familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Annons

Tävla om Skylanders:)

 

Jag vet att ni gillar Skylanders, och vet ni, de gillar Er med:)

Därför får jag nu möjligheten att tävla ut detta till en av er, Kommer hem till er inslaget och fint:)skylander

Det är:

Skylanders Imaginators Dark Edition (PS4)
En Skylanders-målarbok och Skylanders-kritor
Skylanders-gnuggtatueringar
Skylanders-klistermärken

Så bra! Värsta bästa julklappen till någon ju ♥ Mina ungar har spelat Skylanders i flera år nu och tröttnar aldrig!

 

Jag vill ha svar på följande frågor::

1: Hur många olika element finns det i det nya Skylanders: Imaginators?

2: Vad heter huvudkaraktären i Skylanders? (Psst! Han sprutar eld)

 

Feel free att googla eller ännu hellre, fråga barnen de har tvärkoll;)

Lämna svaren i en kommentar här och så kör vi till och med lördag den 10/12,

 

Lycka till!!

Annons
Kommentera (30)

Kommentera

 1. Maria

  Det är tio element och han heter Spyro. Jag skulle ge det till min systers barn som behöver få annat att tänka på då deras pappa flyttat och inte vill träffa dem.

 2. Jessica Olofsson

  Det finns 12 element och han heter Spyro.
  Åh, vad detta hade gjort min son lycklig. Känns verkligen som den ultimata julklappen. Just i år med en studerande och gravid mamma så kan vi inte skämma bort honom, så nu hoppas jag verkligen på tur.

 3. Thea

  Åh håller tummar o tår att jag får ge detta till sonens bästa kompis.
  10 element är det och karaktären heter Spyro

 4. Cecilia Smedberg

  Det är 10 element och karaktären heter Spyro.

  Vill så gärna vinna, Håller alla tår och tummar och slår en stor knut på mig själv.

 5. Magdalena S

  10 element
  Spyro

  Önskar vinna till min kollegas barn som älskar Skylanders. Det mesta har gått emot henne det sista så skulle väldigt gärna vilja överraska henne och barnen med detta <3

 6. Oyana

  10 st element och spyro :-) åhh hoppas så på vinst till min godingar. Sonen har spelat massa skylanders. Håller tummar och tår :-)

 7. Evelina

  10 st element och karaktären heter Spyro

  Min 5 åring har önskat sig detta i flera år ……. Han skulle blir överlycklig. Jag håller tummarna!

 8. Emelie Andersson

  Åh vilket paket! Skulle vara perfekt åt min snart 5 åring som firar både julafton och födelsedag inom några dagar. Han har tjatat om detta spel ett tag nu. 😊
  Det är 10 element och karaktären heter Spyro. 😀👍

 9. Jessica

  10 element och han heter Spyro
  Min åttaåring önskar sig hett detta spel. Lillebror på 5.5 år skulle kasta sig över målarbok & kritor. Och troligen får han även spela spelet också – då de enligt dem själva delar på alla saker de har & får

 10. Emelie

  Åh, det vore perfekt åt våran 5 åring!
  Han är hemma med mig och lillasyster och när vardagssysslorna ska göras eller lillasyster sova vore det perfekt att låta honom spela en stund! :)
  Jag googlade mig till 10 element och att han heter Spyro :)

 11. Ewi

  10 element och han heter Spyro. Hoppas på att vinna till min 7-åring (snart 8). Perfekt julklapp eller födelsedagspresent !

 12. Susanne

  Det finns 10 element och huvudkaraktären i Skylanders heter Spyro.
  Våran son på 7 år skulle bli helt överlycklig om han fick detta.
  Håller tummarna!

