Trettonbarnsmamman

Lucia igen, tomte och bakning

Som vanligt så har helgen passerat alldeles för fort. Bara 5 skoldagar kvar sen så slipper vi ställa klockan på ringning igen för ett tag. Längtar.

I fredags skulle vi till kyrkan kl. 8 för att se på Lucia. Treorna lussar för resten av skolan och vi ville se vår Victor. Det var som väntat väldigt fullt i kyrkan och vi stog längst bak.

image

Lyckades fånga Victor när tåget gick förbi oss 🙂

image

Så duktiga barn 🙂

Efteråt skjutsade vi Kevins tjej till sin skola i Uppsala och när vi ändå var där passade vi på att besöka Ikea och äta brunch.

image

Nellie och Älva åt fort för att sen gå och leka medans Lilja vår lilla matvrak njöt av alla smakprover hon fick.

I lördags blev det en snabbvända till Gränby C. Köpte lite julklappar och middagsmat. Lilja fick för första gången sitta i knät på tomten och undran var lite: Vem av de två tyckte att det var läskigast?

image

Tomten ( en yngre kille ) höll nästan krampaktigt i Lilja och Lilja tittade på tomten för att sen försöka ta sig ur hans grepp 😀 Men ingen blev ledsen i alla fall 😉

I en svag ögonblick lovade jag tjejerna att vi skulle baka lussebullar under helgen. Jag hoppades väl mest på att de skulle glömma bort det då den rätta feelingen för bakning fanns inte hos mig. Men det glömdes inte bort…. Så halva söndagen bakade vi. Barnen fick dryga en sats att baka ”vanliga” lussebullar med och jag tog nästan en hel sats för att baka lite annorlunda bullar för variationens skull.

image

Flitiga små bagare och även Peter blev inspirerad.

image

Mycket bullar blev det!

image

Jag bakade saffransbullar med mandelmassa fyllning i. De sista bullarna fick vanilj fyllning i och resultatet blev supergoda bullar 🙂

image

Peter testade att ha en bit choklad i och det vart sååå gott 🙂

Nu har jag fryst det mesta och hoppas att vi har lite bullar kvar till julen också….

Igår hade vi lite snö i backen och det fick igång ungarna som var ute flertalet gånger och tog vara på det lilla snön som fanns. I morse var de sura över regnet. Mera snö tack.

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. popcorn

    Brukar också bara glad att jag är född och uppväxt före internets genombrott 🙂 Det hjälper väl inte att säga att man får fota för att ha i eget album för det skulle alltid vara någon som skiter i det och inte kan låta bli att lägga ut på nätet ändå 🙁

  2. ROSA

    Visst är det bra med fotoförbud för de barn som har skyddad identitet. Men lite synd om familjerna som inte får fotominnet. Hur det har blivit med datans utveckling… I det här fallet ser det ut som att Mirkka har ”suddat” ansiktena lite. Åtminstone så kan jag inte se ansiktsdragen i det fina Luciatåget.
    Ha en lugn o skön jul alla glada 🙂

  3. Mia

    Jättebra med fotoförbud på skolar. Allt ska ju visas upp på bloggar och fb. barn, kläder, hus o hem, pyssel, middagsmaten, ja precis allt läggs ut till allmän beskådning Det är min skräck att få barnen exponerade på nätet. Om mina föräldrar haft tillgång till dator och visat upp mig offentligt när jag var ett litet barn så skulle jag nog brutit kontakten med dom som vuxen. Så är min åsikt.

  4. Jasica

    Ja varför måste alla bilder ut på nätet? Respektera andras vilja om att deras barn inte ska vara i sådana forum, kan ni också vara barn med skyddad identitet som du röjer nu. Tänk lite längre än vad näsan är lång.

  5. atina med fyra

    Vad härligt, jag antar att ett bullbak inte räcker så långt i er familj;)
    roligt att se lite nya varianter istället för de oftast lite torra lussekatterna.

    Snart är det väl dags igen för en magbild?
    Väntar så på att ”våran” / er baby kommer snart..
    (Se till att försöka hinna med att vila emellanåt)

  6. Linda

    Underbar familj ni är! Och min Man han hjälper mig med allt han kan! Vi julbakar tillsammans, hänger upp julgardiner pyntar ja listan kan göras lång! Min Make är 35 år och jag 26 år vi har vart tillsammans nu i 11 år och snart gifta i 4 år. Underbart!! God Jul till er världens roligaste och bästa familj det är ni Norrström! Kram Linda

  7. Lena

    Jättefina saffrans bullar ni gjort.Passade själv på att baka lite med mandelmassa i ,det var supergott.
    Min man har varit lika när det gäller klockor men ändrade sig när han fyllt 55 tror jag! Du får vänta o se.

  8. camilla

    Ja och är det inte heeeelt otroligt att Mirkas man leker och umgås med sina barn! grillar och bakar!!! Känner ingen annan pappa som gör det!! Helt i värdsklass!! Var hittar man en sådan man måntro.Trodde inte pappor gjorde sånt.

  9. popcorn

    Åh, har inte ni fotoförbud? Det har vi på både skolavslutningar, luciatåg och annat. Så tråkigt att inte få ha dessa bilder i albumet men förstår också varför förbudet finns. Att det finns barn med skyddad identitet och föräldrar som inte vill ha sina barn på nätet. Men sina egna får man så klart ta kort på men det är inte samma sak. Får njuta av bilderna från de äldstas firanden som vi har i familjealbumet…

  10. Stina

    Tycker ni äter alldeles för mkt socker Egentligen skall man äta 3 ggr/dag med 2 mellanmål som fil eller frukt liknande bulle med choklad onödigt och kladdigt ;o))

  11. Ida

    Vad härligt att se att ni är så engagerade och gör så mycket tillsammans med barnen. Blir ju en speciell sammanhållning när man umgås hela familjen.

  12. Helena

    Han verkar underbar din Peter! Och blommor brukar han ge dig också. Måste vara en underbar känsla att vara så älskad.

  13. Karin mamma till fyra pojkar under 5.5!

    förresten är du med underbar! nu ska jag gå o baka med mina fyra pojkar! smörgåspepparkaka!!! mmm!!!

  14. Karin

    Alltså denna Peter!! Han är ju underbar! Pysslar med barnen och BAKAR och grejar.grillar inomhus! hihi. Händig karl! Min kan spela golf. Punkt. Haha!!