Trettonbarnsmamman

Bak, lek och smärta

För ett gäng dagar sen fick jag hem ett bud från Philadelphia med ingrediensser till en cheesecake. Jag har inte haft tid att baka under dagarna och under kvällarna har jag inte haft ork. Men igår tog jag mig i kragen och slängde ihop denna cheesekake som vi åt senare till efterrätt.

image

Den var riktigt riktigt god och de flesta i familjen slickade till och med rent sina tallrikar = bra betyg 😀

Lilja fortsätter med sin träning men hon tycker att det är roligast att stå rakt upp och ner och klappa sina händer. Och helst ska alla i närheten klappa också.

image

Men visst tar hon även några steg när lusten infinner sig 😉

Helgen har bjudit på fint väder och för vår del då också en del utelek m.m. Just nu är flera av barnen i en period där de verkligen gillar att spela med kulor och det gör de flera gånger om dagen. Även studsmattan används flitigt just nu. Älva tjatar på pappa om att köpa en sandlåda. Hon bara älskar att leka i sandlådan på förskolan så får se hur vi gör då vi hade ju tänkt att vänta med den biten till efter vinter.

image

♥ ♥ ♥

image

Lek rakt upp och ner på golvet i köket.

Tack alla för er omtanke ang mina bihålor m.m ♥

Hur har det gått för mig….?

Jag är knappt snorig längre vilket är ju skönt. Men värken i huvudet/ansiktet/tänder kommer som på beställning varenda jäkla eftermiddag! Igår hade jag mest värk på vänster sida av huvudet/ansiktet. Jag tar 2 Alvedon och hoppas på att få bort en del av värken men det har inte fungerat alls de 4 senaste dagarna. Peter åkte iväg och köpte Nasonex åt mig men där står det ju att man som gravid måste rådfråga en läkare innan användning. Jag tog 2 puffar av det ändå igår. Men känner ett visst obehag över att använda sprayen utan att frågat om det….

Så har jag även sedan lördag kväll ett nytt ställe med värk i…….suck.

Jag har inte ett dugg ont inne i halsen men där emot utanpå?

image

Ungefär där jag pekar och en bit neråt. Finns det ett samband med det andra?

Hur som haver så ringde jag till vårdcentralen i morse.

Jag vet att jag borde förmodligen ha gjort det för länge sedan men vad fasiken…..jag tycker att det verkligen suger att åka till doktorn och bli hemskickad med orden ” bara virus, ta Alvedon, vila så går det över” 300kr tack! Och speciellt när själva förkylningen började försvinna så kändes det liksom ännu dummare att åka till läkaren.

Men det är verkligen inte kul med smärtan jag haft nu i flera dagar, så jag ringde idag för att boka läkartid. Det gick ju…..så där.

En sköterska ringde upp mig och jag förklarade allt besvär jag har haft sedan över 2 veckor tillbaka. ” Har du testat med nässpray? ” Joo, jag har Nasonex men ska enligt bipacksedeln rådfråga läkaren innan användning då jag är gravid, svarade jag. ”Jaha…för besvären går oftast över av sig själv till slut” säger hon. Jo, jag förstår och därav har jag inte heller kontaktat vc först nu för nu börjar det bli väldigt jobbigt med denna smärta jag får varenda kväll! svarar jag. Svaret blir: ” Jahapp, men du får väl komma då på vår dropin mellan kl. 12.30-14.30 så får en sköterska bedöma om du ska träffa en läkare”…..

Förstår ni varför jag rätt ogärna ringer till vårdcentralen….?

Jag ska åka dit kl. 12.30 och hoppas på att hinna/få eventuellt träffa en läkare innan jag måste hem och ta emot skolbarn som kommer hem kl.13.45……Kan säga att tiden står inte direkt på min sida just där och har väl inte så stora förhoppningar om att få hjälp heller om jag ska vara ärlig. 300kr tack.

Jag frågade även om jag ska ta med mig Benny för att kolla upp hans lillfinger. Förklarade att han gjorde illa den i torsdags och den är fortfarande lika svullen och blå på undersidan. Han kan röra fingret en del men inte böja den så mycket eller heller inte få den helt rak. ” Det är säkert bara en stukning med blåmärke. Inget att oroa sig över, tejpa ihop fingret med ringfingret så blir den bra så småningom.” Jahapp…….vad göra där liksom?

