Väddö:)

Idag var det upp och hoppa, väcka de kids som inte fått för sig att de ville prova att kliva upp kl. 6.00…(??) och sen snabbdusch innan Doris fick gå ut. Raska på för att hinna hem och säga Hejdå till barnen innan de gick till skolan, och sen packa i ordning det sista.  Mamma och pappa kom, och så småningom for jag iväg.

Hämtade upp ena kursaren i Luthagen och andra i Fålhagen, och sen susade vi hit till Väddö.

Om man kör (nästan) lagligt så tar det lite drygt en timme hit, det är gammal landsväg hela vägen så det är rätt majsigt att köra, och vi var här 20 minuter innan vi började. Perfekt.

Vi hann gå till våra stugor med väskorna och sen hämta en kopp kaffe innan dagen drog igång. Och sen rullar den på, det har varit avslappningsövningar, Motiverande samtalsövningar, KASAM-promenad och lite annat. Det är som alltid jättekul att träffa alla igen, och det är en härlig bubbla.

Man går bara och hämtar kaffe, och ställer tillbaka muggen. Hämtar mat och ställer tallriken i disken. Det är som jag sagt förr – All inclusive inc kunskap:)

 

Loppi har bytt server idag, det kan innebära att det är lite meckigt att komma in, men det är för er skull, det är så många som vill hänga här, och för att bloggarna ska funka optimalt så är det nödvändigt.

Hav tålamod om det strular!

 

Nu ska jag sooooova:)

Natti natti :)

Världens godaste müsli:)

Jag gör egen müsli när jag känner för det, nu var det länge sen, men mitt upp i Näringsläraläsandet så fick jag för mig att NU! NU ska jag göra den, och så gjorde jag det:)

Den är så god att jag är lite gladare på morgonen för jag vet att den står och väntar, och ni vet hur morgontrött jag är… Men den här ihop med kvarg, gärna med lite bär åxå….det är gudagott!

Receptet, på en höft, ta så proportionerna känns bra:)

 

Müsli

Havregryn, fiber eller vanliga

Pumpakärnor

Solroskärnor

Valnötter, mixa dem

Linfrön, ibland hela, ibland krossade, oftast både och

Chiafrön

Physilliumfrön

Kanel ( mycket, älskar kanel)

Kardemumma

Ibland ingefära(torkad) 

Vill man kan man ha torkad frukt, men det gillar jag inte. Och vill man ha det sött kan man ha i råsocker, eller honung.

Det har jag inte heller för jag gillar när det inte är sött:)

 

Lägg allt på en plåt, med kanter, och blanda ihop, och sen häll på Rapsolja, och moja runt, så det blir lite blött.

In i ugnen på typ 125 – 150 grader kanske 12-15 minuter, det ska bli lite gyllene. Rör om några gånger.

Låt det svalna på plåten, och förvara sen i tättslutande burk.

Det är bara massa nyttigheter i det här, massa bra fetter och bra kolhydrater. Jag har den ofta på kvarg som sagt, men ungarna kör yoghurt, och det går utmärkt att ha på en chiapudding. Vill man så kokar man havregrynsgröt på det – svingott säger de här hemma som äter sånt, inte jag;)

Eller så kör man det som dessert – turkisk yoghurt, lite bär, lite honung och så toppa med detta:)

Det är bara gott, när som helst och hur som helst, och urlätt att göra!

müsli

 

Prova, och så berätta vad ni tyckte!

Följ mig på Instagram

Annons

När man ilar i ett..

…När dagen bara ramlar på i 180 och man sen sätter sig på kvällen och funderar: Men? Vad gjorde jag idag egentligen?

Det är oftast så mina dagar ser ut:) Det är full rulle från morgon till kväll. Kanske inte nödvändigtvis med avancerade saker som mikrobiologi, kärnfysik eller ens excelfiler, utan mer praktiska saker.

Förutom allt hushållsarbete som man ju aldrig slipper undan så kan jag inte säga att jag gjort några stordåd idag, för jag minns knappt vad jag gjort :)

Handlat lampor på Ikea, det vet jag, och sen balanserat på trappstegen i hallen för att nå upp. Jag brukar be Simon som är lång och ståtlig, men eftersom han nu inte var här, och ALLA lampor slocknat i armaturen ( fem st) och det var kolsvart i hallen så var jag tvungen:)

Det gick bra, gäller att hålla tungan rätt i mun bara så man inte tippar över åt nåt håll.

