Umgänges VECKA…

Fy fan vad trååååkigt!

Inte nog med att jag som alltid blir irriterad och på dåligt humör av bara vetskapen att jag måste andas samma luft som honom;) utan det är ju värdelöst att vara ensam. Aldrig har jag så många saker som skulle passa bra att göra med ungarna som nu. Jag måste väl förtydliga mig in absurdum här så inte detta inlägg används emot mig när jag så småningom överklagar: Det är jättetrevligt att barnen får hänga med sin pappa. Men JAG har tråkigt;)

Det hade såklart varit en annan sak om det varit en veckas ”ledigt” från barnen, helt alltså. Men så är det såklart inte, utan de hämtas på morgonen och lämnas på kvällen. Varför? Jo de vill inte sova där. Varför det då? Jo, de vill inte träffa farmor och de vill inte träffa Toy. Farmor bor precis intill där de i så fall skulle sova, och skulle ju inte ha den goda smaken att hålla sig undan, enligt önskemål, utan hon skulle mest troligt hovra runt dem som en humla på speed;) Och med det som den tanten hävde ur sig om mig på rättegången, och med det hon har sagt tidigare, så kan jag inte ens låtsas att jag tycker hon är en bra människa. Jag blir ideligen anklagad för att påverka barnen negativt gällande farmor och Toy, men faktum är att jag ytterst sällan pratar om dem. De är sjukt ointressanta i min värld. Varför jag vill prata om en vidrig kvinna som manövrerade bort en niobarnsfar från sin familj, eller en galen kärring, det övergår mitt förstånd. Att tro det är att ha väldigt höga tankar om sig själv;) Jag pratar så lite jag kan även om honom.

Men, eftersom barnen uttrycker en stadig och ständig önskan om att slippa sova hos pappa, dels för det ovan med farmor, dels för att de inte vill träffa Toy, ”för hon tog pappa ifrån oss” ( sant dessutom ju! Det finns väl hundra grejor hon hade kunnat göra för att sköta detta snyggare även hon..?) och dels för att de inte känner sig trygga med honom i det avseendet att han inte känner dem längre, så lyssnar jag på dem. Helt tvärtemot vad familjerätten säger, för de tycker att jag ska tvinga barnen. Och det kommer aldrig att hända. Jag fattar inte det resonemanget? Ska jag svika dem jag med? Så det blir lika eller vad? Fattar inte alls faktiskt, men jag har varit morsa i många år nu, och går på magkänsla. Jag väljer att lyssna på barnen, både det de säger och det de uttrycker på andra vis, och om nån vill kalla mig för en dålig förälder för det, så var så god.

Alltså blev det ingen vecka i New York som var tanken. Lite surt, men jag antar att NY kommer ligga kvar men ungarna är här och nu ♥

I stället så har jag dagarna utan barn, eller iaf de fyra minsta, för Novalie ville inte följa med och bada med dem idag, hon ångrade sig i sista sekunden, och de andra gör ju som de vill. Sova halva dagen tex;)

Jag och Novalie åkte och hämtade upp syrran, och sen ner på stan för att hämta ut en glass på Pressbyrån som hon fått i födelsedagspresent för ett år sen, och det går ut i morgon;) Man behöver inte vara i god tid, bara man är i tid… Hon ville luncha också, så vi åt på nåt kebabhak, och det var så länge sen jag åt kebab att jag inte ens kommer ihåg när det var, men gott var det. En sväng inne på det nya Åhlens-huset, som jag inte varit i, och så en på TGR där vi köpte galgar. Vad är det med galgar alltså? I detta hus har vi säkert en miljon, men ändå är det alltid brist på sådana. Jag köper nya mest hela tiden tycker jag, men det hjälper inte.

Så småningom  drog vi oss hemåt, vi hade parkerat uppe vid Åsgränd och Pelle svanslös-lekparken, och OJ så fin den var! Kanske främst för mindre barn, men jag blev imponerad för den var himla gullig, och jag ska absolut ta med småkillarna dit, och tror att tjejerna kan ha kul där de med en stund. Hem, svida om till träningskläder och sen iväg till stadsparken på Cirkelfys. Utomhus….alltså det är helt underbart att träna ute! Måste byta land helt klart, tänkt att kunna träna ute på gräs året om.

