Sticker det i ögonen?

Nu har jag fått en del kommentarer som får mig att återigen fundera:)

Även på olika forum kan man läsa samma saker, och det handlar mycket om att man omöjligen kan tillgodose alla barns individuella behov när man har många.

Varför tror ni det? Varför påstår ni det utan att veta säkert?

Jag har nio barn, det vet ni, och av dem är fyra, nästan fem så pass vuxna att man kan få kloka svar av dem, och om jag frågar dem så tycker de att jag hinner med dem, och alltid har gjort. En del tycker att jag har funnit alldeles för mycket, hehe, medan andra säger att jag har mkt mer tid med dem än andras mammor. Både mammor som jobbar och som av någon anledning är hemma.

Jag hinner läsa läxor, fläta hår, prata enskilt, diskutera, förhöra till prov, småtjafsa, småtramsa, skjutsa hit och dit och fram och tillbaka, gå på föräldramöten, utvecklingssamtal, tandläkare och vanliga läkare osv..

Med nio barn. Och, jag hinner träna själv.

Sticker det i ögonen eller vad? Varför? Hinner ni inte med era barn så som ni skulle vilja, fast ni bara har ett, två tre?

Varför hinner ni inte med då? För att ni jobbar så mycket? Sticker det i ögonen att jag inte jobbar? Varför? Jag pluggar, heltid. När andra pluggar heltid är det en jäkla bedrift, men ni som får ont i ögonen av att jag inte jobbar tycker tydligen att plugga är inte alls lika jobbigt…men om ni själva skulle göra det…ojoj .

Jag tycker faktiskt att ni ska se över eran tankebana från början till slut, och analysera den. Det är inte mitt fel att ni inte hinner med era barn eller ert liv bara för att JAG hinner med att se, och tillgodose alla mina nio barns behov.

Sorry men jag kommer aldrig be om ursäkt för att jag är en sjuhelvetes bra morsa :)

 

Däremot har jag inte ett perfekt hem, eller de fränaste grejorna, inte heller den ballaste bilen med den välputsade lacken. Jag har en tvättstuga som svämmar över, och jag lagar inte mat i flera timmar. Mina krukväxter får vatten ibland, och jag byter handdukar när alla gamla ramlat ner på golvet ;) Min trädgård ser ut som nån kastat in en bomb, och mina fönsterrutor ska vi inte tala om..

Jag behärskar konsten att prioritera. Vem bryr sig om hundra år, eller ens i morgon om att man knappt ser ut genom fönstren? Vad spelar det för avgörande roll? ( jo man ser ut, de har bara lite handavtryck*s*)

Jag tvättar, jag städar och jag lagar mat och tar hand om bilar och trädgård och hus, det är inte så, men i första hand kommer barnen. Nästan allt annat kan vänta.

Barnen kräver inte totalt uppmärksamhet 24/7, jo som små bebisar, men de kan å andra sidan bäras runt i en sjal eller sele eller på armen. Barnen SKA inte ha totalt uppmärksamhet 24/7 för då jäklar skaffar vi oss problem i form av små diviga primadonnor. Barn ska läras för livet, och det är vi som ska uppfostra dem, eller hur?

Vem vill arbeta ihop med en människa som ska ha uppmärksamhet hela tiden? Som inte kan ta ett nej, eller ett Vänta?

Jag blir lika trött varje gång det kommer ett påstående om att jag inte skulle hinna med barnen, för det kommer alltid från er som inte känner mig. Det finns ingen i min närhet som tycker det eftersom de ju ser. De ser nio friska, fina, välmående barn, med hela och rena kläder. Som har aktiviteter enligt önskemål och blir skjutsade dit om det behövs, som får gå på kalas och sova över. Barn som är glada och har kul.

Om jag hade känt efter säg, två barn, eller kanske efter tvillingarna – alltså fyra ungar att jag inte orkade mer, då hade det inte kommit fler. Men tvärtom så känner jag att det är inga problem. För mig så är nio barn inte många, det måste ni försöka förstå. Jag går inte runt och tycker att Oj vad många de är! Mina nio är för mig vad dina två, eller tre är för dig.

Att få frågan : Varför har du nio barn? går inte att svara på, i stället får du svara på varför du har just det antal barn du har? Det går inte heller. Eller, så svarar du att du inte pallar fler, inte kan tillgodose deras behov. Men jag pallar nio barn, lätt som en plätt, och jag SER dem allihopa.

Vad GÖR du med dina som tar sån tid? Som gör att du inte hinner med?

 

Vet ni, jag tror det handlar om det dåliga mammasamvetet. Man ska enligt ”alla andra” hinna så mkt idag. Man ska ha en karriär, för det duger liksom inte att vara undersköterska hela livet även om man trivs som fisken i vattnet, nej man måste gå vidare, utvecklas, bli nåt. Hur många sitter inte på den obligatoriska klassåterträffen 25 år efter nian och ber om ursäkt för att de fortfarande jobbar i kassan på Ica, och känner sig underlägsna den fräsiga advokaten som snart är domare….?

