Inlägg på inlägg:) Nu me&i !

Jag har som sagt mkt att säga, och eftersom det varit så fullt upp i veckan så blir det fredagsmys framför tangenterna :)

Och för övrigt avskyr jag ordet ”fredagsmys”…brrrr. ;)

Nåväl. I onsdags kväll hade jag en Tjejkväll med visning av kläder från me&i.

700x340_tjejkväll_oktAw14Tjejkväll innebär att det är fokus på damkläderna, och det är olika rabatter på just de kläderna. Jag har en blandad skara vänner, en del har småbarn, andra vuxna barn, men det här konceptet funkar ju på alla, och det blev nog 12 tjejer som kom och invaderade mitt vardagsrum, som jag tycker är ganska normalstort men det kändes extremt litet:) Patricia och Corrinda kom och var nyfikna de med, de har inte varit ett dugg uppmärksamma när jag pratat om me&i och inte riktigt fattat att det fanns massa fina kläder även till dem, inte bara till småbarnen, och just det hade de gott kunnat fortsätta missa, då hade jag kunnat vara mer ego och shoppat till mig själv, men nu fick jag dela med mig :)

En ny bekantskap i form av en bloggläsare dök åxå upp, och det var så kul att hon vågade ♥.

Jenny som höll i visningen kom lite tidigare och ställde i ordning sin klädställning, det sa bara tjoff så var alla kläder upphängda, rutinerad säljare minsann. Hon är lärare i ungarnas skola, och var Janelles lärare i femman eller sexan, och det är lite kul att träffas under helt andra förutsättningar. Janelle skulle ha kommit men var lite krasslig och kände sig inte i form, så det får bli nästa gång. Jag som hade tänkt ut massa fina bilder jag skulle ta och visa er, lade ifrån mig mobilen och där låg den sen, och inte ett enda kort blev det!

Orutinerat som få, och hur länge har jag bloggat??? Jo just det ja, det är ju bara i dryga sju år…:D

Alltså gör jag som jag brukar, jag stjäl bilder, men de kommer från me&is hemsida så det är nog okey.

Eftersom jag inte är nån direkt bullmamma, så fick det bli en fika bestående av (köpt) hembakat bröd och ost, skinka, lemoncurd,marmelader, nutella, grönsaker, honung, te, kaffe, kakor, skorpor och sånt. Min syster som gillar att baka hade svängt ihop årets godaste äppelkaka så lite hembakt på riktigt blev det. Jag har en Tassimomaskin, som jag gillar, men eftersom jag vill ha stora muggar kaffe när jag dricker så blir det ofta vanligt snabbkaffe som jag vevar ihop, och alltså har jag ett stort förråd av Tassimosmaker i mina gömmor, som jag tyckte var fiffigt att bjuda på.

Har ni förresten sett att de har fått in Oreosmak? Fatta hur mina kids tjatar i affären:)

Nåväl, Jenny drog igång visningen, och det var faktiskt den första jag varit på med me&i, så det var jättekul att få se henne visa upp olika kombinationer och berätta om materialen. Sen körde hon mannekängvisning med damkläderna, och oj så smart att använda sig själv som provdocka, massor av kläder som jag, och övriga, aldrig i livet skulle provat annars satt ju som en smäck i önskelistan efter att ha sett dem på:)

Lovelia stod länge i köket och kikade men kom sen in och satte sig i mitt knä, och efter en stund även Trixie, de var alldeles allvarliga där de satt och lyssnade och försökte bestämma vad de ville ha:)

Zlatan, vår katt kom in, och satte full fart mot den enda tjejen i hela rummet som är allergisk:) Det är så typiskt och slår liksom aldrig fel, de som kommer hit och inte riktigt tål katter, får minsann en gospropp i knät. Av ett helt rum med nästan 20 olika människor, tjejer och barn så hoppade han upp i hennes knä. Inte bara en gång utan flera dessutom:)

 

Corrinda och Patricia valde de här, den svarta är Patricias, men jag kommer att ”låna” både den och Corrindas;)

Paybacktime:D

142612_individ_140805

142610_individ_140805Corrinda blev superförtjust i denna, och ja med min vita blus under kommer JAG bli skitsnygg;)

142607_individ_140805Tjejerna tror att de kommer få låna mina kläder åxå, men det kan de fetglömma;) jag pratar gärna om att man måste ge och ta, och jämka och mötas halvvägs, men här är det inget sånt kan jag tala om. Den här vita blusen ska jag låsa in i kassaskåpet när jag inte använder den. Jäklar så snygg! Och i ett underbart material:)

Lovelia ville helst ha alltihop, men valde till sist den här:

142208_individ_140801

Medan Trixie och Novalie efter mycket beslutsångest tog en varsin sån här, Trixie den rosa, Novalie den blå.

