Trettonbarnsmamman

Familjen Annorlunda – avsnitt 5

Ikväll är det dags för avsnitt 5, halva programmet har snart redan gått….

Ikväll ska ni dels få se när Peter hittar på roligheter med Nellie och Älva och Benny som ska besöka doktorn….

Ni ska även få följa med oss till Hedemora. Kommer ni ihåg i höstas när jag skulle hålla föredrag i Hedemora? Filmteamet valde att följa med oss dit som ni kommer att få se ikväll 😉 Vi träffade på många fantastiska människor där och hade en fantastisk dag. Efteråt gick vi runt i stan och tog en fika innan vi åkte hemåt igen…

hedemora

hedemora2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Hej, det är jättekul att få se er på tv igen, jag följer dig här varje dag. På presentationen av familjen annorlunda säger de inte fel på tvillingarna? de säger oliver och selina, men oliver är väl tvilling med alice?

 2. Ylva

  Ja det är så tyst hos Norrströms. Stor skillnad mot familjen i Hjo där ljudnivån är hög. Björklingebarnen måste ha mycket bättre föräldrar.

  1. Trebarnsmor

   Vad oförskämt av dig att skriva så om Hjoföräldrarna, vilka slutsatser du drar av ett entimmesprogram i TV. Är själv mor åt tre barn och i vår familj är det också mycket pratande och liv men för det anser jag inte mig och min man som dåliga föräldrar.

   1. popcorn

    Det är så lite man får se och så beror det ju på hur TV vinklar. Man kanske har bestämt sig för att framställa dem som högljudda och röriga? Dessutom är det ju många pojkar i samma ålder, kan tänka mig att det ”låter” mer då…

  2. Sara

   Jag tycker man märker ganska snabbt när man tittar på FA hur var och en av familjerna ska framställas. Just familjen i Hjo framställs som stökiga och känslan jag får är det inte är värre där än i andra familjer.

 3. Caroline

  Barnen är så fina och lugna verkar ha fått all kärlek och uppmärksamhet som de behöver , trots att de är så många. Helt otroligt men ni har verkligt tagit ert ansvar som föräldrar och måste ha jobbat stenhårt när ni fått så fin familj av så många 🙂 bra gjort och tack för ett trevlig program ni är bäst ❤️ Alla barnen är så fina och väluppfostrade. Det är så tyst hemma hos er inget skrik och stoj heller jag är imponerad ! Kramar till hela Goa familjen,0.

 4. Joanna

  Ni är bara för underbara! Så fin, harmonisk familj! Jag strävar efter att vara som Er med enbart ett barn! Kramens.

 5. Linda

  Hej Mirka,vill bara säga att er familj är toppen och din man är ett riktigt kap,trevlig helg från mig med nu två vuxna barn:-)

 6. Viivi

  Finns det chans att se Familjen Annorlunda från Finland? Läste en gång på din blogg att du skulle kolla upp det så hur blev det? 🙂 David är så söt, onnea koko perheelle! ♥

  1. mirkak

   Om jag har förstått det rätt så kan ni se det om ni har tv4 via betalkanaler. Tv4 Play däremot kan inte ses utanför Sverige längre pga några nya lagar som kommit som inte tv4 kan rå för 🙁

 7. popcorn

  Jag blev nyfiken på vad du föreläste om? Berättade du om er familj eller var det något speciellt det handlade om?

  1. mirkak

   Nu var det i det stora hela om hur det är att ha en stor familj, hur man får vissa bitar att gå ihop, tips och råd m.m 🙂

 8. sofie

  Jag bara älskar er familj! Ni är så äkta och mysiga det är så kul att se er i FA. Önskar att du skulle komma till sandviken/gävle och föreläsa 🙂

 9. helen edberg

  Hej.
  Jag undrar bara: Är Peter så gosig som han verkar? 🙂 Jag menar,som en ”trygg,tålmodig nallebjörn”?
  Härlig familj är ni….

 10. Bettan

  ÅÅÅÅÅååå vad jag längtade tillbaka till dagen ni var hos oss! Vilken underbar dag och ni förgyllde den verkligen.Kram på er alla/ Bettan

 11. Katta

  Hej Mirka!
  Ville bara säga att du verkar vara en himla härlig person! Jag tycker verkligen om att titta på familjen Annorlunda när ni ”Norrströmmingar” är med. Favvo-familjen 😉

 12. Annika K

  Åååå mitt älskade Hedemora 🙂
  Skolan ni gick förbi i bild där jag både högstadiet och gymnasiet
  Fick lite hemlängtan <3

 13. Sandra - 3 barns mamma

  Va ett toppen härligt avsnitt. Hade varit kanon att ha varit med på din föreläsning. Kanske dyker upp flera tillfällen 😉
  Härliga bilder från avsnittet. Måste vara roligt att se hur allt går till. Hur känns det egentligen att se glimtar ur erat liv på tv? Måste kännas riktigt skoj.

  Ha en tok fin helg!!!

