Trettonbarnsmamman

En trött – dag m.m

Jag sover verkligen skitdåligt på nätterna numera. Har samlat så mycket vätska att benen värker framåt kvällen och jag har svårt att komma till ro. Lilja är både  lite förkyld och har tänder på gång och har de senaste nätterna vaknat ett gäng gånger. Och givetvis så vaknar hon precis när jag äntligen lyckats somna 😉 Och är det inte Lilja som vaknar så har jag blivit väckt av att Älva kommer och lägger sig hos oss. Som pricken över allt så behöver jag besöka toan ett par gånger/natt. Helt ärligt så är inte de sista grav-veckorna någon dans på rosorna 😀 Och visst fortsätter vakennätterna sen när bebisen är född och man har garanterat andra kroppsliga besvär än värk i benen som tex hemorrojder och annat roligt men då har man också det nya lilla knytet som fyller en med kärlek och glädje och gör att allt är värt 🙂

Idag har jag inte gjort många knop. Fixat med tvätt och disk men annars så lite som möjligt. Jag har tagit en timmes powernap när Lilja sov vilket var skönt och väl behövligt 🙂 Det ska jag försöka göra varje dag nu har jag lovat mig själv.
På eftermiddagen åkte jag en snabbis till Uppsala för att byta Olivers vinterstövlar som är 1 mån gamla och ett spänne har gått sönder. Det var hans andra par likadan stövlar….de första gick också sönder på exakt samma sätt efter ca 1 månad och bytte de då till nya likadana. Denna gång vågade jag inte välja likadana stövlar igen trots att de för övrigt var bra skor.
Åkte snabbt förbi Polarn o Pyret för att se vad deras rea hade att bjuda på

image

Hittade en overall, hjälmmössa, body och byxor till bra pris 🙂

Igår kväll hade vi besök av en journalist + fotograf som gör ett reportage om oss till tidningen Hemmets Journal. Det ska komma ut i tidningen så fort som möjligt men vet inte ännu exakt när.

Jag väntar och väntar på att min barnmorska ska ringa mig och he tiden till igångsättningsamtal. Hon skulle ha ringt förra veckan eller denna vecka men jag har inte fått samtalet ännu…. Få se om jag ringer och stressar på lite imorgon 😉 Samtalet om igångsättning ska ske sånfort jag är 37 fulla veckor vilket bör bli då om dryga en vecka och jag vill ju att Peter ska hinna ta ledigt till det….

Nu börjar det sjunka in att det är nära förlossningen nu! Jag har inte alls tänkt på det djupare först nu… Smärtan som kommer…. kommer det att gå lika snabbt som med Lilja så att jag knappt hinner fatta att jag har krystvärkar när bebisen är ute. .?  Kommer Emmelie att kunna vara barnvakt som det är tänkt  ( beroende på om hon har jobb då el inte )…. Namn..? Hur det än blir så kommer allt att lösa sig på nått vis 😉

Nu mina vänner ska jag försöka soooova…. Kram 💜

P.S. Jag är så tacksam över att ha just er, unga som gamla till mina läsare 💜 Ni är bäst 💜

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. catrin

    Oj, allt kom visst inte med…. men faktum är att det är extra kul att följa dig då jag å min sambo är exakt lika ”gamla” som dig å Peter, å du ger mig hopp om att jag kanske kanske vågar försöka få en liten till innan man åker in på hemmet! 😉
    Ett stort lycka till! kram

  2. catrin

    Hej Mirka! Vill bara säga att jag följt dig i några år å tycker att du verkar va en fantastisk mamma å ha en underbar familj! Önskar dig ett stort lycka till med den nästkommande lille gossen. Själv förlorade jag en liten pojke i v.19, som var beräknad till i början av Feb, Bajs rent ut sagt, då jag även förlorat en pojk till i fullgången tid för drygt 3 år sen!

    Har dock 3 grabbar till som lever å är fullt friska!

  3. Barbro

    Nu vill jag bara önska er lycka till med babyn.Tycker när jag läser din blogg att Peter är en fin närvarande pappa som alltid gör något trevligt med barnen. All heder till honom. Du gör ju ditt så klart men just det att pappan också är så bra med barnen är underbart att läsa. Att få kommentarer som är mindre trevliga ska du/ni inte ta åt er av. GodNatt.