142108_individ_140731 142109_individ_140731Jag har damvarianten på denna, så vi kan matcha tjusigt:)

Jordan ville inte komma och titta, medan Jamie provade samtliga plagg i hela kollektionen tror jag för att fastna för en bebisdräkt som inte fanns i hans storlek ♥, men jag bestämde till sist att de inte fick något alls, jag köpte flera plagg till dem på Underbara barn mässan från me&i och hur det än är så är jag ju ingen vandrande bank;)

Slutsumman blev en aning högre än tanken var från början, men så lite kläder som jag köper till fullt pris så är det helt ok ändå, ni vet ju att rea är min favoritgrej:)  Tjejkväll innebar dessutom rabatt på alla toppar, me like.

Efter några timmars provande, hade jag tänkt på det så hade jag ju städat även sovrummet som nu fick beskådas i all sin stökiga prakt, och kanske satt fram en spegel eller två, men alla hittade sina favoriter ändå. Jag ska komma ihåg det till nästa gång:)

Vi fikade mellan varven och jag som gärna vill hinna prata med alla hann väl prata med alla en stund i hallen när de gick iaf ;) Jag är en kass värdinna när det kommer till att mingla. Men trevligt var det:)

Klockan var massor, inte ens det hade jag koll på, det räckte inte med mobilen som låg arbetslös;), innan alla var nöjda och drog sig hemåt, och Jenny packade ihop sitt. Jag fick hjälp av syrran och Patricia att röja i köket och så satt vi och snackade en stund, drack lite mera the och åt massa mackor och kakor. Min kaloriapp varvade sig själv misstänker jag, men jag gav fan i att fylla i alla extrakalorier;) Tänker att det man äter på me&i visningar inte räknas, visst?

IMG_3527

Som värdinna fick jag de här fina servetterna, och lite annat smått och gott, och så dessa fina bullformar:

IMG_3529

Innebär det att jag måste baka nu?

De är ju så söta att det är nästan kriminellt! Den där lilla igelkotten hör till en oldies, som nu finns på nytt i en kollektion som kallas memorylane, och därifrån har Lovelia denna:

IMG_3273

Jodå de har andra kläder än från me&i, men nu går jag all-in på dem:) Plysch är ett underbart material, och Lovelia älskar den här. Det var egentligen Trixies men de gjorde nåt byte, och är de nöjda är jag nöjd.

 

Nu ska jag hoppa i säng, tänkte jag skriva, men det ska jag inte alls:) Jag ska skriva klart min berättelse i ena kursen och sen kanske det blir sova av. Men i morgon är det lördag och vi har inga planer, så min plan är vågrätt läge så länge jag kan:D

Ha en bra helg ♥

Natti natti:)

Återkoppling på amning:)

Som alltid är amning ett känsligt område att prata om. Jag fattar inte grejen med att det ska problematiseras allt runt ikring den, skuldbeläggas om den inte funkar, och tjafsas in absurdum så fort man råkar ha en åsikt. För eller emot.

Både här och på Loppis Facebooksida haglar kommentarerna, och det är bra, man ska prata om det, men något jag inte riktigt fattar är om ni fått för er att jag på något vis är negativ mot amning?

För jag skulle nästan kunna lova er att någon mer amningspositiv människa är mig är svårt att hitta :) Annars hade jag knappast ammat i 10-11 år.

Många av er håller med om att man kan amma snyggt, alltså diskret, medan andra blir oerhört kränkta av bara tanken på att behöva tänka på omgivningen. Men alltså.

För att få respekt måste man visa respekt.

Om inte DU respekterar att JAG inte vill se ditt nakna bröst ( och vi snackar inte en hudflik, utan hela bröstet) så varför i hela friden ska då JAG respektera att DU sitter och visar upp mer än nödvändigt?Det måste gå åt båda håll!

