Trettonbarnsmamman

Dyslexi, kläder, teater m.m

Halloj i stugorna 🙂 Idag har jag roat mig med den eviga tvätthögen som inte verkar minska ett jäkla dugg och har även gått igenom alla kläder som hänger i hallen. Hälften kunde jag plocka bort så nu ser det lite bättre ut 🙂

Jag har varit på ett möte i skolan ang Victor som har det lite kämpigt med vissa saker. Som jag själv anade så tycker även skolan att han ska gå en dyslexi-utredning. Många saker tyder på att hans svårigheter kan bero på det så det är jättebra att utredningen görs så fort som möjligt.

Fick hämta hem Linnéa tidigare från skolan då hon hade så ont i magen och nu ligger hon och sover stackaren.

Jag ska också hinna tvätta klädseln till Liljas gamla vagn Teutonian så att den kan säljas för nu tar den bara massa plats. Så finns det intresse för en jättefin Teutonia Cosmo-12 med separat ligg-och sittdel ( sittdelen knappt använd ) och babyskydd med bas och adapter så man kan ha babyskyddet på vagnschassit – maila mig i så fall 😉

Ang. Peter och att han gärna ligger på vardagsrumsgolvet och äter:

Peter är en golvmänniska, han älskar att sitta/ligga på golvet när han tex tittar på tv. Och när han äter mat senare än barnen, vilket händer när han är sen hem från jobbet och barnen redan fått middag …. ja då ligger han gärna på vardagsrumsgolvet och äter sin mat medans han umgås med barnen 😉 Men i vanliga fall så sitter han vid matbordet med oss andra 😉 Och att ligga på golvet och äta är inget som barnen har tagit efter. Älva får ibland lite av Peters mat på en egen tallrik och ligga bredvid honom och äta vilket de båda tycker är jättemysigt 🙂

Så funkar det hos oss och vi har inte sett några negativa biverkningar av det heller. Och som med mycket annat så gör vi på vårt vis och andra får göra som det passar de bäst 😉

I förrigår fick jag hem ett paket med kläder från en underbar butik inne i Enköping. Jag har varit in där och handlat ett par gånger men sen flytten så är det inte så att man åker dit bara för att kika in i butiken Garderåb. Men nu kan man beställa via nätet antingen HÄR eller via deras Facebook-sida HÄR 🙂

image

Igår hade jag på mig de nya och sköna Isay-jeansen och den otroligt sköna blusen från Moondust 🙂

Dagens outfit blev

image

Jeans och stövlar från Fanny Michel och en såå snygg Love Forever-blus från Garderåb 🙂

Linnéa och Jennifer klädde ut sig till 2 kopior av Dalton-killarna och sen körde de teater för hela slanten 😀

image

Inget fel på deras fantasi 😉

Idag åt jag helt nygjorda fröknäcken med ost och världenst godaste leverpastej på.

image

Den här leverpastejen tar mig raka vägen tillbaka till barndomen och jag kommer ihåg att vi ofta åt det hemma när jag var liten. Och det finns inte en godare leverpastej! Ica Maxi brukar sälja den men i ”vår” Maxi är den ofta slut tyvärr….

Igår när jag var på Maxi och handlade så köpte jag en sån där storpack med Persons rökt skinka.  Jag har lärt mig att titta noga på bäst före-datumet på just skinkan för tyvärr så är det ofta Maxi har gammal skinka framme. Längst bak hittade jag 2 paket med bäst före-datumet 30/3-14. Längst fram hittade jag först 3 paket med bäst före-datumet 22/3-14 ( jag var där 25/3-14) och under de 2 paket med bäst före-datumet 14/3-14!?! Alltså jag kan förstå att man kan missa att ta bort 1-3 paket som precis gått över utgångsdatumet med max 1-3 dagar men att ha kvar paket som är 11 dagar över bäst före-datum är bara sämst! Så ni som handlar på Maxi – kolla noga på bäst före-datum 😉

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Monica

  Kommer att sakna programmet ”Annorlunda familjerna”! Härligt program där er fantastiska familj spelat en stor roll!
  Angående dyslexi: Har läst om forskning som visar att Omega3 – fiskolja har positiv inverkan på dyslexi bl a.
  Omega3 för barn , flytande eller kapslar, finns i olika fabrikat!

 2. Tess

  Någon som påpekat det där med att äta på golvet? Att folk aldrig kan ge sig. Alla familjer är olika och alla funkar på sitt vis.

 3. Malin

  På mig trodde vi i många år att det var dyslexi som spökade men i själva verket var det aspergers syndrom! jag vet flera stycken som varit i samma situation. asperger påminner mycket om dyslexi i vissa fall med svårigheter i läsning och skrivning. Jag har en lätt form av aspergers syndrom så den blev inte upptäckt och diagnosticeras förens jag var 17 år. Så det kan vara värt att kolla upp! för det första man oftast tänker på är dyslexi men i många fall är det väldigt många som är fel diagnosticerad eller inte diagnosticerad alls.

