Trettonbarnsmamman

Blommor, bevis m.m

Vardagen började direkt med utvecklingssamtal m.m. Har 2 till denna vecka, en snart och en imorgon….sen kommer de sista samtalen i början på maj så har vi gjort alla dessa utvecklingsamtal för denna gång 😉 Linnéa fixade prao-plats igår – på Thor och Nellies förskola 🙂

Igår kom Peter hem med massa blomjord och lite blommor att plantera.

Och trots sin ringa ålder på 2 år så är Älva en riktigt duktig hjälpreda 🙂

Kanske har hon ärvt sin pappas gröna fingrar 😉

image

Hon fick bråttom ut och hoppade i Nellies stövlar men de funkar de också 😀

image

Andra blommor ska inhandlas så fort affärerna får in mera sorter 😉 Och vi kommer att besöka ställer i Tierp som en av er tipsade om 🙂

Selina har inte varit med i vår hoppreps-tävlingar tidigare…….Men igår kände hon för att testa…..och vet ni vad!? På sin tredje försök hoppar ungjäkeln 100 hopp bara så där! Skitduktigt av henne och eftersom jag vet hur jobbigt det var att hoppa 80 så är jag sjukt stolt över henne 🙂 Men nu höjde hon ju ribban för mig ….. och envis som jag är så måste jag ju slå det omjagsåskapissanermigpåkuppen !

Jag har bildbevis på att jag har i alla fall en memma-kompis här hemma 😉

image

Mmmm, vad gott tyckte Nellie 🙂

Fast nu får hon snällt vänta till nästa år innan jag köper memma igen för jag har ätit memma så det sprutar ut ur öronen snart 😀

Nu ska vi iväg till skolan….

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Vad underbart att äntligen kunna hålla på i trädgården! 🙂
    Det kliar i fingrarna men jag får snällt vänta ett tag till eftersom jag bor norrut 😉
    Undrar vad memma är för något?
    Må så gott! 🙂

  2. Kajsa Frick

    Alla era barn är så fina…men jag har en favorit…lilla Älva! Den ungen ser ut att vara en riktig gosefia!

  3. Neta

    Ni har väl jord ni kan köpa runt husknuten bara, på andra sidan stora vägen.
    Tål tagetes frost? Isf ska jag inhandla också eftersom dom tar bort lite ohyra ute. Lika bra visa var skåpet ska stå från början.

    1. Lilian

      Nej-Tagetes tål inte frost. dom blir ”knäckta” av bara nån enstaka minusgrad. Jag bor i Skåne och vågar aldrig plantera dem förrän i början av juni. De få gånger jag försökt har jag fått svarta blad p.g.a. nattfrost.I krukor som man tar in över natten är det ok.

  4. Anna

    Tagetes! Minns att ni planerade det utanför någon av lägenheterna. Jag och barn planterar också just dessa. Kul, härlig färg har dessa blommor!

  5. Mona Andersson

    Jag har följt dig och din familj länge men inte skrivit något. Kunde vara kul och skriva en kommentar. Peter har gröna fingrar men påminn honom om att tagetes är frostkänsliga. Mvh från Mona.

  6. Thea

    Kul att ni kommer till Tierp! Hoppas Lasse laddar upp fikabordet till nu kommer. Han bjuder nämligen alla kunder på fika!