Trettonbarnsmamman

Jag lever ;-)

Natten var lång med väldigt lite sömn. Lilleman sov bra i famnen men så fort vi la ner oss så började han böka och ha sig. Nellie låg nedbäddad i soffan med madrasskydd m.m och kräktes så duktigt i en hink med jämna mellanrum. Tror att jag äntligen somnade runt kl. 4 för att sen kliva upp kl. 6 för att väcka skolbarnen.
Jag vill bara klargöra ett par saker…
Jag har alltid velat åka hem fort från sjukhuset. Trivs inte i den atmosfären och blir alltid väldigt förkyld när jag ligger inne. Och jag längtar till hemmet och familjen. Hade någon i familjen varit sjuk när vi åkte hem så hade jag stannat kvar ett tag till på bb men ingen var sjuk då. Sjukfallen kom framåt kvällen och då var det ju bara att gilla läget. Det är ytterst sällan Peter blir riktigt sjuk som igår. Han frågade mig om han skulle hjälpa till men jag lät honom inte göra det. För mig var det bäst just då att han kurerade sig. Idag är han svag men piggare och har hjälp till….inte med bebisen men med de andra 😉 Det blev ingen drömstart hemma med en nyfödd men jag har överlevt det värsta nu och imorse när barnen åkt iväg till skolan kunde jag få lite välbehövligt sömn. Jag och lillen sov 3 timmar i sträck 🙂 Sen har vi tagit det väldigt lugnt hela dagen. Alice och Nellie har mest bara legat i soffan och Nellie har blivit ordentligt pigg nu. Alice fick feber och har sovit mestadels.
Thor började må illa till kvällen och kräktes till slut. Selina mår nu också illa så vi får se läget om ett tag. Det är dock mycket enklare med de lite större barnen eftersom de sköter det hela själva liksom. Sällan man behöver torka upp efter de då allt hamnar i hinken 😉 Snart har vi nog ridit ut denna eländiga period och fått tillbaka vanliga vardagen igen.
Emmelie hade bara fått ledigt mån-tis och kunde därför inte stanna längre hos oss ( nu åkte hon också hem innan det blev sjukstuga hos oss ). Och ingen annan hjälp finns direkt till hands….
Är dock så tacksam för att Emmelie finns där när vi verkligen behöver hjälp 💜 Hon ställer alltid upp om hon bara kan vilket hon oftast brukar lyckas lösa – en klippa helt enkelt. Nu är det ju väldigt sällan vi verkligen behöver barnvakt men de gångerna det är aktuellt så är vi väldigt tacksamma för hennes hjälp 🙂

Lillebror har trollbundit oss allihopa 💜 Så liten och färsk och så älskad av alla. Ungarna går titt som tätt och kikar på honom och säger att han är det finaste som finns 💜
Och de är så fascinerade över att han har så mycket hår….mer än någon annan av våra barn haft som bebis 🙂
Jag dras fortfarande med mina eftervärkar. Värktabletter hjälper skapligt men inte helt och hållet. Men snart borde de värkarna avta.

Idag vid middagsbordet bestämde vi äntligen vad lillebror ska heta 😉 Vi ville verkligen att alla barnen fick komma med sina förslag först för att sen sakta komma ner till 2 namn. Till slut röstade vi mellan dessa 2 namn och hade en ganska solklar vinnare 🙂
Vad det blev…..ja det får ni veta imorgon 😉

Kram kram 💜

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Idaw82

    Grattis till bebis och blää för magsjuka! Den brukar ju komma rätt plötsligt och mina får oftast mot kväll och natt så hoppas du och Lilleman klarar sig ! Och krya på resten av familjen 🙂
    Kram

  2. MrsRaa

    Grattis!! Vet hur det känns, vilket lyckorus man får av att hålla den lilla i famnen=) Hoppas ni klarar av magsjukan nu också, den är inte lika rolig !!

  3. eva karlsson

    Hej i sjukstugan
    hoppas att allihopa börjar piggna på sig igen-vilken start ni fick 😉
    Inte roligt med sjuka barn-men de finns ju inte så mkt man kan göra åt de.
    Krya på er och va rädd om varandra .
    Kram

  4. Therese

    Tröttsam diskussion om magsjuka bland kommentarerna. Man smittar inte innan man visat symptom, så därför kan såklart barn som ej är sjuka gå i skolan. Tänk om alla barn i Sverige skulle ha varit hemma bara för att ett syskon/förälder i familjen kräks. Mycket frånvaro under vintermånaderna i klassrummen då.

