Skolan, skolan skolan:) och BVC

Zlatan har parkerat i mitt knä..inte lätt att skriva då inte, för samtidigt som det är skitdrygt är det ju fantastiskt mysigt:)

Och det är alltså inte The Zlatan, utan min Zlatan, kolsvarta gosproppen.

Jag försöker så gott det går, det här är min utsikt :)

zlatan

Idag vaknade jag 6.55 av att det lät massor, från ett knepigt håll, de håller på med vägarbeten mest hela tiden på gatan bakom oss, och grannarna grejar mellan varven, men det lät fel liksom. Irriterad som sjutton över att bli väckt fem minuter innan klockan ringer ;) ( ja de är viktiga!) masade jag mig upp för att gå och väcka kidsen, och med nattlinne och håret på ända, gnuggandes ögonen och gäspade stort så klev jag ut i vardagsrummet, och kunde på en sekund konstatera att att det ju var i MIN trädgård det grävde, närmare bestämt precis utanför fönstret. Inte konstigt att det lät :)

Massa killar i gula arbetsvästar traskade runt i trädgården, och jag var glad att det inte är nån insyn från det hållet:)

Så gick det med att hinna röja upp:/

 

Jaja, solen sken, men det var svinkallt ute. Eller det blåste, och det märks att solen står lägre nu, den orkar inte över grannens trädtoppar så vi får jaga solen på ett annat sätt nu på tomten. Surt, jag hade gärna haft sol hela dagen, men vi har en fet gran som skymmer, sen kommer grannens och så nästa grannes. Den stora granen lever farligt ungefär vartannat år, men vartannat år gillar jag den och vill aldrig fälla den. Alltså JAG ska inte fälla den, det får ett proffs göra. Jag skulle lägga den över huset, helt säker. Det vore fint med veden dock…så det kanske blir nån tall som åker ner i stället, ska fundera lite till.

Vi hade en BVC tid kl 13 och innan dess blev det inga direkta stordåd gjorda, killarna och jag grejade lite, fixade lite, och satt i solen lite när den kom till uteplatsen.

me&i

Jamie har seriösa problem med att inte vilja ha brallor ;) men snart lär han ju frysa och då borde de åka på.

Han har ett förstoringsglas i handen, de leker polis…

Jag brukar försöka förbereda ungarna på saker och ting, det har jag alltid gjort, och det underlättar massor. Säger man bara åt dem : Nu ska vi åka! så hinner de ju inte avsluta det de håller på med, och fatta själv hur störd man skulle bli? Om nån gapar: Kom nurååå! och blir skitförbannad för att man vill se färdigt slutet på den spännande filmen, eller läsa klart artikeln eller vad man nu håller på med;)

Alltså går det av gammal vana, och ibland så behövs ingen framförhållning, och idag var de så taggade på att åka till Eva, bvc-sköterskan, att de tjatade om att få åka, så så fort jag andades att vi snart skulle sätta oss i bilen, så försvann de som två avlöningar och satt som ljus i bilen, med armarna istuckna i bältena, bara att klicka fast dem.

Och ropade på mig:)

 

Jamie väger 19.2 kilo med kläder, jag vet inte om min våg väger annorlunda eller om han tappat lite, han ser inte lika rund ut, och äter ju inte lika mkt välling som innan han bet sig i tungan. Då¨vägde han 20 kilo i bara blöjan.

Han är 103cm lång, och Eva konstaterade att han är riktigt lång, och fortsätter han på den kurva han nu slagit in på, så slutar han på 192cm :) Ska bli spännande att se! Hon sa att den där formeln på hur man räknar ut hur långa barn blir grundat på deras föräldrars längd, stämmer på åtta barn om man föder 10 barn. Två felar;)

Och enligt hur jag räknade förut så skulle tjejerna bli som mig och killarna som sin pappa, men redan här skiter sig deras formler, för Janelle och Patricia är en halv decimeter kortare än mig, medan Robban och Corrinda är en halv decimeter längre:) Robban har ju en bit kvar innan han är som pappan, men Corrinda är ju om och förbi med god marginal. Har jag sagt att jag tycker det är skitkul att jämföra barnen;)? Utan att lägga nåt mer i det än att det är just kul:)

När han skulle berätta om bilder så viskade han så tyst, så tyst, det var knappt mer än en utandning, fjant ♥

men han fick med beröm godkänt. Nästa månad är det Jordan som ska på femårskoll.

 

Vi åkte och handlade, och så hem, där jag gjorde hamburgare på nästan tre kilo köttfärs, så nu har vi middag i morgon med, idag burgare, imorgon pannbiff ;)

 

Skolan då? Jo jag fick samtal från Hola Folkhögskola i förmiddags, med en portkod, så jag kan komma in på kvällen, och så fick jag veta att det kommer ligga ett kuvert med en karta till rummet, spännande:)

Sen ramlade det ner en kursplan i brevlådan, och ju mer jag läste, ju gladare blev jag, för allt verkar kul.