Sen ska man vara lycklig i sitt förhållande, helst nykär hela tiden annars måste man jobba hårdare på det för då är det något fel. Minst en barnfri kväll i veckan, annars går allt åt skogen. Man ska vara på topp, fräsch och vacker, även när man vakat en hel natt. Man ska stråla sig igenom en graviditet, och sen komma tillbaka snabbt efteråt. Helst gå och jobba lite, nåt möte eller så med bebisen på armen, och komma i sina gamla jeans efter en vecka. Man ska ha ett hem som taget ur en inredningstidning, där barnrummen är charmigt inredda med vimplar och svart vita möbler, och var sak har sin plats. Gärna golv som ska knäskuras med såpa, och en gigantiskt tomt att sköta om, lantligt;)

Helst ska man laga all mat ekologiskt, från grunden, aldrig, aldrig fuska med Billys pizzor för då får man skämmas, ugnen ska göras ren efter varje användning och hela köket skina.

Vidare ska man träna, minst tre gånger i veckan, och sen hinna med att se både nyheterna och läsa de senaste böckerna inom svårkulturen.

Tacka fan för att man inte hinner med sina barn.

Men för den saken skull behöver man ju inte var sur på mig som skiter i att skura golven överhuvudtaget och hellre spelar Plant VS Zombies på mobilen i stället för att läsa böcker, men har tid till barnen.

 

Man behöver inte vara hemmamamma för att hinna med sina barn, men man måste kanske prioritera? Kliniskt rena köksskåp eller en sagostund i soffan?

 

Jag vet att de allra flesta här inne är vettiga människor,och det här berör inte er ♥, men så finns den där klicken av grälsjuka personer som inget hellre vill än försöka trycka ner en i skoskaften. Som frågar och när jag svarar så passar liksom inte svaret, eftersom jag inte svarat så som de tycker, eller inte håller med om att jag ju måste vara en rätt korkad person som inte begriper att jag inte kan hinna med nio barn. Bara för att de inte kan? Eller?

Återigen, jag är en skitbra morsa! Jag skäms inte för det heller :)

 

Man gör så gott man kan, gör man det så behöver man inget dåligt samvete.

 

♥♥♥♥♥♥

 

Grease!

Kom hem idag efter att ha varit och letat efter ett skrivbord. Gahh, ska det vara så svårt att hitta ett som jag vill ha, som får plats där jag vill ha det? Ja, det ska det tydligen :)

Jag har inget emot att handla second hand, och började med Röda korsets Kupan, sen Myrorna, och det fanns inget. Jag är öppen för förslag, och har hållit ögonen uppe efter mindre matbord, eller soffbord man kan byta ben på, men det finns inga:(

Ikea nästa. Nä, inte där heller. Jag vill ha ett litet bord, typ en meter brett, och inte mer än ca 50 cm djupt. Det ska vara ben på, inga skivor utan ett litet nätt bord. Letade i fyndhörnan efter skivor man kan såga, men inte det heller. Jaja, jag har ett skitdåligt databord som får lov att duga tills jag hittat nåt bra :)

Nåväl, jag var hungrig och tänkte bara sitta och prata lite med Patricia i vardagsrummet med en kopp kaffe och en banan…men så hade hon hittat Grease på tv, och vips satt jag där och kunde inte slita mig.Att det ska vara så svårt:)

Jag har ju en massa favoriter, och John Travolta hör solklart dit, jag tror inte att jag sett en enda film med honom som är dålig. Just nu( mitt i natten) visar de Saturday night fever, och alltså, NU är de ju kanske inte supertoppenbra, men DÅ var de ju det.

Pulp fiction är suverän, och Titta han snackar, får mig ALLTID på bra humör, den är så söt.

Patricia hade väldigt svårt för kläderna, hon suckade högljutt över att de hade jeansen uppdragna till naveln, att tjejerna hade det var väl en sak, men killarna ?!?! Jag som var med när brallor faktiskt satt där de naturligt sitter som bäst, nämligen ovanpå höfterna, ser inte det skrattretande i det hela ;) Sen hade hon en del att säga om det struttiga sättet att gå på, och att de hade ciggen hängande i mungipan, och lite sånt där. Men hon håller med om att John Travolta är en sötnos:)

Grease-grease-the-movie-14203757-500-375

Jag såg inte den här filmen förrän långt efter alla andra. Typ tio år efter  15 kanske till och med.,:) men sen dess har jag sett den många gånger, och det är åxå en film man blir glad av. OCH går runt och sjunger efter.

You better shape up!

Tell me more, tell me more did she put up a fight ?

