Frånvaro-förklaring:)

Hej!

Jag har haft aningens fullt upp sista dagarna, och inte riktigt varit vaken så länge att jag hunnit uppdatera er om mitt oerhört spännande liv;)

Jag vet att jag säger att svaren på frågorna kommer hela tiden, och det gör dem, men om ni läst frågorna så inser ni nog att en del  är av en rätt delikat natur och jag har helt enkelt haft lite svårt att veta hur mkt jag ska berätta. En del tycker att jag klagar och gnäller;) Men de kommer, jag har svarat på nästan alla, nu ska jag låta dem vara i någon dag, för att sen läsa igenom dem och känna så att de känns ok.

Nå, mitt liv då, vad händer?

Ja, i fredags så var det dags att flytta grejor, från en lägenhet till en annan, för Janelle och Simon fick ju inte bo kvar. Detta med att bo i andrahand är som det är, och jag kan lugnt säga att jag är aningens irriterad på anledningen att de blev uppsagda, men det tar vi en annan gång, eller inte för det hjälper ändå inte.

Vädergudarna kanske hörde min klagan och tyckte att de skulle visa den där gnällröven, för vi hade perfekt flyttväder, med strålande sol och lagom varmt och skönt. Underbart ! Tack:)

Men som tur är fick de tag i en ny, det handlar enbart om kontakter, finns inte en plan att de får ett förstahandskontrakt på något vettigt idag, om de inte vill bo trångt som satan och betala dyrt;) I ett år får de nu bo i en lägenhet som är möblerad, vilket ställde till det lite eftersom de ju har ett helt hem. De är superstrukturerade och duktiga på att packa, så de hade packat allt, märkt upp kartongerna med vad som skulle förvaras och vad som skulle med. Det var bara att bära:) Dels till det garage de fick ställa in saker i, och dels till lägenheten. De ligger ett stenkast ifrån varandra så det var ju inga transportsträckor att tala om.

En trappa ner, och tre trappor upp;) Utan hiss såklart annars är det ingen sport. Och sådana där sugande jobbiga trappor att man måste vila efter två våningar;)

Men det gick bra, vi började halv elva och var klara halv elva, häpp.

flytta

Lägenheten är jättefin, nyrustad, helt precis stamrenoverad och bara jättefin. Enda minuset är ju att de bara får bo där ett år, så nästa juli vet vi vad vi gör igen då;)

Simons mamma bor i en av de respektablare delarna av stan, och det är även där de nu fått lägenhet, så de bor flott lägesmässigt:) Det är en av hennes kompisar som hyr ut den.

Vi bar och släpade, med avbrott för mat och lite vätskestopp, och det kändes ju i ben och fötter dagen efter, men då var det inte läge att ligga på latsidan för vi skulle till Gröna Lund.

Även här var vädergudarna villiga att visa sig från sin allra bästa sida, och vädret igår måste ha varit en av de finaste dagarna sen början av juli. Strålande sol, varmt, klarblå himmel och bara ljuvligt. Vi packade med regnponchos, och extrakläder, för det är ju ingen ide att frysa och bli blöt vi vågade såklart inte lita på att det skulle hålla i sig. Men det gjorde det:D

Två bilar, min med sju och syrrans med fem, och så susade vi iväg. Jag körde först och höll som ALLTID på att ta fel när vägen delar sig nästan framme i Stockholm…varenda gång, hur svårt ska det vara?? Först missade jag avfarten vid Järva krog för den delen, men det var lika bra för det var inget strul den vägen som vi befarat..Jag begriper inte hur det inte kan vara skyltat så idioter (=JAG!!) hittar.. men å andra sidan så kanske jag skulle kört fel ändå, det har liksom blivit min grej;)

Men ett samtal från syrran i bilen bakom och en ful sväng över den målade refugen gjorde så vi kom rätt, man kan lugnt säga att det var i sista sekunden jag svängde;)

Framme vid vår parkering som vi brukar stå på så packade vi ur ungar och grejor ur bilen och så gick vi den lilla biten till Grönan, och gick in. Ungarna vill åka allt, samtidigt, och vi gjorde som vanligt så att vi började på ”barnsidan” och lät småbarnen åka det de ville. De som ville får gå över till andra sidan, och Patricia och hennes kompis Bella drog iväg, medan Janelle och Simon stannade med oss. Det var inte så jättelånga köer, men de kom snart, och sen var det inte kul alls. Det blir ju så med sol och värme…och det är vi väl medvetna om åxå. Och det är skönt med sol när man sitter mest bredvid och håller koll:)

