Toppbloggare

Mest kommenterade just nu

 1. Mammaliv i Nashville
  “Ni vet när man sitter ner…”
 2. Tolvbarnsmamman
  “Igår hade jag en bakdag. Bakade…”
 3. Livat på torpet
  “Idag har jag … 1. Insett…”
 4. Tvillingmorsan
  “Igår promenerade vi hem till familjen…”
 5. Nettan
  “Hemmagjort julgodis är väldigt gott, men…”

Mest gillade just nu

 1. Tolvbarnsmamman
  “Igår hade jag en bakdag. Bakade…”
 2. Tvillingmorsan
  “Igår promenerade vi hem till familjen…”
 3. Tiobarnsmamma
  “Pojkarna började stimma vid 08:00 så…”
 4. Mammaliv i Nashville
  “Ni vet när man sitter ner…”
 5. Elsas dagbok
  “Godmorgon finaste! Här kommer den finaste…”

Senast uppdaterade

 1. Elsas dagbok
  “Hej fina! Kikar in och säger…”
 2. Det ljuva 40+ livet
  “Här kommer tips på ytterligare en…”
 3. Jottan - Bland Solsken och Småtroll
  “Det har varit ett ofrivilligt kort…”
 4. Tvillingmorsan
  “Idag fick vi besök av barnens…”
 5. Spark i baken
  “Vår kropp är bra till mycket,…”

Inte så kul just nu

Alltså man snackar om karma

Du får vad du förtjänar osv.

Jag undrar lite vad jag gjort för ont eftersom karma liksom slår mig i huvudet gång på gång. Det börjar bli tröttsamt

Först all skit med någon, och så toppas det med pissiga husproblem, är det månne så att det är karmas sätt att säga att vi ska flytta?  I så fall, kära Karma, förutsätter jag att du även visar mig på Vart;)

(Jag uppskattar om ni inte skriver massa om att det vore enklast och bäst, för det går bara inte. Jag sitter fast i moment 22 här.)

För nån vecka den elementet i garaget- rörmokare hit och löste det akuta, men det måste finnas värme där, offerten sa 6000kr. Plus kostnaden för besöket som jag inte vet vad den blir.

Igår gick en toalett sönder, på samma vis som hänt tidigare, då bara Patricia var hemma, det flödar vatten helt ohämmat och jag kan säga att man är förbannat hjälplös när man står där och liter efter liter rinner ut på golvet, det går fort!!

Jag letade avstängning på toan och hittade ingen, vattnet sprutade åt alla håll och kanter och jag blev dyngsur. Jag for ner i källaren med sladd under sulorna och drog av huvudvattnet men det gick inte att få av helt, det är ju gamla grejor och jag vågade inte ta i, tänkte att då sliter jag säkert av huvudledningen och Då blir det snyggt.. Det var tillräckligt för att det skulle sluta spruta i hela rummet iaf och vattnet rann bara ner i cisternen, och jag kunde leta vidare efter avstängningen på toan, hittade en skruv jag trodde kunde vara det och hämtade skruvmejseln, men skruven satt fast. Så var det på den andra toan med, man är ju inte där och motionerar dem fast man säkert ska så de inte fastnar. Tog i lite mer och fick så småningom loss den och vred ett halvt varv bakåt. Toan tystnade, och vattenhjulet i källaren slutade snurra ….. Pust!

Min puls låg väl på 240 eller så och jag ringde pappa för råd och bekräftelse på att jag gjort rätt. Det hade jag och snart kommer han och tittar.

Nu kan inte han byta toalett, för det är vad som måste göras, utan det blir ett samtal till rörmokaren IGEN på måndag, men då är det åtminstone inte jourtid.

