Trettonbarnsmamman

Ikea, virus m.m

Igår började dagen bra. Jag och Lilja drog till Ikea för att bruncha med Ewa och Carola. Jag behövde tanka lite positiv energi från goda vänner. Carola skulle dyka upp lite senare så jag och Ewa tog mat och satte oss ner. Vi hade inte setts på länge och babblade på medans vi började äta. Båda tyckte dock att det pratades lite väl mycket och högt i högtalarna vilket vi försökte ignorera i början och vi lyssnade inte ens på vad de sa i högtalarna. Snart blev vi ändå medvetna om att folk runt oss började alla resa på sig och gå…..då först hörde vi att de uppmanade alla att direkt ta sig ut pga larm….. Personalen kom och skyndade på oss och vi gick även vi…..med ångest över att lämna maten som vi precis tagit 😀 Alla samlades ute på parkeringen och efter en stund fick vi veta att det var en årlig övning och vi fick gå in igen. Skönt att det inte var allvarligare än så och Ikea-personalen skötte evakueringen extremt bra ( bara vi som var så inne i vår bubbla att vi inte lyssnade från början ). Vi började från början och fick ta ny mat och då kom Carola också. Hade en härlig förmiddag med det bästa sällskapet och mycket skratt 🙂

Kom hem och hann fixa lite innan barnen kom hem. Upptäckte att min dator var helt f***t up med massa pop ups över halva skärmen – orka! Jag är ingen data hacker men försökte hitta felet…..det gick inget vidare direkt. Min pappa ringde och vi pratade lite om begravningen m.m….. Det blir om två veckor i Åbo och jag åker dit med min bror. Eventuellt åker han före mig då jag kan inte vara borta hur länge som helst utan det får bli en snabbvisit för min del.

Känner mig lite upp och ner känslomässigt just nu 🙁

Medans Peter var på skytte med hälften av ungarna tog jag itu med datorn igen och till slut fick jag ordning på den igen. Kollade lite på olika sätt att ta mig till Finland på – flyg hade ju varit skönast men fasiken så dyrt! Över 3000kr tur o retur….. Så det får nog bli med båten vilket blir ca. 2000kr billigare….. Peter får ta ut lite extra pappadagar de dagarna jag blir borta. Det löser sig nog.

Funderade på en sak ang begravningen. Det är mååånga år sedan jag var på begravning så jag har ingen koll på sånt här. Tänkte på blommor för det vill jag ju fixa till farmor. Jag vill inte gå ihop med tex min pappa och hans familj. Hur funkar det med blommor på begravning?? Hur kan jag enklast fixa den biten härifrån? Hjälp mig nu….. jag har ingen aning….

image

Den här lilla tjejen är en sann glädjespridare. Vi har bara varit hemma idag och både gosat och lekt hela förmiddagen 🙂 Men hon är inte lätt att fånga på kort längre….
image

Mammas lilla hjärta ♥

Imorgon ska vi till Danderyd och göra 3/4D ultraljud, vad jag ser framemot att få se lillen igen 🙂

Kram på er ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Micka

    Kolla m lokala florister där ni ska ha begravningen. Be dem göra ett arrangemang till begravningen, tala om vilka blommor ni vill ha , vilken summa ni tänkt er och vad ni vill att det ska stå på bandet. Hör av dig om du vill se hur vi gjorde. Kram

  2. Camilla Widell

    Beklagar sorgen och hoppas det löser sig!

    Är nyfiken på det du skrev om Danderyd! Hur gör man för att få komma dit? Är det krav på remiss? Har också en pärla i magen och det vore så mysigt att få se henne i 3D!

  3. Anna

    Jag skulle tipsa att kolla flyg på en prisjämförelsesite, http://www.bokasmart.se Jag vet ju inte exakt vilka dagar du ska vara borta men om två veckor så ser det ut att finnas flyg som kostar 1300-1900 kr t/r, med byte i Helsingfors.

  4. Malin

    Jag bor i Finland, dock inte i Åbo.Vi brukar kolla buketter på nätet hos någon närliggande blomsteraffär. Det brukar finnas både bild och prisuppgifter. Man kan också be dem köra den till kyrkan/ kapellet och skicka räkning eller så hämtar man den själv men beställ ändå på förhand. Jag tycker att du ska gå upp till kistan samtidigt som din bror och så läser ni era verser, den äldre först.Sedan kan ni lägga ner buketterna samtidigt.

    1. camilla

      Jo men nu har väl inte alla verser! Och hur man går upp till kistan brukar se väldigt olika ut!! När vi begravde min morfar gick vi alla upp samtidigt och en eftet en la ner sin blomma på kistan.finns inget rätt eller fel nu är det år 2014 så saker ser liite annorlunda ut.

  5. 3 barnsmamma

    Ibland är det gott att äta ute, men själva så får det inte bli mer än max fyra gånger månaden, blir ju svindyrt, men ibland är det gott att unna sig. Ibland om vi tar en fika på stan kostar det strax över hundra kr, blir då sur eftersom vi skulle kunna få lunch för det priset och bli mätta på mat! Allt ska vara så farsligt dyrt nu för tiden, varför ska det vara så?