Sen har jag ju motionerat mina elementtermostater:) Vet ni vad det är? Inte?

Jo, vi har vattenburen fjärrvärme här i huset, något som tydligen är bra för när försäljare ringer och vill sälja på mig nåt annat, och frågar vad jag värmer huset med, så tackar de alltid för sig och lägger på självmant;) Jag antar att fjärrvärmen är oslagbar då;)

Men elementen har i olika grad inte velat som jag, och de har inte blivit varma. Vissa har jag bara kunnat lufta, easypeasy, och sen har de blivit varma och goa, medan andra fortsatt vara iskalla. Nu klagade Patricia på att hon hade istid inne hos sig. Jag tyckte att hon gott kunde frysa lite, hon ska ju till värmen snart, men hon tyckte annat;)

Googlade, detta underbara fenomen, och kom för en gångs skull inte till Flashback;) utan till ByggHemma, eller nåt liknade. Där beskrevs mitt problem, och även en lösning. Skruva av, och peta in den lilla piggen, smörj upp och det kommer bli så bra så bra.

OKey…eh visst. Pappa har bytt en såndär grej nere hos Corrinda, så jag visste att man kunde dra loss den, så jag skruvade bort lilla skruven och drog bort den.

termostat

Den här i badrummet, och elementet är svinkallt. Ytterst otrevligt när man duschat. Men Patricias ser lika ut.

Den lilla piggen

termostat

Ja, det är skitdammigt där, men det är rent nu:)

Sprayade 5-56 och tryckte in den några gånger, och smorde upp själva vredet åxå och kände hur värmen spred sig i elementet…så najs. Det tog två minuter sen undrade Patricia om man kanske kunde sänka värmen;)

Jag har ägnat mig åt lite motion av samtliga element som behövde det, och det tar sin lilla tid för alla vet ju att man placerar termostaten där det är svårt att komma åt, Murphys lag;)

Sen skjutsat lite barn, hämtat paket, lämnat paket, handlat, tvättat, packat och pluggat. Lagat mat, diskat, och sånt där ni vet. Kallas Livet tror jag bestämt:)

 

Jag har givetvis skjutit upp en del plugg till sista sekunden, och nu är jag klar ( typ;)) så jag ska bara hoppa i säng och sen upp och hämta två kursare innan vi ger oss in i bubblan av Hälsocoacheri:)

Det ska bli kul:)

Doris ska få bo hos syrran, som längtar, Janelle och Simon jobbar så de kan inte, men syrran har stått på kö, så det ordnade sig. Mamma tycker det är tillräckligt med ungarna, och det kan man ju begripa:)

Nix, dags att sova!

Tillbaka snart:)

Natti natti :)

 

 

 

Och shoppingen gick..

smärtfritt och var bara trevligt :)

Det brukar inte vara så, han hatar att shoppa, min son, nämligen. Gå själv kan funka ibland, men jag är mkt bättre på att snoka reda på bra priser ;)

Jag och Jamie möttes upp med Robban på Intersport. Jag hade glömt att stadium lagt ner där men å andra sidan hittade vi gympadojor med 50% rabatt, och långkallingar som han godkände. Han ska på Flygvapenfrivilliga i helgen, övernattningar och grejor och behövde kittas. Badbrallor gick vi bet på dock. ( ordet Dock får man inte använda som journalist.. Ingen av oss på kursen fattar varför, men tydligen ogillas det av alla redaktörer. Tror det är på väg tillbaka dock ;) det är ju ett asbra ord)

Sen mötte vi Corrinda och gick och fotade dem för id-kort. Robban satte sig och var nöjd med bilden, men Corrinda som inte fattat ( inte lyssnat de tio gånger jag pratat om det) att det skulle fotas kände sig inte på ” fotohumör”.:)

Men hon blev nöjd ändå, så pass man nu någonsin blir det med pass / id.

Iväg till Swedbank, fyllde i alla papper, och tackar den som bestämt att det räcker med En vårdnadshavare som skriver under, den andra är ju osynlig och vill inte samarbeta fast han låtsas det. Sist tog det flera månader med papper som skickades fram och tillbaka, han fattade inte att de skulle bevittnas eller skrev fel eller så, och så när det ÄNTLIGEN var klart, så behövdes det inte, trots att det var den infon jag fick:/

Så jävla tröttsamt, och slöseri med tid, energi och humör. Men vem bryr sig om mig? Ingen. Honom däremot klemas det med.. När jag orkar ska jag ta den striden. Och då blir den offentlig för Sverige håller på att vränga ut och in på sig för att inte  förnärma papporna. Som då är fria att bete sig som arslen. Och på vems bekostnad får männen vara untouchable ? Vilka får återigen stå tillbaka? Jo just det ja;) Mammorna. Kvinnorna. Längre än så har vi inte kommit, det har helt tippat åt skogen. 

