Trettonbarnsmamman

Lycka ❤

image

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida Åberg

    Så fantastiskt, underbart, att du äntligen är hemma med lilleman.
    Jag blev själv inlagd utan min, en vecka gamla, dotter pga komplikationer. Låg på sjukhus utan henne och grät floder vareviga timme..
    1, 5, 7 eller 20 ungar – det spelar ingen roll. Att bli ’själv’ utan sitt nyfödda barn gör ont. Jävligt ont.
    Eloge till Dig, Mirka och till Peter.
    För att Ni gör ett fantastiskt jobb.
    De barn Ni har är trygga i sig själva, starka och stabila.
    Bara det, visar på vilka klippor Ni är.
    Orkar Ni, så skaffa fler!
    ’Finns det hjärterum så finns det stjärterum’ :).
    Jag tycker att det är helt banalt att vuxna människor ens har mage att uttala sig om huruvida det är dags att sterilisera sig eller inte..
    Fy för sådant !
    Valet är Ert.
    Keep up the splendid job as supermommy & superdaddy ♡.

  2. Anki

    Förstår att du äntligen kan njuta för fullo av hela din barnaskara. Hoppas att du mår lite bättre nu och störtblödningarna har stoppats..
    Kramar till er alla från Skåneland

  3. Ida

    Camilla, vad gör du här egentligen? Är det du som bestämmer vilka som får läsa bloggen eller inte? Nej byt du till Maddes blogg så blir alla nöjda och glada. Där kan du säkert hitta någon att tjafsa med 😉 Antar att du hoppar runt mellan olika bloggar och skriver kommentarer för att skapa debatt.

    1. camilla

      Ida vad är det du inte förstår….???har aldrig kritiserat Mirka el någon i hennes familj.JAG anser/tycker alltså jag…om folk går hemma och bölar för en person. dom sett på tv el läst om då tycker JAG det är ett väldigt märkligt beteende.att tycka och tänka skicka en krya på dig hälsning gör man av omtanke.ok fattar du? Men att gå hemma och böla känns inte riktigt friskt.Och ser du mig skriva till Madde för att skapa debatt/tjafs? nä precis… har aldrig kommenterat där ens men du skriver massor på den bloggen och försöker läxa upp andra, Ida du hugger jämt / ofta på andra när folk inte tycker lika som dig, och får du inte medhåll mal du på i det oändliga. . Ta på dig rollen som bloggpolis ok för mig. extraknäck :)Nu hoppas jag Mirka att du och lillen har det bäst…nu när ni är komplett hela familjen:)

    2. Tina

      Håller med Ida.
      Camilla, förstår du inte att du sprider en massa skit när vi andra försöker hålla god stämning? Dålig dag? Dåligt år? Tror du saknar empati helt och hållet. Jag tycker det är sunt att man bryr sig om sina medmänniskor, vare sig man träffat dom eller inte.

      Och till Mirka – njut nu av nytillskottet, stor kram! 🙂

  4. Sophie

    Bara för att Mirka och hennes familj delar med sig av sitt liv innebär det inte att man får skriva kränkande saker om dom. Det är så att man blir mörkrädd och inte konstigt att vissa barn är elaka och mobbar varandra när vuxna håller på så här. Vi ska vara fina förebilder så jag hoppas att vissa av er inte har barn.
    Det som hände Mirka hände mig med vårt första barn och jag var 19 år och även med vårt andra barn då var jag 23 år, vårt tredje fick vi när jag var 33 år och då hölls det stenhård koll på min livmoder och jag fick stanna några dagar extra på BB så den gången gick det bra.
    Och om Mirka och Peter väljer att skaffa många barn är deras ensak.
    Skönt att det gick bra och att du är hemma igen Mirka 🙂
    Och grattis till lilla David! ♥

  5. Stina

    Hejsan alla goa Mirka älskare
    Tror det är så här, eftersom Mirka bjudit in oss i sin allra privataste värld tror man att man kan ge goda råd och ha ett alldeles eget tyckande om deras familjesituation. Därtill vänder man ut och in på sig på bästa sändningstider sådant har sitt pris. Då har man självklart ingen anledning till att acceptera elakheter och övertramp men att folk kommer att ha intresse och åsikter det har Mirka själv bjudit in till. Ena minuten är vi i gynjournalen nästa får man inte ge henne ett råd att kanske stanna upp i barnafödandet. Kanske är folk bara omtänksamma inte elaka. Tänk så istället.

