Annons
Annons

Förstod att tår blev trampade på;)

Alltså. Ni behöver ju inte bli arga för att ni är eller träffat bra socionomer:)
En av mina bästa vänner är socionom men det hjälper inte för den här bruden var kass!
Om ni läste protokollet skulle ni förundras över alla situationstecken och märkliga saker ni med, och hade ni suttit där hade ni åxå reagerat.

Jag fattar inte att det är så känsligt att få kritik när man inte varit så proffsig ?
Jag fattar definitivt inte att man inte får säga mindre smickrande saker utan att alla andra socionomer ( i det här fallet) tar illa vid sig?
Är man duktig i sitt yrke behöver man inte hoppa i försvarsställning .

Jag hatar p-vakter, av hela mitt hjärta för jag har bara träffat på dem när jag fått böter, visst jag har gjort fel men det hjälper inte ;)
En gång försökte hon blåsa mig helt, jäkla kärring, men tji fick hon för jag vann mina överklaganden :)
För ett tag sen fick jag en p- bot och p-vakten lyssnade på argumentet jag hade och rev den!
Min tro på p-vakter har blivit lite bättre:)

Min syn på socionomer på familjerätten är inte så tillitsfull .
Om de läser långa barnpsykologutbildningar ber jag om ursäkt, men rör det sig om nån liten kurs på några futtiga poäng vidhåller jag att de kanske borde ha en riktig barnspsykolog med.
Barnen mådde ju inte direkt prima efter de här samtalen.
För den delen verkar inte Tingsrätten bry sig ett skit om dem heller så varför de skulle göras är inte helt solklart.

Så, nu får ni sluta ta åt er, har ni bra erfarenheter – bra! Jag har det inte. Tyvärr.

Nu åker jag och badar:)
Ha en bra dag !

Annons

Badat och tränat

Kombinerat två av de bästa sakerna:)

Min tanke på att åka till husvagnen skiter sig hela tiden, men nu kom jag på att min lilla Patricia ju kommer hem från Grekland i morgon natt, och att då dra bara timmar innan hon kommer vill jag ju inte! Jag vill ju höra hur hon haft det och se så hon mår bra. Dessutom ska syrran hämta henne, och eftersom det är mitt i natten så tänkta jag vara lite snäll mot min supersnälla syrra och sällskapa med henne, inte kan jag ju låta henne hämta min unge om jag är hemma, det känns taskigt. Jag tyckte att Patricia och hennes kompis kunde ta en taxi…men då tyckte syrran att jag var lite elak, och lovade hämta.

Det verkar som allt varit bra, förutom att hennes resväska tydligen brutits upp på flygplatsen? Inget meddelande från tullen eller så, och hon fick tillbaka väskan ihoptejpad. Märkligt. Syrran (igen) har ringt resebolaget och fixat, hon jobbar ju med sånt här och vet ju hur man ska göra.

 

Och nu kom Smulan in med en ny mus..hon har stått och jamat en lång stund utanför men jag ropade bara åt henne att stanna där, och till sist gav hon upp, kom in med musen för att visa, och släppte den….men på uppmaningen att ta den, så tog hon den igen och traskade lydigt ut:) Hon vet så väl :)  Det är den andra musen idag, tredje på ett dygn, plus Zlatans..Musinvasion?

 

Men imorgon natt kommer hon, min lilla skrutta:) så då åker väl jag till husvagnen på torsdag då.

 

Jag kom på en sak åxå, och det är att om ni vill ha chans att vinna biobiljetter till Pettson och Findus – Roligheter, så har ni lite tid på er, klicka för att komma till det inlägget , och sen mailar ni och är med och tävlar! Inte till mig utan till Loppi :)

 

Bada var det ja, vi åkte till Fjällnora, ett fint friluftsområde där man kan bada, paddla kanot, åka trampbåtar, spela volleyboll eller gå en höghöjdsbana bla. Finns nog minigolf åxå tror jag.

Ett fint område helt enkelt, men det var ett tag sen vi var där, det brukar vara så fruktansvärt knökfullt, men idag kändes det som att det var dags att prova, och det var mkt folk, men inte så där så det kryllade.

