Som man ropar får man svar…

..och ropar man där det är tomt och urblåst så får man bara sina egna ord tillbaka som ett eko…visst ;)

Tack sötnosar för era peppande ord!

Ja han vill ha huset, eller han vill ha de pengar han får loss för det, men det var inte det jag var äcklad över igår, det handlade mer om julen. Vi tar det sen, jag orkar inte irritera upp mig nu:)

 

Hur som helst, idag var det ju SOL! Och direkt så höjs humöret med typ 100%, visst är det härligt. Jag ska flytta, jag ska det, och Hawaii ligger bra till, jag googlar efter nån gammal ogift miljardär utan barn där dagligen ;)

Ska bara hitta på honom, sen är det bye bye kylan…Funkar med en australiensare åxå. Möjligen Nya Zeeland, och absolut alla de andra polynesiska öarna. Jag är inte knusslig på det viset:)

 

Killarna och jag blev upphämtade av syrran, och Jordan frågade sin moster vad det var för konstigt på himlen?

Det var ju det tjocka molntäcket som började luckras upp och det blev en strimma ljus himmel längst ner:) Så länge sen var det som han såg himlen… Först såg det inte så lovande ut, och de hade flaggat lite för att det i de östra delarna av Svealand inte skulle bli värst mkt sol…men det blev det.

När vi klev ut från Friskis var det klarblått och solsken ♥

Killarna hittade en liten kompis idag, en tjej som de lekte med, eller kollade på film med, lite om vart annat. De kommer och kollar ibland så att vi jobbar på ordentligt, och när de ser att vi sliter och kämpar så går de tillbaka.

Cirkelfys är alltid jobbigt, och nästan alltid roligt, så även idag. Härligt.

 

Syrran erbjöd sig att hjälpa mig med julbelysningen ute, hon är bäst ♥, så det gick väldigt smidigt. Förra året gjorde hon en McGyver och uppfann ett hjälpmedel:

McGyver

 

Det är ett kvastskaft och en hållare till en regnmätare som vi satt ihop med buntband, och sen kan man enklare nå upp för att sätta upp ljusslingan, utan att behöva flytta stegen hundra gånger:)

Funkar väldigt bra!

 

McGyverPompom bollarna som suttit där sen Patricia tog studenten är nu borta, och även de gamla ballongskruttarna;)

Jag var ju ändå tvungen att bära fram stegen eftersom jag måste rensa hängrännorna. Det ligger ett nät för det rör som går ner till avloppet och där samlas det barr i mängder och till sist rinner inte vattnet ner i röret utan över kanten på rännan. Värdelöst. Men det hade varit ännu mer värdelöst att ha stopp ner i avloppet;) (där ute med)

Jag borde ha klättrat upp på taket och rensat i den andra änden med, men struntade i det, det verkar ändå inte rinna bort där.

Vi satte upp belysningen på huset, garaget, vid fönstret och busken, och det blir så fint:)

När syrran ändå var här, med arbetshandskar på, så hjälptes vi åt att släpa undan basketkorgen, så nu ligger den under den stora granen, där jag har ett väl synligt förråd av allsköns bråte, men det är bra, granen är som ett tak:)

Den stora dynlådan fick vi undan med, den var alldeles för tungt lastad när vi körde hem den från campingen så botten höll på att gå ur, så den hamnade precis där vi lyfte av den från kärran, precis intill uppfarten, och där kan den inte stå, Blir det snö ( gud förbjude) så måste jag slänga upp snövallar där. Nu står den på sin plats den med.

Härligt!

När syrran åkte hem fortsatte jag med att koppla ihop allt. Om det kommer hem en elektriker hit, eller Arga Snickaren, så kommer jag få århundradets utskällning, för det är skarvsladd på skarvsladd, förgreningsdosor och timers i en salig röra:) Å andra sidan, så brukar elektriker vara de som har det värst med sånt, lite som Bagarens barn har inga bullar , eller Skomakarens barn har inga skor;)

Nu lyser allt, och nästan allt är kopplat till timer, så det är tänt mestadels men släckt under de få stackars ljusa timmar som kanske bli, mellan typ 10-15.

Pumpvägen

 

Man får blunda för markisen, den går inte att veva upp längre än så där.

