Trettonbarnsmamman

Gyn m.m

Ännu en hektisk dag bakom oss….

Barnen och Peter mår alla bra igen tack och lov men nu blev det min tur istället. Hade börjat blöda mycket mera och blev orolig över det så jag ringde till gynakuten. De ville ha in mig på koll så vi tog med de små barnen för Peter vågade inte låta mig köra själv ( han var rädd att jag skulle svimma som jag gjorde när jag hade fått missfall och blödde mycket ). De större barnen klarar sig bra själva ett par timmar och äldsta är duktiga på att se efter så inget urartar sig hemma.

Mitt blodvärde var lågt – 83. Jag undersöktes och de kollade med ultraljud. Jätteskönt så här ett par dagar efter förlossningen….not.

Hade en hel del blod och eventuella rester kvar i livmodern. För övrigt hade livmodern dragit sig ihop bra. Läkaren var lite osäker om det var rester eller inte och övervägde att avvakta och eventuellt bara ge mig blod. Först ville de ta blodstatus så ett nytt blodprov togs. När jag fick svaret på det hade det varit skiftbyte och nya läkaren ville undersöka mig också. Han tyckte att allt var för osäkert och ville göra en egen bedömning. Så ett nytt ultraljud och enligt honom så fanns det rester kvar och jag måste skrapas. Han ville absolut inte avvakta och riskera att jag börjar störtblöda m.m. Så imorgon bitti ska jag in igen kl.8 för en skrapning…..

Efter det får jag förhoppningsvis varva ner och bara njuta av tillvaron igen 🙂

Vi handlade snabbt innan vi for hemåt.

image

Davids första tur med nya vagnen 🙂 En Orbit G3 som är bara helt underbar. Väntar på att få hem syskon-delarna så även Lilja kan åka i den 🙂

Ja jag vet att jag har ju Bugaboon…..men stötte på ett problem med den vagnen. Den fick inte plats i min trånga bil 🙁 Lastutrymmet är ju inte så stort i min bil om man inte fäller ner sätena längst bak och det kan jag inte göra då jag har ofta fullt med barn i bilen. Så efter lite letande fastnade vi för Orbit som har jäkla massa fiffiga funktioner och blir otroligt liten ihopfälld 🙂 Dessutom har jag nu lovat gubben att det blir inga flera vagnsbyten så det så ….

image

Mys med grodan när vi tittade på Familjen A ♥

image

Nellie ♥

image

Stolt storasyster ♥

image

David fick idag en superfin ny mössa från novisendesign – tusen tack ♥

Jag vill ännu en gång tacka för alla de fina kommentarerna ni lämnat här, på min Instagram och mail ♥

Läser alla och önskar att jag hade haft tid över till att svara en hel del av de. Tack!

Nu ska jag sova medans lilleman sover

Puss o kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Michaela

    Stort grattis till nytillskottet. Jag beundrar er helt underbara familj ❤️. Hoppas du snart är piggelin igen.
    Många kramar

  2. Johanna

    Hej!
    Grattis till David!

    Jo, jag läste det du skrev just om vagn, jag har själv en donkey och vårt 4 barn föds i mars.
    Vi kör en Chrysler ”stow and go” men jag tycker ändå donkeyn känns väldigt bökig i bilen. Nu när denanvänds i mono har vi haft 2 säten nerfällda och kört vagnen rakt in, men när den nu ska funka för två barn kan vi inte längre köra in den i bilen, plus att 2 sätet måste vara upp då vi börjar fylla upp alla platser..
    Vart köpte ni orbiten?
    Är sugen på en smidigare syskonvagn !

    Tacksam för svar!

    Krya på dig massor nu, hoppas du snart är hemma hos familjen!

    Kram Johanna

  3. Anki

    Hoppas att du mår bättre efter ingreppet och att du nu kan få lite lugn och ro runt dig!
    Kramar från Skåneland

  4. mamma till 5+3 bonus

    Har aldrig kommenterat men känner mig nu manad… jag kan verkligen inte förstå varför man följer en blogg om en vanlig mammas vardag om man stör sig på och absolut måste komentera alla ”fel” familjen gör. Det är verkligen inte okej att kritsera att någon tar med sin bebis till affären. Håll det för dig själv. Det går inte att skydda barn helt från alla bakterier, då får de heller inget naturligt immunförsvar. Och med 13 barn i bagaget tror jag att Mirka och Peter har koll på läget. Alla styrkekramar till er Mirka och Stort Grattis till ännu ett underverk!

  5. Anneli

    Vilket fint namn ni valde till den minste lille prinsen <3 tråkigt att du inte mår så bra. Lycka till med skrapning å allt!

