Trettonbarnsmamman

Uppdrag Granskning – Grooming

 

Jag har fått mail från Uppdrag Granskning där de har bett mig att hjälpa de att sprida innehållet i deras nästa program som sänds imorgon kl. 20.00 på SVT 1.

Programmet skildrar hur unga tonårstjejer utnyttjas på nätet, så kallad grooming. Det börjar ofta med att tjejen luras att skicka en naken eller avklädd bild. Sen börjar hoten. Hon avkrävs fler och fler bilder – annars sprids bilderna på internet.

Se gärna detta klipp.

 I klippet berättar en tjej som vi kallar ”Ellen” om hur en person med falsk identitet tog makten över hennes liv. Hon lurades först att skicka en nakenbild på sig själv. Sen började hoten. Hon pressades att skicka mer och mer, annars skulle bilderna spridas på internet. 

Det är hemskt hur tonårstjejer utnyttjas på nätet och vi har haft många pratstunder med våra barn om just detta. Om flera blir medvetna om detta så kanske kan vi skydda fler från att drabbas!

Efter programmet kan man även chatta med reportrarna HÄR.

Ni får gärna sprida detta vidare!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra.P

    En tjej i mina trakter där jag bor fast i en annan grannkommun har fått utstå sånt här, hon orkade inte leva och vågade inte ta kontakt med en vuxen för hjälp. Hon hoppade framför ett tåg och hon dog tyvärr 🙁 Jag kommer sprida detta vidare i mitt nästa inlägg jag ska göra på bloggen men det får bli i morgon! Tack för detta och jag ska hjälpa till och sprida! =)