 13. Nathalie

  Min äldsta son har önskat sig detta spel så jag skulle bli superglad om jag fick vinna det till honom. Har själv noll koll på detta spel men chansar på 10 element och att karaktären heter Spyro 😊

 14. Lina Wedin

  Jag vet att flera av mina barn skulle bli jätteglada om vi vann detta;)
  Jag svarar 13 element
  Huvudkaraktären är Kaos

 15. Lovisa

  10 element, och han heter spyro
  Har letat efter passande julklappsspel att ge Henrik (34) och Frank (4) tillsammans då Frank precis börjar bli nyfiken på pappas Playstation! Detta skulle ju passa toppen!!
  Håller tummarna

 16. Sara B

  Snacka om utmaning att googla fram då vi ännu inte testat detta spel!
  Om jag förstår allt rätt så vill jag påstå att det är 13 element. Jag gissar sedan på Spyro :)
  Barnen har som sagt aldrig testat detta så jag tror nog att det skulle bli succé! :)

Se fler...

Återhämtning pågår:)

Jag är kanske lite, inte jetlaggad direkt det är ju ingen tidsskillnad att tala om och heller ingen restid, men bakis då:)

Jag är lite seg, lite off, fast på ett rätt bra sätt. Jag går och funderar på hur det ska vara möjligt att snart åka dit igen, för som jag älskar London. Har alltid gjort, sen jag var där första gången nån gång på 1900-talet;)

Vet ni en sak som jag är helt amazed över varenda gång, det är den oerhörda, naturliga artigheten och respekten som alla har. Inte bara att alla klämmer ur sig ett ”sorry” så fort de råkar komma i vägen för en, och ibland förvisso använder som en ursäkt för att trängas;)

Nej, det är det här med att yngre reser sig för äldre på tunnelbanan. Att man erbjuder sin hjälp om nån verkar behöva den. Att män låter en gå före för att man är kvinna. Det sistnämnda kanske alla PK feministtråkmånsar skriar högt över, men JAG uppskattar det. Jag tycker inte att det finns nån anledning att inte kunna hålla på lite gentlemannamanér. Att få dörren öppnad för sig, eller bli framsläppt i rulltrappan, att en man håller ens kappa, eller bär väskan. Att få hjälp med ditten och datten. Jag ser det inte som något förminskande, som att jag inte skulle klara av det för att jag är kvinna. Jag ser det som respekt. Att den mannen respekterar kvinnan för att hon är just kvinna. Att få lite omtanke.

Fattar inte hur det kan vara fel faktiskt, men nån av er har säkert nån bra anledning;)

I stället för att män  bufflar fram som nån som är värd liiite mer, så är det väl högst trevligt med respekt?

 

Vi gick bakom en stilig man i kostym och rock, med lurar i öronen, som genast när han såg en man med barnvagn plockade ur lurarna och frågade om han behövde hjälp uppför trappan, Trots att pappan gick tillsammans med mamman. Sen hjälptes de åt att bära upp vagnen och så fortsatte de åt olika håll.

En sådär 20-25 årig kille med lite ”störigt” utseende, nerhasade jeans, skinnjacka, rakat huvud, halvlåg i sätet, men reste sig omedelbart upp när han noterade att en äldre man gick förbi honom, och knackade honom på axeln och erbjöd sin plats. Fast den äldre mannen först skakade på huvudet och inte ville ta hans plats så gick han bara och ställde sig, och lät honom sitta,

Tjejen med den skitstora resväskan, och jag menar SKITSTOR, hon hade lugnt kunnat krypa in i den själv, och tagit med en kompis som satt i tunnelbanevagnen när en äldre dam kom in, Genast så reste hon sig upp, knölade sin gigantiska väska å sidan och bad damen sitta. Damen skrattade och sa att ”Nej, du har ju en jättestor väska.”

” Ja det har jag, men jag kan stå. Sitt du”

Det var många sådana händelser. I hissar, så lät män, och även föräldrar med barn oss gå före, Alltid.

I rulltrappan så hörde vi en mamma naturligt säga till sitt barn: We let the ladies go first, then it´s our turn.

Och vi kom alltså fram samtidigt, men de backade. Klart att de får artiga vuxna när de lär barnen hyfs och vett.

Jag åkte direkt hem till mina barn och förhörde dem på hur de gör om det är fullt på bussen och det kommer på en äldre, eller nån med lite svårigheter att ta sig fram, och till min lättnad sa alla att de reste på sig. Puh!