” Låt bli att titta då?”

Det är ju inte det som är grejen, jag för min egen högst personliga del har ju då jobbat med nyfödda och även prematurer, där mammor kämpar med både amning och pumpning, och  jag har sett så in i bänken många nakna tuttar väldigt mkt mer ingående än vad jag någonsin skulle göra om jag så tokstirrade på någon som ammar. Där handlar det om att verkligen titta så att bebisen suger rätt, eller pumpen placeras rätt, och det handlar ibland om att vara där och peta och pilla för att hjälpa till att få till det. Bröst bekommer mig inte så värst mycket. Men, det handlar om att visa integritet. Att visa respekt mot omgivningen som kanske inte vill ha den synen. Det kan inte vara en omöjlighet att tycka att det hör till vett och etikett och uppfostran.

Bebisen skiter i hur mkt bröst som syns, bara den får äta.

Givetvis ska man amma sin unge vart och när som helst.  Det blev åxå nån tvistad grej där många verkade tycka att jag var emot det? Självklart ska barn ammas när de vill, det har jag alltid sagt och gjort, och skrev även det, men ibland…:)

IMG_3538

 

Att det kan vara svårt att amma är något man inte pratar så mkt om, och ja, det kan det. Det kan göra för jävla skitont, det kan läcka mjölk och det kan vara allmänt besvärligt, men trots det så tycker jag att det är värt det. Jag har inte alls haft problemfria amningar, utan haft min beskärda del av mjölkstockningar, mjölk som sprutar och läcker, och ont, men valt att härda ut. För mig har det varit värt det, för andra är det kanske inte det. En del mår dåligt av att amma, skit i det då! Ta ett beslut, känn att det är rätt för DIG och stå för det. Ingen jäkel kan väl komma och bestämma åt er eller nedvärdera er om ni inte tillåter det:) Min mormor tjatade från dag ett när jag kom hem med en nyfödd : Ska hon äta det där blasket? Ge henne kött och potatis i stället!

Jag har inte alltid haft skinn på näsan, och har det inte alltid i dag heller, men så fan att nån ska komma och lägga sig i. Inte ens min mormor som jag älskade högt:)

Man behöver inte alltid ta fajten där och då, det funkar att inte säga något, eller hålla med eller vad som helst för att få tyst på tramset och så gör man som man vill sen ;) Elaka svärmödrar finns det gott om ;) men man behöver inte lyssna på dem heller. Stå på er:)

 

Gällande att det skulle vara en skröna att folk sitter och flashar hela överkroppen så inte vet jag vad ni sett eller inte, men JAG har då sett det många gånger, både på kyrkan, restauranger och parkbänkar. En snabb rundfrågning bland folk IRL ger svaret att alla sett det ett flertal gånger. Varför jag skulle hitta på nåt sånt vete fan.

Vad var det mer….hm.. ?

Jo, nån blev arg för att jag inte begrep att hon tränade mkt och såklart behövde amma sin unge även i träningskläder, och hade jag sett nån sportBH med amningsfunktion kanske???

Jajamen det har jag :)

063 2 för 599 mängdrabatt_big

Jag har inte bara sett den, jag har en:) och det är ta mig sjutton en av de bästa sportbhar jag någonsin haft!

069(8)_big

077(9)Den här, och massa andra snygga amningsbhar finns på Glammom, jag köpte flera därifrån när Jamie föddes, och de är så snygga att jag använder dem även idag:) Det syns inte att de är amningsbhar nämligen. Tjejerna som driver Glammom är suveräna, superduktiga på att hjälpa till med storlekar osv. Passar den ändå inte så får man byta:)

 

Sen detta tjafs om sex.. Jag är inte förvånad iofs i detta samhälle där folk i alla åldrar glor på Paradise hotel och Big Brother där det liksom är konstigt om man INTE har sex med samtliga i huset, inför Tv-kameror..