    1. jeannette

      Den som driver rörelsen , café / restaurang vill väl oxå ha en skälig lön som alla andra i vårat samhälle 😉

  6. maria

    Hej! De flesta blomsteraffärer är anslutna till interflora, man gå dit väljer, o betalar så levereras blommorna till kyrkan den dag det är begravning, ska fungera även att skicka till Finland.

    Maria i Skåne
    (fd.florist)

  7. popcorn

    Kan ingen släkting i Finland ordna med blommor åt dig som du bara hämtar där? Eller är du där i så god tid innan att du hinner fixa det själv? Verkar bäst att göra det på plats…Annars har jag inga idéer…tyvärr…

  8. Tina

    Ser att du fått många tips på hur du kan beställa blommor antingen via tex interflora eller begravningsbyrån. I Sverige brukar man också ha tex en ros som man lägger på kistan när man går fram och tar farväl. Vet ju förstås inte om det är så i Finland. Första gången jag var på begravning hade jag ingen aning om det och det kändes så tråkigt att inte kunna lägga en blomma! Det brukar också begravningsbyrå kunna hjälpa till att beställa.

  9. Ammi

    Jag säger som andra här att det bästa är att kolla med begravningsbyrån om de kan beställa åt dig. Men ett annat bra alternativ är att ta reda på var hon ska begravas (siunataan) och kontakta en blomsteraffär i krokarna och be dem leverera till rätt kyrka eller som ofta i Finland ”kappeli”. Jag skulle inte vänta med att beställa blommor tills du kommer till Finland själv, då det kan hända att de inte tar emot beställningar med kort varsel. Vi råkade ut för det förrförra sommaren och höll på att bli utan blommor till begravningen. Fördelen med att beställa själv direkt från en blomstersffär är att man då kan prata pengar lite mer utan att skämmas. Om man beställer via begravningsbyrån kan det lätt hända att man väljer ”en krans med blåa och vita blommor” och det visar sig vara en för flera hundra Euro. Inte för att farmor eller någon annan inte är värd det, men man kanske helt enkelt inte har råd, att resa till Finland kostar skjortan bara det. Det är anledningen att vi inte gick via begravningsbyrån, det var för pinsamt att prata max-summa… Vi fick till slut väldigt fina blommor ändå och de blev lagom dyra 🙂

  10. Anne

    Förstår att det är tungt och känns upp och ner mellan varven och så det praktiska också! Tänker på dig! Har släkt i Finland och det absolut enklaste är om du vet begravningsbyrån och kontaktar dem så ordnar de allt så det finns klart i kyrkan när du kommer dit. Se till att allt är klart innan så kan du slappna av när du är i Finland. Önskar dig lycka till med allt! Kram till dig fina Mirka!

  11. Louise

    Sök efter en blomsteraffär på internet som ligger i Åbo.Fundera på hur du vill att din bukett ska se ut med färger o vilka blommor.Gärna en vers som de skriver på vid blomsteraffären o sätter fast på buketten.Du kan säkert betala hemifrån eller betala buketten i Åbo.Be dem köra buketten till den kyrka där begraningen sker.

  12. Helene Brandt

    Hej Mirka! Jag driver begr. byråer. Enklast är att du kommer i god tid till kyrkan och har en egen blomma med, som du lägger vid kistan. Beklagar. Du har en stor varm familj, där du får värme och tröst! Kram Helene

  13. Carina H

    Du kan gå till bästa närmast blomsterhandel och beställa genom dom, om du vet kyrka adress m.m. annars kan man ta med till kyrkan direkt, men i ditt fall blir det kanske svårt då du skall åka båt, tror personligen att blommorna inte ser så fräscha ut då. eller en blomster affär på Åbo kanske du hinner till innan begravningen, allt går att lösa. Lycka till!

  14. Ulrika

    Kontakta begravningsbyrån om du vet vilken de är. De brukar kunna fixa allt för dig.

    Lycka till och jag beklagar verkligen din sorg!

  15. Elin - Melvin och Alicias mamma

    beklagar sorgen! Ang blommor ska du kunna beställa hos både euroflorist och interflora här i sverige så det kommer fram till begravningen.

  16. ankie

    Vi har fixat det via en blomsteraffär, tex interflora. Gå in på en butik nära dig och säg hur du vill ha det så fixar dom det så du har blommorna på plats i Finland och slipper frakta dom själv. En ros brukar man också ta med för att lägga på kistan i kyrkan eller i samband med att man firar ner kistan.

  17. alex rae

    Hejsan,
    Jag bor I England men min familj bor I sverige sa jag har fatt gora samma sak nagra ganger over telefon/internet. Jag har bade bestallt pa interflora online men ocksa gogglat en blomster butik I narheten av begravningsplatsen och sen ringt dit direct till dom och bestallt och betalat med kort over telefonen. har gatt bra med bada satt. kram