Jaja:) Jag blev på bra humör, men garaget fick vänta på sin städerska. Patricia bad mig köpa wokgrönsaker så skulle hon laga mat, och jag älskar ju att hon gör det, hon är duktig och jag slipper, plus att det blir nåt nytt, så jag skaffade såklart fram det, och så fixade hon en god kycklinggryta:)

Sen blev det garageröj, och nu börjar det ta sig. Jag har burit ut tre små tjockTV-apparater i poolrummet…av nån anledning har de stått i garaget i flera år. De funkar, men jag har inget att koppla till dem, förut hade vi videobandspelare till dem, då var de kanon, men nu…Om nån vill ha finns de här ett tag till sen åker de på tippen:)

Sorterat en massa kläder, det mesta hamnade i kassen till Erikshjälpen, men en del i loppislådan och en del ska tas in, passar i storlek nu. Miljoner gummistövlar har sorterats ut, de slits ju sällan ut, men lik förbaskat köper jag nya? Det är Skopunktens fel;) Ta tre betala för två innebär ibland att det blir ett par stövlar bara för att..Och så är de ju oftast så jäkla gulliga.Oftast har det ju dessutom stått ett par på skolan åxå, så det är ju dubbelt upp av allt, och i ganska många storlekar. Och jag tror att vi hade tio par fotbollsskor? Jag minns att jag köpt typ två par, och det var till Robban och Corrinda när de absolut skulle börja spela fotboll. Just då var jag så glad och lycklig över att de slutat med hockeyn som var ett meck utan dess like att få ihop, att jag minns det tydligt:)

 

De började på hockeyskola när de var fem år. Typ tre veckor innan Trixie föddes. På lördagar. Klockan jäkligt tidigt, 8 eller 9 .

Det är bara en massa fel där, ser ni det? ;)

Jag har ju i alla år varit ensam på helgerna långa perioder, och att då stå i en kall ishall för att först ta på skrillor och utrustning, (pust väldigt mycket utrustning dessutom) för att sen stå och serva dem med vatten i 1,5 timmar, med en nyfödd bebis, och en tvååring, när man är morgontrött i vanliga fall, och sen inte fått sova pga den nyfödda…Nämnde jag att pappan förutom allt, fick kraftig dubbelsidig lunginflammation samma natt som Trixie föddes? Och faktiskt var väldigt sjuk på riktigt, väldigt länge. Trixies två första veckor så höll han i henne en gång och det var på förlossningen, sen vågade han inte eftersom han mådde så fruktansvärt dåligt, med skyhög feber.  Det var skitjobbigt att rådda fem barn plus en nyfödd, även om jag var pigg efter förlossningen så är man ju ändå inte helt i form..och oron över honom sen..  Nä, den hösten var kanske inte mitt livs roligaste ;)

De spelade hockey ett tag, Corrinda ett halvår, sen bröt hon benet och kunde inte fortsätta. Hon ramlade när hon åkte skridskor hemma och var sen rädd för att åka igen, och läkarna rekommenderade ju inte riktigt den formen av träning när gipset togs av. Robban nåt år, eller så. Jag hatade det, varenda jäkla träning genomled jag med stelfrusna leder trots tjock vinterjacka, och två, tre småbarn som hade skittråkigt i ishallen och frös de med. Fy farao, vad man gör för sina ungar ♥

Fotbollen ledsnade de på ganska omgående och gick över till tennis och basket. Mycket bättre sporter som utövas inomhus i varma hallar :D

 

Garaget får jag fortsätta med i morgon, det blev kallt och mörkt så jag gick in vid 21.30.

I morgon ska datorn hämtas, och ställas på plats, och sen ska äggklockor ställas så alla får spela nån timme i var, och övriga kan tjata hål i huvudet på mig:)

Nu ska jag hoppa i säng.

 

Natti natti :)

 

Fyrkantigt byråkratskit

Det är inte lätt att slåss mot väderkvarnar ska ni veta, och jag ser ju på dem att de tycker att jag ska lägga mig ner och dö, men si där kan de gå och dra nåt gammalt över sig;)

Det gör jag aldrig. Och om så krävs så har jag några äss i rockärmen som jag gärna slipper dra fram, det blir jobbigt för vissa då, jag har svårt att fatta att de inte fattar att jag vet saker som kanske inte är så bra..men än så länge spelar jag schysst:)

Mötet idag gick enligt förväntan, varken mer eller mindre.