Men att tjafsa om att ammande bröst används till det de är till för och därför ska man inte tycka att det är konstigt att de visas upp, men det ÄR ju ett sånt samhälle som VI skapat. Vi vuxna dessutom… Ett samhälle där allt ska handla om sex, varenda tidning har sexspecial inför våren/sommaren/hösten/vinter…”Så här överlever du utan sex en vecka” ”Ditt bästa sexminne” ” Sex som medicin” ” Sex kändisar talar ut om sitt sexliv”  Bilder på folks bröst, förstorade, förminskade eller bara uppuffade i varenda tidning, underliv som fläks upp på olika löpsedlar – har hon eller har hon inte trosor på sig?

Orka.

Amning är mat och trygghet. Basala grejor. Inte sex. Jag tycker inte det, jag misstänker att de flesta ammande tjejer inte tycker det, men ändå ska det gapas om att det är därför amningen ses med oblida ögon.

Om män runtomkring bli upphetsade av att se nån amma…oj så tråkigt. Vem bryr sig? Jag har aldrig hört nån tjej säga att de blev antastade av en random man som ville ligga för att han sett henne amma? Så varför ens blanda in det i debatten?

Om vi för en sekund kunde låta bli att jämföra oss med männen. Alla vet ju att kvinnor är lite bättre, hehe, så varför ska vi känna oss underlägsna?

Det var en väldig massa jämförande med mäns bara bringor kontra ammande kvinnors bröst, och ja, det finns män som går runt utan tröja, men vill man se det då? På en restaurang, i en kyrka, på Ica? Och hur många män går på krogen utan skjorta? Uppknäppt ner till naveln ibland förvisso;) Det finns sociala koder för allt.

Män och kvinnor är olika. Män har inga bröst på det viset som kvinnor har. Så är det bara, naturen har bestämt det.

Så att jämföra så blir ju konstigt. Man får lov att jämföra saker som är lika, exempelvis går varken män eller kvinnor runt med bara rumpor. Både män och kvinnor kan visa bara ryggar i urringade linnen. Armar och ben är lika, men just brösten är inte det. Varför krångla till det?

Visa lite hänsyn, visa integritet, visa respekt, och du kommer att få tillbaka samma saker.

Vad det än gäller. Jag är helt övertygad:)

Jag har aldrig sagt att man inte ska amma, eller skuldbelagt någon på något vis gällande det, men lik förbannat läses det in i mina ord. Jag tror att det faktiskt är så att en del av oss är så osäkra på oss själva att vad nån än säger så uppfattar man det på sitt eget vis. Jag skulle önska att alla som vill amma, gör det, så länge de vill. Ja, man kanske får frågor, om varför / varför så länge/kort /varför inte osv, men om man känner sig trygg med sitt val så är det ju bara frågor, och inget att bry sig om.

Om nån frågar varför man ammar sin femåring, svara och så är det inget mer med det. Om nån frågar varför man inte ammar sin nyfödda, svara och så är det ur världen. Om nån tittar när man ammar, tja.. Visar man hela mjölkbaren så kanske det inte är så konstigt, visar man minimalt så tittar de kanske på den fina bebisen. Om man inte hela tiden blir så irriterad på alla andra så kanske det skulle bli enklare. Surkart finns det överallt, idioter som hasplar ur sig korkade grejor men för jösse namn, skit i dem:)

Skit i mig om ni tycker jag är en korkad idiot:)

 

Puss på er! Och amma på! Eller strunta i det :)

 

Popcorn, popcorn, popcorn!

Alltså jag veeet, jag har inte synts till, men nu så:) Jag har massor att säga, och tror att jag får lov att göra flera inlägg ikväll:)

Kommer ni ihåg att jag blev alldeles kär i en popcornmaskin?

American popcornPå allvar, jag tycker den är så snygg!

Eftersom man ibland har lite tur så lät American Popcorn mig testa den, och jag kan ju inget annat säga än att den går varm här hemma:)

popcornHär väntar Trixie och Lovelia på att popcornen ska börja poppa ur kastrullen, och spänningen är oliiiiidlig, och när den första poppar till så piper de förtjust:)

IMG_3487

När man poppar så luktar det ju alltid gudomligt gott, så hela huset dras till köket, och det slutar alltid med att vi får köra en omgång till :) En sån här påse blir ungefär 2-3 liter färdiga poppisar, och det kan jag sätta i mig själv;) men det är omöjligt att göra dem i smyg, hihi.

