Trettonbarnsmamman

Shoppingtips: fina höst- och vinteroveraller

Hur går det för er med alla dessa vinterkläder? Jag har börjat kolla vilka som behöver nytt till vintern och det är bland annat Älva och Lilja som behöver nya overaller. Jackor har jag redan köpt till de som behövde nya så där saknas eventuellt ett/två par thermobyxor ”bara”
Passar på att tipsa er om några fina overaller när jag ändå kikar runt hos Ellos 🙂

 

1

Tålig och snygg overall från Áhkká, 999 kr

2

Sötaste overallen till de minsta från Vertbaudet, 399 kr

3

Overall från Reima, 1199 kr

4

Rejäl och varm overall från Ticket To Heaven, 1099 kr

5

Overall från Reima, 1099 kr

6

Superfin overall från Ellos Kids som bara kostar 599 kr

7

Söt och varm overall till bebisen från Name it mini, 849 kr

Har inte riktigt bestämt vilka jag vill köpa ännu men snart måste jag…..det blir ju inte varmare ute liksom 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. S

    Bra overaller tycker jag är ett måste till barnen, då dem är ute mycket på förskola o skola! Köper alltid MOLO till mina 3 barn, då dem är väldigt frusna av sig! Har provat de flesta märken, men MOLO är den som håller dem varmast!

  2. Madeleine - mamma till 5.

    Jag har alltid köpt billiga overaller eller ibland lite fina på loppis. Nu förra året köpte jag Didriksons till 8-åringen och de som fick näst bäst i test från Ellos till 2- och 3-åringen. I år fick alla tre Didriksons! Verkligen värt de extra hundralapparna för en varm och bra overall!! Gneis har stora haft en vinter också, den var bra med. Det bästa med märkeskläder är ju att du kan sälja dem rätt dyrt och finansiera nästa storlek om inte syskonen ska ärva. 🙂

  3. Lina

    Jobba på förskola vilket verkligen lärt mig att dom bra kläderna ska vara på förskolan. Vid ute aktivitet eller annat ”bryter” ( ex skogs promenad )man inte för att något barn fryser eller är blött. Lite billigare kläder kan man ha hemma då man kan gå in. Jag har alltid dom bästa kläderna på förskolan och köper hellre 1 bra overall än 3 halv bra. =)

  4. Lotta m nio

    Helt klart det bästa att satsa på rejäla ytterkläder som barnen kan slita o ärva i flera år! Man får vad man betalar för då det gäller vinteroveraller!
    Vi brukar vara med på våren o kolla upp då de säljer ut vinterkläder billigare och köper då på oss till kommande vintrar. Då kan man få tag i Didriksons o liknande till de samma priser som ”billiga” kedjor säljer sina för =)

    kramKram!

  5. IA

    Men herregud sluta o läs om mirka o Peter om ni bara ska klaga , o till ”mamma till 6” du har ju själv barn bidrag för 6 så du kan du enkelt räkna ut vad de får för sina !! Och jag tror inte att mirka o Peter har så mycket över varje månad ! Njut av o läs om den härliga familjen i stället ! Mirka håller med dig , köp kvalité kläder , det spar pengar i slutändan! Fortsätt berätta om din fina familj !

  6. camilla

    Rekomendersr inte laget 157 ytterkläder….har köpt 2ggr där och blixlåsen gick sönder eftet ett par månader. Och reflexen. På jackorna försvann i tvätten direkt!! Nä tyvärr fina kläder men skitkvalitet!!!

  7. madde

    Men herregud? Ja har 4 barn.. å bor inte i närheten av nått ullared eller nånstans där d finns ”billiga ” kläder. Bor i norr å har långa kalla vintrar. Vilket även ni i söder börja få känna på tro ja. En overall för 800-1200 kr är normalpris för en bra overall. Sen de me ärva. Ibland funkar de ju inte för de är födda olika tider på året. Gud va alla är nyfikna på mirkas ekonomi. Sköt er själva å ta ist emot alla tips hon lämnar om kläder , barn mm.

  8. Nina

    Blir så trött på detta klagande! Låt Mirka spendera sina pengar som hon vill!
    Köper också lite dyrare overaller o ytterkläder! Lönar sig! Måste ändå tipsa er om Kaxs overaller fr Kappahl. Superbra! Varma o goa och håller vätan bra. Brukar passa på att köpa när man får 25% på valfritt plagg. Köpte en igår, 600:- blev det istället för 799:- perfekt! Köper oftast en begagnad o ha att byta med, även då med något märke, de håller flera säsonger o har ett bra andrahands värde!

  9. Sandra

    Jag kan tipsa om Lager157 egna serie Funk. Generösa i strl och mycket bra funktionsmaterial. Min store kille blir väldigt varm och derad overall höll måttet även om han bara hade ”myskläder” under. 400:- tror jag de kostar.

  10. Hanne

    Vi fixade vinterkläderna för ett par veckor sedan. Vi köper oftast POP eller Reima till dottern, ibland begagnat, som sonen sedan får ärva. Bra kläder och räknar man på att det är två barn som ska använda kläderna känns det hyfsat prisvärt. Vissa plagg kan säljas vidare men slitaget är ganska påtagligt, inte minst om det var begagnat från början. På skor kör vi alltid Kuoma som vi oftast får tag på begagnat. Perfekt!

