Trettonbarnsmamman

Akuten

Lilja har ju blivit förkyld och igår blev hon bara sämre och sämre framåt kvällen 🙁

Hon åt sämre och sämre och till slut ville hon inte äta alls. Andningen blev jobbigare och jobbigare och man såg på hennes lilla kropp att det var tufft. Mitt i eländet försökte hon vara glad och orkade till och med busa lite med pappa ♥

Vi bestämde till slut att åka in med henne till barnakuten.

Jag fick en Flashback till tiden när Jennifer och Benny var ca. 8 månader, förkylda och lät skit om andningen. Gick då till vc med de och blev skickad med sjuktaxi till Astrid Lingrens med de. Och sammanlagt var vi inlagda i 5 dygn 🙁 De båda hade RS-virus och Jennifer led av förkylningsastma efter det under 5-6 år….

Peter stannade hemma och jag körde in med Lilja. Vi blev väl omhändertagna på en gång och hon fick inhalera nästan direkt. Vi stannade kvar i ca 4 timmar och hon fick inhalera flera gånger och det togs prover på henne. Lilja var trött och gnällig men blev bättre 🙂 Till slut fick vi åka hem men läkaren sa att risken är stor att vi får återkomma idag igen för att inhalera mera. Hon trodde även att det är just RS Lilja har fått.

Lilja har sovit gott hela natten och vaknade runt kl. 11.30, åt lite välling ( ca. 100ml ) och somnade om igen. Hon är ännu snorigare idag men det låter bättre om hennes andning. Hoppas att det fortsätter så.

image

Usch vad jobbigt det är när de små är så sjuka 🙁

Jag själv känner mig som en zombie idag. Trött och snuvig så jag tänker inte göra många knop idag. Prio ett är att gosa med Lilja så mycket som möjligt ♥

Har dock lovat att baka någonting idag då Linnéa har namnsdag men jag kanske kan få någon annan att göra det 😉

20140228154927346

Grattis Linnéa på din namnsdag ♥

Kram kram 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ninni millbring -Persson

    Vad har du för mobilnummer så kan vi ju smsa! Mitt är 0707640620. Kram Ninni

  2. Ninni millbring -Persson

    Hej Mirka och Peter! Jag tycker ni har fantastiska barn!! Ser er på tv 12 var kväll 17,30! Hur mår du nu är du bättre eller sämre? Jag bor i Hörby i Skåne o skulle gärna villa ha mer kontakt med dej! Jag är änka o då misste jag mina två barn oxå det var en bilolycka! Så nu sitter jag här ensam o behöver en riktig vän! Vill du bli min vän? Ni är så gulliga allihopa tycker jag o väluppfostrade barn! Stor kram Ninni

  3. Astrid

    Hej kära Mirka! Hoppas att Lilja kryar på sig!
    Det hade varit roligt om du lade upp bilder på barnen när de var små, när de alla var i ungefär samma ålder. Bara en idé 🙂 Kram från Sundbyberg!

  4. Milla

    Konstig blogg när kommentarer försvinner. Skrev om min son som fick men av sitt Rs Virus.sorteras alla inlägg bort som inte är suuuuper. Positiva!ja jag menar så är ju livet alltid en dans på rosor.

    1. mirkak

      Just nu håller Loppi på att byta utseende på alla deras bloggar och det kan vara lite struligt i början innan allt är helt färdigt 😉 Jag tar ytterst sällan bort kommentarer och då enbart såna som innehåller elaka påhopp.

  5. Sandra R

    Krya på sig till lilla Lilja och till dig. Jag önskar att sommaren kom så att alla baciller och virus kunde ta en lång semester och låta våra barn (och oss själva) njuta av sol, bad och lek.

  6. Camilla

    Nä kan inte skriva ikväll ursäkta.menar högra lunga.och Rs. Virus.bläää. vad fel allt blev

  7. Camilla

    Min kille fick Ta virus som åtta månader.Han slutade att andas så det vart ambulans in på sjukhuset.han låg i Resperator i fem dygn…Hans Herrljunga kollapsade.efter det ”tror läkarna att han utvecklade ett allvarligt lugn och hjärtfel.inget som går att operera tyvärr!!så vi är glad varje dag han är m oss.sjukdom en heter Pulmonell atriell. Hypertension. Ca 50barn i Sverige har det.efter det har jag stor respekt för Ta och uppmanar alla som jag känner m småbarn….åk in en ggr För mycket till sjukhuset än en ggr För lite.inte meningen. Att skrämma upp alla nu.för det är ytterst ovanlig. Att det går så långt.

  8. Kajsa Frick

    Är alltid oroligt när de små blir sjuka. Är extra oroligt när de har jobbigt att andas, det måste ju liksom bara fungera. Små barn har ju så små och trånga luftvägar utan att vara förkylda, det som större barn får som en vanlig förkylning kan bli riktigt jobbigt för småttingar. Skickar styrke kramar till hela familjen. Kram kram

  9. Joanna

    Krya på lillan! Lider med er. Fick nyligen ligga inne med vår 8 månaders för inhalering. Inte roligt alls när dom små blir sjuka 🙁 Man känner sig så sjukt maktlös.

    Kram till er!

  10. A

    Oj nej! Hoppas ni klara er utan fler sjukhus besök! Vi hade också flera barn i RS för en månad sen, lillingen (då 8män) var 1 dag på sjukhus.

  11. Ida

    En del bloggar är ju så pinsamma så man skäms. Helt värdelöst tråkiga. Hoppas Lilja kryar på sig 🙂

      1. Ida

        Karin, vad är det som är så svårt att förstå? ”Kanske du är pinsam” vilken konstig mening. Marre, vem har bett dig att låta så sur? Tråkiga personer det finns…

  12. Sara

    Hej Mirka! Jag är en tjej på nitton som precis fått plus på stickan. Jag bara tänkte fråga hur du vet att du är gravid? Vet att alla är olika osv. Kram!

  13. Lisa från Skåne

    Men lilla stumpan hoppas hon kryar på sig. Inget roligt när dem små blir sjuka. Många krya på er kramar från Skåne.

  14. Josefine

    Hoppas verkligen att hon håller sig bra och slipper åka in mer. Jävla skit förkylningar och allt som går!
    Själv vart inne på akuten 4-5gånger under denna vår plus vårdcentral pga att min andning inte klarar av pollen denna vår. Men blir aldrig bra, gått 3månader med det och extra inhalationer, kortison mm..
    Hoppas även på att resten av familjen håller sig friska och krya hos er, det är ni värda!
    Kram <3