Vi börjar tydligen med lite begrepp om vad hälsa och folkhälsa är, statliga mål för folkhälsoarbetet, och fysisk, psykisk, social och andlig hälsa enl WHOs definition..osv. Det låter ju iofs sådär, lite banka in i hårddisken bara, men sen så rullar det på med roliga grejer som Näringslära, stress, Sömnens inverkan  osv.

Japp, jag tror det här blir bra!

Och, jag insåg att de pratar nog väldigt majsigt där uppe i de mörka skogarna, allt norr om Gävle är Norrland för en Uppsalabo det vet ni ju;) men jag är väldigt svag för alla norrländska dialekter, tycker det är väldigt härligt att lyssna till.

Så fick jag även lösen och inloggningsuppgifter till skolans portal, där det skulle finnas nån uppgift, men det är tomt, så jag får kika i morgon igen, de kanske inte har fått dit den, annars får jag väl maila.

 

Det går bra för barnen i skolan, de har hittat tillbaka till rutinerna. Jag har informerat Lovelias lärare om hennes hemförhållanden, det är ju lika roligt varje gång. Not. Men eftersom han inte säger något, så lär ju jag, de måste ju veta på skolan för att kunna bemöta henne på rätt sätt. Fast jag vet att det inte är så, känns det som att jag hittar på, hela historien är ju märklig på många sätt, och när inte ens jag begriper nåt, hur ska nån utomstående kunna göra det? Jaja, nu är det gjort, jag har dragit på det:) Övriga ungars lärare vet, och de gör ett toppenjobb med barnen. Jag vet att de var ledsna i höstas, och kände sig väldigt obekväma när det pratades om Fars dag, och målades kort osv. Mina barn har inte ens en hemadress till sin pappa. (nej inte jag heller)

Lärarna är fantastiska ♥ och måste som sagt veta om det.

Lovelia hade sin första läxa med sig hem igår :) eller andra, för den första var att plocka en sten under sommaren, men nu är det serious business. Hon var SÅ stolt.  Hon satt där med sitt papper och ljudade och provade bokstäver, och fick ihop dem till ord.

-Asta och Sigge. Sigge och Asta. Mamma och Asta, Asta och mamma.Hej sa Sigge

Lika fantastiskt som det var att höra Janelle läsa sina första ord, är det att höra barn nummer sju läsa sina första ord ♥ och att se stoltheten i ögonen…*tårögd*

Alla storasyskon vill gärna lyssna på läsläxan, så har det alltid varit, så de får mycket övning. När de lärt sig läsa hyfsat har de läst sagor/serietidningar för småsyskonen, förutom att jag såklart lyssnar på dem. Jag försöker att ge dem läsövningar som de inte fattar att det är att träna, att läsa recept eller rubriker i tidningarna tex. Smart va :)

 

Nix, klockan är mycket, i vanlig ordning. I morgon vet jag inte vad vi ska göra, tror det får bli en tur till Ikea eventuellt, och så en visit på brädgården, de ska få såga till två bitar, en som ska ersätta glasrutan i innerdörren som gick sönder för ett år sen….(jajajaaaa*S*) och sen en skiva som jag ska bygga ett skrivbord av i Novalies rum. Kanske måste ha ben till det åxå.. Jaja, det är i morgon det.

 

Natti natti :)

 

me&i

Varför vet inte jag sånt??

Här älskar jag husmorstips, och praktiserar dem mest hela tiden så fort jag får möjlighet, allt från vitlök i onda öron till citronsyra och ättika som bästa rengöringsmedlet, eller varför inte tidningspapper i blöta dojor..

Och så har jag MISSAT de bästa tipsen ever! Nämligen att man kan strö potatismjöl eller bikarbonat över både kräk och kiss och suga upp och få bort lukten! Hur är det möjligt?? Varför har jag inte vetat det, nio ungar som både kräkts och kissat i sängarna….jag hade behövt veta det för typ 20 år sen. Men, bättre sent än aldrig, jag tackar er för tipsen ♥ och ska inhandla storpack av potatismjöl och bikarbonat. Kaffe luktade väldigt gott, men blev ju en ful fläck :)

 

Idag då, regn, regn, regn och varför inte lite mera regn? Jag tycker nog att sommaren i år var lite väl kort. För er som inte har samma minne som mig (haha) så kan jag friska upp det och tala om att midsommar bjöd på 8 plusgrader, och att augusti slutade vara fint typ veckan innan skolan började, så vad blir det? Fem, sex veckors finväder?

Trögstartad och abrupt slut. Tack för den. När kommer indiansommaren igång?

