Trettonbarnsmamman

Håll till godo

Jag har bara lust att svära en del nu. Men jag orkar inte. Är för trött för det. Dagen har varit bra och jag har kännt mig relativt pigg….men framåt kvällen kommer värken i ansiktet,  huvudvärken från hell och som om det inte vore nog så har jag även fått tandvärk som kommer när de andra värken kommer 🙁 Förhoppningsvis så är det inte tandvärk som i tandvärk utan det första som orsakar det andra. Fast vilket som för just nu känns all värk bara skit 🙁 Jag får skylla mig själv.  Jag måste nog ta mig i kragen och gå till doktorn. …
Lite positivt mitt i annat skit är i alla fall att vi idag fick nya muggstolar. De gamla var just det – gamla och ena hade helt lagt av så det var verkligen behövligt att byta till nya. Tänk var glad man kan bli över såna saker 😀 Tantvarning kanske..?

image

Nu blir toabesöken lite roligare

Vi var ute på promenad idag och Benny hittade en groda som han fångade.

image

Ingen annan vågade ta i den mer än att känna lite snabbt på den på huvudet 😀
Benny gjorde illa sitt lillfinger igår när han busade med Victor. Han säger själv att han hörde hur den knakade till och den är lite svullen och lite blå underifrån. Han kan röra den lite, mera idag än igår. Jag/vi tror att det är en stukning men har egentligen inga erfarenheter av såna skador på fingrar…. borde man ändå åka in och kolla upp det tro? Har googlat lite och vissa sidor säger att det är ytterst sällan det görs någonting och att man ska bara linda in fingret och på vissa sidor skriver folk att man ska in och röntga. Någon med erfarenheter 😉

Nu tar jag och försöker somna ifrån värken ….
Kram 💜

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Kolla fingret omgående. Är det en riktig skada kan det få konsekvenser senare i livet.Värk och felläkt. Det vill man ju inte.

  2. Tina

    Hej,

    Tycker absolut ni ska kolla fingret. Kan vara både bruten och spricka. Har en del handbollsskador i familjen och tyvärr lite erfarenheter på det här området…

    Krya på er!

  3. Eva

    Det kan kännas som tandvärk men är bilhålorna troligen. Fattar inte varför de ska va så svårt att gå till doktorn!! Vad är de som stoppar dig? Du kan ju bli frisk snabbare om du får hjälp!:)

  4. Annika

    Svårt med fingret. Om han kan röra det utan större smärta är det troligtvis bara stukat. Även om det är brutet så brukar det bara tejpas ihop med fingret brevid om benen inte sitter fel.
    Och med din smärta Mirka. Bihåleinflammation! Köp Nasonex nässpray, är förstahandsbehandlingen, var receptbelagt innan men nu receptfritt.
    /Annika SSK:an med 3 barn som är förkyld med feber o hoppas slippa lunginflammation igen 😉

  5. Julia

    Åk direkt till jourcentral/akuten! Har det gått så långt med en bihålsinflammation så man får ont i tänderna så måste det sättas in penicillin eller spola bihålorna! Går man för länge kan man få hjärnhinneinflammation. Det fick en anhörig till mig! Sjukhusvistelse i någon vecka och lång väg att bli frisk efteråt!!

  6. mamma till två

    Du är inte ensam här sitter jag och tycker synd om mej själv med tandvärk,huvudvärk och hosta från hell och inte nog med det måste upp till jobbet tidigt i morgon.Det blir att ta värkmedicinen och hoppas på lite sömn.Krya på dej och mej.

  7. Anna...fembarnsmamma

    Ja som de andra skriver så är det säkert bihåleinflammation du fått! Kan göra ont i tänderna, pannan ja hela ansiktet…
    Åk ni in ihop till jouren imorgon så ni får kollat upp er båda två!
    Lycka till!

  8. Sara

    Kul att läsa om eran familj, titta in och läs om oss!
    En pappa och En mamma gravid för andra gången bf december 14, en pojke på 11 månader med en hjärnskada

  9. popcorn

    Är väl bäst att kolla upp båda. Att gå med en massa bakterier känns ju inte bra när man är gravid. Vet dock inte om det kan drabba lillen på något vis…

  10. Monia

    Mirka långdragen bihåleinflammation är inget att leka med åk o kolla dig! Jag gick länge med bihåleinflammation och till slut höll den på att spridas till hjärnan, blev inlagd i flera dra med antibiotikadropp! Hoppas du kryar på dig snart!

  11. Eva Karlsson

    Hej Mirka- ett läkarbesök för din del vore nog inte helt fel-så kanske de onda blir bättre och går över 🙂
    Jobbigt att inte få må riktigt bra 🙁
    Kanske skulle kolla upp Bennys finger oxå??Den kanske behöver tejpas/gipsas??
    Hur som helst-krya på er ordentligt nu och njut av helgen tillsammans 🙂
    Kramis till er <3

  12. Petra

    Typiska symptom på bihåleinflammation.
    Gå till doktorn på en gång! Då kanske det räcker med en ordentlig antibiotika kur.
    Väntar du för länge så måste du spola bihålorna. Har gjort det. Det är inte att leka med.
    Krya på dig!