Parkeringen där är ett kapitel för sig, jag har blivit inparkerad ett antal gånger, och i övrigt kan ju folk inte parkera. Varför man måste ha en halv bilbredd mellan sig och nästa bil är ju obegripligt. Om alla drog ihop sig blir det säkert 50 platser lediga. Idag var det gott om plats så jag ska inte klaga :)

Vi traskade ner, och bredde ut oss och ungarna hoppade i, men så hittade de en död fisk i vattnet och sprang upp. Sen vägrade de gå i, men en annan liten kaxig kille på en sisådär 9-10 år skopade upp den döda fisken med sin pappas foppatoffel (haha…aaawww) och hela hans familj ylade : Neeej, kom inte hit med den, gå och kasta den! och sen var det problemet ur världen:)

Syrran och jag var i flera gånger, och det är varmt och skönt i vattnet. Jag kan inte minnas att jag badat så gärna på många år, utan ens små pip av att det är kallt;)

Vi stannade i några timmar, och så for vi hemåt så vi hann lämna barnen hemma och sen åka och träna, med Björn som är tillbaka från Australien. Med killerpass. Deluxe. Härligt:)

Träningsvärk som bara den från söndagen och måndagen, och inte lär det vara ett dugg mindre i morgon, när vi kör det fjärde cirkelfyspasset på lika många dagar. Nej, det är inte riktigt optimalt att dra av fyra cf pass på raken, men så blir det ibland, och grejen med de passen är ju att de sällan är lika. Det är tio eller nio olika stationer med olika övningar, och alla ledare har lite olika. Björn hade nån ny grej idag, en skumrulle, som man ska rulla på, asjobbigt, men rätt skönt för musklerna.

I morgon är det i stadsparken, så då får barnen följa med.

 

Vi planerar att återvända till Fjällnora i morgon, och då ta med både Janelle och Corrinda med en kompis. Innebär dubbla bilar, men det fanns ju bra med parkering så det är förhoppningsvis lika då.

 

Middag idag blev sushi….ibland måste man fylla på ordentligt med kolhydrater :) men barnen fick varm korv med bröd. Det är så mkt mat man orkar laga dagar som dessa, och jag har inga som helst samvetskval över det heller :)

Mina kids är inte känsliga för att få mat på bestämda tider, eller lagad mat. De är som jag, inga frukostätare, inga lunchfantaster, men sen till middagen, då äter vi :)  Lunch äter vi aldrig, på sin höjd en tallrik fil när man känner för det, men inget sitta vid bordet och äta lagad mat tillsammans. Orka.

Och innan nån flippar, vi sover länge, så alla äter sen frukost/brunch framåt 11-tiden, och när man då ska hinna med lunchen det vet inte jag? Vi kan äta middag tidigare om så är, men oftast blir den runt 18. Är nån hungrig så fixar vi nåt såklart, men nåt enkelt.

 

Jaja, nu har jag avverkat min mastodont-tv-kväll med 24, Intelligence, Morden i Midsummer, och Hawaii Five-0..pust. alla bra program samtidigt!

Det är sovdags, ska gå en runda först bara.

Corrinda och Novalie har bytt rum idag….eller håller på, jag vägrar ( och får inte heller) gå ner innan det är klart.

En rolig grej med det  var att Novalie kom upp helt glädjestrålande och hade hittat sin Ipod, som försvann för drygt ett år sen :) Den låg inne i bäddsoffan som står på hennes rum Måste ha legat på sitsen och blivit intryckt mot ryggstödet och sen ramlat ner inuti. Nu hade den trillat ner när de drog och slet i soffan :) Som vi letat!

Jag fick ganska mkt skit för att den var borta, när vi var på barnsamtal med Familjerätten så sa Novalie då att hon messat en del med pappa på den, men att den nu var borta. (en del= typ tre sms, där hon förtvivlat vill ha svar på när han kommer hem och han svarar :Godnatt…)