    1. ROSA

      Det är säkert billigare på Ullared. Men om man som vi har ca 80 mil dit och vad kan det vara från Mirka? 60 mil? Då åker man inte så självklart dit. Sen har det ju oxå, som någon skrev, med kvalité att göra. Men självklart så kostar det att ha barn! Kram

      1. Carina

        Jag håller med dig Rosa. Även om vi inte köpte dyraste till vår son när han var liten så har vi alltid sett till kvalite. Bättre att kläderna håller hela säsongen än att behöva köpa nytt flera gånger om. Kläder och speciellt ytterplagg får ju utstå en massa

  11. Ulle

    5 av 7 overaller ligger runt 1000-lappen……hur tänkte du nu ?
    Inga priser jag & många med mig har råd med ……MEN hör precis på nyheterna att underhållsstödet för ensamstående föräldrar äntligen ska höjas, måste kolla Tjingeling så länge 😉

  12. Malin

    Vi har köpt från lekmer.se i år.
    Testade overaller från hulabalu (minnesförlust kl 02.55, men tror märket hette så), de hade fått väldigt bra recensioner, och när det var 50% på dem så var det bara slå till. Perfekt när man behöver ett gäng! 🙂
    Vinterskor kör vi även i år med kuoma. De är oslagbara!

  13. Alexandra

    Jag har två år prövat med vinterkläder från H&M/Lindex åt de äldre barnen o både byxor o rockar har slitits sönder. Så vad är idéen att köpa flera par per vinter… Hellre reima el andra märkeskläder när det kommer till ytterkläder o har då till o med kunnat spara till de yngre. Minstingen kommer inte att behöva nya ytterkläder på några år. Fast 2:ans halare hade varit superfin!!

  14. J

    Har också köpt isbjörn i ett par år…super bra,tom så att du kan sprätta upp en sömn så att du får ngr cm växmån …bara en sån sak!! men utom på en punkt…det suger gärna åt sig ”smutsfläckar” som är omöjliga att få bort…..i lands problem visserligen , men ack så iriterrande ..
    Annars föredrar jag pops vinterkläder & reima…
    Och ja visst dom kostar ngn kr men jag vet vad får för pengarna..& dessutom tål att ärvas … el säljas vidare..
    Tycker inte att vinterkläder ifr dom ”vanliga ” kedjorna håller måttet .. och inte är dom mkt billigare längre heller..
    Och skulle du mot all förmodan behöva reklammera på pop så är det aldrig ngr problem,alltid trevlig personal…!! Fick dragkedjan på min ett år gamla vinteroverall utbytt med ett leende..:-)
    Likadant gäller vinterskor…
    Då är Viking & kavat dom bättre…sorel ska vara bra men jag har aldrig prövat dessa på mina barn…

  15. Anna T

    Men varför är de alltid luvor på kläder till små barn, har aldrig förstått det. Även om de är avtagbara.

  16. Mamma till 3

    Isbjörn of sweden har super bra kläder, om man vill ha varma och tåliga kläder till vintern. Har kört med dem ett par år och är supernöjd och kläderna ser likadana ut nu som nya 🙂

  17. popcorn

    Länkar du för att du hoppas bli sponsrad eller skickar företagen erbjudanden innan för att du ska länka? Har ofta funderat hur det funkar, det här med reklam i bloggar! Får man välja reklam som visas i bloggen? Hur mycket skattar man för? Funkar det även med nya bloggar? Får ni mycket erbjudanden?

    1. Carina

      Känns som du är lite snarstucken mot Mirka. Vi köper inte heller dyrare kläder till vår son men om man har många barn så är det bättre att köpa ett dyrare och lite mer hållbart klädesplagg för då håller det längre och fler än ett barn kan använda plagget.