  5. Karin L

    Du är helt fantastisk Mirja. Din familj är hur härlig som helst och ni gör ett kanon jobb du och Peter . Synd att det finns så mycket avundsjuka och dålig empati bland andra människor. Grattis till lillkillen och lycka till med din fina familj . Krya på er fort .

  6. Katarina

    Att du åkte hem till din familj efter förlossningen är inte bara en riktlinje från akademiska sjukhuset utan även mycket bättre och säkrare för både dig och din nyfödda. Det folk inte vet eller förstår är att det finns fruktansvärt mycket smittor på sjukhus, det finns inget ställe som du kan bli så sjuk på som på ett sjukhus. Det är den främsta anledningen att man skickar hem tidigt från UAS. Tänk på det när ni ifrågasätter. Kräksjuka är en mindre trevlig sjuka men smittar ytterst sällan spädbarn, och är man orolig för sitt spädbarn generellt så uppsöker man sjukvård. Man uppsöker inte sjukvård för att undvika smittor, då tänker man lite fel.

    Lycka till med nykomlingen, din kompetens som mor borde aldrig ifrågasättas, endast hyllas!

  7. Sara

    Varför är man elak om man tycker att man ska visa hänsyn till andra och begränsa smittspridning???!!!! Kan ni förklara det för mig? För övrigt så har man inte skolplikt förrän man börjar FÖRSTA klass. De har alltså skickat i väg barn till skolan som INTE har skolplikt. Jag tycker det är hemskt men det är min åsikt. Ni andra får tycka annat. Vad Mirka och Peter tycker det vet vi redan 🙁 !

  8. Anna

    Angående magsjuka så tycker jag att det är värre av dom föräldrar som inte respekterar 48 timmars regeln efter att barnet varit sjukt!!!

    Denna familj är så sjukt duktiga! Jag är galet avensjuk! lycka till och hoppas att alla blir friska snart!

  9. babsan

    Ni är ett föredöme som föräldrar. Så härligt att läsa att ni haft ”familjeråd” om lillebrors namn, att alla fått känna delaktighet 😀
    / Till er som har sådana problem om skolgång, antal barn etc. Varför överhuvudtaget klanka ner Mirka och familjen? Ni gör er ju bara dumma! Var och en gör det de tycker är bäst för sin, sin familj, sina enskilda barn. Se på Peter och Mirkas barn, så fina, så väluppfostrade, så harmoniska. En helt underbar familj där kärleken flödar!

    1. Karin

      Ja Babsan du har helt rätt 🙂 men sen tycker andra annat och det måste man respektera , men! inte elakheter 🙁

  10. Lisa

    Så tröttsamt, Mirka skrev ju i svar till den första som frågade hur hon kunde med o skicka barnen till skolan när dom har magsjuka hemma..
    Skolplikten kan man som förälder inte göra något åt!
    Så är dom friska så ska dom gå till skolan..

  11. Mormor

    Hej
    Jag hoppas att Mirka inte tar sig av vissa uttalande här , tittar alltid på familjen annorlunda och jag njuter av att titta när Mirkas familj roar sina barn , för det gör de hela tiden . Som jag skrivit tidigare så tycker jag att ni är bäst och sätter alltid barnen först och ser till att sysselsätta de.

  12. Hanna

    Hejsan..
    Brukar sällan kommentera men nu…
    Men Hur kan man störa sig på att ngn väljer att åka hem tidigt ifr bb?!?!
    Alltså vi är väl vuxna människor allihopa??
    Känns som om vissa människor bara letar fel..?!?!
    Jag själv har åkt hem efter sex timmar efter förlossningen ..vilket har varit rätt för mig o min familj…
    Får jag sova två timmar i min säng så är det värt mkt mer en två timmar i sjukhus miljö..
    Och med det sagt så kanske inte det funkar för dig el ngn annan..men för mig..mitt liv mitt val…
    Och dessa spydiga kommentarer hela tiden om antalet barn…varför..?!!!?
    Blir uppriktigt ledsen på oss sk vuxna människor!!!
    Usch!
    Nä lite mer love peace and understanding till folket !!!!
    Kram till Mirka o bebis!!!!

  13. Anna

    Grattis till fina fina pojken❤️️ Men kan inte mormor, alltså din mamma hjälpa dig lite? Ni verkar ha en fin kontakt ! Kram och stort krya på dig!

