Trettonbarnsmamman

Våfflor, våfflor…

Som de flesta vet så är det ju våffeldagen idag ( varför finns det egentligen egna dagar för tex våfflor, kanelbullar m.m…? ) och barnen har länge tjatat om att få våfflor. Problemet är bara att jag kastade bort vårt våffeljärn som var från 1900-talets början, när vi flyttade och har glömt ( med flit ) att köpa ett nytt. Så läste jag min vän Ninas blogg i morse och hon hade lagt ut 3 olika våffelrecept. Och tack vare Nina ( jäkla kärring ) så satte jag oss i bilen och styrde mot Uppsala och Ica Maxi.

image

Kom hem med denna så nu var jag tvungen till att fixa våfflor. Ninas recept med kolsyrat vatten var verkligen super och det blev riktigt goda våfflor som barnen åt med glass och bär 🙂

image

Nu ska jag nog leta upp ett gott lchf-recept också 😉

Imorse hade Älva roligt…. Hon var inne i sitt rum och lekte och jag passade på att äta en sen frukost och kolla igenom mina mail. Älva kan roa sig själv länge men till slut gick jag ändå och kollade läget då det var så tyst…

image

Hon hade visst fått tag i sin Bamse-tandkräm och ”målat” med det. Den stora trädklossen var nersmetad med tandkräm, delar av bordet lika så och hennes kläder….:-D

Jag och Peter åt sallad och kött och som vanligt fick Peter sällskap på golvet 😉

image

Just ja….hade 2 stycken mindre glada pojkar som vaknade i morse. Victor hade varit busig igår kväll och målat muschtage på de sovande Oliver och Thor – med en svart tuschpenna som inte gick att tvätta bort 😀 Som tur var så var Oliver inte riktigt kry ännu och skulle stanna hemma idag med men Thor som är frisk igen totalvägrade att gå till förskolan och fick stanna hemma.

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia

  Tänk så lyckligt lottade era barn är med er som föräldrar! Tror minsann barn är smarta nog att förstå när det är lämpligt m bordsskick och när det inte är lika noga.. Låt barn vara barn och vuxna äta var de vill. Att fostra ödmjuka, empatiska och lyckliga barn är väl viktigast!? Vi ska oxå lägga oss på golvet med barnen och äta framför tvn, de kommer bli överlyckliga 😀

 2. Hanna

  Underbart! Klart man kan äta på golvet ibland och ändå ha bordsskick! Härlig familj du har Mirka. Kika gärna in på min blogg om du vill (Lösenord krävs men det ger jag dig gärna).

 3. Maria

  Vad roligt med en förälder som kommer ner på barnens nivå. Det hade jag älskat om jag fått uppleva det när jag var liten. Ni har verkligen barnasinnet kvar och det är bara positivt i mina ögon!

 4. phu

  Jo du Anna, vi tillbringar mycket tid på golvet för lek, men det är en viss skillnad på att äta eller leka på golvet. Kan inte heller se att jag har klagat, jag bara undrade varför och fått svar på det också, jag skrev även att man får göra som man vill. Så du kan simma lugnt och behöver inte gå i försvarsställning och hetsa upp dig i onödan.

  1. Anne

   Vem är Anna? 🙂 Jag har ingen anledning att ”gå i försvarsställning”. Varför skulle jag ha det? Mirka klarar av att föra sin talan helt och hållet på egen hand.
   Det jag irriterar mig på är såna kommentarer som du sprider. Sååå förment vänliga men ändå förbaskat irriterande. Korrigerande och ”jag vill bara tala om hur man eg ska göra..” ”Jag är glad över att min man inte..” Vi är inte dumma i huvet. Vi behöver inte någon som talar om för oss ”att man inte äter på golvet”. Vi vet det. Det är därför det är så roligt att göra det ibland.

 5. phu

  Jag undrar också varför karln ligger på golvet och äter? (det står som vanligt) Visst finns det kulturer där man siter på kuddar på golvet när man äter, men att ligga på mage med mattallriken på golvet det var helt nytt. Men man får väl göra som man vill, tur att inte min man slänger sig ner på golvet när det ska ätas, jag vill att mina barn lär sig lite bordsskick inte ”golvskick” sedan är det trevligt att sitta tillsammans och småprata vid matbordet.

  1. Anne

   Ja du puh säger jag med. Hur orkar ni som klagar på allt? Tänk så roligt med en pappa som trivs på barnens nivå. När jag var liten älskade jag att pappa gärna var med mig på golvet. När jag läser såna här kommentarer så misstänker jag alltid att kommentatorn inte är en lika rolig och bra förälder som hen tror..

 6. Lillemor Andersson

  Pekpinnar hit å dit, trött man blir. Spännande med mustaschen 😉
  Hoppas ni får en fin hemma dag och ta ett bad så kanske mustaschen försvinner tills imorgon 😉 Barn är påhitta och finurliga, på både gott och ont 😉

  1. Regina

   Säger vem? Man ligger väl på golvet och äter om man vill? I stora delar av världen äts det alltid på golvet.

 7. Mich

  Av ren nyfikenhet undrar jag hur du agerar när barnen busat med att måla mustasch på syskon ser du det som en rolig grej eller blir du arg får dem ”straff”? Blev bara nyfiken 🙂