      1. Mamma till 6

        Jo det har du rätt i Carina, men familjen Norrström måste ha mycket god ekonomi som har pengarna att tänka och planera så. För de flesta av oss som har fler barn än genomsnittet har ofta en tight budget Man måste ju ha pengarna för att investera så. Men nu var det ju de 2 yngsta som skulle ha nytt och det borde ju i så fall (om nu Mirka och Peter köper kvalitet för flera barn ska ha plagget)finnas massor till dessa 2 tjejer att ärva. Så Mirka sparar nog inte så mycket så utan sälger det och vill köpa nytt till varje barn, det tar också massa tid. Men nu har hon ju oftast bara Lilja hemma då de andra barnen är på förskola och skola nästan varje dag. Skönt med egen tid och skattebetalarna betalar. Ja vet att Mirka o Peter valt att betala extra för att förskolebarnen ska få vara längre tid än det som är gratis. Så då betalar de ju för den extra tillsynen till barnen då Mirka kan göra en massa som de jobbande föräldrarna inte kan. Men de har dragit vinstlotten så det gäller att suga ut allt man kan innan kanske Sossarna tar bort de fördelarna. Gillar familjen Norrström och har följt de med glädje i F. Annorlunda, men trodde inte att barnen var på förskola så mycket, lite kan jag fatta men de har ju mycket hemifrån med vänta på sin tur och umgås med många runt sig, till skillnad från ensambarn t. ex. men nu tycker de att de är bra för sina barn, att de har det bättre mer tid från hemmet. Alla som skaffar många barn kanske inte automatiskt gillar att ha barnen runt sig mycket, det tar man kanske bara för givet att man skaffar många barn för man älskar att vara med de så mycket som möjligt och inte lämna bort de till andra större delen av dagen. Älva somnar ju säkert rätt tidigt så hon är ju ungefär lika många timmar på förskola som hon sen är vaken hemma. Respekterar så klart att Mirka valt att hellre vara ensam med Lilja men kan ändå aldrig förstå det valet. Det går ju så fort sen är de som Kevin och knappt är hemma alls. Gillar mer Carola Wetterholms tankesätt att man valt att skaffa många barn för att få vara så mycket som möjligt med dem. Hon är en barnkär flerbarnsmorsa som skaffat barn för hon gillar att ha många barn runt sig. Tyvärr ger Mirkas lösning mer att det är som ett jobb=inkomst, fler barn=en massa flerbarnstillägg och det verkar som de har det rätt fett med bara 1 lön och de är så många. De måste ju ha utgifter på 15-20 000 i mat/blöjor/hygienartiklar mm/ månad. Sen alla andra räkningar på det. Men de kanske har fått ett stort arv och lever av det, vad vet jag 😉 , men är litelite nyfiken på hur de får det att gå ihop. Hade varit kul och veta vad man får sammanlagt i barnbidrag när man har 11 st+ 1 studiebidrag för Kevin men de får han nog säkert mycket av själv, till mobil, nöje, kläder mm.

        1. Katarina

          Du mamma till 6! Har inte du nog med att sköta dina egna barn? Du måste vara bitter på något sätt, som har så mkt åsikter om hur Mirka och Peter bestämmer hur dom vill ha det! Tillochmed orkar du göra uträkningar om utgifter och förmoda god ekonomi för deras familj

        2. Linda

          Men herregud människa, hur orkar du engagera dig så i en annan människas liv? Borde man inte ha fullt upp med sitt eget om man dessutom har sex barn? Jag vet inte om jag ska skratta el gråta när jag läser vissa kommentarer, den ena mer bitter än den andra!

        3. Mathilda

          OMG vilket jävla reende… fy fan du kan inte ha mycket själv att göra som orkar snacka så jävla mycket skit. Har du 6 barn så vet du väll att det är FULLT UPP… alla välker ju själva vad man lägger sina pengar på. Vissa röker ju upp sina penga, då kan du ju börja räkna på vad det kostar du som verkar ha så jävla mycket tid över. Ta dej en titt i spegeln och se om du själv är så jävla perfekt innan du dömmer andra.

        4. Helena

          Århundradets bittraste och tråkigast inlägg. Bra med föräldrar som fattar värdet av förskola, bra kläder och annan livskvalitet som familjen Norrström verkligen ger sina barn. Nyfikna Bitterfi…så osmakligt och tråkigt att en mår illa. Mirka och Peter, ni gör precis som ni vill och spenderar pengar på precis vad ni tycker, det har inga bf med att göra, inte heller hur länge era barn är på förskolan eller inte. Ni är jättefina, omsorgsfulla och duktiga föräldrar, go for it!!

        5. sandy

          ”Mamma till 6” Finns du på riktigt??? Så sorgligt att du med den attityden ska uppfostra 6 barn… Hur kan du skriva en sån kommentar? Tycker synd om dig!

        6. Lotta m nio

          ”Mamma till 6″…det här är alltså dins ord: ”-Alla som skaffar många barn kanske inte automatiskt gillar att ha barnen runt sig mycket, det tar man kanske bara för givet att man skaffar många barn för man älskar att vara med de så mycket som möjligt och inte lämna bort de till andra större delen av dagen”
          Menar du allvar???
          ALLA föräldrar gillar väl förhoppningsvis att ha sina barn runt sig, vare sig man har ett eller femton? Är en tolvbarnsmamma som har barn på dagis sämre än en tvåbarnsmamma??
          Jösses, ditt tänk alltså…
          Å alla dina andra påhopp om ekonomi o kläder…herregud….

          1. Patricia

            Nu brukar jag inte ödsla tid på sådana här ruttna kommentarer. Men alltså, som jag förstått det har de haft barnen hemma till ca 2,5 års ålder..och då har Mirka nästan alltid haft mer än ett barn hemma om jag tänker rätt. Alla föräldrar på mitt jobb som får sitt ANDRA barn har syskonet hemma max ett par dagar. Och jag ser att de flesta älskar att komma till oss och ha sin egna lilla värld.

  18. Pia

    Jösses, menar du att dessa priser är ”normala”, har bara tre ungar och inte sjutton har jag råd att köpa overaller för de priserna.

  19. 3 barnsmamma

    Själv köper jag vinterkläder i Ullared, detta år behövde bara den stora så det blev ju billig med det men det kostar ju några tusen att parkera där;-)