    1. popcorn

      Tror att du har rätt Stina! Det är svårt att veta gränserna går mellan vad som är OK att fråga om och vad som anses för privat. Tror också att de flesta är välvilligt inställda och helt enkelt genuint intresserade och omtänksamma! Ibland kan det ju låta klumpigare än avsett om man inte är så duktig på att uttrycka sig också…

      1. mirkak

        Jag har inget emot olika frågor och säger till om det blir för privat 😉 Jag har inte heller blivit stött av de senaste dagarnas kommentarer för jag tror också att de allra flesta menar väl 🙂 Och de som inte gör det…ja de skiter jag i i så fall 😀 Jag vill bara att det hålls en trevlig stämning här inne för allas skull ❤

        1. popcorn

          Det är jättebra! Tycker att det på sista tiden spårat ut på flera bloggar då några som kommenterar liksom ”ryker ihop” och börjar bråka och det blir långa dialoger i kommentarsfälten…ibland ganska underhållande men ganska tråkigt. Och risken är ju att det blir värre och värre och hårdare och hårdare klimat…ofta är det samma ”nicknames” inblandade. Och bra att du kan skaka av dig det som skrivs. Tror inte det är så allvarligt som det kan låta ibland och de flesta menar nog inget illa! Får man hoppas!

  6. Eva

    Hej Mirka
    En spark i baken till vissa som skriver här..Är detta en sandlåda..? Det känns som en sandlådelek vissa håller på med här..
    De flesta som skriver här är väl vuxna tänkande varelser eller..? Min gammelmormor (som jag tyvärr inte träffat) födde 14 barn varav min mormor kom till världen 1920. Hon var sista barnet.. då var gammelmormor 45år..! G-mormor var liten till växten men vilken krutgumma.. Jobbade o slet, de bodde i ett rum o kök..! Gmormor o Gmorfar älskade varandra, o gav så mycket kärlek till varandra o sina barn.. Mirka o Peter är goda exempel på vad riktig kärlek är..Kramiz till er o grattis till David

  7. Elsa

    Vad är det som säger att inte Peter reda ”fixat”sig? I första programmet antyds ju om att vidta åtgärder och det behöver ju verkligen inte betyda att de e Mirka som ska göra det.sen är det ju egentligen ingen annans business hur andra skyddar eller inte skyddar sig, visst kan man tycka att när man har 13 fina friska barn så kanske man ska vara nöjd, men om man inte är det, ska då andra få bestämma det bara för det blev komplikationer vid sista förlossningen, jag tror säkert att Mirka tar sitt ansvar och pratar med läkarna efter detta om hon skulle vilja ha ett barn till, hon är en väldigt klok kvinna.
    Stort grattis till fina David och njut nu. Kram

  8. Ingela

    Hej ville bara säga stort grattis,vad skönt att allt är bra med er nu.Njut av livet och gör vad ni vill.Om ni så vill skaffa tretton barn till så har ingen med det att göra.Jag tycker faktiskt att man blir lite rädd när folk lägger sig i och har så mycket åsikter.Bara för att ni har valt att vara offentliga så har ingen rätt att ge sig på er.Ni gör det ni tycker är bäst och det som passar er.Ha det så bra ni bara kan och var rädda om er/Kram

  9. Carina

    Att ni orkar att komma med påpekningar och en massa ”skit”,kan ni inte bara vara glad att allt gått bra,men nej,alla dessa besserwissar som tror sig veta allt,måste alltid skriva negativa kommentarer. Lycka till Mirka med familj och hoppas ni nu får njuta av bebislyckan:-))