Robban förbarmade sig över Jamie och åkte veteranbilarna.

gröna lund

gröna lund

Cirkuskarusellen är alltid populär hos småbarnen, och när de är små måste man ju åka med dem, och det finns ingen av oss vuxna som gillar den eftersom man blir så jäkla illamående efter några varv;)

Vi tittade på barnteatern, och fikade lite, vi hade med oss goda bröd och mjukost på tub, vår special på utflykter, det är så enkelt och fräscht. Ingen svettig ost eller korvskivor på snedden;)

Det var ju Sommarkrysset och jag som är svag för Brolle var tvungen att kika på honom när de repade, han är en såndär människa som jag blir så glad av att se, karisma så det sjunger om det. Rätt var det var så kom Danny med, så det var mkt trevligt att köa i närheten, men sen missade vi hela krysset på kvällen, och det var lika bra det, för genrepet är alltid mkt roligare:)

Vi parkerade vagnen och nån vuxen vid Lustiga huset, och där satt jag och funderade på om jag skulle åka Insane..

gröna lund insaneOch bestämde mig som alltid för att det skulle jag absolut inte:)

Jag åkte nästan ingenting i går, det var sådana köer att jag inte iddes, jag åkte några med ungarna: Blå tåget, bla, och sen gick jag väl hundra vändor i Lustiga huset, men jag kan lika gärna sitta och njuta i solen.

Jag ville dock gå i det nya hypade Spökhuset, vad det nu kan kallas för, The haunted house, kanske? Det var bättre än jag trodde, med inspiration från sinnessjukhus var det suggestivt obehagligt, och kröp lite under skinnet, men speciellt läskigt är det inte. Jag älskar dock att bli skrämd, och det blir man ju:)

Hoppade över alla berg och dalbanor, även Kvasten som jag älskar, för köernas skull, men åkte Tekopparna för första gången på evigheter. Jag, syrran Janelle och Robban i en kopp och Jordan, Lovelia och Trixie i en. De små ville snurra sin kopp och det ville inte vi;) Innan vi satta fart så skojade vi om att det var läskigt och precis när de körde igång så högg vi tjejer tag i ”ratten” i mitten och låtsades bli rädda. Jag satt mitt emot Robban och hans min var helt obeskrivbar, han tyckte vi var fjolliga. Jag började garva, och syrran och Janelle med, och det slutade med att vi skrattade så vi grät, åt Robban som skämdes lite smått över sin knäppa familj, men ändå inte, ni fattar va? Lite sådär pinsamt men ändå kul:)

Så hela den åkturen, skrattade jag så tårarna rann, varenda gång jag öppnade ögonen såg jag Robban framför mig och skrattade ännu mer, och när vi sen ökade farten så flög vi ju runt som vantar eftersom vi skrattade så vi inte kunde hålla fast oss:) Småbarnen i tekoppen intill skrattade åt oss de med , och jag tror vi hörde över hela Gröna lund;)

Helt klart bästa åket någonsin:)

Trots köer höll de humöret uppe:

gröna lundOch lyckan hos Jordan när han tjatat efter sockervadd tusen gånger och jag gick och köpte det med honom…man kan köpa lycka för pengar helt klart:)

sockervadd gröna lund

Och även på detta vis:

gröna lund

Patricias kompis hade tur i lotteri, hon tog med sig lite barn och de vann:)

Vi satt ju vid Lustiga huset och hängde, och det är lika kul att se folk i trapporna, varenda år.

gröna lundJag kan gå i de här utan problem, och kan därför inte riktigt fatta att det kan vara så svårt:) I år hade jag långkjol så jag kände inte att jag kunde, det är inte helt bra att fastna med kjolen under dojorna och tappa den framför en hel publik;)

Trixie vågade sig på den med mig i trappan i mitten, den som inte rör sig, och hon klarade av det, med hjälp och instruktioner om när hon skulle byta fot, men hon tyckte den var läskig.