Förresten.. P-automaten var trasig, och precis när vi insåg det så kom en kommunkille med sikte på maskinen, och han såg att vi stod där och frågade hur länge vi skulle parkera, och så skrev han helt enkelt ut ett tillfälligt tillstånd. Heja Kommunen! Jag skulle vilja se nåt av p-bolagen göra lika, de förordar ju att man ska gå till apparaten i kvarteret intill och pröjsa..eller via sms, eller nån annan variant. Jag gillar som bekant inte p-bolag, utan vill hellre stå på de platser som är kommunens, så att pengarna liksom gå tillbaka till invånarna och inte ner i nåns jäkla ficka.

 

Vi körde ett cirkelfyspass med rekordmånga deltagare, så många att vi inte hade redskap nog, men det löste sig med lite extradäck och god vilja:) Härligt. Lite kliigt på ryggen av att ligga i gräset bara;)

 

Hemma har Patricia och hennes vänner pysslat med Mazdan. Den gamla godingen har stått på uppfarten i minst ett, och kanske två år nu. Förra gången jag skulle besikta den, så lät den konstigt när jag startade och när jag bad pappa kolla, så stängde jag sen av motorn, men den fortsatte låta, startmotorn hade hängt sig och pappa fick koppla loss batteriet. Sen hade jag inte tid, ork eller lust att bry mig om den, och den blev stående. Nu hade jag fått order om att ladda upp batteriet så skulle de se vad de kunde göra, och kors i taket så startade den, inget fel på startmotorn, och spann som en katt, möjligen med astma;), jag vet inte, men lät fint. Däremot satt den fast i asfalten:) De var fyra stycken som till sist gungade loss den, och nu har Patricia bett sin far att ställa på den igen. Hon messade och frågade, och fick svaret att han ställt av den för att han inte ville betala skatt, men sen när hon återigen bad honom ställa på den, så fick hon inget svar. Lite så han  jobbar, låter bli att svara.  Det behövdes luft i däcken, och bromsarna har ju fastnat ihop, men kanske kan det bli folk av den igen. Det är ingen bil man lägger ner dyra reparationer på, men om det inte är så mycket så är det en annan femma. Sista besiktningen gick den igenom felfri, så jag fortsätter hoppas ett tag till. Patricia vill övningsköra och jag lär aldrig få lugn och ro innan jag fixat ett fordon, och min Dacia kommer inte på fråga:)

 

Igår grejade vi med cyklar, alltid är det nåt man ska mecka med;) Syrran har ju köpt ett gäng cyklar, och nu skulle Janelle välja mellan de två sista, och den ena behövdes höja styret. Det gick INTE, det satt som gjutet, och man kan ju bli tokig på mindre. Till sist, efter att ha sprayat en halv burk rost/smör/olja på den och ryckt och slitit så gav vi upp, och hon valde den andra. Men vi hann med en fin-fika i det gröna:

fika

Fyra minsta, Janelle, Simon,syrran :)

Sen stannade vi på väg hem för att köpa mat, och det fick bli fläskfile, som jag sen….kors i taket  – Grillade!

grillat

Jag tycker om grillat absolut, men jag tycker inte om att grilla. Jag kan, men det är tråkigt, och meckigt när man ska laga mat både inne och ute, men nu fick jag finfin hjälp av Trixie och Lovelia som skar grönsaker och dukade. Då kan jag tänka mig att göra om det, helt klart.

grillat

Jag erkänner villigt att de blev perfekta:)

I morgon ska barnen till nån älgpark, de har varit där förr, precis när Jamie var alldeles nyfödd, innan allt skit, men jag misstänker att någon förträngt det. Ungarna kommer ihåg det, men det var ju fyra år sen, så de minns ju inte mer än att de såg älgar;)

Jag ska träna, och sen får vi se vad dagen bjuder på, det är ju inte jättemånga timmar jag slipper styra och rådda, men något mer ska jag väl hinna. Borde åka till husvagnen och packa i och ställa allt i ordning så vi kan sticka ut sen. Vi får helt enkelt se, men massa träning blir det, och det är fan grejtans;)

På onsdag ska jag fixa fransarna hos Linda och på torsdag är det dags för Jamies fyraårskontroll på BVC. Den tänker jag gå på, oavsett eftersom jag är den som vet något om honom, och det blir svårt att svara på frågor annars;) plus att Eva (bvc-sköterskan) och jag är vänner, och jag vill träffa henne:)