 14. Linda

  Hejsan! Äntligen Fredagsmyyyys idag! Vi ska se Familjen Annorlunda i repris och äta gott. Det blir sååå kul att se er i rutan . Och jo glöm inte att köpa veckans Hemmets Journal Mirka! Ni är med i den hihihi… Ha en mysig helg. Kram Linda

 15. ny bliven mamma till wille

  Den enda anledningen till att man kollar på programmet är för att följa din underbara familj 🙂 Du som har så många barn måste ha erfarenhet utav många problem som har uppstått ..Tänkte höra med dig om du har några knep och råd angående mitt problem. Till och börja med vet jag att alla bebisar är olika. Jag är ny bliven mamma till lilla wille på lite mer än månad gammal 😉 Det är så att han inte kan sova när det är tyst och jag är tyvärr tvärtom. Har du några tips på vad man kan göra för att underlätta för oss båda? Mvh carro

  1. mirkak

   Kanske kan du ha lugn musik på lite tyst nära din son så att det inte stör dig så mycket…? Jag själv har aldrig haft problem med att somna trots ljud kring mig så det är ett problem du har som jag står rätt rådlös för tyvärr. Men att se det positiva i det hela så är det bra att din Wille blir van vid ljud 😉 Kram

 16. Emelie

  Har läst din blogg ett tag och gillar er skarpt, hela familjen, ni verkar vara en väldigt kärleksfull familj med båda fötterna på jorden att se er kärlek både mellan dig och Peter men också mellan er och barnen värmer verkligen i hjärtat på en <3 Vi sitter bänkade varje torsdag kl 20 för att se er, min 8-åriga son älskar er, dom är min favorit familj säger han varje gång vi ser programmet.
  Han gillar er alla men Kevin är hans absoluta favorit 🙂 Hälsa kevin så gott från en 8-årig kille som tycker att han är en cool kille och han verkar vara en häftig storebror!
  All lycka till er fina familj <3 Varma hälsningar från Malmö

 17. L

  Tycker ni verkar vara en trevlig familj men lite löjligt låter det faktiskt när du i dagens program pratar om att man ska tänka på familjen istället för jobb/pengar.
  Jag har en väninna med sex barn som får runt 10.000 i månaden i barnbidrag. Ni får alltså mer än dubbelt så mycket…

  1. Cissi

   Bara dagis/fritids och barnens försäkringar samt framtida sparande åt barnen är ju nåt som bidraget går åt till direkt. Äldre barnen kanske tom får hela sitt barnbidrag. Åtminstone en del av det. Jag började få mitt barnbidrag då jag fyllde 16.

   Sedan behövs kläder, mat, hygienartiklar, eventuella medicine, kanske har någon behov av glasögon osv.

   Det är inte billigt! 10.000kr kanske låter mycket i jämförelse med 1.000kr då man bara har ett barn. Men då kan man räkna ut själv, hur långt räcker den tusenlappen för ETT barn? Inte långt!

   Vi är 6 i familjen och har en mat/hygien/blöjkostnad på 9-10.000kr/månad. Kan tänka mig att utgifterna för en familj på 15 är betydligt större.

   1. popcorn

    Vi är åtta och vi ligger på 8000/månad i mat, hygien, blöjor, fredagsmys, daglig frukt till skolbarnen, matsäck x 2/vecka till dagisbarn. Fast det är ju väldigt olika så det är ju svårt att jämföra…har någon allergier sticker det snart iväg. Hur många mål äts hemma, t ex om alla lunchar på jobb/skola, vart man handlar, om man handlar ekologiskt….you name it…så det går ändå inte att jämföra och våra siffror säger ju ändå ingenting om vad Mirkas familj kostar/månad. Visst skulle det vara intressant att veta vad det kostar/månad bara i mat med en så stor familj men ekonomi är ju väldigt privat i Sverige, nästan mer privat än sjukdomar 🙂

   2. mirkak

    För att inte glömma vad det kostar för oss med inträden till tex. Leos lekland, badhus, djurpark osv 😉 Inga famljerabatter gäller för oss då vi har fler än 2-3 barn 😉 Glass till 14 pers, utemat osv….listan kan göras lång 😀

 18. Suzanne Branner

  Hej hela familjen Norrström/Annorlunda!
  Tack för att ni är en så underbart charmig, härlig och inspirerande familj som vågar välja att bjuda på er själva i teve!!!
  Kram från Suzanne (endast 3-barnsmamma och 3-barns mor-farmor)

 19. Linda

  Tack Mirka för ärligheten i din blogg och på Familjen annorlunda! Härligt är att se det äkta, precis som en familj är! Du har en fantastisk man, med hjärtat på precis rätt ställe och han är den han är precis som hela din familj. Ni konstlar inget, utan ni är ärliga och raka! Skriver inget mer men du förstår nog säkert;) Tack för att jag och många fler får ta del av dig och din härliga stora familj! Puss å kram till er alla!

 20. Tina

  Ikväll när vi satt och tittade på programmet, så konstaterade både min man och jag att det är helt fantastiskt så fina, söta och rara era barn är, det är en fröjd att se dem alla på TV. Måste bero på att ni som föräldrar är väldigt välbalanserade & samspelta.

 21. Lotta Larsson

  Jättekul att se eran familj i FA. Men har tänkt på en sak , du låter alltid så förkyld. Är du det eller är det problem med polyperna? En helt idiotisk fråga kommer jag på nu när jag skriver men ställer den iaf. Svara om du vill 🙂 kram

  1. mirkak

   Jag hade jätte mycket problem med bihålorna under hösten och sk graviditets nästäppa efter det så jag var förkyld i stort sätt hela graviditeten 😉

 22. Gittan

  Hej Mamman…Ser fram emot varje torsdag när jag tittar på er,ni verkar vara så enkel och ni har fina ungar. nu ska jag följa dig på bloggen. tack för en trevlig underhållning..

  M.v.h Birgitta från Söderhamn.

 23. katarina

  Underbart att se er familjen önskar ni kunde komma hit till Storvik och föreläsa…här är det tydligen tabu och ha 7 barn!!!!!! Hejja er!! ❤