Dessutom fick Jordan feber igår och har kräkts, efter att vi varit mer eller mindre friska hela hösten, så jag känner inte direkt att jag har det minsta flyt just nu. ( fuck Leos jävla lekland …)

Elementet gick inte på försäkringen och jag var skitsur på TryggHansa, funderar på vad man betalar för då? De tycker inte att de ska fungera som en förlängd garanti och det kan jag hålla med om när det gäller saker som bilar tex, men inte på en fast installation. Inte när man får ersättning för förstörda varor om frysen pajar osv.

Elementen borde fan ingå! Tydligen ska man byta ut sånt var 20 år eller så enligt TH. Korkat!

Sur som fan kopplades jag till kundtjänst för att säga upp eller minska på hemförsäkringen, hela huset är ju fan gammalt och ska de göra avdrag med 5% varje år efter de första tio åren så är det ju inget kvar när huset byggdes 66 så varför betala dyra pengar?

Det slutade med en tilläggsförsäkring :)

Lättlurad, jag??;)

Det lät bra iaf. Men en toalett som är gammal täcks väl inte heller då misstänker jag? Vet inte om jag ens orkar ringa.

 

Men annars då, förutom att det jävlas?

Jodå, då är det bara bra:)

Jag ligger hyfsat till, vi ska klä barnens gran idag och den stora i morgon tror jag, och städa vidare. Inte tänka på den trasiga toan men det går inte, jag känner på mig att avstängningen kommer paja och vattnet börja spruta igen, det vore typiskt. Tur att jag var hemma denna gång ändå och inte Patricia ensam, och att avstängningen funkade, sist var hon utan vatten i några dagar i väntan på rörmokare.

Always look at the bright side of life ?

Återkommer senare ikväll tänkte jag, men önskan om en egen rörmokare växer sig större för varje dag ;)

Ha en bra söndag !!

Förutsägbara:)

Hehe, jag kan inte låta bli att skratta lite för redan  när jag skrev det igår visste jag hur kommentarerna skulle låta:)

”fy att lämna barnen utanför affären”

Vet ni… Jag har så många att lite svinn får man räkna med ;)  *ironi*

 

Det måste vara så sjukt jobbigt att hela tiden går runt och oroa sig över än det ena än det andra, och att inte våga släppa sina barn med blicken en sekund. Både för dem och för er.

Ja självklart kan det hända något, och ja jag skulle må skit resten av livet om så vore. Men, man kan inte alltid förutsätta det värsta.

Även när man står bredvid dem kan det hända saker, olyckor sker hela tiden, men jag anser att jag genom att ge dem frihet under ansvar redan som små ger dem de verktyg de behöver för att kunna klara sig på egen hand. Att det är nyttigt för dem. Det handlar ju knappast om att jag sätter dem på en bänk och drar iväg på shopping i timmar utan om att gå in i butiken, hämta det jag ska ha och sen gå ut. Typ. Dessutom en butik som man i princip ser rakt igenom från längst in till ut där de skulle sitta. Dessutom i ett hörn av köpcentrat där det är nästintill folktomt.

Jag lämnar för övrigt barnen i bilen utanför affären med:) det är vi många som gör, men få som erkänner. Nej, jag lämnar dem inte i bilen med låsta dörrar på sommaren. Nej, jag lämnar inte nyckeln i tändningslåset. Och nej jag lämnar inte ett litet barn ensamt men tillsammans med större syskon så gör jag det. Ja det skulle kunna börja brinna i bilen, men exakt hur ofta händer nu det? Det börjar ju brinna oftare i folks egna hem. Ja det skulle kunna komma en annan bil och köra på min, men det skulle kunna hända när jag precis parkerat innan vi hunnit ut åxå. Nej, det går inte att få bilen i rullning och OM så skulle den rulla exakt tre meter som längst innan den stannade genom att krocka med en annan bil. Det skulle vara lika illa med en tom bil.

