Trettonbarnsmamman

Elaka myggor m.m

Jäklars vad elaka myggorna är mot Älva i år. Hon är ordentligt drabbad av de och har hela tiden massa myggbett på sig, mycket flera än någon annan i familjen har.  Och Älva verkar inte riktigt tåla myggen i år för det är rediga märken hon får…

image

Hon ser ut att ha fått en smocka av myggan stackarn.

Hittade även en fästing i nacken på Älva igår. Jäkla små odjur det är alltså! Tintin har dagligen någon som kryper på honom men oftast hinner vi ta bort de innan de bitit sig fast. Jag har gett Tintin en tablett mot fästingar som verkar fungera bra för de fästingarna som har bitit sig fast har dött. Men det verkar vara mera av de krypen iår….eller?

image

image

Idag kommer min mamma och syrra och hälsar på 🙂 Det var ett bra tag nu sen vi sist sågs och alla längtar.
Annars så rullar dagarna på. Vi gör små utflykter på dagarna när vädret tillåter och tar det allmänt lugnt. Ett par veckor kvar till skolstarten och vi hoppas fortfarande på lite roligare väder 😉 Eller en lottovinst 😉

Nu börjar småttingarna vakna till liv. Älva vaknade först klockan 7 idag vilket var en klar bättring mot kl. 4.30 igår morse. Dags att starta dagen ordentligt 🙂

Kram 💗

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  en del har ju tyvärr mer belägenhet att få myggbett, fästingbett osv än andra. personligen har jag aldrig fått ett enda fästingbett medan min bror har fått flera… en del gillar dem inte helt enkelt.

 2. Neta"

  Tror inte ens jag sett en mygg i år. Vi pratade om det senast igår. Men vi har ju mest barrskog på den här sidan.

  1. Lina S

   Bra att gå igenom barn/sig själv och husdjur varje kväll med tanke på speciellt fästingar..
   Diverse tabletter eller fästinghalsband skall man kanske akta sig för,
   då dessa innehåller kemiska medel och kan ge allergier,eller eksem om man har otur..

   1. Lina S

    Verkar lite för enkelt att ta till olika mediciner till både barn och djur….
    Även om de är receptfria..
    Det gäller ju inte godis precis..

 3. Hanna E

  Vi har också haft problem med kraftiga myggbett på yngsta barnet. Jag funderade på varför hen såg så konstig ut vid ögonbrynen tills jag fattade att hen hade ett myggbett som svullnat upp rejält. Men det var de första som kom för några veckor sedan och nu verkar de bli lite mer normalstora.

  Vad gäller fästingar så har vi inte så många i år, trots att det borde ha varit gynnsamt eftersom det inte var en så kall vinter. Men jag har nog bara tagit bort ett par stycken från barnen totalt och jag har inte fått några alls. Med hund är det ju lite värre, de brukar få massor.
  Allra bäst är väl de medel som finns som gör att fästingarna inte ens är intresserade av att försöka sätta sig på Tintin så att ni inte får över dem till barnen. Det finns även ett mygg/fästingmedel som ska vara jättebra som gör att man slipper dem också. Jag vet att Apotek har det, men kommer tyvärr inte ihåg vad det heter.

 4. Anna

  Hej Mirka!
  Ville bara säga att jag verkligen beundrar dig och din fina familj! Måste kännas så fantastiskt att ha gett liv till så många underbara individer. 🙂 ni är verkligen så himla söta allihopa! Vissa kanske frågar sig om det inte blir mycket bråk med så många barn, men det blir det ju i alla barnfamiljer oavsett antal. Jag skulle istället vilja säga att ni måste få så otroligt mycket kärlek av varandra! Tänk att du har 13 barn som älskar dig över allt annat i hela världen. Det är helt fantastiskt!! Hoppas att alla barnen får ett fortsatt bra sommarlov och att även du och Peter får det minst lika bra, samt att ni får gosa mycket med Tintin också!! 😉 ta hand om er!

 5. AO

  Ta inte illa upp, för Peter och du gör nog erat bästa.
  Jag menar bara att ha 13 barn är skillnad mot att ha 2-4 barn när det handlar om att ha tid till varje barn.

  Jag tänker på din äldsta dotter nu, som är tonåring. Hur många minuter eller timmar får hon alldeles ENSAM varje dag med någon av dig eller Peter?
  Nu varierar det säkert från dag till dag. Men om vi slår ut tiden i genomsnitt per dag.