  10. Anna...fembarnsmamma

    Intressant…
    Så om jag bryr mig om och funderar över hur det går för Mirka så är jag besatt och har inget eget liv?!
    Jag är gravid i v25 med mitt 6:e barn och kan verkligen sätta mig in i hur fruktansvärt det måste varit att inte få ha nyfödd bebis hos mig…
    Det kallas att ha känslor och kunna visa empati! Jag kan bry mig om människor det står om i tidningar tex och fånga in deras livsöden och på så vis bli än mer tacksam över allt som jag har…
    Fast det klart, det är säkert skönt att vara helt ego och upptagen av sig själv utan att lägga en tanke på andra.
    Ja jisses…

    1. Ida

      Visst är det konstigt, att man skulle vara besatt om man bryr sig om Mirka och hennes familj? Är det bättre att bara tänka på sig själv och strunta i alla andra? Helt otroligt att det kan vinklas till något negativt att visa känslor och omtanke. En del resonerar verkligen konstigt.

    2. camilla

      Anna Det finns mycket värre missöden än detta….tro mig
      Och eftersom Mirka innan förlossningen gick ut med att hon har/ haft såå lätta graviditeter och förlossningar så va nog detta inte så farligt.Har själv 5 barn en son som levet med en lung och hjärtsjukdom pulmonell hypertension.Googla!!!
      Så att du anser att man är ego kan du nog ta och st..någonstans.
      Står för att jag tycket det är sjukt att leva sig in i andras familjer och deras liv som vissa gör här.Tyvärr handlar det nog mycket om människans nyfikenhet.känslor och omtanke ska man visa men lägg det på dom i din närhet som du känner där gör du / ni. mest nytta .Skriver man i en blogg får man räkna m ris och ros.Själv skrev jag inget elakt m Mirka utan om nyfikna kärringar som lever genom andras bloggar.Tycker Mirka m familj gör ett hästjobb…erkännet att jag inte skulle rodda en så stor familj.
      Eloge till det.

        1. camilla

          Och Ida är det även du som sitter på någon annan 9 barns mammas blogg och leker bloggpolis? Isåfall lägg ner det.Det känns som tillvägasättet du uttrycker dig är väldigt lika.Du tycketr som du vill och jag och kanske andra annorlunda…släpp det nu och visa omtanke till någon i din NÄRHET.

          1. Ida

            Camilla, lägg av nu. Visa lite respekt istället för att dra igång en massa tjafs. Kan ju hoppas att andra inte tänker på samma sätt som du. ”Släpp det nu och visa omtanke till någon i din NÄRHET”, ja där har DU något DU borde ta efter. Bloggpils får stå för dig. Tack och hej.

          2. camilla

            Ida du svarade inte om du finns på andra bloggar och om någon ställer till som du säger…tjafs.
            Men du har redan gett mig svaret;) byt blogg nu och fortsätt där du slutade sist.och människor i min närhet inte genom en datorskärm får min omtanke..du behövet inte oroa dig.och hälsa Madde:)

  11. Åsa

    Härligt för dig att komma hem till din familj. Skönt att allt har gått bra för dig. Tror säkert ni kan besluta själva om fler barn eller inte, det ska inte dina läsare diskutera . Jag hade en hemskt foglossning när jag väntade mitt 7: E barn och visste att nu så säger kroppen och åldern ifrån inga mer barn här inte ( åldern var det störst skälet). Ha det gott

  12. Gullis

    Naturligtvis kan om inte veta i förväg om det går bra eller inte. Det kan man aldrig i livet. Vad jag försöker uttrycka är att om man vet att man är en ”riskpatienten” så kanske man inte ska utmana ödet.