Ja det skulle kunna komma någon och stjäla mina barn, men den risken är ändå försvinnande liten. Dessutom är de många och säkert inte så attraktiva bara därför;) Och de skulle säkert skickas tillbaka och ångerrätten skulle hävdas;)

 

Dagis för killarna vet jag inte ens om jag ska bry mig om att kommentera mer än att det är märkligt att dagis är lösningen på alla problem med barn…?  De är som många andra pojkar, stora som små – de hatar att shoppa. Det finns ju vad jag förstått en parkering för män på Ullared…men de kanske skulle gå på dagis i stället så skulle de snällt följa med in;) Eller jobba lite hårdare på sina arbeten.. Trötta ut dem så de inte orkar protestera:)

Mina killar är fantastiska på alla sätt och vis, och de ser en möjlighet till lek i allt. En soffa på Ikea, en kotte i skogen, en hylla man kan gömma sig under/bakom, en stege man kan klättra upp i, skor man kan prova, en trappa man kan springa i, en gräsmatta att göra kullerbyttor på, och så vidare i all oändlighet.

Kreativa och påhittiga. Precis som sina systrar som inte heller gått på dagis. Ni gör som ni vill, jag som jag vill :)

 

Dagen idag då?

Jo tack bra. Eller…nja, sådär faktiskt. Jag vaknade och kände att förkylningen var på upphällningen, men jag var så jäkla trött, det går inte så bra att sova just nu, massa konstiga drömmar, och efter att jag vinkat iväg mina ungar så stöp jag i säng igen, och idag sov Jamie (och jag!) till nio, skönt.

Sen låg jag kvar länge och läste mail, svarade på mail, kollade det ena och det andra, innan jag masade mig upp.

Så småningom kom det killar och installerade fibergrejen i väggen, så nu måste jag ta reda på hur man går vidare från här. Orka sätta sig in i det nu innan jul, det får bli efteråt.  Jag grejade på i köket under tiden samtidigt som jag pratade med Patricia.

Huvudvärk, och hes, och trött, man tackar :) Avbokade träningen i kväll igen, surt. Jag har inte rört på mig ordentligt på en vecka nu, och det känns, jag är rastlös men orkar ju inte så det är bara att vänta lite till.

Framåt kvällen åkte jag för tredje gången iväg med syrran för att köpa gran, och nu hittade jag en, den är inte perfekt, men den har små kottar! Hur gulligt är inte det?? ♥

Den här försäljaren visste vad jag pratade om när jag sa Drottninggran, sån jag hade förra året. Den heter Fresia, och de tar inte in den så ofta för den ser tydligen ut som skit när det är kallt:) men är otroligt vacker när den kommer in i värmen sen, och dess barr sitter som gjutna. De vill inte ha granar osålda ju, så därför tar de inte in dem så ofta, men nu var det många med mig som frågat efter dem så kanske nästa år….*hoppas*

Sen ett hemligt uppdrag som inte ungarna får veta om, och så hem.

I morgon är det skolavslutning, och sen jullov, och det ska bli väldigt skönt med lov. Inga klockor att ställa, och långa kvällar…som nu, fast med sovmorgon;)

Jag kommer ju ha plugg under julen med, men det är ju bara roligt.

Nu ser ju mina dagar ut ungefär på samma vis oavsett lov eller skola, vinter eller sommar. Är man morsa så kommer man ju inte undan vissa saker, som att städa, tvätta, laga mat osv..Är man sen ensam vuxen så kan man inte smita undan heller.. Det är ju bara att gilla läget:)

Jag har stor hjälp av Patricia som tycker att min mat är tråkig och därför hellre lagar den själv, och tja…man skulle ju kunna säga som så att jag liksom…eh…men alltså, okey då, jag kanske lagar tråkig mat med flit:) för att slippa…

Hon är bra på att laga mat dessutom, och det är roligare att äta när man inte gjort det själv. ♥

 

Idag fick Corrinda i uppdrag att tvätta soffans klädsel, och nu står den här i underkläderna – vitt, och det är väldigt snyggt. Nästan så att jag vill ha en vit klädsel, men är det ens vettigt att tänka den tanken? Vi har Ektorps soffor från Ikea och jag älskar dem, just för att det är så enkelt att byta överdrag, men vitt vete fan.. Nån som har små kladdungar och vita soffor, och inte är speciellt pedantisk och har noll städmani? Funkar det?

