Trettonbarnsmamman

Att städa…

imagesBXJVRWRW

Så är det! Även ordspråket ” Att städa med småbarn är som  att skotta när det fortfarande snöar” stämmer på pricken.

Tjejerna får snällt vänta med att gå till förskolan för jag vägrar att köra bil just nu när det är så halt ute. Och de röjer verkligen järnet hemma kan jag lova……så fort jag gör någonting annat än är i deras närhet så hittar de på bus eller river det mesta i deras väg. Jag har under förmiddagen plockat undan både här och där och när Lilja somnade efter lunchen satt jag på en film åt Nellie och Älva så att de skulle ha en liten paus. Gick upp och bytte sängkläder i barnens sängar vilket i vissa fall är nästintill en mission impossible just nu. Att renbädda överslafen i en våningsäng när man är höggravid är verkligen tortyr.

Sen plockade jag ihop massa smutstvätt efter killarna. Smått sur var jag också över den biten. Jag tvättar allas kläder nere i tvättrummet. Där har jag hyllor där jag senare lägger barnens ( de som bor uppe och har sina garderober där ) rena och färdigvikta kläder. Det jag begär av de barnen är att de med jämna mellanrum tar upp sina kläder oh lägger de där de ska vara. Och när de har smutsiga kläder så är det upp till de att komma ner med de om de vill ha dessa kläder tvättade. Oftast funkar det helt ok men ibland får man ta en titt i speciellt killarnas garderober och under deras sängar för killarna tappar stinget med jämna mellanrum. I 2 dagar har Benny letat och gnällt över att hans favoritjeans är borta. Och jag har bett honom att leta för de har inte kommit ner till tvättrummet och bör då vara uppe hos de någonstans. Men han har inte hittat byxorna. Igår bad jag honom titta under alla sängar och i olika andra små ställen….bad honom komma ner med all smutstvätt som han ev hittade. Han hittade inte sina jeans men sa att det inte fanns någon tvätt uppe. Efter att jag då idag röjt uppe hos barnen så slutade det med att jag kom ner med hela famnen full med pojkarnas smutskläder som inte fanns enligt någon. Jag började rensa killarnas garderober *suck*. Det var som att ta rätt efter Egon eller nåt! Jag förstår att de ofta kommer och gnäller över att inte hitta vissa plagg…… Så jag har sorterat och gått igenom varenda plagg. Kastat en hel del och vissa plagg har fått byta ägare. Nu är det banne mig ordning och reda igen och jag ska bli hårdare med pojkarnas klädhantering 😀

OCH jag hittade de försvunna jeansen!! I Victors katastrofområde som också ibland kan kallas för en garderob 😉

Nu är jag slut som artist.

image

Dagens mage 🙂

Har på mig världens osexigaste grav-kjol som gör allt annat än smickrar kroppen men den är det skönaste plagget jag har just nu….och möjligen bland det enda jag får plats i numera 😀 Jag kommer att njuta av att få kasta kjolen åt fanders efter förlossningen!

Igår var sista dagen att få min bil lagad innan körförbud. Vi skulle ha lämnat bilen där de lagade den sist men de hade enligt en skyllt bytt lokaler och skulle öppna på nytt 5/1. När Peter åker dit 5/1 så får han veta att de hade visst konkat…? Så det blev lite panik för att hitta någon annan som kunde fixa de 2 felen som behövdes. Han träffade då en kille som jobbade på Speedy bilservice där de visst var duktiga på just bla Chevor. Igår åkte han då dit med min bil efter jobbet ( hade inte någon speciell lämningstid ) och de tog in bilen direkt och kopplade den till datan för att lokalicera felen. 2 timmar senare hade de fixat felen PLUS varit och besiktat om den!! Lycklig är bara förnamnet kan jag säga. Jag var helt säker på att jag skulle få vara billös flera dagar innan allt var klart. Dit kommer vi absolut att vända oss igen för service m.m 🙂

Nu har jag suttit här i köket en stund och kommer knappt upp då ryggen strejkar….. Måste röra på mig så jag inte fastnar här helt 😀

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Evelina

    Olet aivan mahtava äiti Mirka! Todellinen esikuva kaikille äiteille ja varsinki suurperheille! Otat kaiken niin ”lugnisti” ja maltilla. Olen seurannut Familjen Annorlunda ja kattonu joka ikisen jakson missä teidän perhe on ja en malta oottaa että uusi kausi alkaa niin saa nähdä lisää teidän perheen arkea 🙂 Ja kolmastoista lapsi tulossa, onnea! Tsemppia loppuraskauteen ja koita pärjäillä Mirka! Kohta se vauva on teidän sylissä 🙂 Terveisiä myös koko perheelle!

    -SuomalainenFaniRuotsissa-

  2. Puha

    Påpekande med ombesiktning innebär att man ska åtgärda felen inom tid för ombesiktning, dvs 30 dgr
    Man får köra bilen
    Körförbud dvs bilen är trafikfarlig man bara köra till närmaste verkstad

  3. Sofia

    Ang. problemet med all smutstvätt 🙂
    Jag hade samma problem hemma med sonen (varför alltid pojkar?). Han hade svårt att få smutstvätten till tvättstugan och vice versa. Löste det enkelt genom att ställa in hans garderober i tvättstugan :-). Så när hans tvätt är ren och torr behöver jag bara öppna garderobsdörren och hänga/lägga in det. Oftast hamnar också de smutsiga kläderna i tvättstugan då han byter om där nere. Himla praktiskt! Det har sparat in på många svordomsramsor hos oss kan jag säga :-).
    Nu hänger det ju lite på hur mycket plats man har i tvättstugan och så, men det var i alla fall mitt tips 🙂

  4. Eva Berntsson

    Har man fått ombesiktning av bilen får man bara köra till verkstaden ingen annan stans.Det som förr var en månad finns inte längre, titta bak på lappen. Tänker på dig ock barnen om det händer nått man vet inte hur försäkringen gäller då.
    Sköt om dig och ha det bra Eva
    ,

  5. Lena

    Du är verkligen super duktig som bara håller igång o städar o plockar när magen är så stor nu.
    Var rädd om dig!
    Kram lena

  6. Lisa Asp

    Lycka till med babygossen.Och så trevligt att följa er på tv igen.Har sett alla avsnitt!!!Tycker du är superduktig och en underbar mamma.Och lycka till med hela er härliga famil. Lisa.

  7. Linda

    Jag läääängtar tills familjen annorlunda börjar!!! Ska bli såååå kul att följa er! Och JO! Döp pojken till Egon! Det är så gulligt namn! Kram Linda

  8. Ida

    Vad spännande att ni snart har 13 barn, då är ni ju överlägset en av Sveriges största familjer. Såg några gamla avsnitt av FA och det var så mysigt att se er familj. Ni verkar ha så mysigt tillsammans. Ser fram emot dem nya avsnitten, alltid lika kul att följa er på tv.

  9. Skaunetösen

    Skönt att nåt fungerar i alla fall (det med bilen) när inte det här med plock och städ alltid gör det,
    och jag hade bara tre samtidigt :-))
    Lycka till när det är dags för nästa.
    Hälsningar Skaune