    1. Carola Wetterholm

      Mirka är en fullt frisk kvinna
      som tidigare fött 12 barn utan tillstymmelse till komplikation, därav två tvillingpar. Hon är uppe och i full fart bara timmar efter en förlossning. Ingen läkare har någonsin avrått från fler barn. Så så värst mycket riskpatient är hon faktiskt inte. Ibland händer sånt här, shit happens, och det enda man kan göra är att vara glad åt att det gick bra. Man kan aldrig försäkra sig mot allt, och att utmana ödet gör man varje dag. Det fanns ingen anledning till att inte välkomna även detta lilla barn 🙂

  13. Johanna i norr

    Gullis, man kan inte veta i förväg om det kommer gå bra eller ej. Vänd på det, om ett barn ej överlever förlossningen, har föräldrarna då lekt med sitt barns liv?

  14. Johanna i norr

    Vad menar du Gullis? Att Mirka och Peter lekte med Mirkas liv för att dom beslutade att behålla detta barn? För att dom har tagit beslutet att skaffa sitt första barn? Vad är det för sorts kurage du pratar om? Vem har sagt ifrån om vad, mer än att vissa tycker att nu räcker det väl med barn, och på vilket vis har det som det sagts ifrån om påverkat och skadat deras barn?

      1. Ida

        Nej enligt många här på bloggen var det inte det. Vad vet de om det kan man ju undra. Men en del lägger sig i allt och tror de har rätt att klanka ner på den som har en annan åsikt.

  15. Jillsan

    Till alla gnällkärringar , skaffa ett liv ,, eller något vettigt att göra iaf!!!!!

    Mirka & Peter Varmt Grattis Till Lillfisen ❤❤❤❤❤

  16. Rose-Marie

    Hej på Er alla! OM ni visste så avundsjuk jag är på er,,,13 barn, det är livet det. Själv fick jag bara tre på två ggr. och får vara glad för det, alla kan tyvärr inte få fler barn.
    Njut av livet och era barn,,,,Ni är sååååå rika! Hälsar Rose-Marie

  17. Gullis

    Föräldrarna är vuxna och kan ta konsekvenserna för sitt handlande om de väljer att leka rysk roulette med mammans liv Och ingen har med det att göra OM inte det fanns 13 barn. För dessa barn som inte själva väljer om de vill ha nya syskon tycker jag att man ska ha civilkurage att säga ifrån även om det skulle trampa några på tårna.

    1. anne

      Så praktiskt att rättfärda sina skitåsikter med att det är civilkurage.. Du har inte en aning om vad det betyder i så fall. Elakhet är elakhet oavsett om det är maskerat i synbar omtänksamhet.

  18. Hanna

    Men kan inte ni surkärringar skaffa en egen blogg där ni kan sitta och spy ur eran galla. Nu är ni inne på Mirkas blogg. Tycker ni borde skämmas. Låt de få leva sitt eget liv. Ingen har rätt att bestämma över någon annans kropp och liv.

  19. popcorn

    Haha, Mirka, din text högst upp ser lite konstig ut…..”Tolvbarnsmamman Mirka Norrström är trettonbarnsmamman i sitt esse som driver…..” 😀 Ursäkta men det såg lite kul ut…

    1. popcorn

      OBS att det här inte är någon pik eller så på något vis, det såg bara så roligt ut…jag förstår absolut att ni inte har haft tid att ändra och att det inte är prio ett just nu! Kände bara att jag ville förtydliga det ifall någon skulle tro något annat…

  20. Maria

    Skönt allt gick bra och ni är hemma och njuter med familjen. Jag känner en som har fött 18 barn och mamman kanske var 50 när fick sista barnet. Komplikationer kan hända vem som helst och har inte med hur många barn man fött. Lycka till.

    1. popcorn

      Men det måste väl ändå påverka? En graviditet och förlossning är ingen barnlek och många och täta graviditeter måste ju tära på kroppen? Så finns det väl mycket annat som spelar in, t ex övervikt/undervikt, vilken kondition man har, högre ålder (40+ anses ju som riskpatient) eller väldigt låg ålder, om man har grundsjukdomar som diabetes et c, stort barn, rökning/alkohol/mediciner mm. Jag vet inte vad som hänt Mirka och om det var en slump men att det kan hända vem som helst….ja, har man otur så…men risken måste ju vara högre i en del fall??