  14. Katarina

    Jag följer en annan blogg också av familjen annorlunda, och där finns det också två stycken som kommenterar med negativ klang… Jag börjar tro att de två på den här bloggen som kommer med negativa kommentarer, är samma två personer som gör det på den andra bloggen. Jag känner spontant att om man faktiskt lägger tid och intresse på att läsa bloggar, så måste man trots allt faktiskt vara intresserad. Avundsjuka ligger förmodligen bakom…. Ni verkar ha det så bra tillsammans:) Det är så mysigt att se er på tv och att kika in på bloggen. Eran familj utstrålar kärlek och harmoni. Ni kommer med största sannolikhet att få en RIK ålderdom!….. Hoppas ni snart har gjort bort sjukorna! Styrkekramar

  15. birgitta bengtsson

    Ett stort grattis till hela familjen och
    du är en förebild som mamma
    Tydligt och klart ser man på barnen i tv dom är så lugna och fina och så roligt dom har med pappa i alla deras lekar. Ni är en underbar familj.
    Alla ni som spyr dumma kommentarer lägg av ni förstår inte vad ni skriver bara för ni ska vara elaka
    Spännande med namnet blir det kanske Markus
    kram Birgitta

  16. Anna...fembarnsmamma

    Helvete vad folk måste älska att vara elaka… Om Mirka var en person som gillade att provocera, så ok, då kan man väl ge svar på tal. Men allt hon gör är att berätta om sin vardag…
    En så enkel sak som detta med magsjuka o skolbarn, uppenbarligen har ni inte barn eller endast dagisbarn eftersom ni inte vet vad ni pratar om.
    Men elaka kommentarer kan ni spotta ur er…

  17. Jessica

    Så onödiga kommentarer!! Va e det för fel på er?
    Magsjuka smittar först när man kräkts eller bajsat diarré… Så därför är det väl självklart att skolbarnen ska Iväg till skolan, det dummaste jag hört! Grattis till er Familjen Norrström

  18. Kristin

    Du är verkligen en kämpe Mirka! Inte många som skulle orka som du gör. 🙂 Du är en stor förebild för mig som ”bara” har fyra barn men ofta gnäller ändå (speciellt vid magsjuka – min mardröm!).
    Självklart ska skolbarnen till skolan trots magsjuka i familjen!

    Hoppas du inte tar åt dig av de trista kommentarerna. De handlar förmodligen bara om avundsjuka och syftet måste ju vara att göra dig ledsen. Otroligt barnsligt.

    Kram och stor grattis till ännu ett underverk! 🙂

  19. Linda

    Vil gratulera till lillkillen! Väntar med spänning på namnet… Jag måste bara säga att jag beundrar din styrka, uthållighet och positiva inställning i sådana här situationer, Mirka. Nyförlöst och behöva ta hand om magsjuka barn och inte få sova. Tufft! Du inspirerar mig!

  20. Malin

    Grattis till lillkillen! Trist att komma hem till magsjuka men vem har sagt att livet är en dans på rosor…. Hoppas att ni snart är friska och kan njuta av lillebror. Skickar en Styrkekram

  21. Cecilie

    Gratulerer så mye med lillebror! Håper dere blir friske snart, så dere kan kose dere masse med den lille,og nyte den første tiden. Det er noe helt spesielt de første ukene:-) Dere er en fantastisk fin gjeng!:-)

  22. Liselotte

    Så dumt med elaka kommentarer jag hade blivit ledsen, första två veckorna brukar man vara extra känslig när man fött barn. Kram till Mirka

  23. Millan

    Stort Grattis till den lilla pojken❤️ Åh vilken kämpe du är Mirka!! En stor eloge till dig som bra mamma och förebild åt andra mammor❤️Kram

  24. Sara

    Som Mirka skriver är det skolplikt och att ha alla barn hemma för att en är magsjuk går ju inte. Vi har bara skolbarn och den yngsta har blivit magsjuk ett par gånger de senaste åren, men de äldre har fått gå ändå. Endast yngsta har fått det, vi andra har klarat oss.

    Grattis till lillebror, familjen Norrström!

  25. sanna

    Så intressant att många säger att de som kommer med frågor som inte skulle passa in är avundsjuka?! Snälla ni bittra försvarare: tala om vad det är man ska vara avundsjuk på?!?? Någonstans borde man ändå känna sig nöjd med de barn man redan har eller? Varför nytt hela tiden, det låter tyvärr lite som ett beroende.

