Trettonbarnsmamman

Loppipåse, hyrbil och svordomar

 

Många av er vet redan att Loppi delar ut sina loppipåsar ett par gånger om året. Loppipåsarna är fyllda med fina grejer och till värde av ca. 600kr.

Den nya loppipåsen kan ni som kommer till barnmässan i Karlstad hämta där på plats och för att underlätta för er så kan ni anmäla er för en

gratis loppipåse redan nu 😉

loppipåse

In och anmäl er HÄR 😉

Och ni som kommer till mässan – lova att ni vågar er fram och ge mig en kram 😉

Vi kommer att bila till Karlstad redan på torsdag mitt på dagen så att vi slipper en del stress. Jag håller på att tvättar som en tok så barnen får sina favvo-kläder med sig. Peter har haft en del strul med elektroniken i sin bil och lagom till att han har trott att problemen blivit fixade så kommer det nytt krångel. En amerikansk bil må vara skön att köra men all elektronik suger. Bilen går att köra med men den stora frågan är: Vågar vi chansa och ta den hela vägen till Karlstad?? Det vore inte så roligt att den dör halvvägs mitt inne i de Värmländska skogarna 🙁 Och den risken finns tyvärr. Så jag har letat efter en hyrbil som inte kostar multum. Vi behöver ju minst en 7-sittsig bil och de är inte lättaste att hitta så här med en kort varsel. Jag har efter mycket letande hittat ett ställe i Uppsala som har en ledig bil och till ett humant pris *pjuh* På eftermiddagen ska vi åka till Rent a Wreck och kika på bilen så vi är säkra på att den räcker för våra behov 🙂 En sak mindre att oroa sig över nu….

Igår fick denna tonårsmorsa lite hicka! Förbaskade pojkspolning som lagt till en mindre trevlig attitud på sina synkar. Jag har ju i för sig också varit en stöddig hormonstinn tonåring så jag fattar liksom läget men det var inte hans  riktiga beteende som kom fram direkt. Ni som inte vet vad en synk är så ska jag förklara den biten för er 😉

Varje söndag blev de flesta i familjen synkade. De sitter man i ett rum med filmteamet och pratar om saker som har filmats under fredagen och lördagen. Vissa barn har suttit 2 och 2 eller ibland 3 och 3 medans tex Kevin synkade alltid ensam.  Vi har inte varit med under barnens synkar och har därför inte heller en aning om vad de har sagt då 😉 Jennifer säger att hon aaaaldrig gör läxor och jag ba ” WHAT??” Och lilla Alice – härmapan själv liksom 😀 Undrar vilka jag har suttit och läst läxor med de senaste åren då 😉 Osynliga tvillingar kanske….?

Vi tycker dock att det är roligt att se på FA just för att vi inte vet vad som komma skall och vi får många goa skratt 🙂

Igår avslutade jag kvällen med att se på Game of Thrones. Peter var vaken i början och höll på med sin surfplatta i sängen. Till slut frågar han vad det är jag egentligen tittar på? ” Det är ju bara sex hit och sex dit heeela tiden” sa han. Och just i gårdagens avsnitt var det extremt mycket erotik i 😀 Tur att serien sänds sent 😉

Nu ska ungarna få lunch – Thor har tjatat om falukorv och vita bönor…..?? Men visst, vill han ha det så ska han få det 😉

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Min kommentar får ni läsa i tidigare inlägg! Jävla sur kärringar som inte har något liv utan måste klaga och va negativa mot andra! Som sagt Kevin e bäst att han ens ställer upp liksom!!! Kevin kommer att gå långte sin charm sitt fina sätt gulliga leende 🙂 tänk va vi skrattade då mirka fick massage på ryggen hahaha vi tyckte han skulle få många streck där för han e så jävla go!!! Kr från Värmland

  2. sandra - 3 barns mamma

    Måste va jätte spännande att se familjen på tv och höra vad barn och en sj har sagt. Allt är ju så spontant och det är det man älsjar med serien. Att det dycker upp lite tonårings attedtyd påminer än om att serien är på riktigt och inte under ett manus. Trots att det mesta är för de yngra, angående aktiviteter, så är ju Kevin en guldklimp som ställer upp och följer med. Det gör inte alla tonåringar idag. Så om han läggr en svordom eller två gör inget för han är en bra kille ovh en toppen bror till syskonen sina.

    Ha en fin afton!!!

  3. popcorn

    Har också reagerat på peters språk, mest då jag inte hört det förut, är det nytt eller har han ”hållt igen” tidigare? Stör mig dock inte så mycket på det, bara undrat….
    Och varför så rädd att barnen inte ska säga ”rätt saker”? Aktiviteterna är ju mest lämpade för småbarn, klart att en tonåring tycker det suuuuger……

  4. Ida i Finland

    Är det inte därför vi gillar Norrströms, för att de är just så ”vanliga” och vi kan känna igen oss i deras vardagsbestyr? Kanske svär de ibland, precis som vi själva också gör ibland.

      1. Hanna

        Lite fel blir det då många barn tycker att det är skoj att titta på programmet och alla barn har inte hört sådana ord innan eller har fått lära sig att det inte är trevliga ord.Klart att många vuxna säger svordomar men många föräldrar väljer att inte säga det inför barnen rätt eller fel??

      2. Anne-Marie

        Det jag, men framförallt barnen reagerat över varje avsnitt är just svordomarna, och spec i er familj. Det är alltid fult att höra hur folk svär, men ännu värre när det sker offentligt, som bla i media.

        Som svar till Ida: Nej jag har aldrig svurit, aldrig. Försöker inte vara präktig, många andra fel har jag gjort i mina dar, men nej jag svär inte.
        Har aldrig hört det i mitt hem som barn, och inte heller bland kompisar. Därmed klarar jag mig bra utan såna kraftuttryck. Ingen av våra barn använder såna ord, men de har ibland kommenterat hur klasskompisar svär.
        För att man påverkas så mkt av omgivningen önskar jag från hjärtat att ni skulle tänka på vilket språk ni för över till barnen. Var rädd om er dyrbara skara ni fått att fostra och vägleda genom livet. Kram

        1. Sabina

          Bra för dej. Men alla är vi olika. En del svär andra inte. Är det jobbigt att höra svordomar, stäng av ljudet när de visar fam. Norrström, eller titta inte. Skulle jag eller mina barn vara så känslig för svordomar skulle jag inte låta dem se på programmet.

  5. camilla

    Hej! Vad roligt att läsa din blogg om dig och din fina familj. Roligt att se er på tv, min äldsta dotter som är 5 år hälsar att hon snart kommer på fika 😉 (nej det gör vi inte) Kram

  6. Inger

    Det är just sådana saker som är ett bevis på att ni, som du själv säger, är en sammansvetsad familj. Att våga test och att vara trygg i det de gör.

  7. Mari

    Det var inget jag lade märket till. Kanske beror på att den attityden är rätt vanlig bland tonåringarna. Så kan väl säga att det var inte så extremt i mina ögon, en helt vanlig tonåring.

  8. malin broman

    hej,mina barn tycker kevin är cool som min 10 åring sa.och så sa hon att han är precis som våran Anton 17 år som tycker att göra saker med familjen är tråkigt.