      1. Ida

        Det är ju självklar att kroppen påverkas av graviditeter och förlossningar, den som påstår något annat ljuger. Så jag håller med i allt som ”popcorn” skrivit.

  21. Lina S

    Tyvärr finns inga säkra skydd,kondomer kan gå sönder,
    P-piller är inte säkra och de kan ge kvinnor men för livet..
    Strängt taget finns inget som är säkert.
    Tycker inte vi skall lägga oss Mirkas sätt att leva..

  22. Linda

    Underbara ni! Nästa vecka i Hemmets Journal kommer det att handla om er stora fina familj! Alltså i nr 9 som kommer ut i affären den 19:e Februari. Kram Linda

  23. sanna

    Härligt Mirka! Njut nu av famiöjen och baby tiden. Hoppas du slipper fler taskiga och helt dumma kommentarer. Stor kram o lycka till

  24. Ghita

    Jättestort grattis till lille David! Vad skönt för dig att få vara hemma hos familjen igen. Det är så konstigt att folk verkar känna att dom bara måste få yttra sin åsikt, fast dom inte har med saken att göra överhuvudtaget. Vet du, Mirka?! Jag har fyra barn som jag har fått genom fyra snabba, lätta förlossningar. Jag känner mig som en ur-moder. Men du, du måste vara ur-mödrarnas moder! Så lugn och så stark. En fantastisk kvinna, i mina ögon. Hoppas att du och hela din stora härliga familj får vara friska nu och njuta av varandra. Kram

  25. Carina H

    Vilken lycka!!! och skulle du inte blogga på ett par dar, så tror jag dom flesta förstår att Du/Ni vill ta igen er lite granna, och vara en familj eller har jag helt fel??

  26. Lena

    Tur att det slutade så lyckligt som det gjorde. Det kunde ju ha gått illa. Kan inte hjälpa att jag tycker det var ”slarvigt” att inte skydda sig, eftersom de bestämt att de inte skulle ha fler barn.
    Men eftersom sterilisationen inte blev av av någon anledning så ”bara råkade” det bli så. Det finns ju faktiskt kondomer.

        1. Elsa

          Finns ingen metod som är helt säker tyvärr, som folk verkar tro. Mer än avhållsamhet eller operera bort livmoder. Det sistnämnda görs endast av medicinska skäl. Jag har också blivit gravid trots preventivmedel, två gånger…. Man känner sig ganska lurad kan jag säga, för jag litade på att det skulle funka. Men nu tänker jag vilken tur vi har som fick två ”bonus” barn. / En lycklig 7 barns mamma 🙂

  27. Stjerna

    Hej Mirka! Har följt dig länge och är så glad du är hemma igen. Undrar vad som hände? Höll livmodern på att brista? Ta hand om din familj och God Bless You för din fantastiska man!!! Njut nu av man om bebis och stora barn!

    1. Lina

      Blir så förundrad över att se att många inte vet att om inte moderkakan kommer ut hel utan att det blir rester kvar av den så hindras livmodern att dra ihop sig vilket i sin tur leder till ibland stora blödningar.Oftast upptäcks detta redan på förlossningen att moderkakan inte är hel och då måste man till operation för en skrapning för att få ut resterna.detta har alltså inget att göra med hur många barn man fött.
      Däremot ökar risken för att livmodern kan spricka om man varit med om många kejsarsnitt

  28. camilla

    Läser denna blogg ibland
    Men blir mer än rädd att folk verkar vara helt besatt av Mirkad liv.
    Jag gråter
    Kan vi hjälpa till i familjen osv.jättesnällt att bry sig men om ni har så stort behov att hjälpa folk som ni inte kännet så kan jag tipsa om kvinnojouren.hjälporganisation mm
    tycker nästan att det blir lite läskigt att man går hemma och gråter för en person man endast läst sett på tv.Mirka har ju en enormt stor familj och tror säkert att dom klarade allt fint hemma och hon fick vila upp sig i lugn och ro.Hoppas att du mår bra nu Mirka.