  4. Elisabeth

    Jag kunde inte heller amma och jag ser inte de som negativt. Min dotter mår toppen, växer o mår bra. Tiden som jag la ner i amning i början hade jag hellre lagt på annat! Mirka, du är en toppen mamma, lycka till. Kram från mig och lilla I

  5. eva

    Jag kunde inte amma någon av mina tre och jag kunde sitta länge med första höll på att bli galen! Så är det ibland. Mina barn har inte varit några aktivitetsbarn men de har ju valt själva att inte gå på något och små barn vet ju inte de ens om de går på baby sim gym eller vad det nu är. Lycka till fina Mirka 🙂 🙂

  6. Maria

    Lycka till med lillen! Han kommer aldrig att behöva vara ensam och vara omgiven av kärlek! Tänk så fantastiskt att ha så många syskon!

    Jag fick en liten sladdis för ca 10 månader sedan och han har varit familjens älskling sedan dess. De äldre syskonen blev så glada då han kom hem och jag känner verkligen vilken gåva det är för barnen att ha syskon. Då behöver man inte känna sig dålig för att man inte alltid har tid eller pengar till allt för barnen lär sig så mycket av varandra som man aldrig kunnat ge dem själv.

    Lycka till med allt! Jag förstår att du väljer att bli igångsatt och gör helt rätt i det! Ska bli kul att se bilder på din lille senare!

  7. Lotta

    Kära Mirka!! Va skönt att det snart är dags för förlossning så du får tillbaka din kropp igen, tungt med alla åkommor en graviditet kan innebära :-S Har kännt på det med när jag varit gravid, i slutet är man trött på det. Men som du säger, det man får ut av det är ju en fantastisk liten människa <3 Va rätt du gör som vilar en stund på dagen!!!Ni är en sådan fin och mysig familj som man trots man inte träffat er personligen bara gillar!!! <3 Kram och ta hand om dig Mirka

  8. tellervo

    Skrev ett namnförslag på skoj häromdan men det kom nog aldrig med. Tänkte nämligen att mina två halvfinska döttrar har varit besvikna i vuxen ålder för att jag inte gett dem några finska namn (de har dock lagt till själva). Så jag föreslår MIRCO!

  9. Madde

    Jag fick mitt första barn för en månad sen. Han får min tid och uppmärksamhet 24h om dygnet. Jag helammar. Något som du inte gör för att du inte har den tiden. Hemskt olyckligt för ett spädbarn att inte få den tiden av sin mamma. Sen har du väl inte råd och framförallt inte tid till aktiviteter så som babysim? Min son ska börja babysim på ett spa när han är drygt 3 månader. Dyrt men det har jag råd med när jag bara har ett barn. Kul att du har många barn (14??) men hemskt olyckligt att du inte kan ge var och en den tid dom behöver. Du har inte ens tid att amma vilket är sorgligt. Denna kommentar kommer säkert inte publiceras men jag hoppas du läser den.

    1. mirkak

      Grattis Madde ( som förövrigt är en troll som de senaste åren kommit med mängder med elaka påhopp här ) !
      Med de orden vinner du säkert första priset på årets perfekta mamma 😀
      Och ett gäng priser för mindre bra saker 😉 Lägg ner nån gång….det är bara synd om dig som orkar hålla på och sprida negativitet.

      1. Madde

        Är man ett troll för att man tycker att det är sorgligt att du inte kan ge 100% av din tid till en nyfödd? Eller för att du inte har tid att amma? Det order yttrandefrihet i Sverige. Rätta mig om jag har fel.

        1. mirkak

          Du är ett troll med tanke på allt elakt du skrivit till mig genom åren!
          Så du menar att ALLA med fler än 1 barn är sorgliga då de inte kan ge 100% av sin tid till en nyfödd? För så är det ju i så fall….Har man äldre syskon oavsett hur många så klart att man inte kan sitta med en nyfödd i famnen 24 timmar på dygnet! Jag har ammat 11 av våra 12 barn! Och vet du vad – små bebisar sover mellan varven….oftast väldigt mycket den första tiden 😉 Och de kan sova själva i tex sin säng – man behöver inte hålla i de 24/7 😉
          Det är väldigt bra att DU – en, som du skrev, förstagångsmamma kommer med pekpinnar om just amning. Vet du att det finns mängder med kvinnor som inte lyckas få amningen att fungera?? Jag har kämpat med amningen med 11 barn trots att det inte har fungerat och jag har varit tvungen att gå över till flaskmatning. Tid har INGET med saken att göra!
          Visst – det är yttrandefrihet i Sverige MEN lär dig först vad respekt och empati är innan du kommer in här och yttrar dig! Kan du inte behandla andra med en gnutta respekt så vet jag inte vad du tror att du är kapabel till att lära ditt barn under uppväxten 🙁

          1. Madde

            Tråkigt att du ska vara så aggressiv. Det har inte menat som kritik utan var en frågeställning. Jag vet att man inte behöver hålla ett spädbarn i knät dygnets alla timmar. Och det gör jag inte heller. Men jag finns där när han behöver mig.