I Sverige har det gått lite för långt, eller för jävla skitlångt faktiskt i det här med ”kränkningar”

Om inte barn får lära sig hur man uppför sig, hur fan ska de då kunna veta? Om inte lärarna/pedagogerna får säga till ungarna utan att föräldrarna ringer upp och är skitförbannade för att läraren/pedagogen kränkt ungen…

Man måste få säga till barn när de gör fel, det är så de lär sig. Att man själv gör det verkar vara en sak, men att nån annan gör det får folk att gå i taket. Ingen jävel säger åt MIN unge! Då kränker de minsann, Men det är ju inte så. När man inte själv är på plats måste man överlåta uppfostran på den ansvarige vuxna och inte hacka på läraren/pedagogen, ( som det ju oftast handlar om)

Det är inte farligt att vara artig. Det är inte farligt att visa hyfs och vett. Det är definitivt inte farligt att respektera andra människor.

När jag var ung, så var alla vuxna auktoriteter. Sa en vuxen till en så gjorde man som man var tillsagd.

Givetvis inte om det handlade om galna saker, men vardagsgrejor. Om inte mamma såg, så nog fan kunde man ge sig på att nån annan vuxen såg och tillrättavisade en om man gjorde nåt sattyg. Inte att de kanske skrev ett brev till mamma och förklarade vad som hänt, och krävde att hon tog upp det med mig,utan de gapade till direkt. Så man fattade att man var påkommen. Högst pinsamt och man undvek att hamna i samma situation igen :) Samma om man gjorde illa sig, var inte mamma eller pappa där, så fick man hjälp av nån annan vuxen.

It takes a village to raise a child. Det krävs en by för att uppfostra ett barn.

Så är det, om vi alla hjälps åt så blir det enklare, och säkert bättre.

Idag ylar folk om kränkningar stup i kvarten, för femton år sen användes knappt ordet. Inte ens för tio år sen.

I call that kränkningar bullshit.

 

. Dagens unga är överlag bortskämda små snorungar som tror att deras vilja är lag. Som tror att de bestämmer. Som kräver saker, som att bli skjutsade hit och dit, eller få den senaste mobilen. Tappar de bort den kräver de en ny. Omedelbart. Med noll respekt. Jo, så är det, se er omkring i samhället, hade folk respekt för varandra skulle man inte misshandla, våldta och mörda.

Nä det kanske inte är en universallösning att lära barnen att vara artiga, men det är då fan en god bit på väg :) Och det skadar inte.

 

Vi såg en lärare som hade med sig en skolklass på Harry Potter utställningen, och som skällde ut en elev efter noter. Tjejen hade stuckit ifrån gruppen och de andra barnen hade fått stå och vänta i evigheter medan läraren rusat runt, orolig som sjutton och letat efter henne. Han tillrättavisade henne, talade om att det var okamratligt och att det var ett långt ifrån ok beteende. Att han varit vansinnigt orolig, och så avslutade han med att säga att nu höll hon sig intill honom annars jäklar.( Nä, jag vet inte vad han sa, men hon skulle hålla sig intill honom. )

Jag önskade att mina ungar hade sådana lärare. Inte mesproppar som inte säger åt dem.

Jag VILL att folk ska tillrättavisa mina barn om de gör fel och jag inte är där, eller inte ser. Givetvis på ett vettigt sätt, men jag vill verkligen att de ska sägas till i det ögonblick de gör fel. Inte att nån mailar mig nån dag senare och ber mig ta upp det. Varför då? Då är det överspelat, utagerat och klart. Ta det direkt.

Jag säger till andras barn. Gör ni det? Jag brukar inte göra så stor sak av det utan säger bara att så där gör man inte, skärp dig nu. Eller liknande. Anpassat efter ålder såklart. Jag ser det som min samhälleliga plikt:)

Allt som oftast skiter ungarna högaktningsfullt i det, dessvärre.

Och för att förtydliga, mina barn har bra lärare idag, allihopa, som jag gillar, men det har inte alltid varit så.

 

Nåväl, nu svävade jag iväg, det var inte alls meningen att skriva massa om kränkningar, men jag är dödsless på att folk känner sig kränkta över minsta lilla. Skärp er och spara det tills den dagen  ni VERKLIGEN blir utsatta för kränkning. För det är värre än att få en tillrättavisning.