Hela den här soppan känns som att försöka få in en fyrkantig plugg i ett runt hål, dvs det tas minimal, fel – ingen hänsyn till något annat än pengar. Skaffat nio barn säger du, och sen ledsnat…tja, men pengar och den lagliga rätten att få det man har rätt till väger tyngre än barnens välmående. Och hela tiden förutsätts det att JAG ska lösa allt gällande ungarna? Jag har minsann inget val. De är bara mina. I alla fall när det kommer till att ta hand om dem i vardagen. Men när det passar sen….tja…

Jaja. Jag slåss vidare, tack för era tummar och omtanke ♥

 

Mötet var nere på stan, och jag tänker varje gång jag är där att jag måste ta mig tid att åka in oftare, för det är mysigt att gå omkring, uträtta lite ärenden och så där. Ibland påminns man extra mycket om att Uppsala är en väldigt gammal stad;)

Uppsala

 

Här blandas liksom tidevarven med varandra hej hopp:

Uppsala

Taxibilar, riddare, glasskiosker;) Man vet aldrig vad man träffar på när man åker in till Uppsala ♥

 

Inte heller är det ju nåt konstigt att komma hem, där mamma och pappa barnvaktar och se Smulan i all sin glans sola sig på taket av guldMercan som bor hos mig i väntan på sin nya ägare, mercan alltså, inte Smulan:

smulan

Asnöjd att få sitta på första parkett och hjälpa morfar spänna fläktremmen;)

 

Det var kalasdag idag, Novalie var bjuden på filmkväll, och den här tjejen:

me&iTrixie, var bjuden på badkalas på Fyrishov.

Eftersom jag skjutit upp att köpa present så passade jag på och sprang in på Uppsala färg och köpte sådana där små gummisnoddar som man meckar ihop till armband tex. Googlade och det är en variant av dessa

Eftersom jag tror att det är nåt mina tjejer skulle tycka om så köpte jag ett paket extra som Lovelia ska få när hon fyller år:)

Hann bara komma hem så var det dags att skjutsa till Fyrishov, i andra änden av stan, och jag hade inte haft framförhållning ( hjärnan funkar inte ) att prata ihop mig om att samköra med nån, så det blev två svängar dit. Jag kunde låna syrrans bil dit, härligt att få köra liten bil:) och så hämtade hon. Hon och Janelle var ju ändå här och åt tacos.

Janelle har för övrigt fått jobb, om än bara på timmar, för er som tyckte hon var lat som sin mamma ;)

Och inte på nåt annat vis än genom kontakter, en av mina gamla kollegor, tack ♥. Hon ska jobba inom barnomsorgen och väntar bara på ett utdrag ur polisens belastningsregister, sen får personalen gärna känna sig lite krassliga ofta;) så hon kan få visa vad hon kan. Jag vet att hon är fantastisk med barn så det kommer inte bli några problem.

 

Tvillingarnas konfirmation då…jodå, efter att ha mailat med kyrkan så vet jag nu att det är förvisso samma helg, det visste jag ju, men en grupp klockan 13, och den andra kl 16. Båda två tittar på mig som jag är helt från vettet när jag frågar om de kan byta dag, och ingen vill ge sig.

De fattar inte problemet, men jag som då ska rådda nån slags mottagning, närvara på två konfirmationer och se till så båda får en fin dag….jag ser faktiskt väldigt mkt mer problem här än lösningar :)

Visst, det funkar att se en konfirmation kl 13, till kanske 14.30-15, sen åka till Ica och äta en banan för att sen åka tillbaka till kyrkan, och närvara på konfirmation nummer två kl 16. Men det blir många timmar. Eftersom småkillarna är just små, så är det att begära väldigt mkt av dem, och att lämna bort dem…tja, men alla är ju på konfirmationen.

Sen vet jag att en del släktingar inte orkar sitta på två utan kommer välja en…och det känns taskigt, och sen ska man efter alla dessa timmar trolla fram nån slags bjudmat.. Jorrå, en utmaning:)

Jag har inte gett upp hoppet om att lyckas övertala dem om att gå samma dag…kanske kan man ta till det gamla knepet ”MUTA” ;)

 

Nu borde jag hoppa i säng, i morgon är en annan dag :)

Natti natti :)

 

 

Bränna pengar :)

Idag så hade jag minsann planer, Ikea och brädgården. Tjena.

Eftersom det var så fint väder så tänkte jag att det var lika bra att göra saker ute, snart kommer höstrusket och jag känner mig själv så väl och vet att då vägrar jag gå ut om jag inte absolut måste.

Alltså började jag med att inspektera det gubbarna grävt för att lägga ner fiberkabeln, och jag må vara gnällig, men ordet ”återställa” är för mig att fixa som det var. Det ingår i priset nämligen, grävning och återställning. Man skulle ju kunna tänka sig att de åtminstone kunnat trampa till jorden lite, så att den liksom åker ner runt kabeln, och att de eftersom de grävde upp hela den smala lilla gången till baksidan kanske skulle kunna fixa så att det inte är som att gå i ett sandtag….gahhh. Jo jag kan irritera mig på småsaker, och det är inte hela världen, men ändå.