Den grå vi brukar ha är skitsnygg och passar så fint till det julröda som smyger sig in så här års, och nu ska jag gå och hänga upp det så den kan kläs på i morgon.

Sen måste jag väl sova, även fast jag känner mig väldigt pigg:)

 

Natti natti :)

 

 

 

Nu blir det ordning på torpet:)

Jag är ledsen för frånvaron senaste tiden, det har varit en del saker som släpat efter…några uppgifter i skolan bland annat. Jag pluggar ju heltid, men tre olika kurser, och de två förutom Hälsocoach har tagit stryk av Hola-vistelsen, men nu börjar jag komma ikapp där:)

Och vad har jag pysslat med då, kan man fråga sig?? Och svaret är rätt enkelt: Julen:)

Det ska fixas massa saker, lucialinnen som ska strykas (vilket innebär att jag måste leta reda på strykbrädan, strykjärnet hade jag koll på dock) till ett julspel i skolan, det ska bakas och tvättas och rensas och grejas. Mitt upp i allt sånt ska ju elementen tjafsa och bildäcken ska bokas tid för att bytas, vilket jag inte hunnit än:) Kommer bli akut sen när det är halt..

Idag och i går var jag iväg med min syrra för att köpa gran, som jag ju fått i födelsedagspresent:) men hittade ingen som dög. Jag hade århundradets vackraste gran förra året och det är svårslaget…

20140128-151556.jpgFast nu ser jag ju att den är ju inte riktigt lika vacker som i mitt huvud;)

Men det var svårt att hitta nån, de var vackra, men för låga, för smala, för vida, för långa, för yviga, för lite grenar, för mkt barr osv…Vi får köra en vända till helt enkelt:)

Ingen är förvånad för välja gran är ett mission impossible, jag strävar efter den perfekta Disneygranen.

 

Ikväll har jag och syrran dessutom varit hos mamma och pappa och kokat knäck. Jag är totalt värdelös på knäck, har försökt många gånger men det blir inte bra. Nu brukar jag inte ge upp, men eftersom det verkligen inte går bra så har jag sen några år tillbaka åkt hem till eliten, de som kokar svingod knäck, och så rör jag lite i grytor och kastruller ( de kokar i micron så det är en glasskål)  och hjälper sen till att hälla upp den. Häpp, så kan man nästan säga att man kokat den själv:) Kola blir det åxå när vi ändå är i gång, även om just den funkar, den har jag kokat ett antal gånger med bra resultat, men det är roligare med sällskap. När det kommer till sådana här grejer som bränner fast som napalm om man råkar få det på sig, så vill jag inte ha med barnen, det räcker så bra med att bränna sig själv.

 

I måndags var jag på logopedmöte med Lovelia. Det går framåt med hennes tal, men är långt kvar, och det är skönt att höra att det projekt hon ingår i kommer vara kvar under nästa termin och hon alltså får fortsatt hjälp på samma vis.Jag har ju trott att det ska lösa sig med hennes tal, precis som det gjorde för både Novalie och Trixie när de började skolan, men efter att ha gjort lite framsteg så tog hon hundra steg bakåt, och det funkar inget bra att lära sig läsa när man inte kan uttala orden rätt. Hon kommer behöva mycket hjälp och stöttning, och den här logopeden är fantastisk:)