Bah, sorry en parantes, det bubblar upp mellan varven, lite som valfri arkiv vulkan som talar om att den lever genom att puffa lite då och då ;)

Sen kommer utbrottet när man minst anar det.. Hehe;)

Nåväl, sen ändrade vi lite, de gör visst om nåt vid nyår, banken, så nu är det klart. Minns inte vad det var, och så anslöt jag dem till swish. Älskar Swish! Speciellt såhär års när det samlas in 20kr här, 50 där och 35 där. Sex skolungar, en kyrkisunge, och det är många kontanter i kuvert, men swish swosh klart :)

Mkt bättre.

Så ville de fika, men tiden var knapp så det blev Pressbyrån :)

Bullar och  choklad on the go.

75kr för att stå i p-garage i ca 1,5 timmar, storknar lite men eftersom jag aldrig kunnat det med bussen utan fått parkera långt bort och gått, så känns det jäkligt lyxigt:)

Hem, och sen iväg och träna.

I natt sov jag typ tre timmar, så nu är det sovdags!

Natti natti :)

Annons

Shopping

Ska snart åka och shoppa med Robban.

Gympadojor

Badkläder

Underställ

Nåt mer jag glömt.

Och göra Id-kort

Vi ska träffas strax efter 15.. Min gissning är att vi är osams senast en kvart efter det..;)

Nån som sätter emot ? 😜

Annons

Ont i ryggen:(

Äsch, kan man skylla på kylan att man har ont i ryggen? Det kan man väl?

Oavsett anledning så känner jag mig färdig för skrotcentralen idag. Jag har ont i ryggen, känns som det sitter en plåt instucken i korsryggen mellan två kotor, inte ett dugg skönt:( Dessutom har jag ont i knät. Jag har opererat det för många år sen, och kanske att det inte är helt som det ska efter det, men större anledning är nog att jag när vi flyttade hit, för bra precis 9,5 år sen vred till knät. Jag bar nån kartong eller så och klev konstigt, vred knät och fick svinont. Så gick det över efter några dagar, men det återkommer. När jag väntade Jordan var det nästan så att jag sökte läkare för att titta efter vad som var fel, för det var precis som att det skramlade runt något där. En liten benbit kanske, eller en avsliten sena som hamnade i kläm. Något var det och ont som satan gjorde det, knät var svullet och gick inte att stödja på. Nu söker jag inte läkare förrän jag absolut måste, och åkte i stället och köpte ett par kryckor:D Lite avlastning och det blev bättre. Till och från hela graviditeten hade jag problem, var säkert för de extra kilona som flög på..;)

Jag kunde på många år inte böja det helt, tills jag en dag var med ungarna i pulkabacken, Jordan var bebis, och lyckades halka i uppförsbacken. Knät böjdes med våld så att jag satt på det, och jag trodde jag skulle få rulla hem, det knakade till så jag hörde det…men sen blev det bättre? Min hobbydiagnos är att senor och muskler var för korta efter att haft ont, och dessutom tränade jag inte på den tiden…mer än lite gympa några gånger i veckan, men att fallet töjde ut det, lossade på bindväven eller nåt sånt.

Nu har det hållit sig i schack länge, jag får ont om jag inte tränar på längre tid, men det händer ytterst sällan, men nu har det gett sig till känna under några månader. Jag ogillar starkt att ha ont, men det hindrar inte träningen utan jag känner ju att den är bra. Framför allt att stretcha ut knät när det är uppvärmt är jäkligt najs.

Men att ha ont i knät samtidigt som ryggen suger. Nån måtta får det ju vara. Jag har haft massa problem med ryggen sen jag började inom vården som 18-åring, men även här har träningen hjälpt. Sist jag hade ett riktigt ryggskott var på Jordans ett-årsdag, innan dess hade jag det säkert nån gång per år.