Så jag har att göra, och nu ska jag hoppa i säng så jag orkar med att kliva upp i morgon så jag hinner till träningen kl..ehum .. 11;)

 

Natti natti:)

Språk 

Jag tycker om språk. Nu lärde jag mig aldrig franska nåt vidare och anledningen till det var en extremt skum lärare ;( jag tror inte att någon kunde mer är rabbla och böja franska verb efter tre år, men det satt  å andra sidan som ett rinnande vatten ;) Nä vad det betydde visste vi kanske inte;)

Lärare förr var väldigt mkt mer untouchable helt klart. 

Men jag tycker om svenska, och engelska som är de språk jag behärskar. Jag kan jättemånga fancy ord, som acklimatisera, kontraproduktivt och föresväva ;) ( kom såklart inte på ett enda bra ord nu!) och jag kan asmånga hittepå-ord som.. Ja asmånga tex;) eller braiga. Och sen har jag ett gigantiskt svordomsförråd;) Fan, helvetes jävla skit, fuck off, fuck you you fucking fuck tex . Jag undviker grova könsord men kan svära rätt bra mellan varven, speciellt om jag är förbannad.  En lärare sa en gång att det liksom inte funkar att säga : ”asch sjuttsingen också!” de gånger man tex tappar den fulla färgburken från högst uppe på stegen utan att vissa situationer kräver sina styrkeord:) Man kan väl säga att jag kanske svär lite mer ofta. Men.. Vem bryr sig?

Trodde jag, för ni vet den här rättegången.. Hans advokat var ytterst upprörd över mitt språk, som minsann inte anstod en småbarnsmamma. 

Okey, skjut mig -jag är skyldig!

Men i jämförelse med att försvinna och komma och hälsa på sina barn ibland så känns det fjuttigt. Dock var det väldigt roligt att se den snörpiga minen och hur svårt hon hade för att säga orden när hon ägnade sig åt högläsning av min blogg;)

-”jag vill inte ens säga det här, men Kapten Fuck You All ”

Min advokat kallade det för Rökridå. Att försöka ta bort fokus från sin egen skabbiga klient och lägga massa skuld på mig. Ett tag trodde jag hon skulle sträckläsa min blogg högt och kände att var det inte något annat som var själva ärendet här? Inte konstigt att det var avsatt två dagar och vore det inte enklare att alla läste själva?;)

Jag vet vad jag skriver och jag står för allt. Jag må svära som en borstbindare mellan varven men det gör mig knappast till en sämre människa. Det är inte som att jag aldrig svurit förr utan det har jag alltid gjort och aldrig fått klagomål om från den där, som dessutom kan jäkligt många svordomar själv ;)

Det lustiga med hans advokat, det är att det är precis exakt en sån person som han alltid irriterat sig på, en ”huggsnok”, en gnällpipig hysterisk dam som låter som om hon ska börja gråta.. Sådana som han avfärdat och hållt sig långt borta ifrån.. Och hon är vald av hans mamma;)  Jag VET att nåt är fel, sanna mina ord en vacker dag så;)

När man blir allt man tidigare föraktat.

Allt. Och ta mej fan lite till;)

Men tillbaka till språket, jag älskar även dialekter. En del låter ju helt underbart, den trygga norrländskan eller göteborgskan, och andra är lite mindre charmiga att lyssna på, runt gnällbältet tex ;) 

Men ändå, så är det så härligt med dialekter och jag är snabb på att ta till mig olika ord eller satsmelodier. Jag är från Uppsala, född här, uppvuxen här, och kan om jag vill prata alldeles felfri ” rikssvenska” med E och Ä på rätt ställen osv. Men oftast, lite beroende på vad för folk jag hängt med, så snackar jag på nån halvdialekt med lite hittepå och lite som det känns bra:)

Ofta får jag frågan om jag är från Norrland och förvåningen är stor när jag nekar. Jag gör det inte medvetet utan det bara blir:)

Svordomarna är som bortblåsta om jag ska ringa viktiga samtal, gå på möten eller så, och det finns massor av människor som blir väldigt förvånade om jag säger att jag svär mycket, så det anpassas till situationen helt klart. Det finns folk som tycker att svordomar används när man har dåligt ordförråd eller inte är så bra på att uttrycka sig, men jag tycker snarare det berikar och befäster  och styrker. Jag gillar dem:)

Men inte hos barn, de försöker ibland och då tycker jag bara det låter elakt och fult, små barn = inga svordomar, vuxna= helt ok.