Tisdagens träning med Björn som jag sett fram emot var ju bara att ställa in, riktigt redig förkylning satte käppar i hjulet för det, och jag avbokade med en suck. Syrran är risig hon med, säkert samma baciller, så det är ju bra att vi synkar våra virus;) Blir ingen träning i morgon heller insåg vi idag. Jag mår rätt ok, har hosta och är hes, låter som Zeb Machahan mellan varven ;) men värre än så är det inte, men det är bäst att krya sig från halsbekymmer. I stället tog jag ett race på Gränby med syrran och killarna, träffade mamma och pappa en sväng åxå. Köpte lite julklappar, postade julkort, fikade, och lackade på ungarna som verkligen inte är rumsrena shoppare…shit vad de stökar, bökar och krånglar.  De lovade så fint att sitta på en bänk och vänta utanför H&M för de ville inte med in, och visst sitt här då. Några minuter senare så går jag mot kassan, ser en stadig vakt, två, tre mammor med barnvagn och så fyra fötter som sticker ut under en hylla med strumpor som de alla tittar på…jomen fan vad roligt. Bara att gå dit och erkänna att de är mina, även om jag funderade på att fortsätta gå, raka vägen ur butiken;)

Då hade de ju åkt upp med rulltrappan och lekte och fjantade sig. .. Jag fick minsann en liten tillrättavisning av vakten och kände mig rätt tillplattad. Men, okey, man ska inte lämna barnen utanför butiken, men vafan de ska väl kunna sköta sig i fem sekunder.. Nästa gång kedjar jag fast dem i en kundvagn:)

Varsågoda att skjuta mig.

 

Killarna har en ”härlig” period nu, de är båda extremt aktiva och triggar varandra något så makalöst. De liksom utmanar varandra i dumheter och det blir mellan varven rätt drygt. Spelar ingen roll om vi handlar kläder eller mat, allt är en möjlighet till att spela apa. Jag försöker lämna dem hemma om jag kan, bäst för alla så, men nu är det ju så att jag inte alltid har något val utan de måste följa med.

 

Idag så hade vi då en brunchdate med Mirka och hennes tjejtrio inbokad på Ikea. Jag har inte ätit deras brunch innan, men det kommer jag lätt göra om, för oj oj oj vad mkt gott. Billigt dessutom:)

Jag fick födelsedagspresenter ♥

village candle

Nellie hade valt doften ,och det gjorde hon bra, det finns få saker som luktar så gott som jordgubbar:) Jag tycker väldigt mkt om doftljus men de måste dofta lagom, och det gör detta, perfekt.

julgruppOj så liten bilden blev, och mörk…men det är en jättefin julgrupp. Tusen tack, sötnosar ♥

familjen annorlunda

 

Barnen åt och sen röjde de…de här fyra, Lilja får sitta kvar med oss, trivs verkligen ihop och jäklar så de kan röja. På gott och ont:)

familjen annorlunda

En sånär säng/soffa skulle jag vilja ha hemma! Om nån känner sig manad att komma och bygga en, känn er välkomna:) Ta med egen såg, min är värdelös;)

Efter att vi ätit och snackat, fortsatte vi babbla på gående fot och handlade lite ljus innan vi skiljdes åt. Jag hade fått meddelande om en leverans så jag fick rappa på hemåt för att hinna ta emot den. Lite märkligt att förra leveransen från samma ställe kom till utlämningsstället, medan detta kom med bud hem? Det handlar om julklappar så mer än så säger jag inte:)

Försökte få lite ordning i mitt hem i några timmar innan jag for iväg till mamma och pappa på kvällen. Det gick sådär;)

 

I morgon ska jag städa. Skitkul, not, men lär ju göras och jag tänker att det är lika gott att köra på. Det är ju inte många dagar kvar till jul, även om jag mentalt fortfarande ( ja FORTFARANDE!!) är kvar i september.. Nu kom det lite snö iaf så kanske att det sjunker in, Lucia gjorde så den första lilla aningen att det är jul tändes, nu snö, så kanske kommer medvetandet ikapp;)

Sen lite ärenden och så får vi se helt enkelt.

Nu ska jag sova!