  1. mirkak

   Tar inte illa upp men blir dock lite irriterad 😉 Jag har ingen skyldighet för dig eller någon annan att börja redovisa genomsnitt på tid som läggs hit och dit.

   1. Marre

    Bra skrivet! Det har inget med tid att göra överhuvudtaget. Hade inte spelat någon roll om ni så hade bara haft ett barn för blir man sjuk så är det andra faktorer som avgör.

    1. AO

     Det är helt rätt Marre att det handlar om andra faktorer.
     Vad jag menar är att när man inte mår bra, då behöver man ”extra mer tid” av en vuxen.
     Har en väninna som har en dotter i den situationen.

   2. Ylva

    Du har en offentlig blogg som du tjänar bra med pengar på och där du skriver om din familj. När det kommer kommentarer som inte passar dig blir du irriterad. Vad vore du utan dina bloggläsare? Lämna inte ut familjen då om du inte tål att höra åsikter som inte faller dig i smaken.

  2. Neta"

   Tror inte ens jag sett en mygg i år. Vi pratade om det senast igår. Men vi har ju mest barrskog på den här sidan.

 6. Lena

  Hej! Jag tål inte heller myggor så bra, dock har det blivit bättre med åren. Så förhoppningsvis växer det bort även på Älva. Men när jag var yngre åt jag b-vitamintabletter (b-12 tror jag det var), dessa gjorde att jag inte fick lika många bett samt att de inte blev lika stora och kliade inte lika mycket.

 7. Linda

  testa ett myggmedel som heter Centaura spray, funkar skitbra och kladdar inte som andra medel kan göra. Finns hos veterinärer bla. 🙂

 8. Madde N

  Hej! Jag har en fråga ang Tintin, vad har han för ras? Är det en blandning av spaniel och retriever? Han är otroligt söt iallafall! Får mig att börja längta efter hund igen! 🙂

 9. Madde

  Mon dotter får stora röda bölder av myggen: hon tål dem inte så bra! Fick tips av en granne som är ambulans sjuksköterska att köpa receptfria antihistamin tabletter : typ clarityn/kestin osv. Nu vet jag inte om Älva är för liten för tabletterna ( kolla med apoteket) men min tonåring tar dem sedan tre år tillbaka o börjar ”köra in sig” på dem ca 1 v. innan befarad mygg säsong o därefter 1 -2 tabl. /dag under mygg säsongen. Funkar kanon!

 10. Åsa

  Min son får också många och stora myggbett. Jag ger honom receptfria allergitabletter. Har prövat det till mig med. Bra effekt och man slipper alla sönderkliade myggbett som blir till stora sår. Dessutom kanske lill-skruttan får sova lite skönare på nätterna.
  Vill passa på att ge beröm till Dig och din fina familj. Kram

 11. Ann

  Hej!
  Ja vi har lavendel i krukor på uteplatsen och där är aldrig myggen.
  Vi har också märkt att det är extra mycket fästingar i år….usch!

 12. Malin

  Mygg gillar inte lavendel! (Även fästigar sägs ogilla doften).
  Vi smörjer in oss med weledas lavendelolja när myggen kommer och hittills har vi klarat oss helt utan myggbett! Ställer ofta flaskan öppnad på bordet också för att det ska dofta mer runt oss.
  Värt att testa!

 13. Lina

  min dotter är oxå överkänslig i synnerhet mot myggbett, hon brukar ta flytande clarityn så lägger det sig, finns receptfritt på Apoteket.

 14. Carina H

  Ja. vissa barn får sådana fula märken av mygg, min dotter var allergisk som liten så hon fick medicin, men det verkar ha vuxit bort på henne nu. sen dom andra äckliga kryp som fästingar, dom borde inte ha ett livsberättiga alls, har bara hört talas om en tablett som man ger hunden och vad jag förstår så funkar den jättebra, mina 2 små fyrbenta har bara haft 2 st fästingar i år, men det tycks vara även där att vissa hundar är mer benägna att få än andra. men äckliga är dom i alla fall. ja vi får hoppas att solen kan titta fram innan alla skolor börjar, risken för en massa sjukdomar i höst verkar bli hög. sen tycker jag att lilla tintin är bara så j….a söt, verkar att må gott hemma hos Er. Sen en undring? skulle man mot förmodan se dig någonstans, skulle Du ta illa upp om man kom fram och hälsade? Hälsn från ett grått Upplands Väsby