  6. Helen

    Mirka har genomgått en operation idag och ni har inte en enda aning om hur det gått och så håller ni på och tjafsar om en sån småsak att Mirka stannade och handlade på vägen hem efter sitt besök på sjukhuset…

  7. Louise

    Hej!
    Jag såg i FA att nu hade lite olika vagnar (2 babyjogger va de va?) jag undrar om du skulle vilja skriva ett inlägg om vilka vagnar du har och lite vad du tycker om dem? De tycker i alla fall jag vore väldigt Kul att läsa. Hoppas hela familjen mår bra nu! Kram till er alla

  8. Cecilie

    Du hadde så mange fine klær på lille David. Hvor har du kjøpt dem? Tenkte spesielt på den blå-stripete bodyen og den turkise buksen;-) Skal tenke på deg i morgen tidlig:-) Håper alt går bra,og at du blir god igjen etterpå. Så får du bare prøve å nyte lille David så mye du kan:) Hvor stor var han da han ble født, forresten? Han ser ut som han er ganske stor på bildene;) Du er en fantastisk dame, Mirka, med noen aldeles nydelige barn! Barn er virkelig en velsignelse:-)

  9. Anna

    Stort Grattis till söta lilla David! Precis tittat på familjen annorlunda, eran fina familj är så härlig att följa! Hoppas att allt gått bra idag!

  10. Karin

    Beundrar dig som har fött så många små på så kort tid och orkar och har styrkan att ta hand om de så bra plus mellanbarnen och tonåringarna…..
    Så klart tillsammans med pappan som verkar lika bra på det

  11. Mimmi

    Såg er på tv igår o blir varm i hjärtat! Ni har många barn, så är det, men den tid ni ger barnen, helt underbart!!!! Era barn kan bara skratta sej lyckliga som har er som föräldrar!!!

  12. Pillan

    Jag jobbar på sjukhus, och personligen skulle jag INTE gå in i nån stormarknad med en nyfödd bebis, med tanke på alla infektioner sim härjar just nu.
    Nu vet jag inte om Mirka valt att amma, i såfall har bebisen skydd därifrån
    Men om inte( eftersom hon tydligen röker) skulle jag aldrig gå in!
    Men alla är olika, och man bestämmer helt själv
    Jag bara skrev min åsikt..

    1. Karin

      Röker Mirka? Nej det tror jag faktiskt inte. Hon har ju precis fött barn och dessförinnan fött supertätt, så varför skulle hon röka!!!

    2. k

      Men det är helt okej att gå till bvc för längd och vikt uppfölning?? Eller?? Jag menar bara att om man ska skydda barnet från precis allt så borde man ju inte gå dit heller eller hur…och inte låta nån komma hem till sig heller för hur vet man vad andra människor bär på?
      Grattis till lilla sötnosen eran och hoppas ni alla sjuköingar mår bra snart!

  13. Stina

    Å va fin han är lillkillen! Grattis till hela familjen ☺ själv är jag mamma till 5 barn, arbetar med djur och har haft med mig mina barn på både arbete å affärer redan dagarna efter födsel, och de har gått bra och dom har sällan, väldigt sällan varit sjuka
    Men så klart att man.tänkt både en och två gånger när folk står och hostar och nyser i affärer… kramar till er fina familj och jag beundrar er som orkar med så många barn, här är de stopp nu hi hi

  14. Helen

    Hoppas allt gått bra idag & att ni nu
    får en lugn helg med familjen. Så kul att se Daniel i gårdagens avsnitt ☺ vilken go kille & storebror !
    /Helen

  15. Mia

    Om man läser Mirkas inlägg ordentlig så står det att Peter körde henne till ett läkarbesök och att dom passade på att handla lite på hemvägen. Det var alltså ingen shoppingtur dom gjorde och jag tror inte David tog någon skada av en snabbis in på affären. Men jag beundrar verkligen Mirka som verkar orkar hur mycket som helst. Hopps alla får vara friska nu.

  16. Marion

    Tycker de är tråkigt med alla negativa kommentarer. Alla får väl göra som man själv vill. De är deras familj å deras beslut. Dom har en underbar familj. Så jag tror dom vet vad dom pysslar med. Har ni inge trevligt att skriva. Skriv inget då. Ta hand om dig Mirka och njut av din familj. Kram

  17. Jessica

    Håller med Sanna. Man ska inte ta med små bebisar till affärer såhär i RS-tider. Man ska åtminstone göra allt man kan för att undvika det. Arbetar själv som sjuksköterska så jag vet hur sjuka barnen kan bli.

  18. Maria

    Jag gick handlade med mitt första barn en dag efter förlossningen och det var vintertid oxå och hade inga problem med det. Du Sanna kan krypa in i ditt skal som är så rädd för komma ut bland folk. Mirka och Peter de får göra vad de vill och inget fel med det.

  19. sanna

    vill man inte förstå så gör man inte det, så jag låter er hållas innan någon även kommer och påstår att det är fint att röka när man är gravid och ammar också! Allt som Mirka och Peter gör är så fint! Ha en trevlig helg!

    1. 3 barnsmamma

      Nu försökte du ju få in det på ett helt annat spår, kommenterar man så får man väl räkna med att man kanske blir ifrågasatt av någon, inte påhoppad!

    2. s

      ÖDMJUKT var det här! om alla sköter sitt och gör det bästa med det är allt frid och fröjd. PS. med så många barn i familjen är risken ändå stor att man drar hem alla möjliga sjukor. Visst man ska vara försiktig med affärer o annat jag håller Med och med kyla… men Mirka har 13 barn.. hon kan nog avgöra vad som är bäst

  20. sanna

    ja det finns ju inga luftburna smittor, man kan bara bli sjuk när någon håller i bebisen, intressant. Intelligensnivån är inte så hög här inne tyvärr.