 

Natti natti :)

114

Basketrysare:) och pepperkakasbak

Idag lämnade jag över ansvaret på de små barnen till Patricia, och åkte med Corrinda på basket:)

Hon var sugen på att baka pepparkakor med dem och eftersom jag starkt ogillar det så var jag snabb att säga att det var helt okey, det gäller att vara smart;) Jag tycker det är jättemysigt att baka ihop med dem, de första tre minuterna innan de börjar skrika på hjälp..sen blir det mest ett irritationsmoment. Jag är ju ingen bullmorsa, det är bara så.

Tur att Patricia är en perfekt stand-in:)

I år hade vi Gilles pepparkaksdeg, och den var suverän. Jag vet ju inte, men Patricia sa att det var enkelt att baka med den, lagom smidig och fastnade inte på bordet, de hade inga bakplåtspapper. Att hon lyckades bränna en plåt var inte degens fel, mera att de snackade för mycket;)

Av sex paket använde de tre…vilket innebär att det finns tre kvar, så jag åker kanske på att baka en sväng jag med:)

 
gille

Bra deg!

gille

Glada barn :)

gille

Resultatet:)

Nä, de är inte så snygga, men väldigt goda, förutom de där som är en halv centimeter tjocka;)

Kanske kan man baka ensam en kväll…? Eller så gör jag ett pepparkakshus…eller nä. De får baka upp de här med:)

Så illa är det inte, jag överdriver ju.

 

Jag skjutsade Corrinda till Fyrisskolan, där jag släppte av henne och åkte och tankade eftersom det pep så jag höll på att köra av vägen, hatar ljudet när någon lampa tänds i bilen, det är ett högt piiiiiip.. Tankade och sen åkte jag till Max för att köpa en kaffe, det var en timmes förträning innan det började och den hade jag ingen lust att sitta och titta på. Jag är förkyld, och den där näsan som droppar är rätt dryg, men jag mår fortfarande bra förutom den.

seattles best coffeDe har så förbaskat gott kaffe nu på Max:)

Åkte tillbaka till skolan och satte mig på läktaren och så började matchen. Redan från start var det här en helt annan match än de jag sett tidigare, då har de dominerat rätt mycket, men nu var det tokjämt, och de låg jämsides hela tiden, det skiljde bara några få poäng. Det gick snabbt, snabbt, snabbt, anfall,försvar, anfall,försvar Fasen jag blev alldeles svettig där uppe på läktaren bara av att titta på:)

Till sist vann de med två poäng:) :)

 

Corrinda har gjort illa en fot och dessutom varit förkyld, och hon hade ont mellan varven, det såg jag, och hon sa att hon kände att hon inte var tillbaka efter förkylningen, men det gick bra att spela ändå. Det är så roligt att se dem, men jag kan inga regler… Jag får alltid fråga tusen frågor:) Nu har Corrinda (återigen) haft basketregler-lektion med mig. Jag har aldrig spelat basket mer än i skolan och där var det liksom typ inga regler, så jag har verkligen noll koll.

Jag vet iofs det viktigaste, och vem som vinner märker man ju alltid;)

 

På väg hem så stannade vi på Willys för att handla middag, som Corrinda valde och skulle laga, och det blev chicken bits och potatiskroketter…och det var väl ok. Jag hann bara hem och hämta de fyra minsta för att sen åka tillbaka till kyrkan på avslutningen med gudstjänst, fika, dans runt granen och så kom tomten;)

Tomten i vår kyrka pratar arabiska, det ni;)

Ungarna var svettiga och varma efter att ha dansat när vi åkte hemåt mot en färdig middag, vi käkade och sen tog jag med alla ner i tvätteriet för att sortera huvtröjor…ni vet de där jag har en halv miljon av. Det blev visst inte så många som de kunde tänka sig att skiljas ifrån, men iaf några var för små.