Belysningen är så fin:

gröna lundSka sno ihop nåt sånt här hemma med tror jag;) Synd bara att min enda lyktstolpe på tomten är ett myrbo, så den är icke fungerande…men det får jag lösa, nån gång.

Vädret var fantastiskt hela dagen, och hela kvällen, inte en droppe regn, och inte speciellt kallt. Härliga sommar, som jag saknar dig!

I Uppsala, där jag bor, så har vi inte haft många dagar utan regn, och det har varit väldigt kallt, speciellt på kvällarna, så jag känner mig på allvar helt blåst på sommaren. När solen väl visar sig så suger jag i mig, och vill ha så mkt hud bar som det bara går för att riktigt kunna ta in solen genom varje por. Nu kunde jag inte gärna klä av mig igår, men ni fattar;)

Framåt kvällen lättade det med folk, men inte förrän efter sommarkrysset var det vettigt i köerna, och då passade ungarna på att åka, och på en timme så hann de nog lika många åk som tidigare under dagen:/

Det är värdelöst med köer när man betalat dyra pengar för att åka, så är det bara. Jag fattar att det är så, men jag gillar det inte.

Men, så är det, jag vet det och jag gillar läget.

En groupie såklart:

IMG_7096 gröna lund

Eller två, eftersom Robban försvann när det var dags för den första;) Och lyset var inte så bra och det blev suddigt och alla ser muppiga ut, och Lovelia är ledsen för hon hann inte åka Vilda Musen, och och och…;)

Skit samma, det här är min härliga familj och jag älskar den! ♥

Vi gick inte från Grönan förrän de släckte lysena och det är samma visa varje år:) och så promenerar vi vår väg tillbaka till bilen. I år blev ett av barnen akut bajsnödig fem minuter efter att Gröna Lund stängt, och vad gör man då? Herrejösses…vi gick förbi Kungliga motorbåtsklubben eller nåt sånt, och Patricia skickades fram med ett syskon för att charma den unga killen som satt där och vaktade, och jodå vi fick låna toaletten, and he saved the child:) Det var alldeles för långt till nåt Mcd eller så nämligen. Akut är akut.

Hemvägen var som alltid rätt enkel, alla somnar i bilen, och Janelle som satt i fram hos mig var så trött hon med, men pratade ändå med mig hela vägen, skönt med lite sällskap. Det är ingen trafik att tala om så det går kvickt att köra, och väl hemma går alla i säng direkt. Doris och Corrinda, som inte ville följa med oss, för hon var nyss där med en kompis, väntade på oss, och hade massa kul att berätta. Doris är ju ett energiknippe, men oj så underbar. Corrinda och hon har bondat ordentligt nu ♥

doris valp

Nu måste jag i säng, för 9.00 ska jag och valpen vara hos veterinären…hur jag nu ska lyckas med det…men det blir bra. Tror jag:) Sen ska syrran och jag fortsätta att köra skräp, jag har shanghaiat Anna och Lasses släpkärra ett tag;)

Nix…sängdags!

Natti natti :)

Regn och rusk

Jordbävning, ösregn, översvämmade vägar och källare, åska, blixt och dunder och nån solglimt där i mellan. Jag blir mer och mer övertygad om att vädergudarna har nån pissingcontest där uppe. Vem har ballast vädereffekter, vem är uthålligast, vem är påhittigast? Vem vaknar ur fylleslaget först och får igång sitt väder? Och vem är tvåa på bollen och avbryter den flestas? Och varför i hela friden är solguden ALLTID sämst? 

Nån slags rookie där uppe eller vad? Sol-praktikant? 

Jag har kommit till nån slags punkt att jag förutsätter att det är Skitväder, och om solen skiner så väntar jag bara på att den ska gå i moln och ersättas av regn. Denna sommar måste vara den sämsta i mannaminne! Eller kvinnominne för jag kommer då inte ihåg nån;)

Ungarna är rastlösa, och idag stoppade jag in dem i bilen och åkte till Ikea. Vi måste ha en ny grind i trappan. Den som sitter där börjar gå sönder och jag vill absolut ha en där, dels för Doris skull nu, men lika mkt för att trappan ner sitter precis vid ytterdörren och det är allt för enkelt att ta ett steg lite fel där. Jag vill alltid ha möjlighet att stänga till där. För allas skull. 

