Trettonbarnsmamman

Somrig bärpaj

Den här pajen bakar jag ofta på somrarna och helst med färska bär tex. jordgubbar, hallon eller björnbär 🙂

SOMRIG BÄRPAJ

Pajdeg:

150 g smör eller margarin
1 dl socker
1 st ägg
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Fyllning:

3 dl gräddfil
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 st ägg
ca. 4 dl bär

Blanda alla ingedienserna till pajdegen. Jag brukar micra smöret nån sekund så den blir lite mjuk. Platta ut degen i pajformen. Degen är lite kletig men doppar man fingertopparna i mjöl innan man plattar ut degen så fastnar den inte i fingrarna 😉

Vispa för hand ihop alla ingredienserna till fyllningen.
Häll i bären över pajdegen och därefter häll fyllningen över bären.

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca. 25 – 30 min.
Ta ut pajen och låt den svalna. Jag tycker att den blir godast om den får stå i kylen ett par timmar så att den blir riktigt kall 🙂

paj

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Monika Claesson

    Ser att vi har samma recept men jag har creme fracie istället för gräddfil , Har liksom fått dille på ananaspajen *Leer*
    testa en gång med persika i istället för ananas men tyckte inte den var lika god men alla gillar vi ju olika,ska även testa med hallon/blåbär för det ser ju så himla gott ut =)

    Ha en glad helg.
    kram

  2. mamma till 4

    Har hittat hit och följt dig och din familj ett litet tag och tänkte nu ge mig till känna. Pajen lät jättegod, men kan tyvärr inte laga den då några av mina barn inte tål mjölk. Ha det gott!