Tidigare hade vi en slinga som blinkade här, mycket coolare, men det här är fint det med:)

pumpvägen

 

 

Fyra ljusnät ihopsatta till två större, ligger över en Ölandstok, en buske alltså, och lyser så fint, men den bilden ville inte hoppa över från mobilen till datorn..och sen sitter det lite snöflingor i rabatten, några hjärtan i poolrummet och en ljuslykta med nät i.  Jag har några grankransar med ljus kvar att sätta upp, det blev för mörkt för att hålla på.

Jag har dragit ut en lång kabel till motorvärmaren, och satt in kupé´värmaren i bilen, men inte fått på vinterdäcken..eller kommit iväg till återvinningen, men man kan ju inte hinna allt.

 

När man ändå är ute och grejar så gör man ju massa småsaker, som att riva loss de vissna växterna från krukorna, där murgrönan är fin än, ta ner de hängande krukorna, flytta undan grejor som inte ska vara där. Gå ut med blomkrukor i carporten, flytta ihop lite pantflaskor, flytta in de två solstolar vi haft kvar, ta in det som låg på vädring efter att Patricia och killarna bytt rum, och sånt där.

När det var kolsvart, vid 16 typ gav jag upp och gick in, pratade lite med ungarna, och sen var det duschen. Jag var ordentligt frusen om fötterna, gummistövlar är inte direkt varma, och det var härligt att tina upp.

När jag kom ut höll Patricia på med middagen så jag slängde mig på kökssoffan och ”övervakade” med näsan i mobilen och ett parti Wordfeud…efter att inte ha spelat det på evigheter så började syrran och jag om igen, och det är alldeles lagom, man gör i sin egen takt. Idag fick jag till ett bra ord;)

bitch wordfeud

Tyckte att det stämde in på min sinnesstämning ;) haha, man ska inte underskatta mig….

Liten_ngel_till_dj_vul-259x300

 

Jamie är en liten djävul han med ibland..

JamieEller han har en liten samling smådjävular på sin tröja iaf ;)

Han var ute och hjälpte till med belysningen nästan hela tiden, han tycker det är så roligt att få vara med:)

Inte fryser han heller, varmblodig som sin största syrra Janelle, som nästan aldrig fryser, och gör hon det så har hon feber.

 

Efter middagen har jag tvättat lite, fått hjälp av Robban att bära ner en stor tvättställning i tvätteriet, och provhänger den nu med mina träningskläder. Min jacka ligger i tumlaren och borde vara torr nu, den var i så stort behov av en tvätt redan i våras men sen hängde den bara kvar i hallen i ett hörn, och nu har jag ju använt den några veckor ytterligare…urk, men NU är den ren och fin:)

 

I morgon är det en spännande dag!

Det är dags för Mammaboosten

mammaboosten

 

Jag tar med mig två fina vänner, möter upp en annan fin vän med flera andra vänner och sen blir det SHOW!

Härligt!

Tåg till Stockholm, och sen är det på Waterfront, där Europe spelade, ett stenkast från stationen så det är perfekt.

Jag tror det kommer bli toppen!

Det finns biljetter kvar om ni vill se den:)

 

Nu ska jag väl hoppa i säng då, jag hör ända ut hit hur Jamie snusar och det låter så mysigt ♥

 

Natti natti :)

49

Små tips ForLife:) och Ensak

Jag får massa mail, och jag hinner ibland inte alls med, men försöker i alla fall.

Ibland är det saker som jag tycker att jag kan puffa lite extra för, som detta tex:

Jag kopierar: ForLife som drivs av företaget Helpers Alliance Sweden AB (Org.nr. 556915-7174) är ett företag som genom sin roll som anordnare i Jobb- och utvecklingsgarantins sysselsättningsfas hjälper deltagarna att skaffa erfarenhet, meriter och referenser för framtida jobb genom ett aktivt arbete till förmån för cancerforskning.

 

ForLife säljer bland annat mobilskal

forlife

Och nu även armband och halsband med tanken att man ska kunna ha sin ICE ( in case of emergency, alltså typ sin närmaste som man kontaktar om något skulle hända en) så att räddningspersonal enkelt kan se det. Många lägger ju in det i sin mobil, men sen skyddar man telefonen med en kod….

forlife

Jag tycker det är en väldigt smart idé :) Kanske en julklapp till nån äldre släkting? Finns för barn med:)

Försäljningen sker till förmån för Cancerfonden.