 

Men det är väldigt trevligt med artighet, så fram för mera sånt! Kanske införa ordningsbetyg i skolan och även vett och etikett-lektioner?

 

Nå, vad har ni att säga om det här? Hängde ni ens med i mitt svammel:)

 

Natti natti :)

 

 

Annons
Kommentera (26)

Kommentera

 1. Greta

  Som ganska PK feministtråkmåns ( ;) ) så skulle jag säga att det är väl självklart att det uppskattas när en man t ex håller upp dörren för en, och inte bara tränger sig förbi som en ändå får säga är det vanliga för både män och kvinnor. Därför är det också precis lika trevligt när en kvinna erbjuder sig att hålla upp en dörr, hålla en kappa eller bära ens väska. Alltså, nu finns ju begreppet ”gentleman”, men det är väl egentligen inte det det handlar om, utan att vara en hygglig och hjälpsam människa :)

 2. Mia

  Jag tycker att man ska våga tillrättavisa både barn och vuxna på ett lugnt och värdigt sätt. Det finns tillfällen då jag sagt till vuxna som skriker och gapar som jäkla furirer på sina ungar. Om jag gör något fel så vill jag inte bli utskälld offentligt och jag tror det gäller barn också.

 3. Lisa

  Håller absolut med dig!
  Om min dotter gör något som inte är okej så blir jag inte arg om någon annan vuxen säger till om jag inte är med.
  Så länge det är på ett okej sätt utan fula ord och så.
  Samma med hennes lärare, dom har all rätt att säga till, skulle aldrig drömma om att bli arg om hon kom hem och sa att hon fått en utskällning för något hon hade gjort så länge det är på ett okej sätt, återigen utan fula ord.

 4. Josefin

  Håller med :) Har inga barn än själv men har en liten hund däremot, som ett av grannbarnen envisas med att dra i svansen. Barnet i fråga har gjort detta i flera år, sedan det var 5-6 och nu är runt 9-10. Jag har försökt förklara att man inte kan dra hundar i svansen, det gillar de inte osv. För några mån sedan sprang barnet ner i trapphuset, såg mig och hunden och drog hunden i svansen… bakifrån.. IGEN. Min hund morrade till! Strax efter kom mamman och sa till mig: du får lära din hund att inte morra åt barn!
  jag svararade: du får lära ditt barn att inte dra hundar i svansen.

  SUCK.

 5. Ia

  Väl valda ord! Jag säger till både egna och andras ungar om de beter sig illa. Hoppas innerligt att någon annan gör det samma mot mina barn om jag inte är närvarande. Ser det bara som ett bevis på att man bryr sig om barnen och vill dem väl

 6. Helena

  Ja, jag säger till andras barn och tonåringar, jag tycker det ingår i ansvaret som vuxen. Barnen i kvarteret pratar jag med till vardags ute, i porten, hjälper till när någon cyklat omkull osv och de vet att jag har koll på vad de gör, både bus och bra saker. Jag är rätt säker på att det uppfattas som positivt av barnen för de söker upp mig och frågar vad jag gör eller för att de vill berätta något. Jag har turen att ha vettiga grannar som tycker att det är bra att vi andra vuxna också håller lite koll. Efter ett tumult i ett köpcentra gick jag fram till ett par tjejer nedre tonåren och frågade om de var ok efter händelsen och det var uppenbart att de hade ett behov av att prata om det som hänt. När de pratat av sig skickade jag hem dem och frågade om de ville ha sällskap efter vägen. Det är inte speciellt krävande att ta lite extra vuxenansvar då och då.

 7. Maria

  Jag är ju gammal, 52 år :-) Men jag anser att artighet o hyfs bör man lära sina barn, annars gör man dem en otjänst, har ett barnbarn på 4 år, men hon har fått lära sig det mest grundläggande, som att säga tack när man får något mm
  Jag säger till både små barn o tonåringar om de uppför sig illa, vänligt men bestämt, det värsta är när föräldern är där men har näsan i mobilen o vägrar notera att deras barn gör något fel, men jag påkallar deras uppmärksamhet om det behövs :-)
  Maria i Skåne

 8. Sofie H

  Tänk om alla föräldrar resonerade som du ang lärare. Har tyvärr fått ett antal mail och telefonsamtal ifrån föräldrar då jag sagt åt elever att lyssna på instruktionerna eller att de kan använda pennan till att skriva istället för att kasta genom klassrummet. Eller när jag bett elever gå ut vid genomgång då de stört sina klasskamrater som är intresserade (självklart har de fått genomgång efteråt men det går inte hinna med 25individuella genomgångar).