Helt inkonsekvent alltså;)

Nu ska jag gå ner till en tonåring och leverera en salva väl utvalda svordomar för det ska sovas där vilket det definitivt inte gör;)

Sen försöka sova lite, fåglarna håller tyst en liten stund nu, de går visst aldrig och lägger sig de heller på sommaren :) men just nu verkar de ta en powernap.

Det blev ett svamligt inlägg idag, jag återkommer i morgon ! Även lite vinnare ska annonseras då så håll utkik :)

Natti natti :)

Följ mig på Instagram

Annons

Just cruising around:)

Nejdå, jag har inte fastnat i säkerhetsbältet :)

Jag har bara haft fullt upp med stuffs:)

Såklart har vi åkt bil, vi har handlat och jag konstaterar att det funkar med fem ungar med sig:

  Med lite bättre packning kan jag stapla kassar på varandra och få plats med lite till här, men med en kasse i fram och två här så klarar vi av en av veckans handlingar :)
Givetvis gjorde jag en lyxparkering :

  Så här parkerar lyxbilarnas förare, på dubbla rutor för att få gott om avstånd till nästa bil :)
Ingen knör nämligen in sig på den lilla plats som är kvar i varje ruta, och man slipper få nåns bildörr uppslagen och sabba lacken ;)

Jo, jag stod såhär på riktigt, hehe ungarna tyckte jag var pinsam men jag tyckte jag var extremt cool;) Dock på den del av parkeringen som aldrig är full, nån måtta får det vara. Då klagade de på att de fick gå långt.. Hela femtio meter kanske. Oj så synd om dem;)

Jag ska parkera som folk nästa gång, kanske..men bara kanske.

Igår var det tacos som vanligt och det var trevligt som vanligt. Janelle kände sig inte helt pigg, lite ont i halsen och lite skruttig och idag vaknade hon med hög feber:( Få se hur smittsamt det var… 

Hon och Simon har framtidsproblem. De får inte bo kvar i lägenheten de hyr, eftersom ägaren fått ändrade förhållanden och måste flytta tillbaka dit själv. De är såklart deppiga över det, lägenheten är för det första ljuvlig!  Sen är det typ omöjligt att få tag i lägenhet här i Uppsala, om man inte stått väldigt länge i kö, eller kan köpa en. Det har och kan de inte:(

Och för att krångla till det ytterligare så har de sökt skolor på andra orter, och kommer de in blir det ju byte av stad. Kommer de inte in vete fasen. Det känns rätt oroligt för deras del nu alltså! Oavsett hur det blir med skola så måste de flytta och frågan är hur fan det ska lösa sig smidigt… Flytta hem är de ju inte det minsta sugna på helt förståeligt:)

Usch det är inte kul. Nu avvaktar de intagningsbeskeden innan de lägger in högsta växeln, just nu har de bara näst högsta i;)

Nån som har en lägenhet att hyra ut på lång tid? I Uppsala eller Skövde, minst en tvåa. Gärna i närheten av universitet och högskola :)

Idag då, jag har röjt garaget, tvättat, städat lite, sånt där kul;)

Ungarna har hoppat studsmatta och härjat ute tillsammans mest hela dagen. Corrinda var iväg och tränade och sen en shoppingrunda på det, nöjd och glad tjej:) Nu sover hela huset och jag ska snart hoppa i säng jag med.

Jag fick ett så roligt sms tidigare ikväll, fina vänner som gjort slag i en sak de funderat på rätt länge, och det ska bli så roligt och spännande :)

En kvällspromenad i går kväll:

  Vi har ett litet, med betoning på LITET ;) sommarstugeområde i närheten. Det är kanske 5-6 minismå stugor med stora tomter som ser ut såhär :)
Madickenfeeling:) Helt underbart gulligt!