Att ställa tillbaka gungställningen kanske hör till ”återställa”? Ingenstans står nämligen att jag ska röja fri väg för dem. Så jag är inte helt nöjd med deras arbete kan jag lugnt säga, vad nu det hjälper ;)

Jaja, jag har krattat jord, klippt av avgrävna trädrötter som stack upp ur jorden ( hoppas nu att granrackarn inte blåser omkull….den är typ 100 meter hög, minst;)  jag har flyttat gungställning, leksakslådan, burit tillbaka cykelställen och trampat till jorden längs hela sträckan, och på sina ställen garanterat trampat direkt på kabeln. Svurit lite :)

Sen ledsnade jag på det, och gick och kastade lite grenar från granen som jag klippte av i förbifarten, och då såg jag att det behövdes klippas gräs vid brevlådan, och sen sopas bort massa jord och ….. tja:) Ni vet, det ena ger det andra.

Sen gick jag loss i garaget, och har sorterat och kasserat massor, flyttat bort massor av tomma lådor som stått och sett ut att ha något slags innehåll ( lurats alltså *s*) flyttat ihop saker från olika halvfulla lådor till en, och fyllt på med ”att-sälja-på-loppis-saker” ute i poolrummet. Sen ska jag bara få arslet ur vagnen och åka iväg på nån loppis åxå…misstänker att det är där det kommer faila:)

Garaget är inte klart än på långa vägar, men det tar sig. Jag måste väl åka och kasta en del på tippen snart åxå..brrr, tråkgörat. Eller bara jag kommer iväg är det ju rätt trevligt att gå runt där, men innan…

 

Jag fick precis en kommentar som jag tänkte svara lite på , jag har fått den förut, och svarat på och kommer säkert få den igen. En helt relevant fråga och jag kan till viss del förstå den :)

Såhär lyder kommentaren:

Carola, alltid mycket om Jamie och väldigt lite om Jordan, så är det genomgående i din blogg tycker jag. Jag gillar att läsa den men just detta har jag tänkt på många gånger och nu blev det så tydligt, om det nu inte var så att det var Jamie enkom som skulle testas men eftersom du skriver om pojkarna o.s.v.. Om det nu var så att det bara var Jamie som skulle dit så har jag reagerat tidigare på alla bilder på just den minsta och cäldigt få på Jordan. Jag vet att du är en toppenmamma som älskar och gör allt för dina barn men denna fråga har jag levt med sedan jag började läsa din blogg❤️Inget illa menat❤️

 

Och svaret då: Just igår på BVC så var det bara Jamie som skulle kollas, Jordan har tid i slutet av september. Men han var såklart med.

Att det är massa bilder på, och prat om Jamie är för att han är minst, och oftast hemma. Jag fick samma fråga när Jordan var liten, varför det var bara bilder på honom, och samma när Lovelia var liten:)

Det är inte av någon annan anledning än att den minsta hänger i mina kjolar, och alltså är enkel att fota, medan de äldre ränner iväg överallt. Dessutom så har de större ofta kompisar här, som jag inte vill visa upp på bild, så då är det enklare att visa en bild på Jamie. Jordan är inne i en period där han mest fjollar sig och inte vill vara med på bild, och det får man lov att respektera åxå. Han är helt enkelt inte direkt intresserad just nu av att fotas. Jag fotar alla ungar massor :) så det är ingen särbehandling. Samma med att jag skriver olika mkt om dem, Jamie är ju hemma med mig nästan hela tiden, medan Jordan drar iväg till kompisar på gatan så fort han kan, och tjejerna är i skolan. Den som är mest med mig blir ju automatiskt den man har mest att skriva om liksom.

Men jag förstår frågan, och hoppas att jag lyckades förmedla svaret så det lät vettigt :)

Bara därför måste jag se vad jag har på Jordan:)

Jordan

Haha, sötnöt:)

Jordan

I husvagnen…åhhhh

Som viking:

Jordan

 

Och på Wallis pizzeria:)

Jordan

 

 

Efter att jag röjt i garaget så kom syrran och Janelle och hämtade upp mig, träning med Olle. Ett cirkelfyspass med fokus core – tja varför inte? Det var tungt och svettigt :)

Jag har ett jobbigt möte i morgon, (håll gärna alla tummar och tår för mig,) och det påverkar mig mer än jag vill erkänna. Jag känner att ju närmare det kommer, ju mer oro och rastlöshet i både kroppen och knoppen, stressen gör så att jag inte kan prestera speciellt bra på träningen, det är så jäkla tydligt. Jag är antagligen rätt ofokuserad på många plan, och det är skitjobbigt.

Samtidigt gör träningen att jag får utlopp för en massa negativ energi som annars bara rasslar runt. Man får väl bara ta att man inte kan vara på topp jämt.