Köpte en man viker som ett dragspel och ska bara få upp den åxå..;)

Barnen for runt, och vi avslutade med korv. De fick sen springa vändor nere i parkeringsgaraget för de var så jäkla stissiga;) Längs en kant där inga bilar kan köra såklart. 

Sen var den dagen slut.

Eller det var ju annat som hände, tex så samlade jag mördarsniglar i en hink med vatten och diskmedel. De låg stilla där i, och antingen låtsasdog de och har krupit ut allihopa i morgon eller så tvärdog de på riktigt. Vi saltar sniglar annars, ja jag vet vad en del av er tycker, men min filosofi är följande: djur som håller sig utanför mitt hus och min tomt lämnar jag i fred. Djur som inkräktar tar jag ihjäl på det sätt som är skonsammast för Mig. Inte dem. Mördarsniglar gör inget gott. Inte i vårt ekosystem och definitivt inte i min trädgård, och bör därför utrotas. Spindlar gör väl nån slags nytta, och ute får de vara ifred, inne dammsuger jag upp dem eller sprayar Radar. Eller slår ihjäl med flugsmällaren. Myror.. Utanför min ytterdörr åker de på Funlight, häromdagen attackerade jag dem med nåt getingdödarskum, de dog direkt, men återuppstår snart som varje år;)

Så lyder min filosofi;) hård men rättvis;)

Men eftersom Doris tyckte att insaltade torkade mördarsniglar var en delikatess så vill jag inte salta mer. För Doris skull, som inte ska äta salt. Alltså provade jag dränkning. Få se i morgon om det är ett effektivt sätt. 

Klippa av dem kan ni som inte kräks av det göra ;)

Nå, nu måste jag sova, det är dags att flytta möbler i morgon. Jag ska offra till vädergudarna ( tar de dränkta mördarsniglar tro?;) så vi kanske slipper skyfall iaf, det blir så himla mkt jobbigare då!!

Natti natti :)

Följ mig på Instagram

Annons

Går bra det här:)

Doris var ute och låtsades kissa vid midnatt, sen gick hon in och pinkade på tidningen;) och sen kröp hon ner i babyresesängen jag hittade i garaget när jag letade efter nåt mysigt att sova i, och sov som en stock till kl 10.00:)

Hon gillar den där sängen och jag som tänkt ha den bara tills jag hittade nån gorgeous glammig får väl tänka om. Funkar med en grön Briosäng åxå;)

Den står vid min sida på sängen och i morse när hon vaknade så sträckte hon ut hela lilla sig och njöt av att bli klappad på magen. Idag har hon inte varit lika stissig som igår, utan lugnare. Inte konstigt med alla intryck igår såklart:)

  
Hon är ljuvlig! Och har skitvassa tänder;) Hon får riktiga bitryck och fasen om man inte har nån pinne till hands då.. Aouch. Ungarna har kommit på en klurig ide, de tar på stora höga gummistövlar så gör det inte ont när hon biter dem i benen.;)

Det är ju inte direkt som att hon lyssnar och kliar det i tänderna så måste man ju bita.. Men helst inte oss då;) Det börjar ge sig, hon bits och jag morrar lite, då ger hon sig ( ibland)

Jag har beställt tid för spruta, på måndag. Enda lediga tid denna vecka var fredag och då ska jag hjälpa Janelle och Simon att flytta, så måndag blir det. Försäkrade henne gjorde jag åxå. Och tog TryggHansa eftersom jag har alla andra där, utom katterna som har Agria. Inte vet jag? Är det bra? Tog nån med typ 40.000kr i veterinärvård och självrisk på 1600kr. Blev drygt 2000kr/år, låter det vettigt?

Lilla fröken Doris smet ut genom grinden, jag har nogsamt satt för kompostgaller på grindarna som har för stort mellanrum på pinnarna, och hon tryckte sig då igenom mellan de båda delarna av grinden och stod lycklig på andra sidan och viftade på svansen:) men kom direkt jag ropade på henne :)

Nu har jag förstärkt med mera galler;)

Vi har en stor tomt med buskar, träd, högt gräs, lågt gräs, stenparti och massa skrymslen och vrår, och den är inhängnad med ” dagisstaket”. Enda svaga punkten är grinden. Det har varit guld värt med alla barnen och nu ännu mer:) Snygghetsfaktorn är inte så hög, även om jag tycker det är rätt ok, men praktiskt som sjutton! Doris är helnöjd med att skutta runt lös på tomten och promenader tycker hon är rätt överskattat, men vi går små, superkorta bitar på vägen.