 9. Jeanette

  Jag håller med dig till 100 %! Fram för lite allmän hyfs-lära i skolan, att man respekterar äldre och framför allt – lär ut att man inte är ”kränkt” så fort något/någon går en emot!

 10. Monis

  Jag blir bara mer och mer frustrerad på den här ”let go”-mentaliteten som råder i landet lagom. Varför är många föräldrar så rädda för att tillrättavisa sina egna barn? Går med mitt ena barn på en fritidsaktivitet en dag i veckan och fullkomligt häpnar över hur många ungar får härja, skrika, slåss och störa precis hela tiden medan föräldrarna sitter och ler överseende eller säger typ ”men nu lilla vännen får du väl lugna dig lite”, vilket ungen i fråga inte ens hör eftersom hen redan står i andra änden av lokalen och sparkar på något. Min unge är allt annat än lugn men hen vet att hen ska sätta sig, vara tyst och lyssna på ledaren när jag säger till, tittar hen i ögonen och tillrättavisar (naturligtvis på ett vänligt men bestämt sätt). Vilket dessvärre leder till att JAG får konstiga blickar från de andra föräldrarna bara för att jag säger åt mitt barn att vara stilla och lyssna! Herregud! Halva tiden går åt till att ledaren försöker få vissa ungar att överhuvudtaget sitta stilla några sekunder och sluta skrika så att nästa aktivitet kan introduceras på ett säkert sätt. Och föräldrarna sitter där och ler lite eller tittar i mobilen…

 11. mamma till 9

  Det här är viktigt. Jag ser det som en självklarhet att andra tillrättavisar mina barn om jag inte är på plats. Ibland även om jag är på plats och jag har nån som är ovanligt trotsigt. Jag får nog mina barn att lyda även utan hjälp men ibland gör de det inte på första uppmaningen och det känns okej att någon försöker hjälpa. Jag säger också till andras barn när det behövs. MEN jag tycker att det är stor skillnad HUR man gör det. Jag skulle inte vilja att mina barn blir ordentligt utskällda på allmän plats. De är känsliga och dessutom ovana med utskällningar. Det brukar räcka med att lugnt förklara för dem. Alla kan vi göra misstag och en tillrättavisning är helt på sin plats men den behöver inte ske med stora bokstäver. Jag har ett barn som ibland är rädd för att gå till skolan. Rädd att göra något fel som leder till en utskällning av läraren inför hela klassen. Jag har inte tagit upp det med läraren men jag har ibland känt att jag borde. Det är inte roligt att ifrågasätta lärare. Det kan antingen bli bättre eller så blir det sämre för eleven. Om läraren känner sig ifrågasatt går det i vissa fall ut över barnet, tyvärr.

 12. Towe

  Så bra skrivet. Det här borde alla halv och fullvuxna läsa. Det är sådan respektlöshet i Sverige idag så jag blir chockad var och varannan dag. Tack för att du beskriver så bra!

 13. Vera

  Jag gillar också London :) I somras så åkte jag och mina barn dit själva. Det blev en mycket bra resa och barnen blev imponerade av morsa som hittade så bra ;) Vi gick på museum och åkte tunnelbana kors å tvärs, hahaha. London är skoj :)

 14. AnneM

  Hej,håller verkligen med dig ii detta inlägg,hur ska barn veta om man inte säger till dom?? När jag var lite och vi ungar lekte ute på gården var det alltid någon vuxen som öppnade ett fönster och sa till om vi gjorde något olämpligt. Funkade alltid…

Se fler...

I´ll be back:) London.

Jag är hemma:)

Vi åkte igår strax efter 21, och eftersom det är en timmes tidsskillnad, som gjorde att dagen kändes oändlig när vi kom;) så var det mitt i natten när vi landade på svensk mark, 00.30.