 

Men, en annan sak som alltid är kul, är att bränna pengar, allra helst andras pengar :)

Och det har jag gjort idag.  Lite terapi;)

Utan att gå in på detaljer så har det varit ett annat tjafs, jämte all annan skit som varit. Jag var inte en av parterna som möttes i tingsrätten den gången, och det handlade om pengar. Den ena parten var skyldig den andre ganska mycket pengar och det var ett löjligt tjafsande, som slutade i förlikning. Denna förlikning innebar att barnen blev de som fick pengarna. Ja, det är muppigt, men säg nåt som inte är det i det här;)

Summa summarum av det hela är att barnen bestämt att de vill använda de pengarna till att köpa en dator.

Det är toppen. Jag har en egen och Corrinda har en egen. Övriga har ingen, och i dagens samhälle är det ju snudd på en nödvändighet. Det ska göras hemuppgifter på den, det ska övas glosor, spelas lite på och sökas information både till skolan och hemma. Jag har i alla år låtit ungarna låna min, och det har alltid inneburit att de sabbat den. Bättre då att vara totalt ego och själv vara ansvarig för om den går sönder, så nu får de inte peta på den:)

 

Så igår var jag och syrran iväg för att reka, och fick bra hjälp på Elgiganten. Vi har köpt mycket där, och tjafsat ungefär lika mkt med dem om olika saker, men jag tycker att de ryckt upp sig lite på senare år. Vi som inte kan speciellt mkt ställde massa dumma frågor, och killen svarade leende. Han förklarade grejor och redde ut en del frågetecken, och det slutade med att jag åkte hem och messade Janelle och Simon och rådgjorde, och bestämde att det fick bli den. Så idag var vi dit igen och köpte den:)

Köpte till det där jäkla Norton åxå, fast jag faktiskt inte gillar det alls, men det var länge sen jag hade det så det kanske blivit bättre, och då ingick officepaketet, och det är bra. Plus att de då installerar den:) Jag ska bara behöva hämta den, när den är färdig, och åka hem och plugga i den, och sen surfa.

Jag tror det när jag sett det ;)

Saker som man ” bara pluggar in i väggen och sen funkar allt” brukar liksom inte riktigt vara så när det kommer till kritan. Som min router tex, jodå, om jag ville ha mitt nätverk oskyddat och öppet för vem som helst var det inga problem, men när jag skulle lägga till en nyckel…DÅ strulade det, och tog många timmar i telefon med supporten innan det var klart att använda.

Jag har i alla år varit den som installerat grejor här hemma. Allt från telefonsvarare, surroundsystem, dvd, video, boxrar, ps till datorer och allt rörande dem. Datorer är värst, det tar tid, och jag fattar ingenting:) så att lämna över det till nån, som av sin arbetskamrat kallades för ”datageek” som gör det väldigt ofta, kändes som en väldigt bra deal. Det sparar mina nerver, eller det som är kvar av dem;) och familjen slipper ta del av mina raseriutbrott, haha..

Jag har inte tid, eller energi till det. Nu väntar ungarna ivrigt på att de ska messa från butiken så jag kan hämta den, sen kommer det stora tjatandet och kivandet att sätta fart, jag är fullt medveten om det:)

De ska få göra scheman över hur länge och vilka tider de ska få sitta där tror jag. Sen ställer jag in den i mitt sovrum, och förhoppningsvis kommer små klåfingriga fingrar att låta den vara…I wish.

 

Nu ska jag hoppa i säng, sova vete fan., men man kan ju ligga där och snurra och räkna får eller nåt.

Håll tummarna för mig och barnen i morgon ♥

Kärlek till er från mig:)

 

Natti natti :)

Skolan, skolan skolan:) och BVC

Zlatan har parkerat i mitt knä..inte lätt att skriva då inte, för samtidigt som det är skitdrygt är det ju fantastiskt mysigt:)

Och det är alltså inte The Zlatan, utan min Zlatan, kolsvarta gosproppen.

Jag försöker så gott det går, det här är min utsikt :)

zlatan

Idag vaknade jag 6.55 av att det lät massor, från ett knepigt håll, de håller på med vägarbeten mest hela tiden på gatan bakom oss, och grannarna grejar mellan varven, men det lät fel liksom. Irriterad som sjutton över att bli väckt fem minuter innan klockan ringer ;) ( ja de är viktiga!) masade jag mig upp för att gå och väcka kidsen, och med nattlinne och håret på ända, gnuggandes ögonen och gäspade stort så klev jag ut i vardagsrummet, och kunde på en sekund konstatera att att det ju var i MIN trädgård det grävde, närmare bestämt precis utanför fönstret. Inte konstigt att det lät :)

Massa killar i gula arbetsvästar traskade runt i trädgården, och jag var glad att det inte är nån insyn från det hållet:)

Så gick det med att hinna röja upp:/

 

Jaja, solen sken, men det var svinkallt ute. Eller det blåste, och det märks att solen står lägre nu, den orkar inte över grannens trädtoppar så vi får jaga solen på ett annat sätt nu på tomten. Surt, jag hade gärna haft sol hela dagen, men vi har en fet gran som skymmer, sen kommer grannens och så nästa grannes. Den stora granen lever farligt ungefär vartannat år, men vartannat år gillar jag den och vill aldrig fälla den. Alltså JAG ska inte fälla den, det får ett proffs göra. Jag skulle lägga den över huset, helt säker. Det vore fint med veden dock…så det kanske blir nån tall som åker ner i stället, ska fundera lite till.

