Trettonbarnsmamman

Missöde

Jag har gjort julskinkan de senaste 20-åren utan några som helst missöden. Kanske var det dags för det till slut..?
Jag hade griljerat klart grisen och lagt den i en glasform. Skulle lyfta upp formen för att ställa in den i ugnen…och då slinter den ur händerna på mig och krasch ner på golvet *iiih*
Formen gick i miljoner småbitar så där låg stackars skinkan och badade i massa glas. Suck som faaan! Jag bara stog där och orkade inte ens svära över eländet. Gråten var nog närmare än svordomarna.
Peter kom och städade upp efter mitt missöde 💜
Tack och lov att Hemköp  hade öppet en halvtimme till och att de hade färdigkokta skinkor kvar så jag slapp åka hela vägen in till Uppsala för  skinkan 😉
Så det kan gå….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annika

    Otur du hade!
    Hade mitt första missöde med skinkan med. Köpte en liten 1.5kilos då vi ej ska vara hemma. Ställde in den med termometern i. Gjorde tusen saker under tiden, färgade dotterns hår osv.
    Men den blev ju aldrig klar!!
    När jag tillslut lade mig kl 5 på julaftons morgon med termometern brevid slog det mig! Var inte den insyällda innertempen lite väl hög? 175grader. #!//^&& Jo hade ställt den på samma som ugnstempen haha. Den skinkan fick katterna. Gjorde ny idag med temp på 75 grader som gick att äta. 🙂