Jamie ville inte ens klä på sig utan gick i nattlinne ända framåt lunch, nog för att det är snyggt men ändå:

Jamie

Jo, man får ha nattlinne om man är kille. Han älskar det och tycker att han är väldigt fin:)

Själv drog jag på mig fula mjukisbyxor, jag som knappt aldrig har det på mig, och en ful tröja, och en ännu fulare kofta plus raggsockor. Ja, exakt så kände jag mig, jäkla regn sabbar mitt humör.

Patricia gick omkring nyduschad i en handduk, och plötsligt var trädgården full av killar i gula regnkappor…Aha, dags att dra på jeansen:) De ska gräva för fiberkabeln, och rekade. Jag svor över att jag inte hunnit plocka i ordning, men det har ju regnat sen han var här den andra snubben, så jag låtsades som att det…eh, regnade ;) och tydligen skulle de inte påbörja hos oss idag, så jag har morgondagen på mig. Som om det skulle hända….

Nåväl, med jeansen på var jag redo att åka och möta Robban efter skolan, han behövde ett nytt tennisracket.

Som vi har skjutit och dragit på det, butiken vi alltid går till har bara öppet mån-fre 14-18 så det har varit logistikproblem. Den heter Sendraget, och är en liten butik, men man får den absolut bästa hjälpen. Killarna vet vad de pratar om, och man behöver bara säga på ett ungefär vad man söker, så står man där sen med ett rack i näven.

Idag var inget undantag, och Robban har nu ett nytt racket som väger 300gram. Vad nu det innebär. Jag har spelat massor av tennis i mina dagar, med en såndär boll på ett snöre, som man står på gatan och slår på. Så många timmar som vi spelade hemma på gatan, jag och Helen och Larsan. Hårt som satan slog vi, men med aningens sämre precision ;) och vi hade kul, men att säga att jag har nån koll på tennis i övrigt är att överdriva.

Robban är nöjd, och har spelat för första gången med nya racket idag och tydligen var det bra. Härligt!

 

Hämtade ut ett paket från me&i igen, och i det här låg det kläder både till barnen OCH mamman, det är svårt att låta bli när man en gång känt på materialet:)

Snygga emballage har de åxå:)

me&i

En liten sneakpeak ska ni få idag, det var för dåligt ljus för att fota ordentligt.

me&i

Uppifrån är det Min,Jordans, Jamies, Lovelias och Trixies:)

Jag älskar brunt på kläder. Om jag hade hört mig själv säga det för, säg tjugo år sen, så hade jag bara ruskat på huvudet, för då tyckte jag det var fruktansvärt tråkigt. Jag hade ett par bruna skipants, ni som var med då vet vad jag snackar om, brallor med hällor under foten och knäppning bak – jättesnygga ;) men där gick gränsen.

Jag tror att växa upp på 70-talet, med allt brunt, orange och storblommigt eller psykedeliskt mönstrade kläder gjorde att jag hade agg mot just brunt.

Men för kanske fem sex år sen insåg jag hur snyggt det kan vara, allra helst ihop med typ rosa…och nu finns det ju en mängd bruna kläder här hemma, både mina och ungarnas. Fortfarande tycker jag inte att färgen är den lustigaste  kanske, men klassiskt snygg., och i kombo med färg – a perfect match. Alltså faller de här kläderna i väldigt god jord här hemma:)

Den gula längst fram är en tunika, med ett brunt hjärta på bröstet, i mjukaste plysch:)

Mer bilder kommer när solen visar sig, eller jag tar fram systemkameran..Iphone är min bästis, men kameran suger när det är dåligt ljus.

 

Barnen mannekängade, jag mannekängade, och så tog vi selfies, på Jordan och Jamies begäran;) Jag skulle bara läsa ett mail på mobilen, och så kom de här två: – Mamma, ska vi ta en bild på oss?

- Kan vi väl ♥
me&iOch här var ju ljuset inte så illa:) Alla tröjor från me&i

 

Så var det dags för dagens tråkigaste – laga mat. Igår gjorde jag massa tomatsoppa, och idag fick den tjäna som pastasås ihop med köttbullar och pasta, finemang med saker som kan dubbla sin funktion. Ungarna var lika lyriska över den på det viset som soppa, så gissa vad vi ska äta ofta i höst/vinter? ;)

Men, jag må vara fjollig på mat ibland, men alltså – köpta köttbullar. Det går inte att äta. Finns inte på kartan, jag får inte i mig dem. Jag hade med glädje gjort egna om nu ungrackarna ätit dem, men det gör de inte, de vill ha ”riktiga köttbullar” Vafan? Det är alltså helst de billigaste billiga på Citygross, Coop eller Willys edyl, spelar ingen roll, men ju billigare ju bättre tydligen. Jag klagar inte:) Men gör i smyg nåt annat som jag, och i viss mån Patricia som är lika som mig här, kan äta. Idag var det tomt i frysen på sådana där småbyttor med tre bitar kyckling, en laxfilé edyl, jag har varit duktig och använt upp dem, så det blev – Stekta ägg och spenat.