Den gången, som gärna får vara det sista någonsin, trodde jag på allvar att jag brutit av hela ryggen. Vi sjöng för Jordan, och jag skulle sen av nån oklar anledning lyfta upp honom, och gjorde århundradets sämsta lyft…jag kom direkt från sängen, lyfte honom från bortsidan av en lektunnel mot mig och stod i obalans, och det bara smällde till. Jag stapplade tillbaka till sängen och tårarna sprutade, det gick inte ens att andas så ont gjorde det.

Som tur var var Janelle krasslig och hemma från skolan, så hon kunde ta hand om de små barnen, för givetvis fick jag ingen hjälp från den andra vuxne, han skulle jobba. Jag låg där i sängen och grät, fick värmedyna och ipren, och till råga på allt skit så var det dagen innan vi skulle på Kristallengalan.

Familjen Annorlunda var nominerade i nån kategori, har inte hänt förr och inte senare;)

Det innebar snygga kläder och höga klackar…rimmar illa med ryggskott kan jag meddela.

Det blev bättre under dagen, den akuta smärtan lugnade sig, och framåt lunch gled jag ur sängen, graciös som ett kylskåp och ungefär lika vit i ansiktet av smärta ;) Det gick ju bra att vara uppe, så länge jag stod upp gjorde det bara ont när jag andades;) Mamma kom med ett Back on track bälte, och Voltarentabletter och plåster att sätta på ryggen. Jag vågade börja tro att jag skulle gå på gala ändå.

Resan till Stockholm var plågsam, att sitta i en bil var smärtsamt, för att inte tala om att försöka räta ut mig när jag skulle kliva ur. Med stödjande ”korsett” under festkläderna, och ett värmeplåster under den, plus fullproppad med ipren så gick det ju att gå på gala, även om jag fick ställa mig upp och stampa i reklampauserna. Höga klackar funkade utmärkt, de var nästan skönare för ryggen underligt nog.

beskär kristallen

Ojoj så ont jag hade, men även skitkul:)

Sen dess har jag inte haft knappt ens ont i ryggen, och har jag nån gång känt av den så har det gett sig med lite VilaVärmeVärkstillande, men nu är det inte alls bra. Misstänker att det är allt sitta vid köksbordet och plugga som gör det, och det ger mig dessutom ont i akterdelen;) Med allt fluff som den har borde det ju rimligen vara som att sitta på moln, men nix, det liksom plattar ut sig åt sidorna;)

Jag har suttit med en powerpoint idag, är halvvägs klar, och har massa annat som ska göras i morgon, men då tror jag att jag ställer mig vid köksön, borde vara skönt för både rygg och rumpa, möjligen att knät protesterar men det tror jag inte, värre att gå än stå:)

 

Och det blev bara massa gnäll dag, sorry, men jag har verkligen inte gjort ett dugg förutom att plugga.

Jo, skjutsat och hämtat på ett kalas…och hämtat paket och lagat mat, jagat Doris som smet…fan hade jag fått tag i henne så hade jag nog kokat soppa på eländet. Jäklar så förbannad jag blir när hon drar. Hon sprintade glatt omkring på alla grannars tomter och struntade högaktningsfullt i att jag ropade. Hon struntade i att jag gick in och stängde dörren med, det brukar hon annars inte tycka om utan då kommer hon rusande, men idag hade hon inga öron alls. Dessutom så fintas hon, låtsas komma nära men inte tillräckligt för att jag ska få tag i henne. Jag vägrar att springa efter henne, och står mest och svär…:/

Vad gör man åt det?

Jodå, jag ska anmäla mig till en valpkurs, bara det att jag inte har tid just nu, men efter nyår lugnar det nog ner sig. Tror jag:)

När hon väl kom in sen så var hon ju lite spak, satt i min famn och var alldeles stilla och tyst. Tittade med de där blanka fina ögonen som ser så ledsna ut när hon lägger den sidan till, men jag var mest förbannad och gick inte alls på det idag. Resten av dagen lydde hon mig. Varje gång nån skulle ut så kom hon rusande, men gick fint och lade sig på sin kudde när jag sa åt henne.

Igår hade jag henne lös en bit utanför tomten, favoritgodiset i näven och hon kom direkt när jag kallade, och vi gick okopplat några meter innan jag inte vågade utmana ödet mer. Idag – inga öron, inte minsta intresse av godiset. Byracka ♥

 

Nu ska jag sova, ha en fantastisk söndag!

Vi har minusgrader här och man fryser halvt ihjäl…konstigt det där, snart har man väl vant sig kanske.

Natti natti :)


 

 

Annons