Det var lite förseningar på planet, så det blev en del väntan ute på landningsbanan, inte det roligaste när man är lite nervös inför att flyga;)

Känslan är lite lika som när man sitter i en berg och dalbana. Man sitter fastspänd, med ingen annan väg att gå än upp. Förhoppningsvis är en flygning mindre skakig och med mindre  G-krafter än karusellen;) Men men vet aldrig innan man landat hur flighten blir. Jag tror att jag är rädd för att må illa och kräkas som gör att jag är inte så bekväm med att flyga. Märkligt eftersom jag inte direkt lider av skräck för berg och dalbanor..?

Nåväl. jag tänkte få tillbaka min kamera som hamnade i syrrans väska, och även se om det blev nåt vettigt filmat innan jag berättar om London. För ni ska inte tro att ni kommer undan:)

Hav tålamod.

 

Hemma visste jag att det väntade kräksjuka ungar. Fantastisk roligt, eller inte. Janelle var barnvakt fredag-söndag och hon hade sett fram emot att få hänga med sina syskon, och så fick hon i stället ta reda på sjuka syskon. Men hon var så duktig, fixade det utan problem. Jag hade på allvar dött om jag hamnat i den situationen när jag var 22, eller för den delen när som helst. Än idag skulle jag inte ta hand om andra än mina ungar om jag inte absolut behövde. Det finns många anledningar till att jag inte klarar av vården längre…;)

Jamie var ju sjuk förra lördagen, sen piggelin och ingen mer blev sjuk. Förrän i lördags, alltså en hel vecka i mellan, då Jordan plötsligt började kräkas. Han hade varit på kalas precis innan och mådde hur bra som helst, så det kommer plötsligt, men är å andra sidan över lika plötsligt. Han piggade på sig framåt natten på lördagen, och så började Loppan på söndagen mitt på dan. Jag hade gärna stannat kvar i London kan jag säga;) om det inte vore för att jag tyckte synd om Janelle.

Jag hann komma innanför dörren hemma, snacka lite med Janelle innan syrran skjutsade hem henne, och gå en runda i huset. Måste ju placera ut hinkar…:;)

Kikade in till Trixie och allt var lugnt hon sov som en stock, men tio minuter senare hörde jag att hon kräktes.

Hon kräktes ytterligare en gång men sen sov hon, hela natten och hela dagen.

Lovelia är piggare, har ätit och druckit, och även Trixie har gjort det. Nu är det väl bara att hålla tummarna för att det bara slår på småfolk. De större har haft nån envis förkylning med halsont, kan ju vara olika varianter, och då föredrar jag den:)

 

Otroligt tajmat så kom ett litet paket på posten idag.

Från Apoteket, ett självtest om man är immun mot vinterkräksjukan. Det tror jag att jag är, så jag vet inte om jag vill ta det här och få ett annat svar… ;)

Det skickas till laboratorium och är 99,9% säkert, Vore ju svårt att hoppas att man är den lilla undantaget som det felar på om man nu får ett svar man inte vill ha. Jag måste klura lite på det.

 

Vi sov länge idag allihopa. Jag var ju inte piggelin efter våra dagar i London där vi snittat en sisådär 20-25.000 steg/dag. Sena kvällar och hyfsat tidiga morgnar. Och så vak på det.

Men bara jag kom upp sen så har jag fått undan lite tråk. Röjt lite, men sen klev jag i jobbarbrallorna och meckade upp sågen och började mäta lister. Jag kan väl bara konstatera så här då… jag är usel på lister. Jag mäter, jag sågar och det blir fel. Jag mäter om jag sågar om och det blir fel. Jag mäter ytterligare en gång, sågar och det blir fel. Men vafan?

Men nu har jag sågat alla lister, och jag har spikat dit dem. De är inte perfekta, men det skiter jag i:)

Nu har jag tre trappnosar kvar att måla, trodde jag gjort det men de stod kvar i hallen? Helt märkligt, men jaja. Och sen, jag vet att det antagligen är korkat, men jag vill måla trappräcket. NU.  Det kommer bli så snyggt jag vet ju det, men fan jag har egentligen inte tid. Å andra sidan jobbar jag som allra bäst under tidspress… Gosh. jag vet inte. Det är lite för nära jul, men samtidigt vore det ju fint om det var snyggt till jul..

