Det ljuva 40+ livet

Klassisk jordgubbsglass

Det är en ynnest att nästan vara självförsörjande på jordgubbar. Vi får inte ha dem helt för oss själva för Koltrastarna är finurliga och tar sig in under skyddsnätet och kalasar på godsakerna.
strawberry icecream2

Klassisk jordgubbsglass

    1 l jordgubbar
    3 dl mjölk
    2 dl grädde
    1/2 tsk vaniljpulver
    2 äggulor
    2 dl socker

strawberry icecreamMixa jordgubbarna grovt med en stavmixer. Koka upp tillsammans med 1 dl socker under omrörning. Ta kastrullen av plattan. Häll upp mjölken i en annan kastrull, lägg i vaniljpulver värm upp så att det sjuder (inte kokar). Ta kastrullen av värmen. Vispa äggulor och 1 dl socker pösigt och blanda i den varma mjölken. Ställ kastrullen på värmen igen och låt sjuda under omrörning till smeten uppnått lite tjockare konsistens. Ta kastrullen av värmen, blanda i jordgubbsmixen och vispa slutligen i grädden. Låt smeten svalna och ställ sedan in i kylskåp så att den blir riktigt kall. Kör glassmeten i glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner. (min maskin tar max 7,5 dl smet så jordgubbsglassen fick jag köra i två omgångar)
Sleva upp i tätslutande förpackning och frys minst en timme.

Ät och njut och håll tummarna att sommaren kommer tillbaka. Idag hade vi hela 11 grader och givetvis regn. Gissa om barnen frös när det var avslutning i simskola. Hua!

strawberry icecream3

Följ gärna min nya blogg för pyssel, recept, foton och min vardag www.womsa.se/40plus . Välkommen!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.