  
Studsmattans skydd var väldigt fint att sätta de kliande tänderna i :)

Mamma och pappa har varit och bekantat sig med henne idag, och är såklart bedårade. Så även syrran som kom och hämtade mig på kvällen för lite träning. Patricia och Robban var hund och barnvakt;)

Jag passade på att handla lite på väg hem, och sen har jag myst i soffan med lillskruttan som gärna ligger på mina fötter. Hon ligger en stund i famnen men när det blir för varmt hasar hon ner bredvid eller ner på fötterna som sagt;)

Hon går gärna och lägger sig i babynumerahund sängen, och när Jamie gick och lade sig så följde hon med in och kurade ihop sig i sin säng:)

Det är galet näpet, och jag kan lugnt säga att jag älskar den där lilla krabaten redan och ser fram emot att få dela livet med henne. ❤️

Nu ska vi sova, hon snosar redan i sin säng:)

Natti natti:)

Doris ❤️

I många år har jag velat ha en, och nu är hon här. Säg hej till Doris !

  
Ja vi har tänkt igenom det. Nej det var inget impulsköp. Ja jag vet hur mkt jobb det är med en valp. Ja jag tror att det kommer gå bra. Ja det är en skräckblandad förtjusning. Ja det känns sjukt ansvarsfullt, betydligt mer än att få barn;)  Nej jag kan inte ett dugg om hundar, men hur svårt kan det vara? Jo skitsvårt såklart men ändå inte liksom :)

Ja jag är tokkär:)

Ja, jag tror att detta kan vara något som vår familj behöver, på lite olika sätt. Och ja jag fattar att jag kanske tagit mig vatten över huvudet men jag tror att detta kommer bli toppen!

Jag har backup-planer för den närmaste tiden och det känns bara väldigt härligt och bra:)

Doris är 12 veckor, och en blandning av cavalier, spaniel och Lhasa apso. Hon är tre smurfar hög men bits som en T-Rex;) kan komma på inkallning, sitta, ligga och vacker tass.

Hon kommer från en familj som insåg att de inte riktigt hinner med, flera barn varav en bebis, och de var kloka och kärleksfulla nog att sälja henne så hon får den tid hon behöver istället för att hamna lite på undantag.

Till stor sorg för dem såklart men lika stor glädje för oss:) och vi kommer hålla kontakten såklart. En tjej som Doris vill man inte släppa helt.

  
Vi hämtade henne idag, bilresan gick toppen och hon har ägnat hela eftermiddagen åt att utforska oss och sitt nya hem. Vi har stängt grinden ner så hon inte kommer dit och hon gnäller efter ungarna när de försvinner ner, men det är nog skönt för både valp och barn att få lite privacy. Jordan och Jamie har lite svårt att fatta att att hon tror att de vill leka när de springer iväg och det blir lite stissigt mellan varven men det lugnar sig snabbt.

Smulan och Zlatan har fräst åt  henne och hon lägger sig ner och visar hur liten och obetydlig hon är när de kommer i närheten, men är ändå väldigt nyfiken. När hon låg i min famn i fåtöljen så hoppade Zlatan upp för att lägga sig där han med, men ångrade sig efter att ha kikat lite på henne:)

Jag tror det kommer funka!! Jag hoppas det innerligt, för annars vet jag inte vad vi gör.

Det är hopplöst att fota henne för hon är inte still många millisekunder;) men vi jobbar på det, att få bra bilder alltså, still vete sjutton ;)

Nu är hon ute med Robban och sen ska vi sova. Hon brukar sova hela nätter så vi får väl se;) Jag hoppas det men förväntar mig det inte.

