Trettonbarnsmamman

Nya framsteg m.m

Små barn lär sig nya saker hela tiden och det är så roligt att följa deras framsteg oavsett om det är första, andra eller tolfte barnet 🙂

Jag har med åren och barnen verkligen sett hur olika små barn kan utvecklas, vissa är väldigt tidiga med att lära sig saker och vissa är lite senare och det är ju så det är för alla barn är olika. Vi har haft ett barn som hade bråttom med det mesta medans de flesta har varit rätt ”normala” i sin lära sig nya saker-takten. Och ett par som har varit så nöjda med sin tillvaro och inte alls haft bråttom med någonting. Ibland hör/läser man om föräldrar ( oftast mammor ) som jämför sina små och deras utveckling och det låter nästan som att det är en tävling om vems unge som lärt sig saker tidigast.

Jag förstår att de flesta är nog superstolta över sina barn och det är ju inget fel med det men ibland blir tonen i samtalen liksom lite dömande : ” Jahaa, kan hen inte sitta ännu…? Min Pelle, han har suttit själv nu i över en månad redan, och snart går han …! ” osv…. Kanske menar de inte så men jag vet att det finns många föräldrar som tar åt sig och mår dåligt och kanske även tror att det är något fel på deras barn som inte ännu kan saker ”Pelle” kan.

Alla barn är olika och alla utvecklas i sin egen takt. Vissa tidigare än andra och tvärtom. Så är det bara och det ska inte vara en ”tävling” bland mammorna.

Gläds över era små hjärtegryn och alla deras härliga små framsteg ♥

image

Lilja har nyligen lärt sig att sitta själv vilket hon tycker är jätteskoj 🙂 Syskonen är dock fortfarande lite nervösa över att vi låter henne sitta helt själv – hon kan ju ramla mamma 😀

image

Plutten ♥

I vår familj är det Peter som använder hårfönen dagligen. Han skulle nog inte överleva utan sin fön 😀 Jag använder den ytterst sällan och ibland kan Linnéa och Kevin behöva använda fönen.

Nu har Peters hårfön verkligen sjungit på sista versen så jag bestämde mig för att köpa en ny till honom innan den gamla dör helt….

image

City Gross levererar 😉

Nu ska jag på fika-date sen ska jag hem och baka…..

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Jag tycker att era barn är så otroligt lika varandra. Vet inte vad det är, tror det är något med deras ”uppsyn” ansiktsuttryck? Är det verkligen så att föräldrar jämför på det sättet. Jag tycker ofta jag hör folk som säger att det är så men ingen verkar ha upplevt det utan mer att det bara är så. Det är nästan som att mata odjuret att ta upp det.

  2. Anna

    Ha ha ha 😀 UNDERBAR fön med Hello Kitty till honom! 🙂
    Otroligt söta barn också, dina vardagsbilder bjussar på så mycket kärlek! 🙂

    Det är absolut helt sant att man inte skall ”tävla” (att dessutom framhäva sitt barn jämfört med andra är ju bara rent hemskt).
    Men det finns något djupt rotat det där med att jämföra ändå, inte BARA dåligt. Om inte vi jämfört vårt barn med andra barn hade vi inte upptäckt att det var lite mer än ”sent”. Sen fick vi hjälp och nu är det mesta så bra som det kan bli (det finns mer hjälp vartefter vi eventuellt behöver det, det känns bra att veta). Om vi kämpat på och trott att det skulle ordna sig med tiden skulle vi inte ha ”fångat fågeln i flykten” som det nu blev. 🙂

    Tack för en fin blogg! 🙂

  3. erica

    Hej Mirka ! Vill bara säga att jag beundrar dig och din fina familj! Ni verkar ha en fin stämning och både du och Peter verkar väldigt kärleksfulla, både mot varandra och som föräldrar! Bra jobbat 🙂

  4. Ida

    Vilken jättesöt tjejtrio ni har 🙂 Ni verkar vara en superhärlig familj och du och Carola har enligt mig de absolut bästa bloggarna, roligt också att läsa att ni brukar umgås.