    1. MY

      Finns tyvärr alldeles för många människor som är besatta av bloggare och deras liv, fokuserar mer på detta än sina egna.

      1. camilla

        Ja det gör det
        Har man inte ett eget liv lever man genom alla andra..eller va det inte så?
        Besatthet kan stiga en över huvudet.

          1. camilla

            Är jag besatt att jag reflekterar att människor går hemma och bölar för en person dom sett/ läst om.
            Vet att många ungomar profilera r sig m sina idoler
            Men vuxna .Skumt!!!

    2. Evelina H

      Hört talas om empati? Det är förmåga att leva sig in i andras känslor. Vissa är väldigt empatiska av sig och gråter när de lever sig in i hur andra har det. Andra har kanske minnen som väcks till liv om när de själva varit i en liknande situation och därför börjar gråta, och vissa vet inte varför men tårarna rullar nät de hör något sorgligt. Jag förstår vad du menar med att vissa lever mer i andras världar än sina egna, det ska man inte göra. Men när det kommer till mammor och deras barn är det ganska lätt för väldigt många att tårarna börjar falla. Mirka har precis varit med om något som är enormt svårt, att separeras från sin nyfödda. Det är något hon kommer bära med sig och bearbeta länge. Din kommentar får mig att tro a.) Du har inga barn eller b.) Du saknar empati. Hoppas inte båda

      1. camilla

        Jag har 5 barn
        En svårt hjärtsjuk. 9 åring som inte kommer att överleva och bli tonåring.
        Och empati kan man ha utan att grina över allas s.k.a missöden.min son flögs till Uppsala när han var 2 tim
        Jag fick inte plats i helikopten.han har hjärt op.5 ggr alla försök misslyckats.har varit ifrån honom många ggr .Så människor som tror sig veta leka ska psykologer ska nog inte uttala sig.Eftetsom vi är 4 barn till har vi sambo och jag fått delat på oss…en hemma m barn..den andra 100 mil bort m killen som hjärtopererats.Så jo jag har varit med om det värsta en förälder kan vara med om…att va separerad från sitt barn….skillnaden är att det var/är barnet som lider.av ett lung och hjärtfel. Som ingen läkare kan fixa.han levet idag på över tid.Så empati och förståelse har jag massor av..till föräldrar som har mist ett barn eller vet att allt hopp är ute.

        1. Anne

          Vad är det du vill nu då? Ska vi ha empati med dig men inte med Mirka? Lägg ner. Alla människor lider väl i någon grad någon gång och det finns ingen mening med gradering. Inte heller ska någon annan tala om för mig om jag har rätt att få tårar i ögonen av det som hänt Mirka och familjen eller om det är osunt och att jag ska vända mig till kvinnojouren för att erbjuda min hjälp. Sköt du ditt så sköter vi vårt.
          Du verkar ju själv hänga här inne. Varför det om du nu tycker det är så osunt med att engagera sig i Mirkas liv?

          1. camilla

            Ännu en som har fel på synen! Har aldrig sagt att andra läsare får känna empati.o.s.v har skrivit JAG tycker om du är normalbegåvad vet du skillnaden på jag tycker andra tycker .Empati söker jag inte här….dom känslorna delar jag med mina vänner som jag känner..och litar på Och inte några brevvänner eller en okänd person genom en blogg.

        2. Evelina H

          Jag gör att du verkligen har det jobbigt! Men om du tänker efter är dina resonemang mycket tafatta. Du befinner dig just nu i en tid du antagligen kommer se tillbaka till när du är äldre som ditt livs värsta tid. Inte alls konstigt att du saknar empati för Mirka eftersom du helt orättvist måste gå igenom något mycket värre. Du behöver dock förstå att alla inte gått i dina skor, många har empati till övers för sånt som för dig kanske är obegripligt. Du måste inte vara världens mest empatiska men det kan vara rätt bra för dig att ha koll på att andra inte kan acceptera att du stör dig på dem som är annorlunda bara för att du har det svårt. Man behöver inte alltid vara trevlig, men det är bra att ha koll på att man är otrevlig när man är otrevlig. Styrka till dig och ditt barn. Jag har faktiskt varit med om mirakel när det kommer till sjukdomar, kan inte låta bli att få ett litet hopp om att även du kanske kommer kunna få vara med om mirakel. Ber om det till dig! Kram

  29. Anna

    Härligt att du fått komma hem! Ta vara på tiden ordentligt nu med lilleman!
    Helt underbart att höra om sammanhållningen i er familj!