Ni får gärna ge oss alla råd ni har, jag har många kunniga omkring mig men nan kan aldrig få för många goda råd, så kan man sålla sen :)

Natti natti :)

Annons

Harpalt, och utflykt

Idag har jag sett en liten harpalt, en harunge, och det hade ju varit gulligt, OM det inte var så att den satt i munnen på Zlatan….:(

Hur fasen han lyckats få tag i den vet jag inte, och det är inget jag uppskattar heller, men jag var ju för sent ute, och även om den lille levde, så var det inte långt kvar. Corrinda ville att vi skulle ta in den och pyssla om den, ”göra den frisk” men det går ju inte. Det är ju bara att förlänga lidandet. Jag vände och gick in, och lät Zlatan slutföra det han påbörjat. Brrr.

Det är första gången de tar en hare, de brukar mest fånga möss, och det är tacksamt så slipper vi ha dem inne;) och fåglar. Förra sommaren slog Smulan till på en fladdermus!  Små harbebisar är inte ett endaste dugg ok. Det fick han såklart höra, den bäste Zlatan, men de kan ju inte begripa att möss är ok, harar inte ok.

Jaja. Jag hoppas att han tog den med sig, så jag inte behöver begrava den i morgon bitti:/

 

Förutom det, så har vi varit på utflykt idag:)

Och det regnade inte!! Whihooo:) Däremot så blåste det så man höll på att flyga iväg;)

Vi åkte till Gamla Uppsala Högar och Vikingamuseet som ligger där, det heter säkert nåt annat dock.

  
Först gick vi upp på de stora Kungshögarna, där det ligger diverse gamla kungar begravda, eller låg?

   
    
 Sen så gick vi in i själva museet, och just nu kom jag ihåg att jag skulle köpa MJÖD ju…skit. Jaja.

Jag måste säga att både jag och syrran blev ganska besvikna på det, det kändes svårt att veta var man skulle börja, det var liksom inget flyt i det. Vi som var på ben Vikingagård i Årsunda förra året, där de befolkar byn och lever vikingatidsliv under en, eller några veckor, kände att det besöket gav oss otroligt mkt mer. Uppsala borde åka dit på studiebesök;)  Men skit samma;) De hade en barnhörna, där ungarna fick prova brynjor och hjälmar och de var helnöjda.

   
   
 

Vi skulle pyssla, det var den primära anledningen att vi var där, och idag bjöds det på Drakar. Flygande pappersdrakar alltså, och jag och syrran hjälpte barnen att göra varsin. Jag har gjort många drakar under åren, och de brukar flyga rätt bra. Det gjorde även de här, och halv storm är ju tacksamt just då;)

  
Det tog en timme att pyssla ihop dem, och sen provflög de utanför, och hann även med lite spel på nån dator, givetvis kopplat till vikingatiden.

   
    
 Sen var klockan matdags, och eftersom vi skulle träna, så for vi förb McD, och stoppade i dem varsitt Happy meal, och det slank ner en dubbel cheesburgare hos oss vuxna, Jag älskar Mcds cheeseburgare, min solklara favorit:)

Lite lek i leklandet utanför, och så drog vi och tränade, barnen kollade på film under tiden, eller som Jamie, som gärna står och kikar på oss i fönstret:) Hem, greja lite, äta lite och så åka till Ica för att handla frukost. Det är konstant tomt i både brödlådan, och på mjölkhyllan! Man skulle kunna tro att jag inte handlar, för det är alltid tomt… Nu vet jag anledningen, den stavas TOAST. Det är barnens absoluta favorit, och det görs toast till frukost, lunch, middag och nattmål. Jo det är skitgott, det tycker jag med:)

 

I går städade jag killarnas rum, sen vek jag in deras kläder, och av bara farten sen så röjde jag skräplådorna i köket. Ni har sådana med hoppas jag? Lådor där man lägger allt som är viktigt, bra att ha, saker som inte får komma bort, grejor som man hittat och resten är borta, småsaker som inte har nån riktig plats i huset…de lådorna..Skräplådor:) I mina hittar man massa infopapper, kvitton, plåster, usb-minnen, snören, block, pennor, nintenodspel, tändstickor, nycklar osv.  Ungarna stoppar dessutom ner allt sitt skräp där, som små teckningar, pussel, målarböcker, klistermärken osv…

Men nu är de tömde på jox som inte ska vara där, gamla papper kastade och ordning och reda på det som är kvar:) Klockan blev mitt i natten, vad annars, och sen var det ju direkt i säng, och kolla instagram, bloggar och sånt viktigt;)