    1. P

      Vad tycker du att problemet är?
      Tycker du inte att alla barnen har det bra?
      Tycker du att familjen verkar leva i misär?
      Verkar inte Mirka o Peter vara bra föräldrar?
      Tror du inte att dom klarar sig ekonomiskt?
      Ger dom inte barnen mat, får dom inte vara ute i friska luften, är dom ouppfostrade?
      Vad är det du retar dig på sanna?
      För varje barn så känner man mer kärlek!
      Önskar verkligen att jag hade massor av barn!
      Lycka till Mirka o Peter med era fina barn!

  26. Karin

    Grattis. Blir lite ledsen för ni verkar vara så ensamma när det gäller familj, grannar och nära vänner. Har ofta tänkt på att ni inte verkar ha något socialt nätverk. krya på er.

    1. Marie

      Har åxå tänkt precis samma att familjen verkar ensamma när de behöver tex passning.Vet att Mirkas familj bor i Finland,men det är ju inte så hemskt långt bort. Nu när de visste när lillebror skulle tas ut och det inte blev naturlig förlossning,så tycker man att någon av de kunde hjälpt till hemma med så pass många små som inte klarar sig själv. Mirka har ju nig med ny bebis. De har åxå sagt att de inte har kontakt med Peters släkt. Såg idag sonen Daniel i Familjen Annorlunda och att de bara träffas ett par gånger om året. Den andra dottern, inte Emily har jag aldrig hört något om av familjen, så vet inte om hon inte vill ha kontakt som vuxen med sin stora skara halvsyskon. LYCKA TILL NU MIRKA O PETER! Hoppas ni finner nån bonusfarmor/mormor eller nån vänner som även ställer upp i er vardag med avlastning. Inte schysst att ni får ta allt själva nu när ny bebis kommit och det är sjukdomstider. Man vill ju inte nån kontaktar Soc för ni ska få hjälp, utan det kan väl några vänliga själar göra ideellt. Vet att Mirka o Peter helst vill klara allt o är starka, men det är mycket som ska göras, mat, tvätt, läxor, bad, nattningen mm. Hur som helst, så har dé bara 2 händer var. Så alla ni som känner familjen på ett eller annat sätt, lyft röven o gå dit med en eller nån middag som är färdig och erbjuder er att ta med något eller några barn några timmar. Skönt både för barnen och föräldrarna. Men som sagt, så verkar det inte finnas något nätverk runt Mirka o Peter när det gäller hjälp. Eller så vill de inte ta emot hjälp, ifall det skulle ge bränsle till elaka tungor om att Nu kan de minsann inte ta hand om alla barn de skaffat.

      1. mirkak

        Jag förstår din omtanke till fullo och tackar för den <3 Vi hade ett mycket bättre nätvärk när vi bodde i Märsta med vänner som hjälpte om någonting akut hände. Sen valde vi att flytta därifrån ut på landet och trots att just den biten med hjälp vid akuta lägen blev lidandes så har vi inte ångrat att vi flyttade till lugnare miljö. Det är trots allt sällan det kör ihop sig som nu och det brukar lösa sig på ett eller annat vis 🙂

  27. Hej

    Hej!Fina familjen, massor av Grattis kramar till er allihopa och krya på er . Längtar till torsdagar o älskar att ni är många kramiz

  28. Nina

    Håller med dig om att ligga kvar på BB, nej fy jag ville hem så fort som möjligt därifrån..tänk bara när jag fått första barnet, då blev jag tvingad kvar i fem dagar!!! och då fick jag verkligen tjata om det :/

    Ja nu är man allt nyfiken på vad lillkillen ska heta 🙂

  29. Carolina

    Det är helt riktigt som Mirka säger och gör, barn i skolan har skolplikt och kan inte stanna hemma varje gång syskon kräks, då hade vissa fått vara hemma väldigt mycket vilket de inte ska vara. Men visst är det smittsamt tyvärr…
    Tråkig start för er men hoppas ni ändå får njuta av er underbart söta lilla kille <3
    Vi sitter bänkade framför tvn på torsdagar och älskar att se på er, jag och våra 4 barn =)

  30. Jenny

    Tror faktiskt inte det blir nr 14.. Det räcker nog för Peters skull, nu har han ju 16 barn!! Men ni nämner aldrig Peters två andra barn, förutom Emelie då.. Usch ja fy för magsjuka!!!

  31. carola

    Grattis till er alla! Kan han ine heta lillebror? Det blir ju ingen mer, eller vågar du inte chansa?:-) Iallafall tycker inte JAG att du hela tiden ska behöva förklara allt i det minsta! Häxor finns! Läser Carolas blogg och ser ett mönster: Samma häxor överallt!