 4. Angelique

  Min familj sitter oxå och äter på golvet, inget dem lider av. Hittar inte heller den blå blusen på hemsidan, har letar i 2 dagar nu. Tacksam för svar.
  Med vänlig hälsning Angelique

 5. Anette

  Ha haa, ja knäppt att folk även ska kommentera att Peter ibland äter på golvet :). Kan ju förstå att han gör det om han just kommer hem senare och kanske vill umgås med barnen vid tv:n eller nåt. Bra att utredningar görs om Victor och hoppas han får den hjälp han behöver!

  Ni är en härlig familj, förut var jag skeptisk till storfamiljer, men er familj tycker jag verkar jättehärlig och ni funkar så fint ihop :).

 6. Nina

  Det ser verkligen skitmysigt ut när Peter och Älva ligger på golvet och käkar, och inte tror jag att Peter far illa av det..jag är helt säker på att han fixar att sitta vid ett bord och äta om det skulle behövas 😉

 7. Irene Bolonassis

  Kunde inte mer än skratta när jag läste att Peter gärna ligger på golvet och tittar på tv och samtidigt äter. De gjorde min pappa oxå när vi va små. Så goa minnen. Vet att vi gärna låg bredvid och oxå tittade på tv. Åt gjorde vi barn sällan på golvet. Det brukade bara bli lördagsgodiset i såna fall

 8. Anette Jansson

  Hej,den blå tunikan du har på dej,är den från Garderåb?Tittade där men såg den inte.Tycker den var skitsnygg.Men du är ju snygg i allt.Tycker ni är jätteroliga att följa i TV,synd att det snart är slut.

  1. Eva

   Jag fastna också för den!! Har letat på sidan men hittar inte heller den otroligt snygga blusen!! 🙁

   1. Alexandra

    Hej tjejer!

    Såg eran kommentar nu, maila oss på [email protected] så hjälper vi er.
    Längst upp på vår facebooksida så finns även en länk till vår webshop.

    Kram
    alexandra
    garderåb

 9. Britt

  Hoppas skolan och ni som föräldrar kan ge Victor det stöd och den tid han behöver att få hjälp med läsningen. Så bra att det upptäcks tidigt det är ju många år kvar i skolan för honom. Så många duktiga och proffsiga lärare vi har i våra skolor, hoppas det satsas mer på resurser så att alla barn kan få hjälp utifrån sina förutsättningar.

 10. Linnea

  Hoppas utredningen går bra. Jag har själv gjort en och de är ingenting att oroa sig för. Han ska vara tacksam för att r göra den så tidigt, själv var jag över 20. Förutom skolan finns det hjälp att få med körkortet, tex förlängd skrivits eller muntligt. Lättläst bok och ev körskolans program fast för hemmabruk i lugn och ro.

 11. Kattis

  Hoppas ni får stöd och tid att hjälpa Victor så hans läs- och skriv inlärning kommer i gång. Så bra ändå att det upptäcktes så tidigt!

 12. Patricia

  Mina stödkramar till Victor och er, hoppas han får den hjälp han behöver och bra att skolan tar tag i det.
  Tack för påminnelse om fröknäcke också!
  Kram

 13. Ann-Sofie

  Jag och barnen brukar ha picknick på vardagsrumsgolvet ibland när vi ska äta kvällsmat! Hur mysigt som helst =)

 14. Sophie

  Tillbringade min barndoms somrar hos min mormor och morfars sommarhus i skärgården, Pargas. Åt alltid den leverpastejen till frukostmackan (skärgårdslimpa) och ibland Karelska piroger med äggsmör 🙂 Det har blivit mina barns favoriter också. Har du några rätter från Finland som du brukar laga till era barn? Tack för en bra blogg, tycker ni är underbara i FA

 15. Ida

  Tycker det är så trist att du ska behöva försvara dig. Hur ni väljer att göra eller inte göra har väl ingen annan med att göra. Tänk om folk kunde sluta lägga sig i andras liv. Hoppas det går bra för Victor med utredningen, skönt när det upptäcks tidigt så det finns en bra chans att få den hjälp som behövs.

 16. käthe

  Hej Mirka! Tänk om alla som har något negativt att säga kunde behålla det för sig själva. Gillar fin blogg. Kram o fortsatt trevlig kväll

 17. Dessan

  Hej skönt han ska få en dyselxi utredning, jag har det själv, när jag fick diagnosen som var väldigt sent var lättnad man förstod vad ”felet” var,att man inte var dum i huvudet som visa lärare sa. sen fick man rättigheter på helt ny nivå. Hjälp och material som kunde ex penna läsa in text remser sen bli uppläst, en data skriva på istället för skriva förhand, och böcker inlästa på cd på de tiden nu filer. Jätte bra och underlättat min vardag och fick mig plugga på högskolan fick förskoleexamen som jag stolt över. Viktigt lyssna på han och byta taktik om det behövs! Lycka till!! Ni gör ett underbart jobb med era barn härligt följa er på familjen annorlunda!