Nu ska jag hoppa i säng, fixa lite innan bara, så hörs vi i morgon:)

Natti natti :)

KidsBrandStore – superrea:)

Jag gillar att shoppa på nätet, för även om jag såklart handlar i vanliga fysiska butiker med, så är det otroligt enkelt att handla från webbutiker. Mitt i natten, i mitt fall;) så kan jag sitta i lugn och ro, klicka mig runt, jämföra, lägga till i varukorgen och se eventuella prisavdrag direkt, utan att behöva anstränga hjärnan med att räkna ut procentuella avdrag:)

För mig är det perfekt.

Nu har jag hittat en för mig ny webbutik, KidsBrandStore, jag vet att den funnits länge, men av någon anledning har jag missat den… Även solen har fläckar;) Men, huvudsaken är ju ATT jag hittat den nu, och inte NÄR.

Det roliga med den är att här hittar man märkeskläder, som är svårt att få tag i på de vanliga kedjorna på köpcentrumen, tex Ralph Lauren, Tommy Hilfiger och Gant.

Och nu då…ja holy smoke, men nu rear de. Allt ska bort, Lagret ska tömmas för att få plats med höstens alla nyheter. Alla vet ju att det finns inget roligare än att fynda på rea, eller hur;) och nu när jag varit där och snokat reda på mina favoriter, så tänkte jag tipsa er:)

sommarrea-2015-lt_se

 

I samarbete med KidsBrandStore

 

Jag trodde först att det var mest kläder till killarna, men innan det var färdigt så blev det så att även tjejerna kommer få nytillskott i sina garderober:) Det finns massor till alla, helt enkelt, och med de härliga reapriserna så passar det min plånbok väldigt bra åxå. Allt utom nyheterna reas ut.

Jag vet inte, kanske är jag sist på bollen här, eller så är det några av er som inte heller upptäckt den här webbutiken? Jag vågar hur som helst nästan lova att kikar ni in så kommer ni hitta fynd:) Det var dagens regntips från mig;)

Keep on shopping:)

Men kom igen!

Jag orkar inte mera regn nu. Min gräsmatta växer så det står härliga till, mina hängrännor svämmar över, myrorna som bor under stenarna vid dörren,( av alla jäkla ställen) svärmar och flyger omkring i ett myller..mördarsniglarna frodas och allt som jag kastade ut ur garaget för att köra till tippen är svårt vattenskadat:)

Ge oss för sjutton SOL och VARMT. Gärna en hel dag i sträck, till att börja med, så kan vi utöka det dag för dag sen. Jag tror inte att det varit en enda dag den senaste månaden ( minst!) som det inte kommit åtminstone lite regn varje dag? Okey vädergudarna, ni har förhoppningsvis planen att augusti, september, oktober och november blir härliga sommarmånader va? Och att resten av året tills det blir sommar igen kommer vara extra mild och snöfattig:) Då kan det vara nästan ok. Nästan. Men, om ni tänker er en stenhård vinter, med 25-, tre meter snö och polarvindar i åtta månader…då vill jag faktiskt lämna in en protest.

 

Jag ska väl inte klaga allt för högljutt, idag har det varit lite sol mellan varven, och jag och Patricia har slappat i varsin stol ute, det gäller att passa på. Barnen började direkt prata om ett kvällsdopp, men enligt lokaltidningen är det typ +18 i våra sjöar, och det är kallt. Och nu har det ösregnat en timme eller så, och det blåser.

Nog om vädret! Men man är väl svensk och svenskar pratar om vädret:)

Jag ska snart, så fort jag är klar med detta inlägg faktiskt, gå och städa i småkillarnas rum. Jag ser inte fram emot det ett enda dugg, men det är tvunget. Sen ska jag vika in deras tvätt som ligger i två stora kassar, det är den primära anledningen att jag måste städa, för att kunna komma fram till garderoben…;)

Jag har förgäves kollat efter något att se på Tv, men insåg att det finns inget, så det får bli Sons of Anarchy sen tror jag:) Jag har haft ett litet uppehåll, man vill ju inte att det ska ta slut direkt, och även om det finns många säsonger så behöver jag inte plöja alla på några veckor.

