Trettonbarnsmamman

Sjuklingar

blommor4

Tack för alla gulliga kommentarerna och mailen som kommit, de värmer enormt ♥

Igår fick vi en sjukling. Lilja var gnälligare och mammigare än vanligt och framåt kvällen kom febern och en jobbig hosta 🙁 Hon somnade runt kl. 19 och sov drygt en timme sen hade hon lite nytt energi och var vaken till kl. 24…. Natten har inte varit så rolig och hon har hostat en del och varit ledsen. Idag är hon sämre och vill bara vila i famnen lilla pluttan.

Jag fick ett sms från förskolan i morse om att flera barn hade visst kräkits under natten så Nellie och Älva fick snällt stanna hemma idag och nu håller jag hårt i tummarna att de klarar sig från magsjukan. Selinas fröken ringde på förmiddagen för att berätta att Selina mådde inte bra så in med småtjejerna i bilen och hämta hem henne….. Nu känns hon dock lite piggare *peppar peppar*.

Perfekt läge för att föda nu…. eller 😀 😀

Selina hade önskat sig kladdkaka med grädde och smarties på så det fikade vi med igår. Hon fick en mobil i present och lyckan var total 🙂 Ett lugnt firande just för tillfället så får hon kalasa med kompisar inom kort.

Det var roligt att se tonåringarna igår på tv. Vi fick oss många goda skratt 😀 Är så stolt över de även om det inte har blivit så mycket tvättande för deras del efteråt 😉 Men jag vet att de kan om de måste och de ska få sköta tvätten nu när jag åker in och föder….

Kevin var såå jäkla duktig när han gjorde fystestet på brandstationen. Jag kan nämligen lova er att det var ingen barnlek och även brandmännen vart impade. Och dessutom lät han teamet filma honom, starkt gjort av Kevin ♥

Nu har lill-skrutt vaknat och kräver total uppmärksamhet. Hon låter skit i andningen så jag ska rota fram inhalatorn till henne…

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. maria at inredningsvis

  Du skojar har du TOLV egenfödda barn haha 🙂 det måste vara ett heltidsjobb sällan beskådat både fått till familjen och ta hand om den. På min morfars tid vet jag de hade de ofta massor av barn men det va ju ofta för de hade inget preventilmedel.

  Hoppas allt går bra och att alla håller sig friska 🙂

  LOVE Maria at inredningsvis – inredning it’s, Swedish for decor 🙂

 2. Cecilia

  Tycker de är jätte roligt att se eran familj på tv. ni verkar verkligen vara en jätte mysig familj. O du verkar vara en toppen mamma o jag beundrar dig som orkar med. själv har jag två barn i är 23 år har alltid velat ha en stor familj med många fina ungar. så blir glad av att se hur ni hjälper varandra o har de roligt. Hoppas dina barn kryar på sig o att lill bebisen kommer snart

 3. Hello

  Tänkte på en sak. Att du inte skaffar två tvättmaskiner. Vi byggde två tvättstugor i vårt hus och det var det bästa vi gjort! Tonåringarna har en egen och sköter sin tvätt helt själva!! Även om man inte har två tvättstugor så kan man ha två tvättmaskiner…

 4. wicke

  Kan det va så att en bebis har kommit nu?
  Inte uppdaterat på 2 dagar nu och igångsättning var väl inte förrän imorgon?
  Spännande 🙂

 5. Ida

  Oj vad spännande att det snart är dags. Måste kännas speciellt att veta när det kommer sätta igång. Lycka till med allt!

 6. Ulrika

  Hoppas ni frisknat till nu och ett stort lycka till imorgon! Kommer tänka på er hela dagen – hoppas allt går vägen och att ni mår bra, både du och lillebror!

 7. Emma

  Hej Mirka!
  Tänkte dela med mig av lite namnförslag 😉

  Louie
  Noel
  Noa
  Vilgot
  Dylan
  Theo
  Liam
  Leon
  Emil
  Colin

  kramkram

 8. Caroline

  Är mycket imponerad av er stora familj, allt verkar så enkelt fast ni är så många och barnen är så fina och gulliga 🙂 lycka till nu när lillebror skall komma! Kram från Caroline

 9. Alexandra

  Sitter och tittar på andra avsnittet av familjen annorlunda. Och ja måste bara säga att ja blir löjligt stolt över Kevin som gjorde fystestet! Har själv två pojkar och önskar att dom har lika mycke mod som han. Inte bara göra de å klara de utan göra de framför hela svenska folket. Strongt! Hälsa till honom

 10. Caroline

  Hoppas ni kryar på er nu tills du ska in och föda. Ta hand om dig o ta det lugnt o vila om det finns små stunder
  Stor kram❤️

 11. madelein.se

  Jag såg det på play med Mathilda igår. Det Kevin gjorde var grymt. Jag bjöd in ett gäng brandmän till mitt jobb för några år sedan för att ungdomarna där skulle få känna på yrket. Jag fick testa utrustningen då, jäklar den väger ton utan att man behöver röra sig. Kram och krya på er

 12. Evelina H

  Hej Mirka! Jag vet att du får höra detta ofta men din familj skiljer verkligen ut sig från de andra i Familjen Annorlunda. Ni har flest barn men ni verkar ha det lugnast hemma. Man får inte en känsla av att alla barn springer åt alla håll när ni öppnar en bildörr och de äldre barnen umgås med er. Känns som om ni inte tjafsar lika mycket och barnen lyssnar på er. Har du några tips på hur du gjort för att ni ska ha en sådan stämning hemma?
  Jag är en ganska ung mamma med två barn och min äldsta son, 5 år, har alltid varit väldigt mammig och är det än idag. Har du några tips på hur jag ska hantera det? För det går ju inte när man har fler barn att bara han ska ta upp all tid.
  All eloge till dig Mirka. Det låter lite som att du är nervös inför nästa bebis och ankomsten mm. Men du kommer fixa det. All lycka till dig. Kram Evelina
  PS. .hoppas på svar!