Ni hittar ForLife här

 

Sen fick jag ett jättegulligt mail från en kille som heter Rickard, som har startat en ny köp och säljsajt, som heter Ensak.se . Den är alldeles nystartad och han bad så fint om lite hjälp om att få dit folk, så ni kan väl kika dit om ni vill, och kanske hittar ni något bra, eller så säljer ni nåt, det är helt kostnadsfritt och 10% av intäkterna går till välgörenhet.

ensak.se

Det var dagens små tips:)

Nu ska jag sova!

Natti natti:)

 

22

Lagt på is..

Idag blev jag inget annat än äcklad.

Ett inlägg ligger i utkastkorgen och väntar, kanske får det ligga kvar där, kanske inte, men det är riktigt skönt att skriva ner alla ord som annars hoppar omkring i hjärnan som popcorn:)

När man inte tror att folk kan sjunka lägre liksom…När ska det fattas att det inte är jag som straffas, det är barnen, det är alltid barnen.

 

Idag orkar jag inte riktigt, jag är trött ända in i själen redan som det är, och jag kan bara hoppas på Gör om gör rätt.

För guds skull. Eller åtminstone för barnens ;)

Jag sammanfattar det med Fuck You You Fucking Fuck, det säger det mesta.

 

Så, över till annat.

Vad nu det kan vara, jag känner mig som sagt rätt trött. Men, jag hade ett Ikea besök att klara av, så efter att ha ätit frukost, röjt, fixat, grejat lite och sådär så tog jag med mig Patricia, Jamie och Jordan på en liten tur.

Fyra hyllplan till lagerhyllan lades i kundvagnen och det var en snabb runda idag. Jordan blev så besviken när vi inte skulle äta eller fika, stackars liten ♥ Vi får ta ett nytt besök snart med andra ord.

Hemåt igen, i ösregn, härligt novemberväder vi har:) men i morgon ska det vara sol! Jag har planerat alla uteaktiviteter tills då så jäklar om det är fel;) Jag tänkte sätta upp ljusslingorna, och samtidigt när ändå stegen är på plats så ska jag rensa hängrännorna IGEN. Det fullkomligen väller över vatten på flera ställen, och jag som var där uppe i höstas och ta mig sjutton nästan skrubbade med tandborste? Men men, med tanke på hur mycket barr det har ramlat ner överallt, stora drivor, så fattar jag ju att det samlas även där.

Sen återvinningen för att få iväg alla sopor jag rensat ut ur matkällaren och övriga ställen, och ändå är det bara en bråkdel…massor kvar. Kanske om jag törs så klättrar jag upp på krypvinden och kollar musgiftet. Mest troligt törs jag inte…Det finns ju folk som får betalt för att göra det, dumt att ta ifrån dem deras arbete;) *skyllerpådet*

Idag då, när vi kom hem så började Patricia med middagen, så den var klar redan 15.30. Hon började jobba 17, och behövde åka 16.15, och jag och småbarnen skulle till Friskis 17.30 så det fick bli tidig mat idag.

Jag skruvade ihop den sista lagerhyllan, baxade in den på plats och satte tillbaka det som skulle dit igen.

Klart!

Det blev snyggt. Eller alltså, det ser ut som innan ganska precis men städat och ordning och reda:)

Vi åt mat, och efter att vi fixat köket så var det påklädning av ungar och ut i bilen, jag fick med mig Corrinda och en kompis som jag släppte av vid kyrkan för konfirmationen, och sen vidare.

Jag måste ha satt fast mina torkarblad fel på bilen! Nåt jäkla fel är det iaf för de torkar av så fint utom just precis i mitt synfält…så irriterande, och jag bytte plats på dem först, men måste nog be pappa titta på det. Hur svårt ska det vara?

Det är jobbigt att köra bil nu, kompakt mörker som liksom äter upp allt ljus från lyktorna, både mina och övriga trafikanters och så alla galna cyklister och gående som tror att de syns i sina mörka kläder…hua!

Regn på det, och torkare som inte funkar som de ska gör att det var koncentration på hög nivå:)

Vi hämtade upp syrran och var för en gångs skull i väldigt god tid, och ungarna pep direkt in i barnrummet för att kolla på film.

Jag var trött redan efter uppvärmningen, och kände mig helt slut efter första varvet och det blev ju inte bättre. Jag vet inte riktigt varför det var så idag, tippar på att det var min allmänna irritation som ställde till det.