  32. karin

    Elaka kommentarer ?! Vet du hur smittsamt det är med magsjuka ?? Jag skulle aldrig skicka mina barn med risk för att smitta andra.

    1. 4barnsmamma

      Skolplikt!! Friska barn ska vara i skolan oavsett om familjen har magsjuka eller inte. Det är vad skolan säger, och det räknas som skolk att vara hemma.

  33. Helene

    Usch o fy för elaka kommentarer! Avundsjuka??!! Hoppas ni snart är friska och kan njuta fullt ut! Hoppas på en gonattsömn! Kramar….

    1. Gullis

      Är man elak om man påtalar att man i regel inte blir friskare och piggare med åren samt att ekonomin inte brukar bli bättre när man gått i pension? Därför kanske det räcker med 16 barn om man är 50.

  34. Stina

    Tråkigt för er med vinterkräksjuka, som smittar som pesten. Inte riktigt juste att skicka familjen som ännu inte spytt att smitta ner andra. Det måste väl ändå vara rätt jobbigt att ta hand om tretton barn med allt vad det innebär vid sjukdom osv, kom inte med att vi inte vet. Hoppas ni nu njuter av att fått ännu ett friskt barn till den stora barngruppen och njuter av det ni har innan det blir 14.

    1. Karin

      Väldigt tråkig kommentar från dig. Ingen familj måste eller ska hålla alla hemma för att någon i en familj har fått magsjuka. Har aldrig hört nåt så dumt.

  35. Karin

    Men varför skickar du i väg alla barn till skolan om ni har magsjuka hemma ? ? Usch vad tråkigt att höra. Det är inte direkt att visa omtanke om andra .

    1. mirkak

      Har tidigare genom åren fått passning från skolan för att jag hållt skolbarn hemma när syskon haft magsjuka! Det är skolplikt och så länge skolbarnen själva är friska skall de till skolan är vad olika lärare sagt till mig….

      1. Linda

        Har endast 3 barn och samma information har vi också fått. Till skillnad från förskolan så är det skolplikten som gäller i skolan, vid magsjuka för syskon.
        Grattis till nykomlingen.

        1. Karin

          OK! men tänk lite själva , skolplikt i all ära, men tror nog att säkerheten ska gå före trots allt, du som förälder är nog kapabel till att ta dom besluten själv 🙂 (inte skolan)
          Svårt att säga att det ena är rätt/fel när det gäller att begränsa en så smittsam sjukdom som magsjukan är . Tvätta händer sprita om om igen!!!!! Lycka till

          1. A-K

            En hel familj ska väl inte behöva stanna hemma för att några har magsjuka. Sen det där med handsprit du vet väl att det inte biter på magsjukebaciller, bara tvål och vatten som gäller.

          2. Anna...fembarnsmamma

            Men då måste ju även föräldrarna vara hemma från jobbet! Eller hur?
            Vi som är 7 st i familjen brukar lyckas begränsa magsjuka till max 2 st oftast. Men enl dig ska alltså alla vara hemma och då även föräldrarna eftersom de lika väl kan vara smittade. Vad säger man till jobbet då tro?

    2. Gina

      Som norsk og har bodd i Sverige ble jeg virkelig overrasket da dagispersonalet mente alle barna skulle være hjemme når en hadde magsjukan. Mens i Norge ber de deg komme med de andre barna. Både for å slippe unna smittekilden og at det sjuke barnet skal få ro.

  36. Bellint

    Grattis till nytillskottet, hoppas ni slipper undan lindrigt med magsjukan. De riktigt små brukar tack och lov klara sig bra. Mammor kan ligga risigare till men man är ju ofta två vuxna. Å så mycket som man orkar med en liten ny! Krya på sig till Peter.

  37. Marga

    Grattis till Lilleman! Ska bli roligt att se vad han heter, har följt dig-er sen början, måste säga att jag är impad hur du fixar allting, och du har sååå fina barn! Helt rätt att låta din man krya på sig lite (karlar) (skoj) så han kommer på bena snabbt 😉 Ha det gott o mysigt!!

  38. Maria

    Stort Grattis till er lilla pojke! Kommenterar nästan aldrig, men läser ofta bloggen. Det är så härligt att se eran sammanhållning och ”logistik” kring er familj. Hoppas alla tillfrisknar snabbt nu så ni bara får mysa med den nya bäbisen! Tack för att ni bjuder in oss läsare till er gulliga familj ❤️ Kram

  39. Carina H

    Japp, det var det. nu får man vänta ett tag till på namnet, men herre jesus vad spännande det skall bli.krya på er familjen.