I protokollet står det : ipoden är nu ”borta”…. Borta inom situationstecken vilket ju innebär att de trodde att JAG tagit den för att hon inte skulle kontakta sin pappa? Jo så är det, och jag skulle verkligen vilja veta varför det inte finns riktiga barnspsykologer med under sådana där samtal? Istället för socionomer? Vad fan kan de? Vad jag vet ingår inte så värst mkt barnpsykologi i deras utbildning. Åh nu blev jag förbannad! Men jag kan lugnt säga att så pissligt som det var att höra hur de manipulerade barnen till att få det att låta som att jag var den som bar skulden till att deras pappa inte hört av sig till dem det är det inte ofta man behöver stå ut med. Och att sen, i domstolsförhandlingar, av hans advokat få upptryckt det enda stycket i de där barnsamtalet som var lite till hans fördel i ansiktet och sen inte få svara på det….För det var minsann inte relevant? Eller för den delen var det inte intressant att han begärt umgänge under den tid han visste att han skulle vara i Thailand, det var då, nu är nu, och nu vill han ju träffa barnen, när han har tid….Alltså..om nån kommer och säger att det är ett objektivt och jämställt ställe, tingsrätten, så kan jag faktiskt inte hålla med.

För hur kan det vara mitt fel att han inte vill träffa sina barn?

Nä fy,  mitt förtroende för rättsväsendet är lite tilltufsat. Nån gör alla fel man kan göra, skyller det på nån annan och har sen alla rättigheter på sin sida? Enligt lagen. Jojo.

 

Och att jag blev förbannad nu känns ju rätt onödigt, när jag ska gå och knoppa :) Haha, men sådär är det, en liten händelse kan liksom trigga igång massor, både glädje, sorg och ilska. Bästa sättet att kunna släppa det är att få tjöta med nån eller skriva av sig, och nu har jag ju skrivit så nu ska jag kunna sova gott :)

 

Min mobil har laddat ur, men i morgon blir det bilder åxå, idag bara ord :)

Nu sovdags!

 

Natti natti :)

Funderar på vad jag gjort idag?

Jag hade fullt upp, men vad jag gjort vete fasiken?

Min tanke är att vi ska tillbaka till husvagnen, men innan dess måste det ju fixas med allt här hemma. Gräset är klippt, och är det någon som behöver lite humlor, har hört att de är fridlysta, och eftertraktade, så finns de här. Jag säljer dem styckevis:D

Det kryllar av små rackare, vi har klöver på gräsmattan som de tydligen tycker väldigt mkt om, men barnen gillar inte humlorna,för de sticks ju.

Tvätten är tvättad, dock svämmar det över av ren tvätt där nere nu igen…

Ugnen rengjord. Jag var tvungen ju eftersom det skulle ätas köttfärspaj till middag. Jag brukar göra ren ugnen med såpa, men den är slut och jag har glömt köpa ny, så jag skrubbade med diskmedel och det funkade ju det med.

Kaffet drucket, ute, med solen i ansiktet, det ska man ta sig tid till, för rätt var det är är det långt till nästa soltimme.

Räkningar betalda, och nytt bank-Id beställt, och massa mail besvarade och ivägskickade, men det är fortfarande massor kvar.

Ni som mailar mig så fina mail, jag läser dem, och jag blir otroligt glad, och försöker svara på dem, men ibland hinner jag inte med. Men jag älskar dem :) och er :)

 

Sen hann jag träna. Det kändes som en superbra idé i morse när jag vaknade, med bara lite träningsvärk i axlarna, men när vi väl var där, och skulle värma upp, så var det mest bara plågsamt :)

Jäklar vilken grym träningsvärk han fixade till, ledaren igår….Länge sen jag hade så förbannat ont i axlarna och hela överarmarna. Att göra armhävningar på bosuboll var helt omöjligt, jag fick putta bort den och göra breda pushups på golvet i stället. Vi gjorde smala igår, och det var visst en bidragande anledning till träningsvärken..det och axelpress som det var tusen år sen vi gjorde.

Nu gillar jag att ha träningsvärk, men nån måtta får det gärna vara ;)

 

Jamie, min lilla gofis, han vägrade klä på sig idag igen, och det är ju förståeligt när det är så varmt, men mindre begripligt att han skulle ha gummistövlar på…sen insåg jag att det visst var för humlornas skull;) så det var ju smart ju.

Idag har de lekt ganska mkt inne, det kom några korta regnskurar men inte mer än kanske tio minuter, så att det blev lite blött bara för att sen torka upp direkt. De har återupptäckt tågbanan. Den där gamla hederliga i trä, och i flera dagar nu så har de byggt med den inne på Jordans rum, och även med flexxi-trax banan

 

Charmigt..Zlatan jamade som fan ute i poolrummet, och eftersom Smulan lät precis lika för en stund sen när hon kom med en mus som hon placerade utanför ytterdörren, som var öppen med med myggnät för, så anade jag att även han hade fångat en mus. En annan för Smulan åt upp sin….

Plötsligt så kom han in genom altandörren, där det hänger ett myggnät åxå, men han lyckades krångla sig under det…med en mus i munnen…Fräscht. Jättekul att den levde åxå och att Zlatan släppte den, så nu har vi haft musjakt, jag och Robban.Den där stackars lilla musen pep ju och skuttade men Zlatan lät den ju inte komma undan, men leka lite måste man ju, och till sist plockade han upp den och blev utkastad med sitt byte. Möss är väldigt söta en och en, men inte inne. Katterna är skickliga jägare, så vi har ju inga inne mer än de som de där två släpar in ibland.

Robban berättade att för ett tag sen så hade han suttit på sitt rum i mörkret och spelat PS3 när Smulan puttat upp dörren och kommit in, hoppat upp i hans famn och släppt ner en mus på bröstet på honom. Jag skrattade så jag grät, taskig som man är:) Men Smulan vet att hon inte får gå in med byten, Zlatan är inte lika smart, så hon brukar stå utanför att ropa på en så man ska komma och berömma henne, men han hade ju uppenbart inte hört henne, så då tog hon med den in. Robban blev ju inte jättelycklig över sin present ;)

Ungarna frågar ibland om vi inte kan skaffa hamster…hahah NEJ. ;)

 

Nu kom jag av mig, och det är väl lika bra att gå och sova kanske.. Jag ska ta med barnen och bada i morgon, orkar inte en dag till utan dopp:)

Jag säger godnatt, lagom till en jäkla harkrank attackerar, och en sån där fetingstor nattfjäril kom in…det är mysigt med sommar nästan alltid :)

 

Natti natti :)

 

Det gick ju bra det där med kycklingen

Fast jag hade glömt att jag inte riktigt tycker om att hålla på med hela kycklingar, det är lite obehagligt… Trycka igenom grillspettet från halsen ner och ut i rumpan, eller om det var tvärtom, svårt att se när det inte finns nåt huvud;) och höra hur det krasar…urk. Och att sen pensla den på magen där skinnet följer med, det är lite som att pensla nån av ungarna på magen…fya. Men sen så, väl på plats så rullade de runt där i ugnen och stektes så fint så. Hade varit klokt att komma på att det skulle droppa innan det väl gjorde det bara, nu har jag en ugn att rengöra, men slängde in en bit folie i alla fall som tog det värsta.

Får man lägga folie i botten av ugnen, förresten?Eller blir det för varmt och överhettas?

Funkade idag i alla fall :)  Kycklingen stod där inne  i cirkus en timme, och jag googlade resultatlöst efter hur länge den skulle vara inne, och konsulterade till sist min köksvän: Vår kokbok. Där hittade jag ju tiden, och 50-60 minuter var visst lagom. Så då tar jag lite till, är fjollig med rosa kyckling nämligen. Jag gör ofta kyckling i ugn, och det var ju typ samma tid, men man vet ju aldrig när den snurrar omkring;)

Sen hade jag åxå glömt att det är ett jäkla göra att pilla loss allt kött när det väl är färdigt, men det blev så gott att det var värt besväret. Jag hade vanlig grillolja som jag penslade med och så grillkrydda.  Serverade den med….tadaaaa chips. Barnen höll på att trilla baklänges av häpnad och trodde nog att jag fått solsting;) men det är ju väldigt gott. Och sådana här sommardagar får man ta till chipstricket för att få i sig salt.

 

Själv åkte jag och tränade, och idag var det ju rätt så lökigt i lokalen redan när man kom, det var ett skivstångspass före oss, och hela salen ångade….

Det var en för mig ny ledare, Peter, och han var lika bra som de andra, och jag tror att det nog får lov att bli cirkelfys även på söndagar i höst. Efter att han visat banan så var jag varm, och efter uppvärmningen dröp det av svett på alla. Bara tre varv kvar då:) Rakt in i kaklet, och jag var tvungen att ”fuska” lite ibland, helt enkelt stanna upp och andas, försöka suga in det lilla syre som fanns i luften, innan jag fortsatte.

Det var en tuff bana, och till råga på allt hade jag ju inte ätit så värst bra innan, vi kom på att vi skulle träna rätt så sent, annars brukar jag anpassa hela dagens matintag för att försöka optimera det hela.

Men vafan, det gick bra ändå:)

Efter varje varv var det ut till vattenkranen och skölja av ansiktet, svalka ner lite, och fylla på vätskan man svettades ut lika snabbt igen. När det var klart var hela jag sjöblöt, mina handledsskydd gick nästan att vrida ur, och tröjan gjorde det definitivt, svetten rann ner i ögonen, och jag svettas liksom väldigt sällan så det rinner, utan blir mer bara fuktig. Känns helt ok :)

träna

Haha, jamen man har inte roligare än man gör sig, här har linnet torkat iaf ;)

Efter dagarna i äventyrsbadet så har jag ett blåmärke på höger höft/lår. När man åkte i forsen så slutade den med en sväng, så varje gång så åkte man liksom rakt in i väggen med höften för att sen hamna i avslutspoolen, med feta strömmar åt alla håll och kanter, makalöst vilken kraft det är i vatten ändå.

Jag har badat i riktigt feta vågor, på Hawaii, en strand där surfarna hänger, och fast vi stod i knappt knädjupt vatten så var kraften enorm. Det är rätt bra att ungarna kan få känna på hur det är under ordnade former.

Sen har jag skrapat upp en sår under vänster lilltå, hur nu det är möjligt, men det gör svinont, och vänster stortå drämde jag rakt i en trappa med full kraft, och så lite skav på ryggen efter rutschbanan, och en svedd armbåge efter den samma.Hela bålpartiet och axlarna har en lätt träningsvärk. Det kostar att ligga på topp:) Men fasen vad roligt det är att bada.

Jag har alltid gillat det. Både i hav, sjö och pool. En och annan gång har vi badat i Fyrisån åxå, den är inte alltför fräsch, och hade mamma vetat om det då hade det blivit utegångsförbud:) Lite halvgalet sådär, med kompisar, en ranglig frigolitflotte och så utmaningar…” Du törs inte…..” Visst törs man, och att det inte var badbart där skiter man ju i just då.

Jag har hoppat från hopptorn, från tian:) Många gånger. I svarta sjöar, och i pool. Idag törs jag bra precis hoppa från trean, och det tog nog en timme förra året innan jag vågade språnget…Helen höll på att skratta ihjäl sig när jag sprang up och ner för trappan, för jag vågade verkligen inte, men till sist så:)

Jag ogillar att känna att jag inte vågar. Då måste jag prova, och ofta så lyckas det ju. Ibland får man ju ge upp förstås, men ofta så övervinner man sin egen rädsla, och det är häftigt.

Under många år så har jag knappt badat, för jag har varit gravid eller haft en bebis, eller bara varit tvungen att ha koll på alla barnen. Vi har ju varit två, men det har ändå varit jag som haft mest koll. När man inte åker vattenrutschkana på flera år så blir den ju läskig, men nu är den bara rolig igen:)

 

En sommar när vi var små, och campade på Leksands camping ihop med de andra tre familjerna vi åkte ihop med, så hade de två vattenruschbanor, precis lika, intill varandra. Vi var åtta ungar som åkte. Från morgon till kväll. Upp och ner för backen, upp sprang vi och så åkte vi ner, ofta i tåg. Alltså att vi åkte alla åtta, på rad, och höll varandra i fötterna. Skitkul. Idag är det såklart förbjudet, nu är det röda och gröna lampor som talar om när man får eller inte får åka, och nog kunde man göra illa sig rätt så bra. Det gällde att skjuta bort dem framförvarandes fötter, åt sidan när man åkte ner i vattnet i poolen, annars blev det värstingkrockar.

Även våra föräldrar var med och åkte, och då blev ju tågen ännu längre ;)

Mamma stod beredd med en såndär sårspray som man sprayar på såret, vanliga plåster ramlade ju av, och hon fick jobba hårt. Det var skrapsår på höfterna, skuldrorna, armbågarna. Inte kunde man ge sig för sånt, det var ju så kul :)

Så roligt som vi hade då, är det inte idag, men det beror ju på att de var så speciellt den gången .

 

Nu ska jag hoppa i säng, jag har haft nattlinne på länge nu, satt ute efter att ha duschat efter träningen, och det var ju underbart skönt. Det kom lite regn i eftermiddags och det tryckande försvann, och det känns lite mindre dammigt, men nu kan solen komma tillbaka :)

Hoppas ni alla har det bra <3

Natti natti:)

Grilla kyckling

Igår på affären så stannade ungarna vid de där färdiggrillade kycklingarna och ville ha, och jag kom då på den briljanta idéen att vi ju faktiskt har ett sånt där roterande grillspett till vår ugn. Vi köpte ju en extrabred spis när vi gjorde om köket för typ fem år sen, och det följde med som tillbehör, och har sen dess legat kökssoffans låda.

Men nu kändes det som dags att testa det!

Vi köpte två stenfrysta kycklingar som jag lade i kylen för att tina.

 

Idag har jag inte den minsta lust:)

Orka liksom, men jag har iaf fått fram spettet och det verkar ju funka… Så nu ska jag väl gå in och spetsa de där fåglarna. ..

Det var väldigt länge sen som jag lagade hel kyckling, men visst är väl innanmätet borta va? Ligger i nån påse eller så?

Kan bli spännande, måste väl röra ihop nån slags marinad eller så åxå misstänker jag.

Jag återkommer nog, det borde ju vara Easy peasy men kan även bli värsta mission impossible;)

 

Det åskar runt oss och är mulet och kvavt, några regndroppar faller så det är bara att ta kaffekoppen och gå in.

Kör väl igång med maten då… Wish Me luck !Carola Wetterholm, 9 -barnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt tex...och mat...och ytterkläder i den trånga hallen...;) Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Toppbloggare

Arkiv

Senaste inläggen

Följ mig på instagram: @carolawetterholm

Follow on Bloglovin
pettsonochfindus_320x320

Senaste kommentarer


Kategorier

Mest kommenterade just nu

 1. Tvillingmorsan
  “I VI FÖRÄLDRAR tidningen hittar ni…”
 2. Deer
  “I need a holiday after this…”
 3. Allergimorsan
  “Nu börjar Johans semester närma sig…”
 4. Förskolemamman
  “Efter en dag full av god…”
 5. Mammalinda
  “Ibland tycker jag att jag får…”
 6. Elsas dagbok
  “”
 7. Thaimorsan
  “Är ni i Stockholm och vill…”
 8. Det ljuva 40+ livet
  “Så var det dags att ta…”
 9. Loppi.se
  “En helt fantastisk sommar börjar gå…”
 10. Sarianne
  “Jag fick en fråga om vad…”

Senaste inlägg

Mest gillade just nu

 1. Deer
  “Okej, dagen. Sovmorgon till 8.30 och…”
 2. Tvillingmorsan
  “I VI FÖRÄLDRAR tidningen hittar ni…”
 3. Elsas dagbok
  “Hej FINA du! Nu är vi…”
 4. Thaimorsan
  “I lördag åkte vi ut till…”
 5. Jottan - Bland Solsken och Småtroll
  “Imorgon fyller brorsan 40 bast, så…”
 6. Stolt mamma till åtta
  “Idag var vi på BVC besök…”
 7. Nettan
  “Nu blir det en spontan eftermiddagstur…”
 8. Dessie - en hjärtebarnsmamma
  “”
 9. Livat på torpet
  “Idag drar jag med mig ungarna…”
 10. Sarianne
  “Jag fick en fråga om vad…”

Senast uppdaterade

 1. Jottan - Bland Solsken och Småtroll
  “Imorgon fyller brorsan 40 bast, så…”
 2. Deer
  “I need a holiday after this…”
 3. Elsas dagbok
  “Hej FINA du! Nu är vi…”
 4. Tvillingmorsan
  “I VI FÖRÄLDRAR tidningen hittar ni…”
 5. Stolt mamma till åtta
  “Idag var vi på BVC besök…”
 6. Nettan
  “Nu blir det en spontan eftermiddagstur…”
 7. Sarianne
  “Jag fick en fråga om vad…”
 8. Loppi.se
  “Sommarlovet lider mot sitt slut och…”
 9. Thaimorsan
  “I lördag åkte vi ut till…”
 10. Det ljuva 40+ livet
  “Nu går resan vidare norröver mot…”

Meta