ägg

Jag tänkte göra omelett men det såg så snyggt ut såhär, alla gulor (nästan) var hela, så det blev en sånär variant.

Ägg är nyttigt, och gott :)

 

Efter maten var det städ av barnrum, inte av mig, utan av barnen, jag satte upp nya duschdraperier, de gamla var sunkiga, och så vek jag lite tvätt, samt röjde såklart i köket.Det gamla vanliga med andra ord.

 

I morgon ska Jamie till BVC, på 3 -årskoll. Det kan gå lite hur som helst, men borde gå bra. Sen måste jag handla, och ska försöka reka inför Jordans födelsedag. Nån som har bra tips på kikare? Det önskar han sig nämligen, och det ska vara en riktig. Stryktålig:)

 

Nu ska jag hoppa i säng!

Natti natti :)

 

 

 

Efterdyningar…

..igår åt vi bara och enbart skräp. Frukosten hemma var väl iofs hyfsad med fil och flingor, men sen rullade dagen på med enbart kolhydrater och fett och flott.. Plättar, bullar, wienerbröd, gelebjörnar, bilar, chips, muffins…gånger flera.

Hemma sen var ingen hungrig, och ville ha middag så det blev…tadaaa – varma mackor, ännu lite mera vetemjöl.

 

Att jag blev väckt inatt av Novalie som sa: Mamma, Lovelia kräks….det var ingen jätteöverraskning, även om jag helst velat vara utan den. Så mitt i natten var jag nere hos tjejerna och sanerade spyor. Fräscht, verkligen.Not.

Lovelia och Trixie låg i överslafen av våningssängen, och Jordan och Novalie nere,( ja de delar sängar, och så står det tre lediga inne i gillestugan…de vill verkligen sova ihop) och medan jag balanserade på en stol för att få bort lakan och allt…ja ni vet hur det är, jag behöver inte visualisera för er;) så sov Jordan som en stock, medan Trixie och Novalie fick gå in i gillestugan, i de helt nybäddade sängarna, och sova vidare, och Lovelia fick sova uppe i soffan.

Jag fick ett tips på Facebook för ett tag sen, från nån såndär husmorstipsgrej, och det var att strö kaffepulver över kräk, det ska suga upp och ta bort lukten. Vid lite eftertanke har jag ju sett på bla Furuvik hur de strör ut nåt pulver över där folk hävt ur sig, så det tipset sparade jag i hårdisken, och i natt testade jag. Det luktade fan, varken mer eller mindre, utan FAN, och jag strödde på ett lager kaffe ( efter att ha tagit bort allt som gick såklart, men det är svårt att få in en stor madrass i tvättmaskinen) och lät det ligga.

I morse doftade det kaffe på hela bottenplan, och när jag dammsög upp det så var det förvisso en ful kaffefläck, men det luktar ingenting. Jag tycker annars att den där sura lukten är svår att bli av med helt, även om man sköljer med duschen eller trädgårdsslangen. I normala fall, ska det ligga ett madrasskydd i sängarna, men nu gjorde det såklart inte det, det är ju bara typiskt.  Hur jag ska göra med kaffefläcken vet jag däremot inte, men hellre en fläck än spylukt.

Novalie är väldigt, väldigt orolig för att bli sjuk, och jag vet att hon ligger vaken i flera timmar och känner efter om hon mår dåligt, eller väntar på att jag ska springa runt med hinkar edyl, så jag lät alla tre tjejerna vara hemma idag. Fullt medveten om att det var pga all skit vi ätit, men ändå. Jag kan inte skicka tjejer som varit vaken en timme mitt i natten, som minst, och som mest kanske tre…då får de allt stanna hemma. Lovelia var ju självklar att ha hemma, oavsett anledning till spyor så går man inte till skolan/dagis/kyrkis/ öf edyl dagen efter, Punkt.

Låt oss alla hålla 48 timmarsregeln i vinter, hörrni!!

 

Lovelia somnade gott på soffan, och jag låg vaken en stund för att vara på den säkra sidan, men sen somnade jag med. Som alltid sover jag sen extremt lätt när det är sånt här.

I morse vaknade hon pigg, ät massa frukost och har sen dess varit piggelinen själv.

 

På kvällen skulle vi träna, och som det varit i evigheters evighet har det varit 18.30, alltså var det tiden vi alla tre ( jag, Janelle, syrran) gick efter, tills Janelle av nån anledning tittade, och …tiden var 17.30. Fan.

Inte en chans att vi skulle hinna, klockan var 17 och syrran satt i bilen från jobbet och jag stod mitt i matlagningen, så det var ju bara att ta den varningen, surt som fan, och se vad det fanns för andra pass.