Vi hade en BVC tid kl 13 och innan dess blev det inga direkta stordåd gjorda, killarna och jag grejade lite, fixade lite, och satt i solen lite när den kom till uteplatsen.

me&i

Jamie har seriösa problem med att inte vilja ha brallor ;) men snart lär han ju frysa och då borde de åka på.

Han har ett förstoringsglas i handen, de leker polis…

Jag brukar försöka förbereda ungarna på saker och ting, det har jag alltid gjort, och det underlättar massor. Säger man bara åt dem : Nu ska vi åka! så hinner de ju inte avsluta det de håller på med, och fatta själv hur störd man skulle bli? Om nån gapar: Kom nurååå! och blir skitförbannad för att man vill se färdigt slutet på den spännande filmen, eller läsa klart artikeln eller vad man nu håller på med;)

Alltså går det av gammal vana, och ibland så behövs ingen framförhållning, och idag var de så taggade på att åka till Eva, bvc-sköterskan, att de tjatade om att få åka, så så fort jag andades att vi snart skulle sätta oss i bilen, så försvann de som två avlöningar och satt som ljus i bilen, med armarna istuckna i bältena, bara att klicka fast dem.

Och ropade på mig:)

 

Jamie väger 19.2 kilo med kläder, jag vet inte om min våg väger annorlunda eller om han tappat lite, han ser inte lika rund ut, och äter ju inte lika mkt välling som innan han bet sig i tungan. Då¨vägde han 20 kilo i bara blöjan.

Han är 103cm lång, och Eva konstaterade att han är riktigt lång, och fortsätter han på den kurva han nu slagit in på, så slutar han på 192cm :) Ska bli spännande att se! Hon sa att den där formeln på hur man räknar ut hur långa barn blir grundat på deras föräldrars längd, stämmer på åtta barn om man föder 10 barn. Två felar;)

Och enligt hur jag räknade förut så skulle tjejerna bli som mig och killarna som sin pappa, men redan här skiter sig deras formler, för Janelle och Patricia är en halv decimeter kortare än mig, medan Robban och Corrinda är en halv decimeter längre:) Robban har ju en bit kvar innan han är som pappan, men Corrinda är ju om och förbi med god marginal. Har jag sagt att jag tycker det är skitkul att jämföra barnen;)? Utan att lägga nåt mer i det än att det är just kul:)

När han skulle berätta om bilder så viskade han så tyst, så tyst, det var knappt mer än en utandning, fjant ♥

men han fick med beröm godkänt. Nästa månad är det Jordan som ska på femårskoll.

 

Vi åkte och handlade, och så hem, där jag gjorde hamburgare på nästan tre kilo köttfärs, så nu har vi middag i morgon med, idag burgare, imorgon pannbiff ;)

 

Skolan då? Jo jag fick samtal från Hola Folkhögskola i förmiddags, med en portkod, så jag kan komma in på kvällen, och så fick jag veta att det kommer ligga ett kuvert med en karta till rummet, spännande:)

Sen ramlade det ner en kursplan i brevlådan, och ju mer jag läste, ju gladare blev jag, för allt verkar kul.

Vi börjar tydligen med lite begrepp om vad hälsa och folkhälsa är, statliga mål för folkhälsoarbetet, och fysisk, psykisk, social och andlig hälsa enl WHOs definition..osv. Det låter ju iofs sådär, lite banka in i hårddisken bara, men sen så rullar det på med roliga grejer som Näringslära, stress, Sömnens inverkan  osv.

Japp, jag tror det här blir bra!

Och, jag insåg att de pratar nog väldigt majsigt där uppe i de mörka skogarna, allt norr om Gävle är Norrland för en Uppsalabo det vet ni ju;) men jag är väldigt svag för alla norrländska dialekter, tycker det är väldigt härligt att lyssna till.

Så fick jag även lösen och inloggningsuppgifter till skolans portal, där det skulle finnas nån uppgift, men det är tomt, så jag får kika i morgon igen, de kanske inte har fått dit den, annars får jag väl maila.