Kan ni bestämma åt mig? :)

Ni ska få se trappan, jag lovar, men just nu vill inte datorn hämta bilderna från mobilen, vet inte varför, men tror att den är sur för att den inte fick haka på till London;)

Jag ska försöka få in dem via appen jag kan blogga från, men tror de får vänta.

 

I morgon har Lovelia tandläkartid, som jag måste ställa in, vi kommer nog ha lite karantän här ett tag, känns inte som man behöver dela med sig av sånt här elände. Jag fyller år på lördag, och slipper ha ”kalas”, för syrran bjuder på adventsfika då:) JIppie:) Jag hoppas att alla är friska då så vi inte missar det.

Förra året var det supergoda grejor och jag är övertygad om att det blir lika gott i år.

 

Nu kan jag inte med ens bästa vilja i världen påstå att jag har ätit vettigt de här dagarna i London, så man borde ju inte fortsätta;)

Men det finns ju så mycket roligt ! Om jag flyttar dit, så kommer jag bli tjock. Möjligen blir jag smal igen när jag ledsnat och ätit och testat mig igenom allt, men det finns ju så mycket.

Vi har ätit massa roligt godis, chips, bakverk, pizzor, belgiska våfflor med nutella…Croissanter med nutella till frukost… tja. Lite så;)

 

Nu ska jag dricka upp mitt te, och krypa ner i sängen med min ebok, jag måste bara få rekommendera Karin Slaughter igen, för jäklar vad jag gillar hennes böcker:) Har laddat ner en som heter Fraktur, och som jag borde läst innan den jag läste sist..men vafan, det funkar ändå:)

Läste en del på flyget, innan jag somnade en stund;)

 

Jag försöker få tag i min kamera, och så ska jag skriva ihop en reseberättelse, lika mycket för er som för min egen del, jag älskar att läsa tillbaka nämligen:)

Natti natti :)

 

Annons
Kommentera (8)

Kommentera

 1. Carola

  Härligt med resa mindre härligt med kräk.. undrar hur du gör med skolbarn? Är alla hemma om ett syskon är sjuk? Om inte hur tänker du? Och om hur länge?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det är skitsvårt med skolbarn! De har liksom skolplikt. Jag vill helst hålla alla hemma men det går inte, dels pga skolplikten och dels för att de äldre missar så mkt som är svårt att ta igen, det kan ju bli många karantäner liksom.
   Märker jag att det är nåt riktigt smittsamt håller jag de flesta hemma ändå, men ju äldre de blir ju lättare är det för dem att hålla sig på sina rum och använda den rena toan, så det är inte ofta alla åker på det. Ta i trä!
   Jag håller stenhårt på minst 48 timmar sen sista kräket, mina blir sällan kassa i kistan annars hade jag räknat diarré .
   Ännu hellre 72 timmar men det beror lite på hur magsjukan sett ut. Faller en efter en som käglor så kör jag 72, är det bara nån 48.
   Typ:)
   Jag använder det sunda förnuftet, och ungarna ska vara ordentligt pigga och glada och helst äta som folk igen innan de får gå.

 2. Anne

  Vet du vad jag tror? Det är f*n bäst att du målar det där trappräcket. Eg skulle jag ge motsatt råd till vem som helst. Men efter att ha läst din blogg nåra år nu så tror jag inte att du får något lugn innan du målat det där jäkla räcket! Jag slår vad om att du gör det innan jul!! ;-D

Se fler...

Finporslin:)

I samarbete med Finporslin,se

 

När jag var yngre så skulle man samla på porslin, glas och silverbestick. Jag vet inte om alla mina vänner gjorde det, men jag tror att det i alla fall var många. Jag kom aldrig längre än till silverbestick men där har jag faktiskt alla delar, eller de man använder – kniv, gaffel, sked, kaffesked och nån såsslev kanske.

