Den här pajen bakar jag ofta på somrarna och helst med färska bär tex. jordgubbar, hallon eller björnbär 🙂
SOMRIG BÄRPAJ
Pajdeg:
150 g smör eller margarin
1 dl socker
1 st ägg
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Fyllning:
3 dl gräddfil
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 st ägg
ca. 4 dl bär
Blanda alla ingedienserna till pajdegen. Jag brukar micra smöret nån sekund så den blir lite mjuk. Platta ut degen i pajformen. Degen är lite kletig men doppar man fingertopparna i mjöl innan man plattar ut degen så fastnar den inte i fingrarna 😉
Vispa för hand ihop alla ingredienserna till fyllningen.
Häll i bären över pajdegen och därefter häll fyllningen över bären.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca. 25 – 30 min.
Ta ut pajen och låt den svalna. Jag tycker att den blir godast om den får stå i kylen ett par timmar så att den blir riktigt kall 🙂
Nu ska jag prova din paj! 🙂
Ser att vi har samma recept men jag har creme fracie istället för gräddfil , Har liksom fått dille på ananaspajen *Leer*
testa en gång med persika i istället för ananas men tyckte inte den var lika god men alla gillar vi ju olika,ska även testa med hallon/blåbär för det ser ju så himla gott ut =)
Ha en glad helg.
kram
Det här receptet ska jag testa på mina damer på jobbet =) Krya på alla dina små sjuklingar.
Blir till att testa, den ser verkligen super god ut.Kramar från ett grått skåne.
Har hittat hit och följt dig och din familj ett litet tag och tänkte nu ge mig till känna. Pajen lät jättegod, men kan tyvärr inte laga den då några av mina barn inte tål mjölk. Ha det gott!
Åh den ser så god ut!! Borde nog testa!
Kram från en 8-barns mamma
Hej!!
Lät jätte gott!! ska göra, Kan jag få receptet på sirapskakor bara älskar dessa
Kram Kim