Nä, nu sitter jag och slöglor på damernas fotboll, och jag har ännu mindre koll på dem än herrarna, vilket är obefintligt ;) så jag ska stänga av! En målvakt blev skadad och utbytt precis så det blev ju lite spännande förstås.. Men fotboll är inte min grej, så jag säger godnatt i stället :)

Natti natti :)

Ny bil ♥

Några av er gissade på att killarna som luktade gott och gav mig visitkort var bilförsäljare, och visst var det så:)

Idag har det fullkomligen rasslat in vuxenpoäng på kontot, i samma rasande takt som kosingen rasslade ut därifrån;) Jag har köpt min allra första egna bil!

Jag blev ägare till min första bil för typ en månad sen, då bussen äntligen skrevs över på mig, efter att ha blivit tilldelad mig MOT MIN VILJA i bodelningen. Även där har liksom vissa favörer som jag inte begriper, för jag hade då mkt hellre tagit kontanter än en skruttbil. Speciellt som det faktiskt är otroligt mycket smartare att dela på EN stor bil än att ha en varsin, och speciellt för honom som bara hälsar på barnen ibland. Men visst, fine with me liksom ;)  Det lustiga i detta är att ägarbytet gjordes när ägaren själv var i Thailand, och hans morsa visst tog hand om hans post…plötsligt hände det grejor;) Bilen skrevs över…och ja, med en förfalskad namnteckning..untouchable you know…telefonabonnemanget skrevs över, och vår övningskörningsbil ställdes av.. Vad nu det var bra för? Jag betalar försäkring på den, eller betalade för nu är den annullerad, så även om det var körförbud på den så kostade det inte någon något, utan det var jag som betalade. Och nu är den avställd…men…tadaaa, den står minsann kvar här på uppfarten, och avställd innebär att jag inte ens får köra den till verkstad om jag inte har fel. Alltså…jag blir så gräsligt trött på den där tanten. Lägg dig inte i. Hade hon hållit sig utanför på riktigt så hade vi inte suttit där vi är idag, det var såklart hon som drog in advokater i soppan från första början…I stället för att förorda kommunikation.

Men nu var det inte det jag skulle skriva om;) Bara råkade halka in där.

Jag blev bilägare då för en månad sen, men jag har såklart kört bil sen jag tog körkort, och jo, jag har väl varit med och köpt bilar förr, (alltså typ godkänt dem) men aldrig någonsin gjort det helt själv!

Allt från att sondera alla bilar, till att prata med de luktagott-iga säljarna, till att provköra och så småningom köpa. Jag dör så jobbigt det var! Holy smoke så mycket bilar det finns! Jag hade hjälp av syrran, och mamma och pappa som var med mig hela tisdagen och kollade.

Nu är jag ju inte gjord av pengar direkt, och jag är heller inte kreditvärdig, så att jag kunde köpa en bil tackar jag min familj för, och allra mest min syrra som står på lånet, och som jag sen får betala tillbaka till i den takt jag kan ♥ Utan det vore det inte möjligt! Jag har sagt det förr, men jag säger det igen – Jag har världens bästa syrra! ♥ Tack :)

Jag har insett att det finns väldigt mkt fler sjusitsiga bilar än för bara några år sen, nu har ju nästan alla märken nån variant av det, och jag har funderat och vägt fram och tillbaka, Jag behöver egentligen en större bil, jag har åtta ungar hemma, och vill verkligen kunna få med alla, MEN…det är så otroligt sällan som alla åker med. Jag kan inte köra i en niositsig för de kanske tre-fyra gånger per år det behövs, speciellt inte när de gångerna oftast är när vi gör något hela familjen, och alltså även Janelle, Simon och syrran är med, då är det två bilar till som kan ta mina ungar. Alltså fick en sjusits räcka. Oftast har jag med mig fem barn, plus kanske en vuxen, eller tonåring, och då ryms vi, Efter tusen funderingar, det är ju en del att ta hänsyn till, så valde jag till sist att ta en rätt ny bil med få mil, i stället för en lite äldre bil med mer mil. När priset är ungefär samma, så fick jag till sist gå på magkänslan:)