Istället för ett svintungt svettigt cirkelfyspass, blev det nu ett baspass gympa:=)  och det var ju inte svintungt, och man var inte genomvåt av svett, men det är skitjobbigt på ett annat sätt. Dels koordinationsmässigt, det är inte lätt att få ihop rörelser när man är graciös som ett kassaskåp….och sen är vi ju vana vid att göra samma sak i 45 sekunder, sen byta, eller göra 6-8 reps och sen byta…här var det väldigt mkt längre sekvenser, armhävningar tex, shit jag är rätt ok på det, kan göra några på tå, men hinner ju inte jättemånga på 45 sekunder, kanske 20 stycken…här var det väldigt många fler, så man blir ju trött. Och det var roligt:)

Så det var, inte ok att missa cirkelfysen, men det blev rätt bra ändå, och vi kommer göra om det.

Jag hade ordentligt ont i huvudet, och axlar och nacke, vilket påverkar vissa rörelser, armhävningar igen tex, men det släppte under passet, det är kalas att få igång blodgenomströmningen.

Efteråt åkte vi och köpte toapapper..detta eviga inköp, och kinkig är jag åxå, jag vill ha mkt papper på rullen, och det ska vara mjukt. Serla är favorit, sen Icas egna:)

Hemma var det lugna gatan, Jamie sov och övriga kollade på idol, och efter mat och dusch och Hawaii 5-O så är det nu sovdags.

Ny dag i morgon :)

 

Natti natti :)

Flygplan 2 :)

Igår hann jag inte mer er, jag ägnade i stället dagen åt att städa i Lovelia och Trixies rum, vår gamla gillestuga. Man kan ju säga som så att de är rätt dåliga på att städa:) I stället så öser de in saker i skåp, lådor, under sängar, i väskor… Ja, varför lägga dem där de ska vara direkt? Bättre att få jobba i hundra timmar en dag, än tio minuter varje.

Givetvis blev jag sur och grinig, man blir lätt det:)

Lackade ur på crosstrainern som stått där, och som jag använde massor efter Jordan föddes och sen Jamie, men som nu inte används. Mest för att jag blir så irriterad över att tjejerna har så stökigt på rummet… nu har Corrinda den inne på sitt rum:) Kalasbra! Hon tränar massor, och ska även träna hemma, med löpning edyl, så nu kan hon köra framför sin Tv eller koppla datorn och kolla på nåt:)

Nu har jag burit ut typ sex stora pappkassar (  de svarta sopsäckarna slängde jag ju nåns kläder i och ställde ut i vedbon..där de står kvar..jag kunde inte bry mig mindre.) i carporten, en hurts, en annan hurts och en fjollgarderob från Ikea. En stor fin, men väldigt smutsig ullmatta ligger där åxå, och jag funderar på om det är värt att kemtvätta den och sen sälja den, eller om den ska på tippen..?

I natt klockan 2 slutade jag, och stöp i säng, inte klar, men nästan:)

Ungefär lika klar som nu, för jag orkade inget mer än åka och handla idag efter att vi varit I Stockholm på Bio.

Planes2

 

Vi åkte tåg, som planerat, och det är ju fiffigt det här med att man får ta med två barn upp till 16 år på en vuxenbiljett, jag, syrran och Janelle betalade biljett och Robban, Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie åkte ”gratis”. Bilen kan man parkera gratis vid stadshuset på söndagar och det är bara en liten bit att gå. Jag och småknotten kom lite före så vi handlade lite dricka på pressbyrån, två Loka crush  och en äcklig loka/ramlösa viken det nu var, som smakade mynta te och citron…fy fan, som en gammal gin fizz utan alkohol. Brrr. Loppan och Jordan tyckte om den Iaf. *ryser fortfarande vid enbart tanken*

Vi tog 10.11 tåget, och var framme i Stockholm strax före 11. Subito event som anordnade den här Galapremiären bjöd först på brunch på Scandic Klara, och det kändes ju extremt lyxigt :) Jag älskar hotellfrukostar, och det här var ju i samma anda men lite kidsstyle, med plättar och godis i stora lass. Fantastiska plättar! Jag gör superfina själv men är lite sådär för de färdigköpta. Förutom att det är noll ekonomi i att köpa pannkakor/plättar :) så smakar en del inte bra. De här kanske var lagade på hotellet, jag vet inte, men åhhh så goda:)

flygplan 2

Jag fick äta upp Jamies åxå för han var mer intresserad av prinskorvarna.

Oj så tråkigt;)

Fina tjejerna!

flygplan 2

 

Lovelia och Novalie i sina nya me&i kläder, och Jamie i bustagen;) Janelle är mest lycklig över att få se Disneyfilm, det finns ingen som älskar Disney som hon:)

Lite godis;)

flygplan 2

flygplan 2

 

Trixie har me&i tröja hon med, alla tjejerna valde det i morse, de skulle ju vara fina :) Jag älskar när man lyckas få till de där klockrena träffarna på kläder! Inte alltid som det man ger dem faller i god jord, men av me&i ska jag våga skaffa mer:)

Jordan har en av sina favvotröjor, en med Marvels hjältar på:)

flygplann 2

 

Vi smaskade i oss, av allt gott, avslutade med kaffe och wienerbröd och tog oss sen till Rigoletto där bion visades.