 

Barnen sitter och kollar på nån film, tror det är Big hero 6, Jamie älskar den, och övertalar de andra att kolla på den hela tiden, han kan linda alla runt fingret;) Jordan vill inte se den, så han ligger i vardagsrummet och kollar på Youtube, mest troligt när nån spelar SuperMario..Jag begriper inte hur det kan vara kul att se nån annan spela, men det är ju värsta grejen nu förtiden;)

I morgon ska jag på utflykt! Det får fan regna småspik om så är, men vi ska iväg, har inte riktigt bestämt VAD än bara, men det ger sig. Jag brukar försöka undvika regn, men denna sommar verkar det ju omöjligt, så jag tackar för att jag köpte ett antal regnponchos på Stadiums utförsäljning tidigare i år. Mina barn och jag är av samma skrot och korn och stannar helst inne vid regnväder. Klart att vi kan gå ut, men ingen av oss finner något nöje i att tex leka i lekparken i ösregn.. Det finns andra saker att göra vid regn, men som det är nu så får man väl låtsas att det regnar, hehe. och bara bli blöt.

Katterna däremot är rätt roliga, de tycker om att bli torkade med handduk, och när de kommer in dygnblöta så stryker de sig mot en för att riktigt visa hur blöta de är. Man hämtar en handduk, och slänger den över dem och så gnuggar man dem, lite ruffigt sådär, och de bara njuter. Ett tag gick Zlatan direkt ut igen för att blöta ner sig och sen in för att bli torkad;)

 

Nä, jag måste ta tag i rummet…hur ogärna jag än vill…. Vi hörs!

bye bye:)

Annons

Snabbvisit 

Det var det. 

Vi packade ihop minsta möjliga för ett dygn i husvagnen i fredags förmiddag. Barnens och min sammanlagda packning rymdes i två kassar, Ink badkläder och handdukar:) Lite till tryckte vi in och så hämtade vi upp syrran. Vi handlade på Ica Maxi innan vi drog vidare, enklast möjliga; korv med bröd till grillning på kvällen, mackor med mjukost och yoghurt till frukost och fikabröd till däremellan;)

Sen körde vi All-in: drack rosé, grillade, spelade yatzy, gick en promenad, hade vattenkrig, badade, fikade, och sov dåligt;) och sen hem.

Vädret skulle vara fint fredag och bli kasst lördag så det var fullt medvetet att vi bara åkte en natt. Vem vet om det ens blir fler? Det lockar inte ett dugg att sitta där och frysa när det finns saker att göra hemma.

Sol och skönt på fredag iaf:)

  Lyckliga ungar:)
  Nytt rosé, för oss alltså och det var väldigt gott:)
  Bad på lördagen, jag satt och frös på stranden men ungarna och syrran doppade sig. En jäkla orm simmade runt i vattnet och satte liksom kurs på ungarna;) som flyttade sig åt alla håll och kanter. Huggorm eller snok? Vet ej, den simmade som båda nämligen.. Dels som huggormen platt i vattnet och dels med huvudet upp som en snok. Tror det var en snok men svårt att bedöma.
Jaha, och sen väntade vi. På vad? Jo regnet;) . Vid 15-tiden packade vi ihop oss igen och for hemåt.

Att sova alla inne i vagnen funkade förutom att jag och syrran inte kunde sova, det är liksom för platt. Dynorna är inte så tjocka och det är som att ligga på liggunderlag efter en stund;)

Ska se om vi kan hitta nån bra madrass av nåt slag att ha där. Måste mäta lite;)

Hemma igår spelade Snoop Dog på Flustret av alla ställen, och vi tänkte åka och sniklyssna;)

Men med totalt ösregn ångrade vi oss, vi gillar helt enkelt bara honom när det är sol och varmt;) och istället glodde jag på Miami vice filmen.. Och herregud så seg! Massa scener bara för att fylla ut en ganska kass handling…

Smulan jagade in en jäkla mus in i huset mitt i natten, men fattade inte att den smet ner på bottenvåningen så hon vägrade ju leta efter den inne och skulle bara ut. Kul..!

I morse låg den dock död bredvid Trixies säng ;)

Jättekul syn det första man vaknar..;)
Nä nu måste jag hitta på nån mat.

Hörs!!

Annons