Dessutom, alla som har en sån här verkar sjukt nöjda, medan de som inte har en är de som har negativa åsikter:) Jag köpte alltså en Dacia Lodgy:)

dacia lodgy

Den är snygg, färgen är svinsnygg – kometgrå:) jättekul att köra och rymlig i sätena. Det finns lite plats kvar för att packa saker, dock inte mycket, men faktiskt större än i många andra, den har en hel del extrautrustning, och jag dealade till mig bra pris på vinterdäck och motorvärmare/kupevärmare:)

dacia lodgy

dacia lodgy

Idag var syrran och jag iväg till bilfirman för att skriva på alla papper och hämta hem den, och jag fick en snabbkurs i moderna bilar:) Shit! Jag har ju som bekant kört omkring i en gammal skruttig vw-buss utan några som helst finesser. ABS bromsar är väl typ det enda. Jag har haft sån jäkla ångest över denna bil; ska den starta, ska den komma hela vägen fram, fryser växelspaken fast, laddar batteriet ur, hur många människor skrämmer jag ihjäl idag med dundrandet som ackompanjerade mig;) Trasig katalysator, trasigt ljuddämparsystem, kass växellåda som sjöng på sista versen, trasig ac, fel på elsystemet så de två rutorna i fram, de enda som fanns, inte gick att veva ner….osv. Jag har mer och mer dragit mig från att göra saker som kräver att vi tar bilen…

Nu har jag en bil som förhoppningsvis sköter sig i många år, och med moderniteter som bluetooth, färddator, turbo och sånt där :D Att skatten ligger på en tredjedel av bussens, och att försäkring och bensinkostnad blir mindre ligger på  pluskontot, och kanske kan jag så småningom känna den där tryggheten åxå. Tryggheten i att jag kommer dit jag vill, när jag vill, på det sätt jag vill. Fy farao vad det känns skönt! :)

På minuskontot ligger ju då såklart att jag kommer få betala av på den tills jag dör typ, men jag hade faktiskt inte så stort val, ny bil var tvunget, frågan var bara när och vilken.

Barnen hade väntat ivrigt hemma, och kom utrusande när jag körde in hemma, och jäklar – jag ska nog bygga ett elstängsel runt min fina bil så de inte kommer i närheten:) Jag har förbjudit dem att köra in med cyklar och sånt, de får kliva av vid grinden…jag vill inte ha repor på den, lacken skiner ju som solen :) Funderade till och med på att röja ur garaget så den får bo där, men det är ett STORT projekt;) Jag kommer i fortsättningen parkera på dubba rutor, såndär sportbilsparkering;)så ingen slår upp sina bildörrar på min pärla, hihi.

Nu har ungarna provsuttit alla platser, och kanske bestämt sig för hur de vill sitta. Att det är dörrar på båda sidor är en lyx jag inte haft på många år, och som det underlättar.. ! Slippa krypa och kräla och klättra i sätena för att komma till de innersta platserna, eftersom vi varit tvungna att ha bakåtvända stolar på mittplatserna utan trepunktsbälte.

Allra längst bak ska visst Jamie och Lovelia sitta, även om det här är båda killarna:

dacia lodgy

Jodå de ska få bältesstolar, men satan i gatan vad dyra sådana var! Jag har haft två platser i bussen med enbart tvåpunktsbälten, och där har jag haft bakåtvända stolar, men de här två är så långa och tunga att de inte får rum i dem längre. Ändå har jag  haft Britax Two way som är rymliga och smidiga. ( Nån som vill köpa dem? Jag har precis lagt ut dem på Blocket, så hojta bara till) Sen har de fått sitta på lite olika saker, kuddar och nån bältesstol vi fått, eller Two way framåtvänd som bältesstol,  men jag har aldrig köpt en ren bältesstol själv.

Det blir sånt förbannat gap i kommentarerna varenda gång jag ens andas om bilstolar så jag vet inte om jag ens orkar gå in på det…Men jag tänker alltså skaffa två helt vanliga bältesstolar till killarna. ( har skrivit Bältesstol jättemånga gånger nu*s*) Jamie fyller fyra år om en månad, och väger typ 21-22 kg, plus är lång som en stång, så han når nästan upp med öronen sådär som är maxgränsen för bakåtåkande.