  13. Fia

    Mitt råd är att pallra sig iväg till läkare. Jag fick öroninflammation som gick över till bihålorna och sen raskt ner i käken och inflammerade den(tandvärken från helvetet). Jag ångrade mig då att jag inte tagit tag i det innan för det blev tandläkarräkning på många tusen som resultat:( Hoppas verkligen du slipper det!

  14. Jenny

    Kolla upp lillfingret. Min handbollsspelande dotter bröt lillfingret i våras. Vi trodde det var en stukning, då det är vanligt i den sporten. tejpade fingret och hon spelade två matcher så. Grannen rådde oss att ändå kolla upp det då fingret var väldig blått på handflatesidan. tvärt av längst ner och gips i tre veckor!!
    be honom knyta handen..är knogen vid lillfingret nersjunken eller ser annorlunda ut än andra handens, så är det troligen en fraktur.

  15. Sanna

    Kolla upp fingret. Skulle de inte åtgärda så är det ändå viktigt att ha kollat upp om det skulle bli framtida men, med barnförsäkribgen och så.

  16. Andrea

    Hej! Som de flesta andra säger, så tycker jag med att ni ska kolla upp fingret. Min lillebror fick en rejäl smäll på fingret av en boll för ett tag sen. Han kollade inte upp det iom att han inte trodde det var något speciellt. Hans svullnad gick inte ner på ett tag, så när han åkte till vårdcentralen visade det sig att han hade bensplitter i fingret. Det var det som gjort att svullnaden aldrig gått ner och nu det tar upp till 1-1,5 år innan han får ner svullnaden iom att han var envis och inte kollade upp det från början… 😉 Krya på dig, kram!

  17. Hanna

    Hej Mirka! Du har åkt på en rejäl bihåleinflammation. Du måste gå till doktorn. Har det gått så där långt måste du antagligen spola bihålorna. Inte roligt. Hoppas du blir bra snart!

  18. Helena

    Angående smärtan i ansiktet, skallen och tänderna så tror jag du har bihåleinflammation, då brukar man må som du gör.

  19. Helena

    Ang fingret hade jag kollat upp det. Här har vi både haft bruten tumme på en och bruten handled på en! Båda fick dock vänta innan behandling då sjukvårdsupplysningen tyckte man skulle ge smärtlindrande först och se…. sen blevcdet gips ändå! Krya på dig!

  20. Marie

    Alltid bra att kolla upp vad det är. Ffa bra om det blir några men senare i livet så ur försäkringssympunkt är det bra att få ev skada dokumenterad.

  21. Mamma M

    Hej ! Din bihåle inflammation kan mkt väl leta sig ner mot tänderna. Det händer! Och mest troligt är det så att eftersom du var så pass risig o chansade på att bihåle eländet skulle försvinna ( du tyckte ju det blev lite bättre ett tag?) så har det kommit igen: alltså finns det ”skit” kvar i bihålorna. Du måste till läkare! Medicin för att ta kål på skiten o låta hen titta på dina bihålor. NU- det kan bli mkt värre om du bara låter det vara så här. Tro mig: jag har MKT problem med mina bihålor men har tack o lov fått lite ”koll på läget”: en bra medicin som hjälper om jag tar den så fort jag känner av att det är i antågande! Och man känner sig som en ny människa/nytt huvud när man ”rensar” ut skiten från bihålorna. Ett tips tills du kommer till läkare: värm mugg m vatten i mikron, häll av vattnet o håll muggens utsida mot bihålorna: det värmer o kan rent av släppa om man snyter sig. Massera även gärna bihålorna: ”betong” kan lossna då. Allra skönast är att ta en varm vetevärmare, lägga sig o låta den ligga över ansiktet/pannan /där du har mest ont. Det hjälper! I duschen brukar jag ta riktigt varmt vatten från munstycket o ”stråla” över ansiktet: blir lite som massage för bihålorna. Du får gärna berätta om ngt av detta lindrar!Vore kul att höra, Men mest lider jag med dig som har bihåle problemen! Du MÅSTE ta dig till en läkare. Hälsn: M som har ”erfarenhet” av att ha strul med bihålorna……

  22. Sarianne

    Jag bröt fingret för tre veckor sen, läkarna sa till mig att de (om de inte skulle vara något konstigt) att de inte gipsar om man får fraktur på fingrarna. Men de kan ju skilja sig från fraktur till fraktur. Jag fick mitt finger tejpat emot ett andra finger som stöd och haft så i tre veckor. När jag ringde 1177 sa dem att jag skulle avvakta ett par dagar men åkte in iallafall eftersom jag även hade ett sår som behövdes sys. Men ring 1177 om du känner dig osäker, brukar få bra svar där 🙂

  23. Lotta

    Tandvärken kommer säkert från din bihåleinflammation , själv brukar jag få tandvärken fr.o.m. Hell när bihålorna krånglar . Använd nasonex och vanlig nässpray, vänta inte för länge med att söka vård , bihålorna är inte att leka med, har gjort en sköljning en gång och jag säger bara aldrig mer. Krya på dig och var försiktig

  24. Frida

    Fick också en spricka, i lillfingret, när jag var liten. Det svullnade dock rejält och blev lila-blått. Fick också gips i 2 veckor, så tycker också ni ska kolla upp det 🙂

  25. linda

    Aj då, jag fick en spricka i fingret som barn och fick gå med gips i två veckor, kanske värt att kolla upp ändå. Men vad vet jag, ingen läkarutbildning här inte;-) lycka till i alla fall:-)