I dag var röda mattan en landningsbana minsann:

flygplan 2

Bakom oss i kön stod Anja Pärsson med fru och barn, och jag stod länge och funderade på om jag kände henne, och borde hälsa, men hon såg liksom inte ut att känna igen mig tillbaka…och det är klart, vi har väl kanske inte riktigt hängt på samma ställen, även om jag är typ lika bra på att åka slalom…eller störtlopp..eller vad hon nu åkte :)

Eller not :) Jobbigt att känna igen folk men inte kunna placera dem är det hur som helst.

 

Inne på bion fick vi platser på rad, vi var lite sena och trodde att det kanske skulle bli spridda platser, men det fanns rätt gott om lediga stolar , men minutrarna efter så fylldes de på. Vi gick ut i foajén och hämtade lite snacks och dricka, och där träffade jag på Chatarina Hurtig, som även hon är Bloggvän för me&i, vi har inte träffats innan, men nu har vi åtminstone hälsat och sagt några ord till varandra, man måste ju börja någonstans :)

Sen tillbaka in i salongen, och Jamie tog på sina 3d brillor, som han sen inte tog av sig förrän vi var hemma igen, och han inte fick på cykelhjälmen för skallarna gjorde ont ;)

Jamie flygplan 2

 

Soft tillbaka lutad med chipsen i knät;)

Några av tjejerna:

flygplan 2Jamie ville absolut sitta bredvid syrran, och det fick han såklart, och hade skött sig exemplariskt, han hade fokus på filmen och chipsen, och bara när det blev lite läskigt skruvade han lite på sig. Jordan satt bredvid mig och pratade och berättade, och vi pratade en del om likheterna med den stora svenska skogsbranden. Den här filmen är ju verkligen aktuell just nu….

Jag gillade första Flygplan, men frågan är om inte den här var snäppet bättre. Alla barnen älskade den, och även Janelle som av nån underlig anledning inte sett första, hon brukar se alla Disneyfilmer, gillade den mycket. Robban som mest är inne på läskiga thrillers och actionfilmer i vanliga fall, tyckte att den var toppen han med.

Alltså måste den vara riktigt bra! Hela familjen Wetterholm rekommenderar den hur som helst :)

 

När filmen var slut regnade det…så i småduggande traskade vi tillbaka till stationen och hann med 15.05 tåget.

Hemma runt halv fem, och då strålade solen så jag satt ute en stund, Jamie hade somnat i bilen så han fick sova en stund, och jag drack en kopp kaffe och njöt av värmen. Plötsligt regnade det, samtidigt som solen sken, och då gick jag in och röjde upp köket, innan jag alltså åkte och handlade .

 

I morgon ska jag slutföra deras rum, och åka till Ikea och köpa en blomkruka, alla mina stora är puts väck borta, och så måste jag leta efter ett nytt skrivbord till tjejernas rum, och ev till Novalie. Deras gamla har bågnat och har gjort sitt, och ska jag nu ändå till tippen kan jag lika gärna ta allt på en gång. Lika bra att samla ihop allt i carporten först.

Luncha med Helen som hade finfina nyheter, som ni får höra mer om när jag fått höra mer om dem :)

 

Nu ….sängen!

Natti natti :)

 

Kettlebells

Första skolveckan avklarad. Alla ungar är rätt så nöjda med att det är helg nu, de har inte haft några större problem med att vakna på morgnarna, men tycker det ska bli skönt att få sova tills de vaknar i morgon. Det tycker jag med :D

Jag har ju haft en hel del sömnsvårigheter de sista åren, dels de där gamla vanliga – man vaknar sjuttiofem gånger per natt för att nåt litet barn gör det, och sen när barnet sover bättre och bättre så vaknar man ändå…men kan då inte somna om. Klassiskt.

Sen givetvis för att det är som det är, och det avspeglar sig ju i allt, även sömnen, konstigt vore det väl annars. När jag kan gå och lägga mig när jag är trött och sova tills jag vaknar, eller att Jamie väcker mig, så funkar det oftast alldeles utmärkt, men grejen är ju att samhället inte är ense med mig om vilka tider vi ska ha;)

Jag är kvälls och nattmänniska, och är inte trött så jag vill gå och sova förrän framåt 02-tiden, och sen vill jag sova till 9-10. Timmarna blir ju då sju,åtta stycken, men det är ju så socialt oaccepterat  så det finns ju inte. Nä, man ska somna vid 22, möjligen 23, och sen rise and shine pigg och glad kl. 06. Why?