Jag fattar inte riktigt grejen, hur dyra kan en sån vara? Och vad är skillnaden på en för 500kr och en för 5000Kr? Lite fluffig och lullullig, men sen då? Jag ska väl roa mig med att hitta några bra:)

Tjejraden i mitten, där Jordan tydligen ska sitta på mittplatsen, skitnöjd med hur bra han såg ut:)

dacia lodgy

 

 

Toodiloo:)

dacia lodgy

 

Vi har provkört till träningen och hem igen, jag har svarat i telefon via bluetooth – fasen vad smidigt! och jag håller på att vänja mig vid att köra manuellt igen efter att ha kört automat i 15 år:) Jag har ju kört andras bilar och det var ju inte 15 år sen jag växlade direkt, men det tar ju lite tid att lära sig vart man har alla lägen, när man ska växla, hur dragläget ligger osv. Jag tycker det är roligt som sjutton, det är lite mer att köra, även om jag inte alls ska sticka under stol med att automat är galet bekvämt. Speciellt när man ska äta glass eller så;)

Men eftersom det är mat, dryck och kräkförbud i min nya bil så får väl även jag hålla mig till det då. Barnen sitter bra, det är gott om plats även längst bak, även om Corrinda och Robert med sina 175cm( and still counting!) kanske inte direkt sitter som kungar. Ungarna var eld och lågor över att det gick att veva ner rutorna, och att det inte var 100 grader varmt, de är inte direkt kräsna. Mina tappra ungar som fått åka bastubil i flera år, och inte klagat fast de mått dåligt, de är så värda en ny bil ♥

Nästa vecka ska jag tillbaka med bilen på service, och sen ska den in efter semestrarna för att få monterat motorvärmare och kupevärmare. Och jag ska få en Personlig servicetekniker, det ni :) Älskar att de säger att det bara är att ringa om jag funderar på nåt, och att det enda jag behöver göra i motorhuven är att fylla på spolarvätska, allt annat fixar de.

Så, jag kanske kommer vara lite nykär ett tag här framöver, och kanske kommer vi åka väldigt mkt bil:) Barnen sa idag : ”-Mamma! Nu kan vi ju liksom bara ta bilen och åka en sväng för att det är kul! ” och de sa även: ”- Nu slipper vi skämmas för våran skruttiga bil som låter så illa..”

Jaa, nu slipper vi skämmas för bilen:)

Nu vet jag att det finns massor som har åsikter om bilar, om säkerhet och allt runt omkring, och efter att ha pratat med säljare som säljer och som INTE säljer Dacia så är svaret på säkerheten att jag är nöjd. Den har inte de fräna system som gör att bilen bromsar själv osv, och den har dåligt i nåt fotgängarskydd, men det är ändå en bil helt i klass med andra. Fanns liksom massor av bilar med inte full pott, och även i den mest säkra av alla bilar kan man ha otur och då skiter det sig ändå.

Jag har valt efter de förutsättningar jag har, och så får det vara bra med det:) Även om ni har åsikter så kommer jag inte att byta bil nu, så det är liksom ingen ide.

Jag såg fö en asball Vin Dieselbil….wooow, sån feting:) Färgen var orange, och det går fetbort, och så priset på typ 350.000kr, och drog väl två,tre liter soppa milen, vid lugn körning;) Men cool:)

Nu ska jag gå och sova, i morgon ska jag skjutsa barn:) Med större glädje än på väldigt länge! Jag kan lugnt säga att ett helt klippblock lyfts från mina axlar, bilen har varit ett sånt gruvligt orosmoment.  I natt kommer jag drömma om min kometgrå Dacia, som jag faktiskt till och med låst. Jag har inte låst bilen hemma på säkert tio år;) men nu jäklar kommer den vara det för evigt:) Jag tycker att det känns lite mesigt att ”bara” låsa den, helst vill jag ha den i ett stort kassavalv;) Plus att den kommer få åka biltvätt med lyxdiamantguldtvätten så fort den blir lite dammig :) Och ingen får ha dojor på sig inne, eller smutsiga byxor, och inte sitta direkt på sätet när man varit och tränat och är svettig – jag hade en handduk:) och ska nog sy små överdrag som är engångs;) Nä, men oj så fin den är, och oh så nöjd jag är:)

 

Natti natti :)

Wrooom wrooom…:)

 

Annons

Andre´:)

Det här med att ungarna skaffar sig pojkvänner som de sen gör slut med. ( ja, det kommer säkert flickvänner så småningom, men inte än) Det är inte okey nånstans ska jag be att få meddela:)

Båda de stora tjejerna har ju haft pojkvänner som funkat så fint i familjen, som blivit adopterade av barnen och som blivit upptagna som ”brorsor”. Patricia och Andre Zuniga var ju ett par i många månader, för att sen så småningom bestämma sig för att gå åt var sitt håll, av olika anledningar.

