Trettonbarnsmamman

Familjen komplett igen och sjuk

Igår kom Selina och Alice hem igen och deras kompis Naemi ska nu vara hos oss ett par dagar 🙂 Jenny och Orvar passade på att ta en fika innan de åkte hemåt igen. Kevin kom hem efter att ha varit hos kompisar över helgen.

Peter tog med sig 7 barn och åkte till rusta för att köpa fönsterlampor till vissa rum och kom hem med lite annat smått och gott också.

Idag har stackaren börjat jobba igen. Jag hoppas att han får en mjukstart på jobbet utan allför mycket stress 😉

Vi här hemma är orkeslösa i värmen. Barnen badar och jag tycker synd om mig själv. Jag har blivit dunderförkyld under natten. Jätteskoj verkligen. Huvudet värker och snoret rinner. Jag.vill.inte.detta.

Lilja somnade sött på vardagsrumsgolvet

image

Äntligen så börjar det blomma ordentligt i rabatterna.

image

Nellie är så stolt över sina solrosor och de är verkligen fina 🙂

Nu har jag redan hunnit avstyra några drabbningar om poolen *suck* Att de orkar bråka i värmen….? Nu hade jag gärna tagit mig till stranden men det går ju inte när bilen är i verkstan…… Fast nu kanske jag får ihop lite ork till att rensa i köksskåpen vilket är behövligt ibland.

Igår gjorde jag ett klipp. Jag har ju en Baby Jogger City Versa GT till Lilja som jag bara älskar. Och till den finns det liggdel m.m så bebisen kan använda vagnen när det är dags. Kikade runt lite igår på liggdelar till Versan och hittade den på rea hos Lekmer med 70% rabatt!! Det var som taget så jag gjorde en beställning direkt 🙂 Nu ska jag bara hitta en babyskydd med adapter till vagnen så är den biten klar.

Idag skulle Älva ha börjat sin inskolning till förskolan men eftersom jag är billös och jätteförkyld så flyttade vi på det till nästa måndag. Både hon och Nellie längtar till förskolan nu men skolbarnen skulle vilja ha lov minst 1 månad till…..förutom Thor som räknar dagarna till att få börja på 6-års 😀

Har ni mycket getingar nu? Vi har fått massor de senaste dagarna och de är verkligen på som små iglar. Ingen har dock *peppar peppar…* blivit stungen ännu….

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anneli

    Hej, vill tipsa om hur vi gör om någon blir getingstucken. Ta en sockerbit fukta lätt håll mot bettet. Svedan o värken försvinner snabbt. Sockerbiten drar ut giftet o i bästa fallet även gadden. Mvh Anneli

  2. isabell

    Ja , man kan verkligen undra.
    Finns ju LITE mer i livet man vill pyssla med än att hålla på med ungar 7/24.
    Vet faktiskt inte vad man får ut av så mycket barn.
    Nånstans måste man väl vara nöjd??

  3. Petra

    Krya på i hettan, vi lider utan ac och svetten rinner på samtliga, illa då barnen själva ber om att få vara inne.. Ensam igen då maken jobbar, hur gör du?? Jag har ”bara” fem små?? tvätt, städ, dammråttor? kram och grattis till tretton!

  4. johannah m. 5

    Hej! Nu när det snart är skolstart så skulle jag och säkert många med mig uppskatta ett inlägg om hur du går ihop morgnarna:-) När stiger du upp? Hur mkt och vad förbereder du kvällen före? På morgonen? Osv.

  5. Theres.J

    Här har vi också en massa hemska getingar. Dom är verkligen på en. Jag sitter alltid med nån tidning eller nåt annat jag kan slå till dom med. 3 av våra 4 barn har blivit stuckna i sommar 🙁 Vi testade äta glass ute en gång och aldrig mer. Dom kröp i glassen så vår utflykt slutade med att vi åt glass i en varm bil. Har dock testat det där som nån skrev att tända fyr på kaffe på aluminium, men hos funkade det inte alls. Getingarna flög mitt i röken och ettrade oss som bara den 🙁

  6. Annika

    Hej, har ett getingtips som vi testat. Häll upp lite lagom med kaffebönor i en aluminiumform o tänd fyr så det blir som rökelse låt det stå o ryka, luktar lite men håller getingarna garanterat borta.

  7. sandra - 3 barns mamma

    Denna värmen tar musten ur oss alla ;/ så lite gruff mellan barn går nog ingenmiste på.
    Vilket fynd till vagnen du gjord. 70% ör ju drömlägge när man köper vagns prylar.

    Dessa getingar, hade 5 st i vagnen när vi var på väg hem efter lite bad. Blev fart på mig, som är geting alergiker, vill jag lova. De är ju överallt i denna värme :/

    Ha en fin avslutning på denna dag!

  8. Tessan

    Har massor av getingar och de är dessutom ettrigare än vanligt. Så det vill till att hålla sig undan för dem :-/
    Ha det gott i sommarvärmen! Kram