Man kan använda vanlig olja och korn, men eftersom jag fick prova den så var det med små portionsförpackningar som ser ut så här:

38_1_

Olja på ena sidan och korn i den andra, färdigt att hälla i. Smart. Inga transfetter – asbra!

Det står noga hur man gör, och det enda man möjligen kan göra fel är att bränna sig, och knappt det. Jo, den blir ju varm inuti men det begriper man ju, och fast både Jamie och Lovelia varit där och pillat för att vicka på kastrullen så de sista ramlar ur så har de inte bränt sig. Easy peasy alltså.

Ungarna tycker det är väldigt roligt åxå:)

IMG_3212

Jag älskar alltså popcorn, och har nog alltid gjort, och därmed har jag testat några maskiner åxå, och det har alltid slutat med att jag lämnat dem till Röda korset för de har varit lite mindre bra;) Men denna….Love it!

Den finns på American popcorn.se där man även kan köpa popcorn och oljor och andra grejor, jag vet att några har letat efter just de här färdigförpackningarna, och de finns där. Den röda är slut i lager, men kommer in igen snart, och den går att beställa men man får alltså vänta lite på den, den svarta finns inne.

Här hemma är det flera av ungarna som är väldigt förtjusta i USA med allt vad det är, och även jag, Novalie ville ha den här nere på sitt rum, för hon har inrett i lite USA-tema, och den skulle ju passa sååå bra där, tyckte hon;)

Det fick hon inte, utan den står på paradplatsen i köket:) Nu både hör och doftar jag att den jobbar igen, då gäller det att vara snabb så man inte blir utan ;)

Jag återkommer!

red_star

I samarbete med American popcorn

 

Vinn en färgsprakande drömresa

Beckers_Rhensgatan1

 

Lägger du märke till färgerna omkring dig? Det är lätt att man glömmer bort färgernas betydelse. Det tog företaget Beckers fasta på och spelade in den här roliga filmen. På Rehnsgatan i Stockholm infördes helt nya parkeringsbestämmelser för en dag – färgen på bilen bestämde om man fick parkera eller inte. Hur det gick?
Se filmen här:

Nu kan du vara med och tävla om 15 000 i resecheckar.
Gör så här:

 

Fota något – en blomma, en grå katt, himmel, regnbåge eller vad som helst – som inspirerar dig att sätta färg på något i ditt hem. Ladda upp en bilden på Instagram tillsammans med en kort beskrivning av vad du vill måla och taggen #beckerssätterfärg, så är du med och tävlar om resecheckar, trisslotter och biocheckar.

 

 • 
1:a pris: Resecheckar till ett värde av 15 000 kr.
 • 2:a pris: Resecheckar till ett värde av 5 000 kr
 • 3:e pris: Resecheckar till ett värde av 1 500 kr.

 

Dessutom utses varannan vecka 10 vinnande bidrag. Vinsten per bidrag består då av fem Trisslotter (värde 150 kr) eller två biocheckar (värde 190-260 kr).

”Vinnarna meddelas via en kommentar från @beckersfarg direkt under vinnarbilderna på Instagram, så håll koll på Instagram. Läs fullständiga tävlingsregler på beckerssatterfarg.se där även vinnarna offentliggörs.

 

Beckers_Rhensgatan7

 

 

Detta är ett samarbete med Beckers

Jag vill nog prata lite om amning faktiskt.

Först tack för era tips om jeans, jag kom aldrig iväg idag, det var för jäkla tråkigt väder med ösregn som gjort oss dygnsura på vägen mellan bilen och huset/affären. Jag tar det i morgon:)

Amning då.

Som ni vet så gillar jag amning, jag har ammat alla barnen som minst över ett år (eller Patricia fulade och slutade tvärt vid 11 månader för hon blev sjuk, och vägrade äta öht, men det gills inte. Eller vägs upp av tvillingarnas 2,5 år *s*)

Nu har det kommit nåt upprop om att man ska få amma sitt barn vart som helst och när som helst, tror det kanske är tidningen Mama som startat det? Där är jag osäker. Min bloggkollega Annika Leone har intervjuat Arga snickaren som nu tydligen driver restaurang? kan inte folk sluta göra så mkt olika saker, jag hänger inte med;)

Nåväl, Anders säger att han vid något tillfälle täckt över en ammande mammas bröst, för att hon alltså, om jag fattat det hela rätt satt med båda brösten helt nakna. På en restaurang. Och ammade ett barn. Och det är då alltså fel, för då kränkte han morsan och säkert barnet och alla dess framtida släktingar ;)

Men kom igen tjejer!