Jag  vet inte hur ni andra har det, men här flyttar liksom killarna in, och det tar inte jättelång tid innan jag räknar med dem i vardagen. Jag gillade Andre extra mycket eftersom han drack kaffe och jag plötsligt fick en fikakompis:) Och såklart för att han är en himla härlig och kul kille. Det blev ruskigt tomt när de inte längre hängde, och hela familjen saknade honom. Men bara för att de inte är ett par längre betyder ju inte att man slutar bry sig, och för mig så känns han lite som en son:) Han får leva med det helt enkelt, men det är vad man får stå ut med när man bott här mer eller mindre på heltid en lång period:)

Och eftersom jag då såklart är lite stolt över det han gör, och faktiskt tycker att han är riktigt jäkla duktig och att Sverige (till att börja med*s*) bör få ta del av hans musik, så kan jag inte låta bli att puffa för honom här lite nu och då. För ett tag sen så släppte han en ny låt, som heter Din jävla tjej. Och utan att jag är medveten om det, att det är hans låt alltså, så går jag ofta runt här med refrängen på hjärnan, den fastnar! Det är samma med ungarna, de minsta fattar inte att det är Andre, men låten sitter fast hos dem med:) Lika med de andra låtarna han släppt, de sitter som smäckar.

Vill ni få en låt på hjärnan? Varsågoda – Andre Zuniga:

 

Jamie tittade på videon nyss och tyckte det var jättekonstigt att det var fler Andre´;)

Låten finns överallt där låtar brukar finnas, så lägg till den i sommarlistan nu, och så ringer ni och önskar den på radio och sådär;)

 

Idag har det varit värsta tråkvädret! Bah. Jag har tvättat lite, pratat lite i telefon, fixat lite här, fixat lite där, ringt ännu fler samtal, och börjar väl få ordning på sånt där som jag legat efter med. Någorlunda i alla fall.

Vid ett tillfälle såg det så fint ut att jag en sekund funderade på att springa ut och sätta mig i solen  – men då började det regna igen;) Hur mkt regn finns det egentligen?

Framåt kvällen höll det uppe lite, men då drog jag iväg och tränade. Åh herregud vad jag tycker om att träna, och fy farao vad jag saknar det när det blir uppehåll. Nu var det en vecka sen, och det är inte ett dugg ok. I och för sig så var jag så otaggad som man kan vara, men bara vi började så var det kul! I morgon är det nytt pass:)

Mina kursare från Hola, eller två av dem har lagt till mig i nån utmaning om att träna 100 pass mellan midsommar och  jul…vinner man får man en massage, så det lockar såklart, men jag har inte fattat än var man ska pricka av sina pass:)

Men nu har jag iaf fått till ETT pass…en början åtminstone.

Det märks att det är sommar på gymmet, för även om det inte är varmt ute så blir det sjukt kvavt och syrefattigt inne, och det var mycket stå framåtböjd och försöka kippa efter syre idag mellan stationerna, och värre blir det:)

Förhoppningsvis så stilar vädret till sig så att det kan bli några utomhuspass i stadsparken åxå, det är alltid himla härligt att träna ute.

Igår var jag ute och körde på kvällen, i ösregn och solnedgång, vackert :)

solnedgång

I morgon måste jag åka och handla, har som vanligt dragit ut på det, men nu är det bara massa konstiga saker i frysen som inte går att laga middag på. Massa små matlådor, i olika storlekar, mest till en person. Corrinda har ju ofta träning och kommer sent, eller ska äta före oss innan hon ska iväg, och då är det perfekta, men nu känns det som att de borde ätas upp, så man får plats i frysen till annat:)

Jag skulle gärna laga lite mer enkla vegetariska grejor, men är riktigt usel på det, så har ni några kul recept på sånt känn er fria att dela med er:)

Nu ska jag nog hoppa i säng, måste bara se till så att tonåringarna är i alla fall av i närheten av att göra det samma;)

 

Natti natti:)

 

Annons