  30. Linda

    Välkommen hem! Har kollat din hemsida flera ggr per dag, jag känner inte dig men vart orolig! Ni är en sån härligt skön familj. Fortsätt vara ni <3

  31. Camilla Lorentsen

    Å va skönt å härligt för dig Mirka & familjen att du äntligen kommit hem. Hoppas verkligen du mår mycket bättre. Kramar på dig fina tjejen!

  32. anna

    <3 glädjetårar av lycka tillbaka för din/er skull

    och till er som skriver saker om att det är dags att sluta få barn p.g.a. detta, ni menar kanske väl, men hade ni sagt samma sak till en ung tjej 20 år , med 1 barn, som sedan kanske fått 10 missfall och som kämpat länge för ett andra barn? "att det är dags att sluta" det sårar säkert lika mycket oavsett ålder och barn. Önska gärna Mirka allt gott, men välj era ord <3
    kram anna

    1. popcorn

      Tycker i o f s inte att det går att jämföra en 20-åring och en 40+åring, en som fått ett barn och en som fått 14 barn….Helt olika lägen och olika ”orsaker”. Som att jämföra äpplen och päron….Men visst, håller med om att det är onödigt att diskutera den saken här just nu. Även om tanken var god och välmenande! Nu gläds vi åt att det gick bra trots allt och att familjen är samlad igen! 🙂

    2. Ida

      Men vilken dum liknelse, anna. Låt folk ha sina åsikter, du har ju dina. Är väl ändå inte du som bestämma vad andra ska skriva? Välj dina ord själv.

      1. anna

        : ) menar mest att alla blir kanske lika sårade, även om det inte är exakta situationer, så kan känslan till den man säger detta till, vara samma, lite som när folk tycks ha rätt att säga ”hjälp vad du är smaaaal som en sticka, till en som e smal, men inte säger hjälp vad feet du är, till nån annan, både en smal och en tjock kan lida av sitt utseende. hoppas detta var en bättre förklaring på hur jag tänkte, kram anna

        1. anna

          tycker liksom bara inte man ska säga skyll dig själv, vad va de jag sa osv till folk som blir sjuka, smala, tjocka, utbrända, osv osv, allt kan drabba alla, oavsett ålder, vikt, social status, arbete, var man bor, m.m. orsaken är inte alltid svart eller vit. kram anna

          1. anna

            ps: nu var inte min kommentar riktad personligen till nån speciell läsare som skrivit just här direkt, men har läst elaka kommentarer på andra forum, tänker inte nämna vilka, då jag inte vill ge de hatsidorna vatten på sina kvarnar eller gratis reklam.
            kram anna

  33. Alexandra

    Åh va härligt att se dig tillsammans med dina godingar! Skönt för dig att äntligen få komma hem! Ta hand om dig nu. Lyssna på kroppen och vila!

  34. Emma

    Skönt att vara hemma igen! Kanske dags att omedelbums se till att det inte blir flera barn nu? Din kropp har ju nu tydligt och klart sagt nej tack! Verkar inte vara läge att dra ut på det beslutet igen…

    1. Ida

      Jag håller med, kroppen klarar ju inte hur många graviditeter som helst. Så kanske vore en idé att ta tag i det på en gång istället för att skjuta på det.