Amma ska man absolut få göra var som helst, men jag instämmer till fullo med Anders ( heter han Övergård?) man ska väl göra det med stil?

Jag har ammat i runda slängar 10-11 år, och jag har ALDRIG blivit övertäckt eller ens fått ett argt ögonkast åt mitt håll, för det är ingen som sett det. Jo, de har väl kanske fattat att den lilla bebisen ligger och äter, men för den delens skull har jag knappast flashat hela överkroppen. Varför ska man göra det? In public? Jag tittar på bilden de frontar den här kampanjen med, och jodå, där sitter ju någon tjej och visar typ hela överkroppen, och jag FATTAR inte?

Barnen behöver hud mot hud kontakt när de är nyfödda, och små, men de behöver inte nödvändigtvis ha det vid varje amningstillfälle. Är man ute bland folk tycker jag att man kan vara anständigt klädd. Det innebär att jag hatar folk som visar kalsongerna eller ännu värre..halva arslet. Jag ogillar att se folk som inte har BH och sen en tunn genomskinlig tröja/blus, jag tycker inte om att se håriga mansbröst eller ryggar när jag ska sitta och dricka kaffe, eller för den delen nakna småungar som ränner omkring. Kjolar som är så korta att de liksom inte täcker rumpan går åxå bort. Jag vill heller inte se kvinnors nakna bröst, oavsett om de ammar eller ej.

Jag har ammat tvillingar, samtidigt, utan att visa upp hela mig, dessutom innan det fanns amningströjor, det ni ;)

Jag har ammat överallt, vill jag påstå, gåendes sittandes, liggandes och finns det några andra sätt har jag nog ammat så med. Högst upp i en utsiktskarusell i Tyskland med en Tv-kamera upptryckt i bebisens ansikte utan att visa speciellt mkt bröst. Jag gillar amning! Men för den sakens skull vill jag faktiskt inte se mer bröst än nödvändigt. Det beror inte på att jag på något vis tycker att det är dåligt att mata sitt barn, utan på att jag vet att man kan amma diskret. Det handlar inte heller om att män skulle tycka det är fräckt på nåt vis med bröst, och att man ska förhindra det de eventuellt får i tankarna av att se nakna sådana, det får fan stå för dem. Men så länge som vi går runt med kläder på oss till vardags så tycker jag inte att vi ska släppa på det bara för att mata ett barn.

Jag menar heller inte att det är fel att visa en del av det bröst som barnet ammar ifrån, men att flasha hela det andra samtidigt känns ju aningen onödigt. Det blir dessutom kallt, och drag ökar risken för mjölkstockning ;)

 

Att det ens behövs kampanjer idag för rätten att få amma sina barn är ju helt galet, men kanske, bara kanske kan jag faktiskt förstå att det blir ett jädra liv om man inte kan tänka sig att amma lite sådär diskret, man gläntar på sin amningströja, eller drar upp tröjan och lägger dit barnet, för att när amningen är klar lite snyggt dra ihop sina kläder igen. Utan att göra så stor sak av det.

Om man i stället väljer att mer eller mindre ta av sig hela tröjan, alternativt knäppa upp alla knappar och fläka upp blusen och ta av sig på båda brösten för att sen sitta där och bli irriterad över att en krögare edyl tycker att det är lite opassande…Jag fattar faktiskt att det då blir ett liv utan dess like över amningen.

 

Så det jag vill ha sagt med detta, är: Amma är något alla ska känna att de kan göra överallt, så länge de gör det med stil. Dvs visa så lite som möjligt av mjölkbaren. Jag kan överhuvudtaget inte begripa varför man vill sitta halvnaken ?

Hemma, fine, men bland folk? Uppskattar man då att folk gör samma lika? Så om man sitter med bar överkropp och ammar på Åhlens är det då ok att få en icke ammande kvinna med bar överkropp till bordsgranne? Skulle inte tro det va? Amningen störs inte på något sätt av att man skyler sig lite, och om så skulle vara  fallet så störs amningen ännu mer av att man är bland folk, och då borde man faktiskt inte vara det.