 

Det går bra för barnen i skolan, de har hittat tillbaka till rutinerna. Jag har informerat Lovelias lärare om hennes hemförhållanden, det är ju lika roligt varje gång. Not. Men eftersom han inte säger något, så lär ju jag, de måste ju veta på skolan för att kunna bemöta henne på rätt sätt. Fast jag vet att det inte är så, känns det som att jag hittar på, hela historien är ju märklig på många sätt, och när inte ens jag begriper nåt, hur ska nån utomstående kunna göra det? Jaja, nu är det gjort, jag har dragit på det:) Övriga ungars lärare vet, och de gör ett toppenjobb med barnen. Jag vet att de var ledsna i höstas, och kände sig väldigt obekväma när det pratades om Fars dag, och målades kort osv. Mina barn har inte ens en hemadress till sin pappa. (nej inte jag heller)

Lärarna är fantastiska ♥ och måste som sagt veta om det.

Lovelia hade sin första läxa med sig hem igår :) eller andra, för den första var att plocka en sten under sommaren, men nu är det serious business. Hon var SÅ stolt.  Hon satt där med sitt papper och ljudade och provade bokstäver, och fick ihop dem till ord.

-Asta och Sigge. Sigge och Asta. Mamma och Asta, Asta och mamma.Hej sa Sigge

Lika fantastiskt som det var att höra Janelle läsa sina första ord, är det att höra barn nummer sju läsa sina första ord ♥ och att se stoltheten i ögonen…*tårögd*

Alla storasyskon vill gärna lyssna på läsläxan, så har det alltid varit, så de får mycket övning. När de lärt sig läsa hyfsat har de läst sagor/serietidningar för småsyskonen, förutom att jag såklart lyssnar på dem. Jag försöker att ge dem läsövningar som de inte fattar att det är att träna, att läsa recept eller rubriker i tidningarna tex. Smart va :)

 

Nix, klockan är mycket, i vanlig ordning. I morgon vet jag inte vad vi ska göra, tror det får bli en tur till Ikea eventuellt, och så en visit på brädgården, de ska få såga till två bitar, en som ska ersätta glasrutan i innerdörren som gick sönder för ett år sen….(jajajaaaa*S*) och sen en skiva som jag ska bygga ett skrivbord av i Novalies rum. Kanske måste ha ben till det åxå.. Jaja, det är i morgon det.

 

Natti natti :)

 

me&iCarola Wetterholm, 9 -barnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt tex...och mat...och ytterkläder i den trånga hallen...;) Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Toppbloggare

Arkiv

Senaste inläggen

Följ mig på instagram: @carolawetterholm

Follow on Bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Mest kommenterade just nu

 1. Deer
  “I morse när jag vaknade hade jag…”
 2. Bullermamman
  “Som trettonåring gick jag in i…”
 3. hejhejvardag
  “Illustratören Louise Winblad är ny toppbloggare…”
 4. På Smällen!
  “Alltså fy vilken dag och natt.…”
 5. Tvillingmorsan
  “Nu är barnen sju månader gamla.…”
 6. Jannice
  “Förra veckan fick jag hem ett…”
 7. Livat på torpet
  “Efter en helg där tårtor, bullar,…”
 8. mamabeatrice
  “I lördags var det ju dags…”
 9. Anitha Schulman
  “Var på kräftskiva i lördags, det…”
 10. Idas beauty ~ nybliven mamma
  “  Kärleken till dig är obeskrivlig♡”

Senaste inlägg

Mest gillade just nu

 1. hejhejvardag
  “Illustratören Louise Winblad är ny toppbloggare…”
 2. Loppi.se
  “Börjar det klia i fingrarna efter…”
 3. Elsas dagbok
  “Hej FINA du! Elsa här! Det…”
 4. Tvillingmorsan
  “Nu är barnen sju månader gamla.…”
 5. Anitha Schulman
  “Var på kräftskiva i lördags, det…”
 6. Hemma i vårt hus-Följ med oss på vår resa genom renoveringen utav vårt nya hus samt vår vardag i en helt ny stad!
  “Har sprungit omkring på IKEA och…”
 7. Idas beauty ~ nybliven mamma
  “  Kärleken till dig är obeskrivlig♡”
 8. Dagmammorna Gunilla och Åsa - dagbarnens vardag,
  “spända av förväntan , man kan…”
 9. Matstugan
  “God morgon måndag! Har helgen varit…”
 10. Liniz's resor
  “Nu lämnar jag strax Luleå för…”

Senast uppdaterade

 1. Skita i fred
  “Jag trodde jag skulle bli mer…”
 2. ~~Jessis~~
  “Skulle jag inte ha någon som…”
 3. Filurmammans blogg
  “Maken gick av sitt skift kl…”
 4. Thaimorsan
  “Fullt rulle! Tilda har haft inskolning…”
 5. Jannice
  “Ny vecka, ny energi och nya…”
 6. Välkommen till min blogg
  “Ja då har vi gått in…”
 7. Älska att baka
  “Oh my god. Jag är lycklig…”
 8. Matstugan
  “Dagens snabblunch var min första street…”
 9. Mammalinda
  “Imorse hade vi gott om tid…”
 10. Frank & Jag
  “Idag har jag och min underbara…”

Meta