 13. Cecilia

  Jag tycker också att barn fr 10 år åldern kan ta hand om sin tvätt! Det är bra med ansvar och vikten av att sköta ansvaret annars blir det väldans kännbart:)

  1. s

   Det tycker faktiskt inte jag. Barn ska vara barn o passa på att ha roligt. Städa lär man sig ändå när man är vuxen / en som fick lära sig tvätta av sambon vid 18års ålder.

   1. Ida

    Jag håller med Cecilia, tycker absolut att barnen ska lära sig tvätta, städa och hjälpa till hemma. Dem hinner ju leka och ha roligt ändå. Det är bra att kunna sådant när man flyttar hemifrån och jag tycker det är viktigt att dem får lära sig att ta ansvar.

 14. popcorn

  Kevin och Linnea kanske kan ta sin egen tvätt i a f? Då lär de sig ju ändå tvättmaskinen och att vika och sådant och behöver inte ha koll på allas kläder vilket ju inte är så lätt. Men det blir två mindre att tvätta åt. Kanske någon mer kan börja ansvara för sina kläder med…Jag tvättar allt men i a f från tio år får sedan vika och hänga in själva.

 15. Louise

  Ett litet tips för hostiga barn( vet dock ej ifall det funkar) Kanske bara är ett skämt men jag ska testa nästa gång vid hosta.

  Ställ en skål med nyskuren lök. Fyll med lite vatten så det täcker botten. Ställ in på rummet och hon kommer inte hosta. Det kommer lukta lök på rummet så vädra på morgonen. Samma procedur kvällen efter fast med ny lök och vatten.

 16. Cecilie

  Hei. Jeg føler virkelig med dere! Jeg fikk nr 10 for to uker siden, og har friskt i minne hvor tungt alt er på slutten! Håper barna blir friske i helgen, så du kan slippe de bekymringene når du skal i fødsel.Du må passe godt på deg selv, så du holder deg frisk til fødselen:) Jeg så på ”Familjen annorlunda” for første gang i går, og det var kjempe gøy å se dere der:D Jeg tenker masse på deg i disse dager og gleder meg til ”lillegutt” kommer til verden, så vi får se det nye underet:) Jeg har fulgt bloggen din i noen år(!) , og det er alltid like gøy og inspirerende og lese den. Dere er en super gjeng! Håper vi får glede av bloggen din i mange år til fremover:) Ønsker deg og dine en fortsatt fin kveld ( med syke barn…)

 17. Ida

  Blir så glad av att följa er i tv. Era barn är så gulliga tillsammans och du och Peter verkar vara riktiga toppen föräldrar.

 18. Gunilla

  Jag tycker att du verka vara en underbar mamma.. Tycker att du verka så lugn o fin tillsammans med barnen och att ni har så bra värderingar.. Lycka till med nya babyn..

 19. Annelie

  Härliga avsnitt så här långt! Ni bjuder verkligen på Er själva! Hoppas nu den lilla kryar på sej snabbt och att de andra klarar sej. Kram och lycka till!!!!!!!!!

 20. Martina

  Följer din blogg ivrigt. Väntar bara på att de ska komma upp bilder på en liten nyfödd bäbis. Hoppas att ni klarar er från sjukdomar. Och så får sjuklingen krya på sig.

 21. Helene

  Ett tips till hostiga barn (fungerar lika bra på vuxna också) är att låta dom sova med stickade ull sockar, man hostar mindre när fötterna är varma. Senaste tipset jag läste (men inte provat) är att ställa in en hackad lök i en skål med lite hett vatten i bredvid sängen så lindrar det hostan också.

 22. Hjärtebarnsmamman ♥

  Nu hoppas jag att ni blir friska supersnabbt och att bebis stannar inne tills ni kryat på er <3 Vill även (fast jag tror inte det behövs egentligen) passa på att varna för RS-virus som experterna säger ska slå till värre än vanligt den här säsongen. Gjort ett inlägg om det i min blogg med nyttig info.
  http://hjartebarnsmamman.se/2015/01/28/rs-virus-varning/

  Missade avsnittet igår, ska kolla på play ikväll. Men efter vad jag sett innan så är jag sjukt impad över främst Kevin, men även de andra större barnen. De leker så himla fint med de mindre och tar ansvar som man egentligen inte kan begära av dem. Ren kärlek!

 23. Carina H

  Det var tråkigt att det blev lite sjukt nu i familjen, hoppas barnen kryar på sig och att du tar varje tillfälle att vila, kanske inte lätt, det kan jag förstå,men det blev ju ett litet firande i alla fall för selina, kan tänka mig att lyckan var total när hon fick en mobil, missade Fa igår men får se reprisen i helgen, krya nu på er och hoppas på en någon sådär lugn helg. Ha det gott..