Jag gillade det inte, det var aptrist att få den där skeden varje gång man fyllde år. Bah. Men, idag är jag ju hyfsat glad över det:)

Något jag däremot inte fick i present, var en servis. Det hade varit bra, för jag flyttade hemifrån som 18 åring och fick åka via Ikea och köpa tallrikar.

Jag har fått en kaffeservis i arv, men annars har jag för närvarande ett gäng udda tallrikar, eftersom det åkt ett antal i golvet sista åren. Men nu börjar äntligen barnen kunna sköta sig:)

Därför tänkte jag att det här erbjudandet kanske skulle passa även er:)

Finporslin.se är en webbutik med exklusiva serviser. Det finns ett antal att välja på, bland annat från Lars Wallin och Maria Montazami.

Men den här serien som jag fastnat för heter Diamond

finporslin.seTill och med tacosen ser lyxig ut:) Det är äkta guld i kanten och mönstret är inspirerat av just formen på en diamant. Fancy, och så fint.

finporslinJag återkommer alltid till vita tallrikar. Under åren har jag haft lite olika färger, grått, grönt och nu blått, men jag har alltid vitt som favorit. Det är så stilrent, och framför allt går det att kombinera med det mesta annat i färgväg. Nu tänker ni att jag ju aldrig dukar snyggt?

Men jo jag gör ju faktiskt det, det är väldigt kul att duka fint med fint porslin och vackra glas ( och silverbesticken) men de gånger jag gör det är det alltid tidsnöd och kameran hinns inte med:)

Den här servisen ( liksom alla de andra på sidan) finns ju i alla miljoners delar som ingår i alla serviser, men det fina i kråksången är att Finporslin.se inte har någon bindningstid. Det är 12 kuvert, men vill man bara ha sex, eller åtta, eller fyra för den delen så köper man bara det.

 

Nu kan ni få  4 delar (två st mattallrikar och två st förrättstallrikar) från den exklusiva servisen Diamond för endast 49 kr (värde 1236kr).

Ni binder INTE upp er till något:) Och det är givetvis fraktfritt.

 

HÄR kommer ni direkt till erbjudandet :)

finporslin.se

 

Annons
Kommentera (6)

Kommentera

  1. Angelica

   Vi hade tallrik med guldkant när jag var liten. Fungerade tyvärr inte i micro. Då slog det gnistor de gånger man glömde 🙈🙉🙊

 1. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

  Jättefin :). Jag fick en servis när jag blev färdig med mina studier. Tanken från början var att den skulle bli min när jag fyllde 30 två år senare, men eftersom jag fick min utbildning tidigare än så fick jag servisen tidigare. Jag älskar den! Så himla fint att plocka fram. Men jag är en samlare på sånt där också, samlar på Gynnings glas och även på Mon amie.

Se fler...

Vi har det bra:)

Jag vet att det är mkt Reklaminlägg nu, men nästa vecka blir det knappt några :) Det jämnar ut sig. Tänk även på att jag faktiskt lägger ner min själ även i de inläggen :)

Idag har vi shoppat.

Idag har vi trängts med resten av London.

Idag har tunnelbanelinjen Picadilly line severe delays pga underhåll av vagnar eller nåt, vilket innebär att det är sjukt mkt folk i tunnelbanan.

Mer än vanligt alltså;)

Idag har vi varit på bio:)

  Suverän film, och passade ju perfekt att avsluta vår magiska vistelse med;) Helt i Harry Potters anda.

  Vi trängdes även inne på M&M store.. Fy fan.

Att man kan göra så stor business på omkringsaker? Fyra våningar med M&M choklad, tröjor, leksaker allt. Vi fick panik efter två minuter men tog ett snabbt varv. Haha, snabbt = 20 minuters trängsel.

  Man kan personalisera sina jäkla godisar…

  En sötsliskig doft låg tung i hela lokalen och det luktade inte choklad utan slibbigt. Urk.

   Lite kul är det ju förstås, men samtidigt stört😇

  Har sällan varit så skönt att komma ut i friska luften!

Nu har vi packat, allt gick i..

Vi har hela dagen på oss i morgon, planet går 21.00 ish. Men blir svårt att få rum med mer;)

Sen hörs vi på måndag 😘😘

Natti natti 

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

Se fler...