    1. Eva

      Nu har de ju redan ett mindre dagis hemma där bebisen kan exponeras för diverse virus och bakterier från skola/förskola, så en tur inom affären lär kvitta.

  21. sanna

    Om man är ensamstående med barn, kanske det blir lite svårt att be en granne gå ut och handla , hur svårt är det att förstå!? Har man däremot en partner, så behöver man ju inte följa med! Blev det tydligare nu??

    1. 3 barnsmamma

      Nej det blev det inte, jag har alltid handlat med mina barn och de har klarat sig bra, man kan inte alltid be andra om hjälp när man får barn, det är ju inte andras ansvar att ta hand om min familj. Man får hoppas på att folk har vett att hålla sig ifrån barnen om de inte är krya, annars är det mitt ansvar som förälder att själv säga till om någon kommer för nära bebisen om de inte är krya.

  22. ✫ Fru Eriksson

    Underbara foto & så roligt att se er i Fa & så roligt att Daniel var med 🙂
    Hoppas ni alla mår ok nu!

    1. 3 barnsmamma

      Varför är det ok när man är ensamstående då, ska man inte skydda barnen då också? Förstår faktiskt inte hur du tänker, livet stannar inte upp när man får barn

  23. sanna

    och det avråds att inte ta ut barnet så fort vintertid och till stormarknader, om du inte vet det är du väldigt dålig påläst i verkligheten.

  24. sanna

    Helena, om du känner att din plikt är att försvara frågor och inlägg, be my guest! Att bry sig om barnens bästa kan vara min huvudvärk, vad vet du om det?

    1. 3 barnsmamma

      Det är klart man ser till barnens bästa men ibland så måste man göra vissa saker även fast man har en liten bebis. De är väldigt skyddade i vagn eller babyskydd, även upp till vuxna människor att hålla sig borta från bebisar om de ej är krya

    1. 3 barnsmamma

      Mat behöver man ju ha hemma även fast man precis fått barn, världen stannar ju inte för att det kommer en bebis.

    2. Malin

      Men jag blir alldeles matt av att bara Läsa kommentarerna! HUR orkar man sitta och kritisera på någon annans blogg?! Du har ju uppenbarligen barn själv, ägna dig åt han/henne/dom istället för att sitta och spy galla över några på någon annans blogg! Det är väl ändå inte din huvudvärk om dom tar med David på affären när han är en dag eller 1 år gammal?! Förstår inte HUR det angå dig!

      1. Alexandra

        Nu för tiden tycks kommenterarerna här spåra ut helt oavsett vad Mirka skriver om! Verkligen trist! O så fort någon skriver negativt kommer det genast påhopp från alla håll, är det så mycket bättre än den från början negativa kommentaren? Alla gör vi olika, låt Mirka handla med bebis om hon så vill!

  25. Carina H

    David ett fint namn,du nämnde att han har väldigt mycket hår, är det bara han som har det? eller har övriga varit utan vid födsel?

  26. Emilia

    Herregud, jag hade 80-någonting i Hb efter min första förlossning då jag förlorade flera liter blod – jag var sängliggande i flera dagar! Helt otroligt att du orkar hålla igång så här! Du är verkligen fantastisk! Men lova nu att du vilar lite 🙂

  27. Elin

    Usch då. Krya på dig!
    Kan du inte skriva va du tycker om orbiten sen när du har syskondelen. Stöter man inte i när man går. Jag har också donkeyn men är så less på att den inte går in i hissen så letar efter en ny 🙂

  28. Annelie

    Fin kille ni har fått! Hoppas allt går bra idag, så ni sedan får njuta i lugn och ro. Kram till hela din fina familj❤️

  29. Alexandra

    Kära nån, vilken otur ni har. Tänker på er och hoppas det ordnar sig med allt! Ni är fantastiska allihop!

  30. Lina S

    Tack och lov att det fanns en läkare som fattade…
    Man måste alltid vara på sin vakt.. Trist för dig Mirka,krya på dig. <3

  31. Maria

    Grattis till David! Hoppas det går bra med skrapningen inte kul och att ni får njuta med barnen sen. Funderar ni på sälja Bugaboo Donkey så emaila mig ert pris så köper jag om det är bra pris.

  32. Tina

    Grattis till en underbart fin kille ❤️ Måste jag börja med att skriva! Vilken godbit! Jag har läst din blogg till och från och tycker du är en riktigt stark kvinna och en gullig mamma till alla dina barn 🙂 nu till min fråga? Det är nämligen så att min 10 åriga dotter och jag ser båda fram emot torsdagar och att titta på familjen annorlunda

  33. Therese

    Önskar dig lycka till idag & hoppas ni får lugn & ro… Njuta av det nya livet ni skapat ❤️ & av er fina familj

  34. emetafob

    Härligt att ta smittsamma barn till ackis och affären..kunde du inte tagit en sjukresa och pappan varit hemma? Man måste tänka på sin omgivning också!