      1. Sara

        Hur tänker ni när ni skriver dessa kommentarer om huruvida Mirka ska sterilisera sig eller inte. Jag har svårt att förstå hur någon kan anse sig ha rätten till att ens lägga dessa kommentarer. Jag säger som jag gör till mina barn, har ni inget trevligt att säga så kan ni lika gärna vara tysta.
        Jag tror vi flesta är överens om att det sista Mirka och Peter behöver ha är någons bestämda åsikter och pekpinne över huruvida de ska skaffa (få) fler barn. Varför inte bara önska dem lycka till, med vad än de själva kommer fram till?! Mirka och Peter är ju vuxna människor så jag tvivlar inte en sekund på att de gör det som de själva kommer fram till är bäst för dem (Mirka).
        NJUT AV VARANDRA NU Familjen Norrström och återigen ett stort grattis till er alla./Sara

        1. Karin L

          Håller med dig Sara . Tänk om alla var som du omtänksam och trevlig. Kram på dig och givetvis fam Norrström .❤️❤️❤️❤️❤️❤️

        2. Angelica

          Håller med Sara!! Jobbar på förlossningen bb/Gyn och det kan hända likaväl efter första förlossningen ska dom inte heller få skaffa fler barn då!! Nu ska vi vara glada att allt gått så bra och att mirka är hemma hos familjen igen!!!

          1. ✫ Fru Eriksson

            Känner att jag vill nämna att det finns ingen gräns typ att kroppen inte klarar av fler graviditeter för att man fött många barn,däremot ökar risken för missfall ( sagt av en Gynläkare dessutom specialist)
            Kram till Er alla Mirka ni är underbara!

          2. Catarina

            Mig hände det under min första förlossning att moderkakan gick sönder o det fanns bitar kvar…jag blev sövd direkt o fick några lite blod. Ändå har jag skaffat 1 barn till….

        3. Jenny Klahr

          Håller helt o hållet med dig! Skönt för dig att vara hemma nu Mirka,mys tillsammans med din härliga familj❤

    2. Cissi

      Ni menar nog inget illa men det ser så elakt menat ut.

      Komplikationer kan ske även vid ens 1:a förlossning. Självklart tar kroppen stryk och livmodern blir skörare ju fler barn man bär/föder. Särskillt vid snitt. Men så länge dem inte sagt att hennes livmoder inte klarar fler graviditeter så har dem väl rätt att skaffa fler barn om dem så önskar.

      Deras barn ser ut att ha det väldigt bra. Varför klaga och lägga sig i deras val av antal när dem ju faktiskt hanterar det utmärkt! Det är väldigt elakt! Jag har 4 barn och är väldigt nöjd med antalet och önskan om fler finns inte. Jag skulle dock bli väldigt ledsen om någon sa/tjatade åt mig att ”men nu är det väl bra. Sterilisera dig!”. De orden är nog det sista man vill höra som nyförlöst då man är extra känslig iom alla hormoner och särskillt för Mirka nu då komplikationer tillstötte och hon är extra sårbar.

        1. Karin

          Mmm fast ett av barnen Norrström sa vad hon tyckte , att hon inte skulle skaffa så många barn , när hon blev stor , för att: det är jobbigt sa hon tydligt 🙂 av barn får man höra sanningen och med all respekt.

          1. Jessica

            Ja, och man gör ju alltid det som man tänkte som barn när man blivit vuxen. Amen. ☺
            Bäst jag tar tag i barndomsdrömmarna… jag skulle ju köra traktorgrävare!

    3. Lina

      Men snälla nån,att man har rester kvar av moderkakan som leder till att livmodern inte kan dra ihop sig utan man får stora blödningar.Detta hände mig själv när jag födde mitt första barn och har inget samband med hur många barn man fött.
      Om det nu är så att de inte vill ha flera barn så är det bara ett litet kort ingrepp på en man att knipsa av sädesledaren medans det för kvinnan innebär ett stort bukingrepp med långt större risker för komplikationer./ narkossköterska

  35. Maria

    Åh vad mysigt. Såå otroligt skönt att du fått åka hem till familjen. Vila mycket och ta det lugnt.
    Kram från Göteborgstrakten

  36. Tant Harriet

    Underbart att se Dig hemma igen! Har sänt Dig många goda tankar och hoppas det går bra för Dig och familjen.