Jag blev så jäkla glad när jag läste nån artikel, länkad via Facebook såklart, om att nattugglor är över lag mer intelligenta än dagmänniskor. Alltså är jag lite mer intelligent är er som gnuggar er i ögonen före midnatt ;)

Eller not :)

Artikeln sa att vi är det enda djur som kan välja att vara vakna på natten..jag kommer inte ihåg helt, det viktiga var ju att jag skulle vara intelligent;) men att om man då väljer att dra ut på att lägga sig och väntar in att man är trött i stället för att lägga sig en specifik tid, så var det tydligen väldigt klokt.

Jag kan bara hålla med.

Ibland lägger jag mig, och somnar, före midnatt, men ytterst sällan, utan jag är oftast uppe till runt ett, och då kryper jag motvilligt till kojs bara för att jag vet att jag kommer vara sjukt trött klockan sju när klockan ringer. Jag somnar sällan direkt, utan får alltid ligga och snurra, och ibland somnar jag inte alls.

Får jag lägga mig när jag är trött somnar jag direkt.

Det här har ju då förlöjligats i alla år, att jag är morgontrött och inte mitt gladaste då, men varför? Jag har ju en annan tid på dygnet som är min primetime:)

Jag har jobbat en hel del natt, och det är aldrig några problem att vara vaken, men det är däremot slitigt att gå och lägga sig dagtid, speciellt varma fina sommardagar som man vill njuta av, vintern kvittar det ju det är lika mörkt dygnet runt;)  Folk är olika helt enkelt, men det är ju helt klart så att det är väldigt mycket finare att vara morgonpigg än morgontrött.  Allra finast är det att hinna med att träna, tvätta en maskin, baka frukostbröd och dricka kaffe i lugn och ro innan man väcker övriga familjen vid sju;)

( jag gör typ allt det där sena kvällar/nätter )

 

Nåväl, jäkligt lång utläggning för att säga att jag inte sovit många sekunder natten till idag:)

Klockan 4.30 hade jag inte somnat än, och då vaknade dessutom Jamie av en mardröm, eller sådär halvvaken, och låg och skrek och sparkades…jippie. När klockan ringde sju var jag mer död än levande, fy farao.

Men så är det, och upp och väcka barnen, konstatera att det var tråkväder, och sen gilla läget.

 

Killarna vaknade vid 9.30, och eftersom allt gick i ultrarapid så segade vi på, för att sen få lite bråttom, och till sist kom  vi iväg alldeles perfekt i tid:)

De fick följa med till Friskis idag, det fanns ingen hemma som kunde kika på dem, och jag hade mina farhågor om att inte kunna träna ordentligt, det brukar vara minst en storasyrra med annars, men de skötte sig fint.

11.00 körde kettlebellpasset igång, och 11.20 var jag slut som människa, men bara att köra vidare till 12.00.

Det är väldigt mkt puls i de här passen, och ledaren sa sen att han hatar att springa så det här är en bra pulsträning för honom, och eftersom jag instämmer till fullo gällande att springa, så kör jag hundra gånger hellre sånt här.

Det är kul men jobbigt. Killarna stod mest utanför fönstret och kikade in på oss, det är ju spännande med kettlebellsen, och väl hemma så skulle Jamie försöka sig på lite träning med den vi har hemma, och han orkade både lyfta den och gå runt med den, och den väger 12 kg:)  Impad. Men rädd om hans fötter så han fick inte leka med den..

 

Hemma igen sen så käkade vi, omelett med färska champinjoner och räkor, och drack kaffe. Duschade, och så en kopp kaffe till, behövde ladda inför att ta tag i killarnas rum. Jag satte en arg lapp på trappan att alla ungar skulle städa, det som inte låg på plats skulle jag kasta….Jag är fruktansvärt trött på att de skyller på varandra när det gäller vem som stökat ner och vem som ska städa. De grinar och skriker och gnäller och beter sig illa, och rummen ser värre ut än någonsin, så nu är det röj hela helgen som gäller.  Med start i pojkarnas rum.

Två kassar skräp senare var jag nöjd, och kan inte för mitt liv begripa hur det kan bli så stökigt inne hos dem, för de har verkligen inte jättemycket saker? Inte som tjejerna som har en miljard småpryttlar i var..

I morgon ska det organiseras och kastas på tippen.

Egentligen skulle jag på ett event med Loppi, men fick återigen tacka nej i sista sekund, saker strular till sig. Inget allvarligt, men sånt som gör att jag får svårt att lämna hemmet. Jaja.

På söndag blir det Stockholm i alla fall för då är det dags för bio:)

Planes2Där ska alla barn med så barnvakt är inga problem:) och jag ser fram emot det. Speciellt att få träffa RIKTIGA brandmän ;) hade varit illa om de varit fuskiga;)  Vi funderar på att åka tåg, tror att syrran vill köra lite kognitiv beteende terapi på mig, som ju ska åka tåg asalångt till skolan sen…:) men ungarna gillar det, och jag gillar att slippa köra så jag nappar rätt snabbt.

