Trettonbarnsmamman

Mammaboosten, pepparkakor, Norge m.m

Så där ja…nu har jag sovit ett par timmar i soffan och känner mig lite pigg så passar på att skriva lite här 🙂

I onsdags tog jag en paus från La Familia och åkte till Stockholm för att titta på Mammaboosten. Skulle dit med min syster och 2 vänner Anna och Satu men i sista stunden var syrran tvungen att hoppa av då hon hade blivit dålig… Jag åkte i god tid hemifrån vilket var tur det eftersom det var världens dimma ute så man körde inte så fort direkt. Plockade upp Anna i Väsby och fortsatte färden. Köerna inne i stan och svårigheter med att hitta p-plats gjorde att vi var framme först bara en kvart före starten. .. jag som inte hade hunnit äta innan och hade hoppats på att hinna fixa en fralla eller nåt innan. Ja ja…fick snällt vara hungrig ( tack och lov för de kakorna och chokladen i goodiebagen ). Vi hittade Carola med sällskap och hann få i oss lite dricka innan vi letade upp våra platser.

image

image

image

Showen var verkligen super på alla sätt och vis! ! Många många skratt blev det 🙂
Kom hem sent och hungrig som en varg men jag var för trött för att orka äta…

Ungarna har tjatat och tjatat om allt som har med julen att göra ” när ska vi baka pepparkakor? ?”, ” När ska vi pynta med julsaker??” , ”När ska vi tända första ljuset? ?” , ” När ska vi baka lussebullar??”… osv…. Jag som inte brukar göra någonting av de sakerna först tidigast runt Lucia. Eller joo, tar fram adventsstakarna till första advent men ingentig mera.
Än så länge har vi inte tagit fram stakarna men vi har bakar pepparkakor med barnen * korsitaket *. Inte en favoritsyssla tycker jag med absolut barnens grej och de fick hålla på fritt bäst de ville 😀

image

image

Många olika sorters kakor blev det.  En del  ”normala” och en del väldigt tjocka som inte hade en chans till att bli hårda i ugnen 😉
Adventskalender till alla är fixade och klara och upp med lite lite pynt imorgon så kanske jag slipper höra tjat i ett par dagar sen 😉

Igår kom ett team från den norska tidningen – reporter, en fotograf och en som skulle filma lite för deras web-tv. Trevliga människor och även språket flöt bra mellan oss 🙂 Tiden sprang iväg där på eftermiddagen så det blev snabbmat för familjen när norrmännen åkt till hotellet.  Kevin och hans tjej passade barnen medans vi hämtade mat från vår lokala pizzeria.
Imorse kom norrmännen igen för att fortsätta med sitt. Det blev nästan en heldag med de igen.  Det kommer tydligen bli ett stort flersidigt reportage med film till det att kunna se på deras hemsida. Vet inte alls om tidningen går att köpa i Sverige eller kunna läsas på nätet men återkommer när jag vet 😉

Vi åkte och storhandlade med alla barna eftersom det inte hanns med i fredags.  En lördag är inte den optimala storhandel-dagen, så mycket folk ute och handlade…

Selina har varit på kalas ikväll och Kevin har sin tjej och en kompis här för helghäng.

Och nu har jag svårt med att hålla ögonen öppna så bäst jag går och lägger mig nu 😉

Kram kram 💜

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Deer

  Hej, jag satt på raden bakom dig på Mammaboosten, tänkte säga hej i pausen med det blev så rörigt 🙂 Håller med om många skratt! Särskilt när Järvheden pratade ´dirty sleep talk´haha. Ha en bra dag! Kram / Deers.se

 2. Mikaela

  Her Mirka!

  Jag bor i Norge, om du vet vilken tidning det är så kan jag hålla utkik för när det kommer och skicka et på Mail fex?!

  Mikaela

 3. Caroline Sjögren

  Oj så många peparkaksbagare:) kul för barnen att få göra lite julpyssel . Förstår att det tjatas om ditt och datt nu ,de förväntar sig att det skall hända saker hela tiden. Inte lätt att hinna och orka med allt!
  Vill önska dej och hela familjen en go och mysig Advent

 4. Ella

  Fixar ni med paketkalendrar till alla barnen, det måste väl ändå vara en omöjlighet… ? Det är så otroligt kul att du delar med dej av ert liv här på bloggen, många kramar till dej Mirka!