Så, slutgnällt för stunden så får vi se hur jag låter om ett par timmar 😀

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Hej!Vilken hög och fluffig kaka du har gjort.Skulle jättegärna vilja ha receptet?Jag tänkte baka nåt till mina jobbarkompisar tills på torsdag.Mvh Carro

  2. Annika

    Låter inte som helt ok bedömningar i telefon! Och ringer du vår VC kan du få gå bums till dr då vi redan bedömt i telefon. Men 300kr. Här kostar dr besök 100kr på den VC där du är listad. O vår ”drop in” är öppen 5.5h/dag. Skönt att du fick hjälp ändå. Tycker dock att sonens finger ska kollas upp! /SSK:an på VC

  3. Mia

    Jag har också haft besvär av bihålorna – hade bihåleinflammation minst en gång i månaden under ca 15 års tid. Till slut, efter jätte mycket tjat från min sida opererade de bort en massa polyper i näsan. Det är ett år sedan i nästa vecka. Sen dess har jag inte haft bihåleinflammation en enda gång! Jag använder Nasonex (eller avamys, saksamma bara ett annat fabrikat) varje dag. Jag tänkte aldrig på att jag skulle prata med läkare om medicinen när jag blev gravid men BM kollade upp det och det är inga problem att använda det under graviditeten.
    Efter operationen använder jag koksaltslösning och nässkölj så fort jag känner att jag börjar bli täppt. Den där nässköljen är den bästa investeringen jag gjort (den kostade inte så särskilt mycket men ändå). Mycket bättre än nässpray, till och med ungarna använder den när de blir snuviga.

    Jag hade nog också kollat upp Bennys finger. Min dotter kunde röra sin tumme fast hon hade en spricka i den. Bättre att kolla en gång för mycket än en för lite!

    Lycka till och krya på dig!

  4. Jennie

    Hej Mirka!
    Törs man fråga mitt i allt elände med smärta, om receptet på kakan som såg underbart god ut! Har en sambo som är svag vad gäller cheesecake 🙂

    Ha de så bra!

  5. Eva Andersson

    Åhhh dessa bihåler så jobbigt
    Jag kokar egen koksaltlösning hemma och kör nässköljare köpt på apoteket
    Krya på dig
    Och tack för en jättebra blogg 🙂

  6. jenny aho

    Jag förstår dig varför du inte vill kontakta VC när det är så där. Vi har samma problem i våran kommun, hallsathammar och ofta blir man bemöt på samma sätt om man inte har tur att prata med en bra syster men då kommer man oftast till en helt ointresserad läkare som tackar för sig och säger att det är virus eller bara tarmarna som spökar. Även varit med en gång att det sa till sonen att vi skulle lägga lite olika vete slag under sängen så skulle det driva ut smärtan i halsen/öronen vid en förkylning. Lekstuga över hela verksamheten. Hoppas du snart bli av med smärtan och få må bra igen. Tack för en underbara blogg och fortsätt så här.

  7. 7barnsmamma

    Usch, att värken inte har släppt. Och dålig stil av dom på cv att inte tar dig/er på allvar :-(.
    Som jag har skrivit innan i ett tidigare inlägg till dig,tror jag inte att det är någon fara att ta nasonex . Jag själ är i samma sits som dig;-) gravid och har skit ont i huvudet/bihålorna. Jag använder nasonex nu och har även gjort det i tidigare graviditeten och då på läkarens ordination. (Dock inte denna gång, då jag oxå känner,vad då ge 300:- för att sedan få höra-det finns inget vi kan göra,du är gravid prova nasonex). Dock har det inte hjälp något denna gång,ännu. Men hoppas det går över. Hoppas att du snart få blir frisk,det är jobbigt när man själv inte mår bra och sedan har barn och småbarn att ta hand om.
    Angående lillfingern hade jag nog tagit honom till cv-det kostar ju inget 😉 bara tiden 🙂
    Krya nu på dig.

  8. Anna

    Mirka det skulle kunna vara en riktigt ilsken spänningsvärk, det kan sätta sig i halsen, tänderna osv… Har jobbat inom bettfysiologi där man utreder just värken du beskriver. Självklart kan det vara mycket annat så jätte bra att gå till dr men om dom inte hittar något och värken inte går över testa bettskena och avslappningsövningar. Kram och krya på dig

  9. Sara

    Hallå Mika
    Du ska inte ge dig angående fingret. För mig låter det som en skada i leden vilket kan leda till droppfinger. Var in i slutet av maj med dottern som skadat långfingret. Slutade med en specialgjord skena som skulle användas 24h/dygn i 6 v och sen på natten i 6 v. På sjukhuset sa de att man alltid ska söka när det gäller fingerskador hos barn om de inte kan röra fingret som vanligt. Kan räcka med vc. Lycka till

  10. Stina

    Min första tanke var bihålsinflammation. När min man får det så får han alltid huvudvärk och tandvärk, brukar komma när han varit ordentligt förkyld i några veckor.

  11. Lena

    Vilken fin kaka du gjort. Ser smaskens ut. Det måste vara jobbigt med bihålorna som aldrig går över.Jag hade problem med det förr men sen drog jag ut mina visdomständer i överkäken. Sen dess inte besvär en endaste gång. Håller med om att VC oftast känns meningslös att kontakta. Förr hade vi en privat husläkare som gick i pension.Mycket bättre service där.
    Höstkram till er alla Lena

  12. Sara

    Hej Mirka! En liten tanke bara då du säger att du har ont ”utanpå” halsen.. Det kan komma från tänderna, ex en visdomstand.. Hoppas du blir bättre snart!