 

I dag kom tiderna för Robbans tennisträningar under hösten och våren, och jag letade och letade i schemat efter hans andra tid, den första var tisdagkvällar, och när jag hittade den var jag säker på att han skulle bli svinsur, för den ligger kl 10.00 på lördagar. Han är som jag och är gärna uppe hela nätter om han är ledig dagen efter, men han köpte det rakt av, tennisen är viktig för honom och värd uppoffringar. Jag har skjutit upp och skjutit upp att köpa nytt racket åt honom…så nu måste vi sätta fart, ska kolla öppettiderna på bästa butiken så fort jag skrivit klart.

Corrinda har fått sina träningstider på basketen och laget jublande ju inte direkt över träning fredagkvällar.. men så är det, plus två till i veckan. Och så matcher nästan varje helg.

Kyrkis tider för skolbarnen droppar in, och tvillingarna ska ju dessutom konfirmera sig så det blir tider där med. Jag försöker styra dem att ta samma tid, så de i maj kan ha samma konfirmation…men de vill helst vara på olika…jag måste nog ringa och kolla upp det med kyrkan. Det ser ut som det är samma helg iaf, men kan ju vara två olika tider och då blir det väldigt svårt med logistiken om de ska gå på olika…

Jag har redan tjatat på dem att se till att välja samma gymnasium, annars kommer jag inte på någon av deras studenter:)  Tvillingar är fantastiskt, jag har alltid känt mig oerhört välsignad, och mest upplevt det positivt, men sånt här ger mig huvudbry. Hur fan löser man det? Jag vill ju vara med dem båda.

 

Nämen om man skulle ta och knyta sig då? Klockan närmar sig två:)

 

Natti natti :)

 Carola Wetterholm, 9 -barnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt tex...och mat...och ytterkläder i den trånga hallen...;) Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Toppbloggare

Arkiv

Senaste inläggen

Följ mig på instagram: @carolawetterholm

Follow on Bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Mest kommenterade just nu

 1. Tolvbarnsmamman
  “Jag är slut som artist. Finns…”
 2. På Smällen!
  “Idag är det mysdag! Jag har…”
 3. mamabeatrice
  “Tack bästa Loppi för att vi…”
 4. Tvillingmorsan
  “Inför dopet & det överraskande bröllopet…”
 5. Bullermamman
  “När jag bodde i London hade…”
 6. Matstugan
  “Imorgon torsdag i Sjuan börjar tredje säsongen…”
 7. Elsas dagbok
  “Så roligt! Vi har blivit utvalda…”
 8. Liniz's resor
  “Hilton Airport Hotell ligger O Helsingfors…”
 9. Dessie - en hjärtebarnsmamma
  “Satt och skärmshoppade lite och trillade…”
 10. “Jobbig natt med lite sömn! Idag…”

Senaste inlägg

Mest gillade just nu

 1. Tolvbarnsmamman
  “Jag är slut som artist. Finns…”
 2. På Smällen!
  “Idag är det mysdag! Jag har…”
 3. Tiobarnsmamma
  “Igår morse åkte jag till Älvdalen…”
 4. Familjen Annorlunda
  “Zlatan har parkerat i mitt knä..inte…”
 5. Tvillingmorsan
  “Här hemma vaknade vi 08.00 idag.…”
 6. Frank & Jag
  “Snart kommer den här fina blogbagen…”
 7. Elsas dagbok
  “Mamman är nöjd! Nöjd för att…”
 8. Hemma i vårt hus-Följ med oss på vår resa genom renoveringen utav vårt nya hus samt vår vardag i en helt ny stad!
  “Godmorgon kära ni. Idag är vi…”
 9. Anitha Schulman
  “Nu har vi kommit till det…”
 10. Loppi.se
  “På torsdag kl. 21.00 går tredje…”

Senast uppdaterade

 1. Thaimorsan
  “Yeay! Jag har varit så segt…”
 2. Familjen Annorlunda
  “Zlatan har parkerat i mitt knä..inte…”
 3. Hemma i vårt hus-Följ med oss på vår resa genom renoveringen utav vårt nya hus samt vår vardag i en helt ny stad!
  “Go´kväll på er fina ni. Nu…”
 4. Jottan - Bland Solsken och Småtroll
  “Novalie har ett bra tag sagt…”
 5. Välkommen till min blogg
  “Tack bästa Loppi för att jag…”
 6. Jannice
  “Det mesta har bara varit kaos…”
 7. En Kvinnas Härliga Ekorrhjul
  “Har funnits sedan jag själv var…”
 8. Älska att baka
  “Jag längtar och är lite pirrig.…”
 9. Bullermamman
  “Alla gäster lämnade lördagens bloggmiddag med…”
 10. Förskolemamman
  “En dag full av snoriga näsor,…”

Meta