Men det som inte dödar härdar och det är skönt efteråt:) Mindre skönt att veta att man ska köra 15 med Paolo sen när man kommer hem….inte optimalt :)

Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie stod och kikade på oss i fönstren mellan varven, och mellan varven sprang de runt med några andra barn och lekte. Så småningom kom vi iväg, och givetvis somnade pojkarna i bilen, och sov gott medan jag var in på Willys och handlade lite, bröd och pålägg så vi kunde äta lite smörgås, det behövs när man ätit så tidigt middag. Jag bar bara in Jamie sen, och han somnade om ♥ lär inte bli nån sovmorgon i morgon med andra ord;)

Det var väl lika bra att köra på när man ändå är ombytt så jag tog de där jäkla 15 minuterna, och rev av Paolos pass, och sen var jag officiellt slut:)

I morgon är det cirkelfys med Björn kl 11,det är bra då hinner man med nästa pass senare:)

Jag vet att det är tack vare träningen som jag fungerar idag, och de där påslagen av endorfiner och adrenaliner är guld värda:) Love it. Loooove it:)

 

Jamen alltså det var dagen det…wow:)

Nu ska jag snart hoppa i säng, ska tipsa er bara, men det blir i ett nytt inlägg som kommer snart:)

Tills dess…bye bye:)

Tävla om en Handångrengörare!

Eftersom Loppi haft spaminvasion så kunde jag inte lägga upp tävlingarna förra veckan, så därför blir det TVÅ idag, fatta vad bra:)

 

 

Här har ni chansen att vinna en Philips SteamCleaner Multi som är en handångrengörare som tar bort 99,9 % bakterier.( Sa jag att jag har bacillskräck??, hihi)  Handångrengöraren tar bort fett och svåra fläckar och kan rengöra alla typer av ytor, till exempel köksbänken, köksfläkten eller kaklet i badrummet. Den kommer åt även i trånga hörn och du behöver inte använda något rengöringsmedel.

 

Philips SteamCleaner MultiFinns mer att läsa för den nyfikne här på Philips sida

För att vinna en SteamCleaner Multi så behöver du bara lämna en kommentar där du motiverar varför just du ska vinna. Den 28 november kl 24.00 utser jag en vinnare!

 

Värde: 799 kr

I samarbete med Philips

 

Lycka till!

16

Nu tävlar vi! Om en SanDisk Connect!

SanDisk Connect är en liten hårddisk som trådlöst kan kopplas till smartphone, surfplattor eller datorer – utan att man behöver tillgång till internet! Det enda som krävs är att ladda ner SanDisk gratisapp som automatiskt kopplar ihop dig med hårddisken och sedan kan du både ladda upp och ta del av filmer, bilder och dokument med ett knapptryck (oavsett om du har internet). SanDisk Connect kommer i två versioner – Connect Flash Drive, som är lite mindre och ser ut som en USB-sticka, och Connect Media Drive, som är större och lite mer avancerad.

Ni tävlar om en Wireless Flash Drive!

sd-WirelessUSBDrive-family

Alltså perfekta julklappen eller köp för vintersemestern när man inte kan koppla upp sig till internet men ändå vill kunna titta på filmer, dela bilder eller ha tillgång till dokument utan att fylla upp allt utrymme på mobilen eller surfplattan. En av de bästa funktionerna är att flera personer kan använda den på samma gång, så barnen kan se på var sin film på olika enheter samtidigt som dig! SanDisk Connect kan kopplas ihop med upp till 8 enheter och Connect Media Drive kan streama HD-kvalitet till 5 enheter samtidigt.

 

Ni som har lite bättre koll på sånt här än vad jag har, fattar ju att detta är bästa grejen! En liten smart pryl helt enkelt.

Läs mer här om ni vill: San Disk

 

Ni tävlar genom att lägga en kommentar här under, och senast på fredag 28/11 kl 24 vill jag ha dem:)

Lycka till!

 

I samarbete med SanDisk

8


Carola Wetterholm, 9 -barnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt tex...och mat...och ytterkläder i den trånga hallen...;) Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Senaste inläggen

Följ mig på instagram: @carolawetterholm

Follow on Bloglovin

Arkiv

Senaste kommentarer

Kategorier

Senaste inlägg

Meta

Läs liknande bloggar

 • familjenannorlundaFamiljen Annorlunda
  Kategori: Familjen Annorlunda
  “..och ropar man där det är…”
 • anithaschulman78Anitha Schulman
  Kategori: Familjen Annorlunda
  “Jag har följt Skugge och Läckberg…”
 • tinkkaTiobarnsmamma
  Kategori: Familjen Annorlunda
  “Åkte och hämtade upp flickorna i…”