker

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Häll upp mjölken i en kastrull, lägg i vaniljskrap, vaniljstångsrest och vaniljpulver värm upp så att det sjuder (inte kokar). Vispa äggulor och socker pösigt. Ta kastrullen av värmen. Ta upp vaniljstången. Vispa i äggsmeten. Ställ kastrullen på värmen igen och låt sjuda under omrörning till smeten uppnått lite tjockare konsistens. Ta kastrullen av värmen och vispa slutligen i grädden. Låt smeten svalna och ställ sedan in i kylskåp så att den blir riktigt kall. Kör glassmeten i glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner.
Sleva upp i tätslutande förpackning och frys minst en timme.
Servera med färska härliga svenska jordgubbar (passa på medan de finns). Njut!

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *