♥ Patricia 19 år ♥

För 19 år sen låg jag med en alldeles nyfödd Patricia i en säng på förlossningen, och jag minns det som igår. Hur är det möjligt? Jag minns att Kjell Ahlinge med ett asdåligt radioprogram, kan det ha hetat Eldorado? gjorde mig vansinnigt irriterad, men att jag inte kunde få fram orden ”stäng av radion” mellan värkarna:) Vi hade en barnmorska från Afrika på studiebesök, och jag minns att jag tänkte att hon måste tycka att jag var värsta mesen, i Afrika föder man ju barn hängande i ett träd eller  ensam på ett kallt betonggolv bakom ett skynke på ett ”sjukhus” …och här ylade jag;)

Jag har alltid haft lätta förlossningar, Janelle tog sex timmar från första aning till att hon var född, och det var sjukt intensivt sista två timmarna, de gav mig morfin för att jag inte var öppen så mkt när jag kom in, och de trodde det skulle ta tid, och fattade inte hur jäkla ont jag hade av de där värkarna, och hur effektiva de var. Jag visste ju inte, hur ska man veta det när man aldrig gjort det förr, men jag hade easypeasy tagit ett pannskott när som helst, för satan så vidrigt det var. Sen bearbetade jag det inte alls. 1994 fanns inte internet i var mans hem, och möjligheterna till att berätta om sina upplevelser och få input var rätt små. Jag hade EN vän som fått barn före mig, och jag kan inte minas av vi pratade så värst mkt om det. Det är 22 månader mellan Janelle och Patricia och nånstans i slutet av graviditeten med henne så började jag inse att jag var tvungen att genomlida en förlossning igen, så man skulle kunna säga att jag var galet rädd;)

Patricias förlossning tog tre timmar. Jag lade på luren hemma efter att ha pratat med en kompis och varit sur för att jag inte skulle få en septemberbebis, klockan var då 17, sen lade jag mig på soffan och surade, för att efter en stund få konstigt ont och hejsanhoppsan så var det plattan i mattan in till sjukhuset:)

En bränsleslang gick av precis när vi parkerade, och hade det hänt under vägen hade hon väl fötts i en dikeskant..nästan.

Hur som helst, en liten mörkhårig trollunge med utstående öron föddes strax före klockan 21 för 19 år sen ♥

Jag var säker på att hon skulle vara en kille, för sån tur att man fick två tjejer kunde man ju inte ha? Men det hade vi :)

Den här damen har satt mitt tålamod på prov många gånger. Fram till hon var två år var hon en liten ängel, inga problem alls, men sen var det som att vända på en hand och hon blev en obstinat skitunge som liksom hoppade från trotsålder till trotsålder för att sen fastna i fjortisträsket i många år, mellan typ 8-16..eller så :)

Vi kan bråka så stickor och strån ryker, och jag har många gånger varit så förbannad på henne att det är härdsmälta i hjärnan och det ryker ur öronen, men lika ofta älskar jag henne till månen och tillbaka. Det gör jag ju såklart även när jag är förbannad, det är ju så det funkar:)

paket

Vi väckte henne med sång i morse, och både hon och jag var gruvligt trötta efter att ha suttit uppe och snackat i flera timmar natten innan, klockan var halv tre när jag kröp ner i min säng…Dessutom så har hon ett monster eller snarare en hel släkt av monster, som bor i väggen/taket/på vinden. Det måste vara möss, men det låter ta mig fasen som feta tvåmeters råttor… Jag hörde det inte, men hon har klagat ett tag nu på att det låter som något springer fortfortfort över hennes tak..och igår var det helt klart något som satt och prasslade. Det lät som något med klor satt och krafsade alternativt som någon som gnager i sig något. Nånstans mellan hennes rum och badrummet för det hördes väldigt väl där inne åxå.  Hur fan blir man av med de här nu då?

Vi har två katter som tar möss på löpande band, men de har helt klart missat den här kolonin..eller kan det vara nåt annat? Fladdermöss funderade jag på? Fåglar? Hon säger att de alltid börjar låta samma tid på natten, som mest runt halv två, två. Vårt hus har platt tak, och en liten krypvind, men dit går jag inte, för man måste klättra HÖGT upp på en stege, precis så lång som stegen är, och sen krypa in genom en liten lucka. Jag är inte rädd för möss, men skulle liksom aldrig komma ner därifrån igen om jag dristade mig till att ge mig på det, skulle stelna i höjdskräck;)

Hjälp?

Nåväl vi sjöng för henne, och hon fick lite småsaker, en bodysplash, ett torrschampoo, nagellack och en smokey eyes palett med olika skuggor, sen skulle hon få följa med och handla en tröja eller byxor själv, Det funkar ju liksom bäst så.

Skolbarnen gick till skolan, och så småningom åkte Jordan, Jamie, Patricia och jag till GränbyC. Killarna är inte direkt förtjusta i att gå i affärer, och klädaffärer är pest. Ikea däremot…:) Deras protester var ibland högljudda, men med mutor i form av fika sen så funkar det. Jag tycker att det är social träning, och att man ska kunna ha med sig ungarna även och handla:)

Vi gick igenom alla butiker där för att i sista, Cubus, hitta en tröja hon gillade, och en foundation, och sen tog vi den där fikan.

IMG_3252

Jamie ser ju extremt pigg ut ;)

Han åt en chokladcheesecake, Jordan en White lady, nån mockachoklad grej, stark smak och mäktig,medan Patricia gillar wienerbröd. Jag måste fan stila till mig så jag tog inget eget, men väl var jag tvungen att smaka lite på killarnas, men det fick vara bra så. Latten är tillräcklig.

Sen fick vi bråttom, hon började jobba 16, så jag skjutsade dit henne, och sen hem, och hämta upp Novalie som dansar 16.45 på stan. Vickan var sjuk så det blev bara Novalie idag, men det var inga problem även om hon såklart saknade Vickan:)

Medan hon dansade gick jag och killarna på stan, jippie, de var verkligen taggade för det, hehe, men än så länge är det ju skönt väder ute och man kan bara gå och flanera. Vi gick in och köpte fler gummiband till deras armbandsmakeri, och sen tittade vi på en gigantisk lyftkran som står mitt i stan där de bygger nåt, jag vet inte vad? Bakom Åhlens, ser ut som ett garage, men det verkar ju konstigt ?

Killarna tyckte det var supercoolt, vad är det med småkillar och maskiner? Och för den delen verkar det ju inte gå över, har det en motor så är det attraktivt för män med ;)

Vi hämtade upp Novalie, och gick till bilen, som stod parkerad vid järnvägen, och till deras lycka kom det flera tåg.

IMG_3254

Wooow vad nära man kan stå:)

Jag gillar inte alls att stå så här, tänker att stenar och grus och skit kan skjutas iväg och slå ihjäl en…men de är imponerade.

På väg hem till oss så håller de på med att rusta en bro, som man måste över, och det är den väg som 95% av alla i vårt område kör, så det är massa köer, hela dagarna, men mest eftermiddagar och säkert morgnar. Vi bor dessutom så att vi måste köra förbi ytterligare ett stort vägarbete där det varit reglerat med trafikljus, så jag har ett flertal gånger svängt av och tagit en omväg, men den går snabbare. När det inte kommer en miljon tåg för då blir man ståendes.

Typ 300 meter hemifrån, så nära, men ändå så långt bort:)

IMG_3255

Idag gick bommarna ner TRE gånger direkt efter att de gått upp…det hinner inte ens börja blinka vitt i emellanåt. Märkligt att de inte bara kan stanna nere, men det går väl på sensorer eller nåt vad vet jag. Tröttsamt är det iaf :)

Nåväl, vi hade ju inte bråttom, och det är ju inte hela världen att vänta:)

 

Hemma blev det snabbmiddag, och sen åkte tjejerna ner för att städa. Lovelia och Trixie har stökat ner rätt bra på sitt rum igen, och eftersom jag städade noggrant för ett tag sen är jag stenhård nu. Det de inte städat upp det kastar jag. Det verkar som de äntligen fattat att jag inte skojar, för det tar en evig tid, men de får undan det mesta.

Novalie pluggade till ett prov, och jag läste igenom en hel del av mitt plugg åxå, innan vi kikade på Svenska Hollywoodfruar, och jag vet inte jag… Men nog känns det som att det blir mer och mer spektakel över den serien? De måste verkligen spetsa till det, och det är sex och bröst och nu underlivs-skönhetsoperationer..?

Och Gunilla? Jag mår på allvar illa av att se henne, hur kan man som TV-kanal känna att ”Henne ska vi ha!”?

Fast å andra sidan så finns det ju liknande exempel i de flesta realityserier;) Men vad hände med den hederliga gamla ärligheten och genuiniteten? Jag tycker det är mer av att skapa ett monster jag.

Nåväl, jag tittar på det, och jag har fortfarande nån slags behållning av det, men det är inte lika mysigt som de första säsongerna. Jaja, jag är ju lite avundsjuk såklart, jag hade ju gärna varit en rik Hollywoodfru själv :)

Visst hade jag passat extremt bra där? I en feting Rolls och en lyxvilla :) Men det är kanske inte försent än, haha?

Där kanske jag kan hålla med Gunilla: En man med mindre än en biljon göre sig ocke besvär ;)  (Galna tant.)

Men en sak med henne som jag är helt fascinerad av är att satan i gatan vad SNYGG hon är på bild! När hon är fixad och mejkad är hon ju hur vacker som helst, för att sen vara….eh..lite mindre snygg;)

Nåväl.

Nu borde min 19 åring komma hem snart, hon jobbade till 23.

I morgon måste jag storhandla deluxe… orka. Men allt är slut. Alla konserver, all pasta, frysen är tom helt plötsligt efter att ha varit full av både det ena och det andra. Fint att få omsättning på det för allt i världen:)

 

Jag ligger fint till vad det gäller trädgården i alla fall, fick undan bord och stolar i går, och det mesta av eländet som legat spritt över tomten är upplockat.  Nu är det studsmattorna kvar, men de brukar få stå kvar ett tag till, och så husvagnen som måste städas ur.

Jag sopade av terassen, för det är ju så nödvändigt när det blåser ner ett ton barr och fnas varje dag, men det kändes som en bra idé´då:) och nu känns den som en balsal.

 

Nu ska jag chocka kroppen med att hoppa i säng före ett på natten, och se om jag kanske tom somnar :)

Natti natti :)

En extra dag :)

Barnen har studiedag i morgon, det är lika med att slippa ställa klockan, och jag är så förbaskat glad över det :)

Barnen är inte helt ledsna de heller kan man ju lugnt säga. Det är väldigt skönt med en extra dags ledighet ibland. Om jag ser rätt på Klart.se så ser det ut att bli finväder, och då ska jag se till att få undan i trädgården. Jag ska lägga allt annat åt sidan så det blir gjort och klart, så slipper jag ha det hängande över mig sen.

Idag var det ganska varmt men blåsigt och jag hade fullt upp inne, men hann sticka ut näsan mellan varven, skjutsade ju Lovelia på kalas och hämtade henne sen igen, och hon var så glad och nöjd över att nu ha spion licens:)

Lovelia

Nu tycker jag att det mörka runt ögat, skuggan som är kvar sen vurpan ner från våningssängen i början av juli, borde ta och ge sig. Kanske måste jag be om en dejt med Dr. Dreamy? :) Jag har nog lite fler ungar med krämpor som behöver gå dit, har minsann hört både Patricia och Corrinda, och för den delen även Janelle, be mig följa med till snyggläkaren. De låter som att de tror att jag har en direktlinje till honom, men tyvärr är det ju inte så. Jaja, vi väntar ett tag till, de skulle kunna ta flera månader för det att försvinna helt.

Jamie har hittat sin outfit:

JamieTröja från typ H&M och bastkjol från Hawaii :)

Han har kommit med denna kjol och velat ha hjälp med att knyta på sig den flera gånger om dagen, och han tycker nog att han är ännu finare i den här än i den pricka rosa klänningen.

Lite senare på eftermiddagen kom han med en borste och en hårsnodd, och gav till mig, vände sig om och sa :

– Fläta, mamma?

Självklart.

Jamie

Lilla fina killen som vill vara som sina syrror, och de har nästan alltid flätor:)

Han vill verkligen inte klippa sig, jag har frågat massor av gånger, och när Jordan var  hos frisören undrade jag om han inte vill bli klippt han med, men nix pix. Han får väl bestämma då:) Jag tycker han är fantastiskt fin i sitt långa hår.

Jordan har nog knappt fått på sig kläder idag, han har spelat spel på datorn, och det tog lång tid innan han tyckte det var värt att dra på sig ett par brallor och gå ut och hoppa lite studsmatta, men så fort han kunde smet han in igen.

Jag har tvättat lite skolväskor som stått i carporten. Allt som de haft med sig i gamla skolan måste kastas eller tvättas i 60 grader eftersom det kunde vara mögelsporer på det..och jag undrar nu bara i mitt stilla sinne…kommer Uppsala kommun att stå för eventuella mögelangrepp i mitt hus? Det är svårt att kasta barnen, eller tvätta dem i 60 grader för den delen;), och de har liksom varit i den skolan dagligen under lång tid.

Nej vänta…man fick förresten ta med sig saker hem ”på egen risk” så jag antar att de gäller barnen då? ;)

Men visst är det lite konstigt?

 

Träningen med Peter gick bra, men jag har alldeles för ont i nacken för att köra optimalt, och givetvis var det axelpressar..och massa andra jobbiga saker:) men hyfsat ändå:)

Under tiden jag tränade kom Corrinda hem från lägret, och sen även Patricia, men i stället sover Novalie hos en kompis. Corrinda har iofs en kompis som sover här så antalet barn stämmer :)

 

Nu börjar det bli dags att krypa ner under täcket, så man orkar ta tag i den där trädgården i morgon.

Ha en bra start på veckan :)

Natti natti :)

 

Om att ha många barn :)

Jag ska läsa igenom ett skittråkigt stycke: Den nya folkhälsopolitiken-nationella mål för folkhälsan…usch, det hör inte till min favoritgren, jag ogillar att läsa myndighetstext eftersom den är så tråkig. Informativ i bästa fall, men ofta får man leta efter det man undrar över. Men det ska göras.

Men man kan ta små pauser:)

Min BVC sköterskas ord ploppade upp i huvudet, och det är kloka ord. Hon säger så här :

– Sverige behöver många barn! Det föds alldeles för få barn idag, så man ska ta så många man tycker att man orkar med :)

Och så klappar hon mig på axeln och ler över att jag liksom ”ställt upp för laget” alltså Sverige.

Så kan man också se på det, och då kanske de som säger att det är egoistiskt att skaffa fler barn än två ska vara tysta, eftersom vi med fler ungar gör vårt land en stor tjänst:) Vi bidrar till framtiden på ett synnerligen osjälviskt vis.

Synd att Sverige inte ger oss ordentligt betalt för vår osjälviska handling bara;) utan tvärtom straffar oss med sämre pension osv…Men så är det. Man blir inte rik på att ha barn, inte i kronor och ören.

Nu är det i och för sig inte min huvudsakliga anledning till att ha många barn, även om det är trevligt att ställa upp, utan den enda orsaken till att vi valt att skaffa många barn ( jo VI) är att det är fantastiskt underbart ♥

Kärleken och glädjen det skänker varje dag, man ger massor men man får tusenfalt igen. Det är rikedom.

Det ger en enorm styrka.

Ser jag längre fram, så borde jag förhoppningsvis inte bli lämnad  åt mitt öde och glömd i nån lägenhet på ålderdomens höst, utan vara omgiven av kärlek även då:)

 

Nu ska jag skjutsa på kalas, och sen hem till Folkhälsomålen igen.

Ha en bra söndag :)

Om Flashback;)

Lotta undrar om jag läst tråden på Flashback. Givetvis menar hon en tråd gällande Familjen Annorlunda, och det driftas alltid massa konstiga saker där. Jag har läst den, jag kikar in ibland, och jag kan fan inte annat än beklaga dessa människor som tror sig sitta med vetskap om än det ena än det andra.  Folk där inne vet hur jag har haft det i mitt äktenskap, att det syntes redan i TV för fem år sen(!!) att vårt liv ihop var fejk och hittepå, och att det är klart att det är jag som varit den styrande..Jag ska enligt dem vara allsmäktig och exet har dansat efter min pipa..Gosh.

Jag förstår att min soppa är svår för andra att suga i sig, för den är nämligen fullständigt obegriplig för mig och de mina, och vi lever i den. Jag har varit helt och fullt ärlig i det jag skrivit här, men ändå så vet folk en massa, saker som är direkt felaktiga. Jag kan förstå att mitt liv ihop med min exman kan ha sett konstigt ut utifrån, han jobbar alltid och jag är hemma, men grejen är att vi hade en finfin balans. Han dammsög, tvättade fönster och bytte blöjor, och jag skruvade upp hyllor, rensade avlopp och skurade golv. Och tvärtom. Vi har aldrig haft några problem i vårt liv, och vi har båda varit nöjda. Vi har umgåtts, om än inte ute på fina middagar utan hemma i soffan. Han har periodvis jobbat mkt och periodvis varit hemma mer än normalt arbetande föräldrar.

Det är liksom det som gör det hela obegripligt. Hade han varit en frånvarande pappa/make hade det inte varit så konstigt att han kunde lämna dem, men han har ju för fan varit världens bästa pappa!? Och sen hände nåt…som han aldrig delade med mig. Min exsvärmor säger spydigt att det är ju inget konstigt att han blev kär i nån annan sånt som händer…och okey det kan man ju bli, men kanske, bara kanske ska man tala om det för den första? Göra slut liksom. Än i denna dag har han inte sagt till mig att han vill avsluta vårat liv tillsammans. Än i denna dag har han inte erkänt den andra kvinnan…. Jag frågade honom öga mot öga i vintras, och han svarade med en fråga: Varför vill du veta det?

Ja det kan man ju undra:)

 

Så svaret Lotta, är: När jag har riktigt tråkigt och vill se hur snillen (aka idioter utan eget liv) spekulerar så kikar jag in på Flashback. Ibland blir jag lite glad när de tycker jag är cool som pluggar och still standing men oftast är det bara en djup suck och en skakning på huvudet över hur mkt man kan vända och tvista på saker.

Jag är ärlig med er här, köp det eller skit i det :)

Vill ni läsa hittepå grejor och spekulationer då är det inte hit ni ska, utan då är det Flashback.

Varsågoda att vidarebefordra det, ni som läser här och skvallrar där. :D

 

Vet ni vad jag har gjort idag då?

Jag har minsann skrivit en Självanalys gällande mitt liv. Det var en uppgift i en av mina kurser, och jag tyckte att jag svarade rätt så kortfattat på de stödord vi skulle använda, tex Kost, Dryck, alkoholm tobak, motion osv..Man skulle alltså berätta hur just mitt liv såg ut i dessa frågor. Och så skulle jag skicka in det och inser att vafan…det blev ju flera A4sidor långt! Så då vågade jag inte :) Fasen de andra kurserna ska ju inte behöva läsa en roman. Även om den är skitbra såklart, haha, vem vill inte höra om mina matvanor i en sida tex? ;) Så nu måste jag nog skala av den lite. Ingen kan ju komma och säga att jag har problem med att använda många ord iaf, däremot vad det gäller att vara kortfattad…ha.

Sen har jag läst alla de andras analyser, och ska snart gå in och kommentera några av dem. Hann läsa det jag skulle i Avslappningsboken åxå, så nu så. Dessutom har jag äntligen fått hugg på en bok jag jagat, jag har en grym motvilja mot att betala 5-600kr för en kursbok bara för att den ska vara ny, oftast är de ju inte direkt roliga, och vill ha dem begagnade. Jag gillar ju rea och extrapriser åxå, det är liksom roligare att handla då:)

Nu kommer den nästa vecka, hoppas jag. I morgon ska jag coacha en av mina kurskompisar, via telefon och det ska bli roligt:) Senare ikväll/natt ska jag skriva en berättelse i Skapande skrivande åxå. Fasiken, det är roliga grejor jag pysslar med just nu :)

 

Sen tog jag med mig Lovelia ner på stan, först ett stopp på biblioteket där jag fixade lånekort,(låna kurslitteratur funkar åxå) sen kikade vi ner på barnavdelningen. Jag ska ju försöka sysselsätta min femåring tänkte jag, och där finns det ett fint utbud. Nu gick jag med i Filmklubben, så ska Jordan, Jamie och jag åka dit och kolla på högkvalitativa filmer och käka popcorn :)

Det fanns annat med såklart, och ihop med kyrkis och Öf så blir det kalas.

Lovelia ska på kalas i morgon, och ville följa med och välja present, så nästa stopp var leksaksaffären.

kalas

Och det blev en målarbok, liknade Top Model, men med djur, och pennor. Jag har under åren köpt miljoners pennor av alla de slag, och tycker att de här är bäst. Vanliga som man vässar i färg.  Tuschpennor glömmer mina ungar att sätta tillbaka korken på, hur man än tjatar och så är de torkade sen. De här håller, och går dessutom inte igenom så det syns på andra sidan:) Tacksamt nog tycker barnen lika. De får även tusch såklart men de håller ju inte så länge av förklarliga skäl.

Sen ville Lovelia gå och fika, så det gjorde vi, det gäller att passa på att mysa lite extra när man bara har med sig ett barn ♥ En bit daimtårta på Waynes som kostade lika mkt som en hel tårta på Ikea;) men kaffet där är to die for.

I går kom en bud från Gevalia, de har nya kaffesorter på gång, och ville bjuda på dem och småkakor:)

gevalia

 

Fantastiskt goda kakor,de är slut redan och kaffet har jag inte hunnit prova, än till vardags kör jag mest med snabbpulver…och nu har jag knappt haft tid att ens veva ihop det, men snart så:)

Tack!

 

I går satt Jamie hos Janelle och lekte Bulleribock, och han är så usel på det, säger helt fel siffror på hur många fingrar man trycker in i ryggen på honom och så skrattar han så gott:)

-Åtta?? Jamie det är ETT!

bulleribock

 

Knäppos:) Idag hittade han en klänning, som matchar vaxduken perfekt;) och han var så lycklig, snurrade runt och tyckte han var finast i hela världen.

 

Jamie

Blunda för stöket i bakgrunden, det ser på allvar för jäkligt ut, men det är väldigt många grejor som mellanlandat där lite för länge..Jag ska snart  fixa, kanske..Vad är det med plana ytor? De drar till sig saker!

Jag har andra ställen som är skinande rena, bara så att ni vet ;)

 

Förra veckan köpte jag en kalkonstek, det var något nytt för mig har aldrig sett det förr, men idag åkte den in i ugnen. Jag gillar saker som sköter sig helt själv, och den här skulle man bara ställa in, den låg redan i en form, och sen tog den nästan två timmar på sig att bli klar, men då var den väldigt god. Ungarna gillade det, och jag är mkt nöjd med att ha hittat nåt nytt som är godkänt av alla, och även tilltalar mina smaklökar.

Nu var det två barn som inte åt hemma, Patricia och Corrinda, och det var snudd på att 2 kg stek inte räckte, men det var den största jag hittade. Får lov att hitta på nåt att komplettera den med. Mera sås och grönsaker kanske:)

Och apropå grönsaker!

Ni som hängt här väldigt länge vet att Robban inte äter grönsaker, eller frukt. Eller speciellt mkt mat;) Han är extremt petig med mat och vägrar prova nya saker.

Idag viftade jag med en sockerärta framför honom och sa att han fick hundra kronor om han åt upp den,och han nappade åt sig den och stoppade in den i munnen, tuggade på den, och jag såg min hundring flyga iväg….men där slutade han tugga, tittade på mig och frågade hur i hela friden jag kunde med den konsistensen? Smaken var väl ingen större fara, men KONSISTENSEN? Jag var snabb att säga att han fick spotta ut den och kunde behålla mina pengar ;) men att han ens provade, smakade, det är så stort. Han lät så otroligt rolig när han försökte prata utan att ärtskidan liksom rörde kinderna, att jag började skratta så tårarna rann, och ju mer övriga runt bordet skrattade åt mig ju mer grät jag:) Så nu lever jag några år till, ett gott skratt förlänger ju livet. Och med de här ungarna runt sig får man sig många goda skratt ♥

Och en hel del gråa hår, även om jag inte sett några än så gömmer de sig säkert och kommer anfalla i flock en vacker dag:)

 

Robban gick och lade sin minsta lillebror ♥ och sen dukade de fram godiset. Haha, ja så taskiga är vi, Jamie får inget:) Å andra sidan vet han inte om det heller, och får några bitar på söndagen eller så. Sen kikade vi på Fångarna på fortet. Jordan var lycklig över att Linus-Kära bröder var med, och tjejerna gillade Äntligen hemma-Björn, medan Patricia hade gillat att se Samir, men hon var ju inte hemma.

 

Jordan Novalie

Novalie och Jordan ♥

När det var slut gick de ner och såg en film och jag tittar med en halvt öga på IronMan 2 innan jag ska ta itu med pluggandet.

 

I morgon måste jag försöka röja i trädgården, det stora parasollet blåste omkull i stormvindarna, och det är massor att bära undan, måste passa på när någon stark är hemma och kan hjälpa till. Sen har jag inte plockat ur husvagnen än heller, och tja….det finns att göra:)

Sen är det träning med Peter, och det ser jag inte fram emot ett dugg, jag har ont i axlarna av Olles pass i torsdags, och Peter har ofta en tung axelpress.

På ena Friskis har de av nån anledning jag inte fattat, bytt ut skivstångsstängerna. Förr vägde de typ inget, men nu…jisses de ligger visst på runt 8 kg enligt ledarna.Bara stången utan vikter alltså. Eftersom jag inte fattat det så tog jag såklart de vanliga 15kg på axelpressen, och tyckte det kändes jäkligt mkt jobbigare än normalt, men det är klart…det var ju ca 23 kilo i stället:) Samma med marklyft, jag brukar ha 40kg, orkar inte hålla fast mer med händerna även om jag skulle orka, vi kör ju 45 sekunder, men nu var det ju 48kg.

Det lustiga är att man alltså kan öka på vikterna ganska ordentligt:)

Och jo, jag ser visst fram emot Peters pass :) Mycket.

Men det är i morgon det, nu ska jag skriva en berättelse och sen kommentera andras självanalyser:)

Natti natti :)

 

Oj vad jag raderat nu;)

Jag har ett inlägg som vill bli skrivet, men det är ett inlägg som kanske inte kommer uppfattas som speciellt kul att läsa för mottagaren .. nu orkar iofs inte mottagaren/mottagarna läsa så långa meddelanden, så det vore kanske slöseri med ord;) Antagligen. Märkligt att man inte orkar läsa sånt man känner sig väldigt skyldig till…eller nej förresten, det är ju enklare att ignorera om man inte läser, vad tänkte jag med ;)

Hur som helst så har jag raderat och lagt det på is, ett tag, för ut ska det, förr eller senare:) Och det är inget hot utan ett löfte. Det verkar för övrigt vara enda sättet att få mottagaren/mottagarnas uppmärksamhet..Gahh.

 

Jag läser en Skapande skrivande kurs nu åxå ju, och det är fantastiskt roligt. Jag har aldrig haft så lätta hemuppgifter förr, och det är ju för att det är något som verkligen roar mig. Att svamla ihop en berättelse är ju inget jag direkt tycker är jobbigt, utan bara kul. Man får en given grej att skriva om/runt och sen är det bara Varsågod och hitta på något, det enda som är lite svårt är att det än så länge begränsas till en A4sida:)

Och att hon inte riktigt gillar mina smileysar, haha, jag älskar dem ju, helt uppenbart, men det går fint utan åxå.

Det kommer nog svårare saker, jag vill minnas att det skulle vara dikter bla och det är inte min grej däremot, men ska bli spännande att få prova på.

Att skriva är för mig ren terapi, på alla sätt, både när det gäller att få skriva av mig sorger och bekymmer, som när det handlar om att få berätta nåt kul som barnen gjort. Jag antar att ni märkt det, så kanske att ni inte blir så förvånande:)

Vad ville jag säga med det nu då? Hm…tja…kommer inte ihåg, det är sent nu, men att jag är bra på att svamla kanske ;)

 

Men idag har jag inte hunnit läsa något, jag har annars börjat läsa om coaching, och det är så spännande, och det roliga är att jag känner att ”wow, det här är ju liksom som att jag skulle sagt det själv”

Nu ska svammelmaja förresten be om hjälp!

Jag har en cd med avslappningsövningar som jag har i läxa, och det har jag ju varit extremt flitig med, vi ska göra dem 15  minuter om dagen, och jag ligger ju väldigt bra till där..eller nåt. Jag har haft lite krångel med denna cd nämligen. I mitt stilla sinne tänkte jag att jag skulle kunna lägga in den på datorn, och sen få över den på iphonen.

Lite synkronisera eller överföra eller så. Men….alla andra album , (plus U2 som man visst fick alldeles bara sådär, )ligger på både macen och iphonen, men icke denna hära. När jag försöker synka den får jag ett meddelande i stil med att det är synkat med en annan dator redan, och vill jag i så fall radera den här iphonen och ersätta med det nya.

Alltså det vågar ju inte jag trycka på! Jag har haft en annan dator, men vad har nu den gamla med saken att göra, när den nya gladeligen tar emot alla andra album, foton, filmer osv UTOM den här?

Frågan är alltså, hur fan får jag över från datorn till iphonen utan att sabba allt?

Jag förstår ju att det är helt kristallklart detta…;)

 

Jaja, idag har vi varit på Öppet hus på kyrkis ♥

Jamie fick äntligen sjunga med Annika, som han längtat, och han sjöng och gjorde rörelser med ett stort leende hela tiden, underbara unge. Jordan var inte på bra humör idag, ujuj så avig och tjurig han var mellan varven, för att sen vända som en hand och bli världens goaste.

Sen åkte vi hem, hämtade Corrinda och hennes kompis och körde de till bussen för de ska på basketläger hela helgen. Tittar man på Corrindas packning så tror man att hon ska vara borta resten av terminen;) men det var ju sängkläder och uppblåsbar madrass åxå.

Efter att vi släppt av dem drog vi till Coop för att handla, och de har nyinvigning med alkoholfritt bubbel och snittar, och Jordan ville ha ett rosa glas, alltså rosé så det fick han, och det var supergott tydligen..hm…

IMG_3203

 

Men sen övergick han till äppeljuice, pust.

Vi handlade, och åkte hem, och sen har jag hängt i tvätteriet mest hela dagen, för att sen laga mat ihop med Janelle som kom på eftermiddagen.

När de åkte hem, återvände jag ner i tvättstugan, och där har jag varit:)

Förresten har jag dammsugit upp ett monster åxå….Novalie ropade från vardagsrummet att det var en jättestor spindel, alltså en JÄTTESTOR; mamma kom fort!

Jag ilade dit med dammsugaren och flugsmällan, mina två spindelvapen, och herre jävlars vilken stor spindel! Jag har inte sett en sån stor på länge, och det vill inte säga lite eftersom vi har gott om feta stora husspindlar här.

Den måste varit cirkus en decimeter  i vingspann, eller vad det kan heta på spindlar;)  men mellan alla de där benen. Satan…det var ju knappt så dammsugaren sög in den rackarn…och sen lät jag den stå och suga länge, innan jag gick och dammsög smågrus i hallen för att sen byta påsen. Nu ligger den i soptunnan, långt från huset.

Mamma hade släppt ut ( ? när man kan döda??) en giganto-spider när hon var här, och jag ger mig på att det är den som ville tillbaka in…hoppas kan man ju för annars finns det flera. HU.

Jag ska spraya lite pepparmintsolja i hela huset tror jag, det ska visst inte spindlar gilla..men har ni bra tips för attbli av med dem, hit me!

 

Nu ska jag sova, fast eftersom jag började tänka på den där stora saken så känner jag hur det liksom kryper i nacken, på armen, bak i ryggen…fya!

 

Natti natti :)

 Carola Wetterholm, 9 -barnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt tex...och mat...och ytterkläder i den trånga hallen...;) Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Toppbloggare

Arkiv

Senaste inläggen

Följ mig på instagram: @carolawetterholm

Follow on Bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Mest kommenterade just nu

 1. På Smällen!
  “”
 2. Tvillingmorsan
  “”
 3. Familjen Annorlunda
  “För 19 år sen låg jag…”
 4. Älska att baka
  “”
 5. Mammaliv i Nashville
  “Hej vad tiden flyger iväg! Astrid…”
 6. Matstugan
  “”
 7. mamabeatrice
  “”
 8. Att vara och bli mamma
  “Allt gick jättebra på ultraljudet igår.…”
 9. Vanilj med sting
  “  Min pappa säger mycket och…”
 10. Idas beauty
  “Imorse klockan 8 plingade Sandra och…”

Senaste inlägg

Mest gillade just nu

 1. Familjen Annorlunda
  “För 19 år sen låg jag…”
 2. Tvillingmorsan
  “”
 3. Frank & Jag
  “”
 4. Elsas dagbok
  “Godmorgon finaste du! och välkommen OKTOBER!…”
 5. Mammaliv i Nashville
  “Hej vad tiden flyger iväg! Astrid…”
 6. Idas beauty
  “Imorse klockan 8 plingade Sandra och…”
 7. Dagmammorna Gunilla och Åsa - dagbarnens vardag,
  “”
 8. Hemma i vårt hus-Häng med mig & min familj i vår vardag i en ny stad och genom renoveringen utav vårt nya hus❤
  “Vilken fantastisk dag jag och Charlie…”
 9. Filurmammans blogg
  “Jag älskar hösten när himlen är…”
 10. Livat på torpet
  “Hejdå september … … hej oktober! Den…”

Senast uppdaterade

 1. Spark i baken
  “BARNTRÄNING. Jag skriver en hel del…”
 2. Matstugan
  “”
 3. Mammaliv i Nashville
  “Godmorgon från Nashville! Jag var uppe…”
 4. Helenas blogg
  “Ja vad hände? Jag vill inte…”
 5. Anitha Schulman
  “Tack alla för ett fantastisk Baby…”
 6. Deer
  “”
 7. Filurmammans blogg
  “Jag älskar hösten när himlen är…”
 8. Loppi.se
  “VECKANS LOPPIBLOGGARE. Den här veckan får…”
 9. Att vara och bli mamma
  “”
 10. Föräldralediga frun - vår bästa tid är nu
  “”

Meta