Jag blir trött på folk som ska göra saker till ett problem hela tiden. Vill man amma är det asbra. Vill man amma bland folk så gör man det, men diskret.Då är det inget problem. Vill man mata sitt barn med flaska så gör man det, och det är sällan man ser en flaskmatande morsa flasha tuttarna, och det barnet är ju i så fall lika beroende av hudkontakt, eller hur?

 

Amma för sjutton! Vart som helst, när som helst, men kanske inte hur som helst. Man måste visa respekt för folk runtomkring. På precis samma sätt som folk ska visa en själv respekt. Vi lever i ett samhälle som valt att ha kläder på oss, då får vi lov att följa de normer och sociala regler som satts upp, annars kanske man får flytta till ett naturistplejs om man så gärna vill vara halvklädd:)

 

Är ni med mig överhuvudtaget här, eller tycker ni att jag tänker fel?

Jag kanske måste påpeka och förtydliga att så här tycker JAG, och ni får tycka som ni vill, vi kanske kan diskutera det men jag menar inte att göra mina åsikter till eran sanning. Annars är det alltid nån smart-ass som ska tjafsa om hur dominant och blablabla jag är ;)

 

Och till sist ännu ett förtydligande: Amning är bra:)

 

Nu ska jag sova!

Natti natti :)

 

 

 Carola Wetterholm, 9 -barnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt tex...och mat...och ytterkläder i den trånga hallen...;) Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Toppbloggare

Arkiv

Senaste inläggen

Följ mig på instagram: @carolawetterholm

Follow on Bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Mest kommenterade just nu

 1. Det ljuva 40+ livet
  “I torsdags kom jag hem från…”
 2. Elsas dagbok
  “Jag har skrivit om mina tankar…”
 3. Familjen Annorlunda
  “Jag har som sagt mkt att…”
 4. Tvillingmorsan
  “Hallelujah! Barnen sov till 09.30, det…”
 5. Deer
  “Idag har vi testat lekland. Vi var…”
 6. Mammaliv i Nashville
  “Igår kväll firade vi en av…”
 7. Thaimorsan
  “Vi är just nu på Göteborgs…”
 8. Bullermamman
  “Ligger utslagen på soffan efter att…”
 9. Att vara och bli mamma
  “Nu har jag egentid, på riktigt.…”
 10. Välkommen till min blogg
  “Glöm ej att ställa tillbaka tiden…”

Senaste inlägg

Mest gillade just nu

 1. Familjen Annorlunda
  “Jag har som sagt mkt att…”
 2. Tvillingmorsan
  “Hallelujah! Barnen sov till 09.30, det…”
 3. Tiobarnsmamma
  “Pojkarna vaknade vid 08:00 så då…”
 4. Elsas dagbok
  “Jag har skrivit om mina tankar…”
 5. Deer
  “Idag har vi testat lekland. Vi var…”
 6. Mammaliv i Nashville
  “Igår kväll firade vi en av…”
 7. Förskolemamman
  “I våras tog jag beslutet att…”
 8. Frank & Jag
  “Just nu pågår det en tävling…”
 9. Hemma i vårt hus-Häng med mig & min familj i vår vardag i en ny stad och genom renoveringen utav vårt nya hus❤
  “Nu har JULEN hittat till butikerna…”
 10. Bullermamman
  “Ligger utslagen på soffan efter att…”

Senast uppdaterade

 1. Tiobarnsmamma
  “Gräddade våfflor till lunch. Tjejerna kom…”
 2. Förskolemamman
  “I våras tog jag beslutet att…”
 3. Deer
  “Alltså Amanda Jenssen. Fy fan vad…”
 4. Frank & Jag
  “Åkpåse och mössa från Elodie Details,…”
 5. Välkommen till min blogg
  “Glöm ej att ställa tillbaka tiden…”
 6. Thaimorsan
  “Jippi! I torsdags fick jag ett…”
 7. Att vara och bli mamma
  “Nu har jag egentid, på riktigt.…”
 8. Bullermamman
  “Ligger utslagen på soffan efter att…”
 9. Tvillingmorsan
  “Framme vid fjällräven center. Barnen sov…”
 10. Elsas dagbok
  “Vi har äntligen köpt oss en…”

Meta