Installerade ungarnas tvbox, som legat i en kasse sen husvagnen…och den ska ha nån jävla mottagarkod, och jag vet inte vad det är?? Jag har provat alla koder vi normalt har, och tusen andra, men nix. Jag vet att det var lika när jag fick dem och skulle installera från första början, då fick jag ringa Boxer och få reda på att koden var typ 4478 edyl, och hur i  helvete man ska komma ihåg det? Det finns säkert uppskrivet på ngn pappperslapp, men tja;) Jag får väl ringa i morgon. Dit med.

Måste få på nya vinterdäcken, de här suger verkligen, så jag måste boka tid för det, och sen ska jag på logopodmöte, ringa boxer tydligen, handla, och julshoppa. Borde till Ikea och Rusta och Gränby, hej och hå.

Jag hinner det jag hinner. Mest av allt ska jag dock kurera mig, för på tisdag ska jag träna med Björn. Han lovade att vi skulle få testa ett nytt pass, och det vill man inte missa, så är det bara.

 

Nu ska jag hoppa i säng:)

Natti natti :)

146

Min Gud, varför har du övergivit mig? ;)

Nä, jag ska inte dra in den stackarn i det hela, Gud alltså, men faktum är att jag känner mig lite som en såndär amerikansk frikyrkopastor som kastar upp armarna i luften och mässar, men inte om religion i mitt fall, utan om….

– Coldzyme!

coldzyme-splash-big-v3

Jag har rekommenderat den till så många människor och fått dem att prova och bli lika nöjda som jag är, att jag rimligen borde få en massa aktier som tack, men det lär väl utebli ;) och jag börjar känna mig som en riktig preacher ;)

Jag känner mig nu djupt besviken och sviken av min vän, för jag är förkyld. Jag mår förvisso inte dåligt, men jag är täppt i näsan, eller så takdroppar den, och jag har haft lite ont i halsen. Detta TROTS att jag sprayat med Coldzyme:(

Alltså : Min Coldzyme, varför har du svikit mig??

*sursomättika*

Slutsats: Kramforsbaciller är skitfarliga ;)

 

Hur som helst, jag är HEMMA!

Borta bra men hemma bäst, det är så sant som det är sagt. Jag älskar verkligen att åka iväg till skolan, det är toppenmänniskor, kul att lära sig, intressanta saker, och bara jäkligt roligt. Men, lika kul som det är att vara där, lika härligt är det att få kliva in i hallen här hemma.

Pappa hämtar mig på stationen, och jag känner hur jag börjar le fånigt när jag ser hans bil genom glasdörren in till garaget:)

Tågresan hem gick bara bra, vi tre som åkte med samma tåg dit, åkte samma även hem, och vi hade inte platser bredvid varandra nu heller, det måste fixas nästa gång. På vägen dit hängde vi i första klass och insåg att det är där man ska sitta:) men på väg hem var det spridda platser och hoppa runt lite för att kunna snacka.

Funkar det med, men som sagt, nästa gång ska vi planera lite mer.

Hemma hade jag fått fina, fina blommor från Loppi ♥

Loppi

Jag har aldrig någonsin sett så stora rosor, och de doftar alldeles fantastiskt, tusen tusen tack!! ♥

Sen hade jag fått brev från en bloggläsare, Evabritt i Göteborg, med present i form av supergulliga mini-triss ♥

carola wetterholm

 

Jag ska rama in kortet, ängeln är så himla fin:)

Tusen tack!! ♥ Jag har skrapat tre lotter, och har många kvar, man måste dra ut på det roliga :)

 