          2. mirkak

            Tråkigt att DU ska anta dig saker du inte vet ett dugg om 😉 Jag finns där när mina barn behöver mig och ingen förstagångsmamma ska komma och tro annat….

    2. monica

      Madde!
      Du har inte en trevlig attityd tycker jag! Bra att du är en sån fantastisk morsa och bara måste klanka ner på andra!

        1. mirkak

          Du må vara en toppenmamma vilket jag också tror och hoppas på men attityden i dina första kommentarer kan bli bättre 😉

    3. Carina Avergren

      Jag läser Mirkas blogg konternuerligt, kan inte förstå hur du ens kan få tungan att vrida sig till dina kommentarer, du är rent ut sagt elak! Men jag ser framemot att följa din egen blogg, där du beskriver din amning, sovtider etc. , hoppas jag kan lära mig något av dig!

    4. Martina

      Sjukt viktigt att gå på babysim med en 3 månaders bebis, han eller hon fattar säkert vad det är och uppskattar säkert att du slängt ut en massa pengar på något så onödigt! 😀 Fy vad fult att påstå att Mirka inte har tid att amma sina barn! Hur kan man ens skriva så? Hur kan man ens TÄNKA så? Fungerar amningen så är det bra mycket mer okomplicerat än att flaskmata vilket resulterar i att det tar mindre tid än att flaskmata också. Men så långt kan du väl inte tänka med din halvdöda hjärna.

  10. Lena

    DU är fantastisk med din stora härliga familj som snart blir en till. Förstår det måste vara jobbigt på slutet nu så nära förlossning.
    Ska bli spännande med det o med er på TV igen.
    O så får man jaga hemmets journal då o läsa om er.
    Många kramar o hoppas du kan vila lite nu i helgen.
    PS Vilka snygga kläder du hittade på rean.

  11. Cleo

    Håll ut, Jag har precis fått bebis och saker som man slipper är ju att spring på toa hela natten 🙂 Visst har man ont i kroppen, men det är inget som innan.. 😛 Jag känner mig mindre trött än när jag var gravid.. Framför allt blir man mer rörlig..

  12. solis

    Jag beundrar dig som orkar med sån sönderhackad sömn utan att bokstavligt bli knäpp.

    Jag tycker att Benjamin skulle passa er son, barn nummer 13. Utan att behöva vara religiös så är det lite kul att Josefs son nummer 13 fick heta Benjamin.

  13. Hej Mirka

    Hoppsa att går bra.
    Vila när du kan. Ibland hjäper det med en 10 min paus. Behöver ej vara mera, men har man tur så pass på , då.

    kram Minna

  14. Familjen Lindvall- Livet med tre små troll och GBP opererad

    Jag önskar dig all lycka till inför förlossningen, det kommer gå jättebra! jag vet att så här på slutet är det förjävligt 😉 har själv alltid gått upp mycket i vikt och samlat på mig vätska så förstår hur du känner! men snart är det över! men måste erkänna att jag är avis på att du snart har en till bebis 😉 önskar också såååå att vi får några barn till 😀 kram Linda

  15. Rita

    Stort Lycka till ! Har läst dig varje dag i flera år, men aldrig kommenterat. Varför gör man inte det? Kanske för att ”hälsan tiger still” (ett gammalt uttryck), alltså att allt är så bra att inget behöver tilläggas. Ni har en fantastisk familj, helt otroliga allihop, bara att gratulera ! Glada hälsningar från tant Rita (70 bast)

  16. Carina H

    Förstår att sista tiden som gravid kan vara jobbig, helst om man samlar på sig vätska och känner sig som en valross, jag vet, har själv haft mycket vätska när jag var gravid, 30 kg gick jag upp med första och 27 kg med andra, då kan Du tänka dig hur mycket vätska jag hade, så jag förstår precis ditt läge, men allt detta glömmer man när den lille kommer, konstigt va? men snart är det dags och jag och fler med mig väntar på spänning till den lile kommer.