Idag hade jag inga stordåd planerade, mer än en liten fika för mina föräldrar, barn och Janelle och Simon. Eftersom jag inte orkade skrapa bort den lilla snö som kommit under natten (premiär) för att åka och köpa fikabröd och mjölk, så messade jag Janelle och bad henne fixa mjölk på vägen, och så bakade jag en kaka i stället. Lite snabbröj innan  de kom, och sen fikade vi och snackade. Jag fick presenter, ugnsformar och plastbyttor av mamma, hon har ledsnat på mina extremt kassa ugnsformar;) och jag har gjort det för länge sen men inte tyckt att det varit kul shopping:) Janelle och Simon kom med paket från alla barnen, en fin tomte, och jag har fått en flanellpyamas av dem med, och så världens finaste julkulor av min syrra. Plus en gran, men  den får jag välja själv, alla vet hur petig jag är:)

Janelle och Simon hämtade hem den rosa plastgranen som de har klätt nu i kväll, jag ligger lite efter känner jag, men hoppas det ordnar upp sig till jul.

Lite middag, fiskblock som jag kokade en gratängsås kryddad med curry och paprika och hällde över, in i ugnen en halvtimme, och serverade med potatismos, trodde aldrig de skulle äta, de är inte jätteförtjusta i fisk, men det gick i, bara lite kvar. Sen var det ju Lucia på Tv, här ser vi det på kvällen, orka gå upp i ottan;) och det var ju mäktigt som vanligt. Jag är lite svag för Anders Ekborg, han sjunger härligt, och det blir väldigt pampigt i en kyrka med luciakör och solosång. Lite lustigt att vi på tåget stod och diskuterade just honom, men då inte kunde komma på vad han hette, och så är han solist där:)

Vi såg faktiskt Holas eget lussetåg åxå på morgonen igår så jag kan nog faktiskt börja förstå att vi är halvvägs in i december.

På vårt bord står vårt alldeles egna luciatåg:

lucia

 

Ni har nog sett det förr om ni hängt här ett tag. Det är en figur för varje unge, och jag har köpt fler allteftersom  det kommit fler:)

Janelle är Lucia, eftersom hon är äldst, sen är tjejerna en varsin tärna, Robban och Jordan är en stjärngosse medan Jamie får vara den lilla pepparkakan med tomteluva ♥

Den stora Lucian är jag (äntligen får JAG vara lucia, *s*) och den stora stjärngossen var ju mannen i mitt liv, som valde att förstöra livet för både mig och ungarna, så förra året tänkte jag låta honom ligga kvar i sin låda, men kom på att det var ju lite taskigt, så han är numera Jon Bon Jovi i stället, funkar för mig ♥ ;)

 

Sen då, ungarna åkte på att städa, och jag gick ner i pannrummet och tvättstugan och röjde, fick undan en massa kläder som ska iväg på olika håll. Nu står de förvisso fortfarande kvar där, men paketerade i kassar.

Och sen tog jag slut, och gick och satte mig i soffan och kollade på TV:) Här är jag kvar, och slöglor på Wolverine…en annan snubbe jag är svag för:)

Jag ska snart gå och sova, men ska bara greja lite till först, gå rundan och släcka och låsa.

I morgon är det stor avslutning på kyrkis på eftermiddagen så lite ska jag väl hinna innan dess tänkte jag, men man vet aldrig, vissa dagar lallar jag bara runt med min kaffekopp och får inget gjort:)

Nu är X-men slut, dags att sova, natti natti:)

 

 

108


Carola Wetterholm, 9 -barnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt tex...och mat...och ytterkläder i den trånga hallen...;) Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Senaste inläggen

Följ mig på instagram: @carolawetterholm

Follow on Bloglovin

Arkiv

Senaste kommentarer

Kategorier

Senaste inlägg

Meta

Läs liknande bloggar

 • mirkakTolvbarnsmamman
  Kategori: Familjen Annorlunda
  “Igår hade jag en bakdag. Bakade…”
 • jennysilverJenny Silver
  Kategori: Familjen Annorlunda
  “Äntligen hemma! Marloe gillar att resa…”
 • familjenannorlundaFamiljen Annorlunda
  Kategori: Familjen Annorlunda
  “Hehe, jag kan inte låta bli…”