Trettonbarnsmamman

Semlor, segt och tips

Igår sa Peter att han börjar bli jäkligt sugen på semlor. Jag personligen är inte så himla förtjust i just semlor och barnen äter det bara om de får utan mandelmassa. Så oftast har vi köpt speciella bullar och gjort egna semlor av de. Nu hittar vi dock inte dessa bullar så jag undrar om ni har något bra recept på goda semla-bullar?? Det skadar inte om ni har recept på lite hälsosammare sort 😉

Igår fick barnen röja övervåningen ordentligt. Fy sjutton vad de är duktiga på att gömma skräp under möblerna. Nu kommer det att bli hårdare tag på den punkten, storstädning en gång i veckan då det ska städas under och bakom precis överallt 😉 Kanske lär de sig till slut att använda sopkorgen till slut 😀

Senare satt några av tjejerna och ritade vid köksbordet och vi hade en mysig stund 🙂

image

Alice 🙂

Plötsligt så kände jag en mindre angenäm doft komma smygandes……Det var lätt att se vem den skyldige var 😀

image

Vad är det Nellie? ” Jag fes mamma” 😀

Victor var trött igår och då blir han extra gosig och sitter gärna så nära som möjligt och ger många goa kramar.

image

Kärlek ♥

Kevin brukar sno min mobil för att låna min instagram i sin jakt efter nya följare 😀 Och snäll som man är så tänker jag hjälpa honom lite mera 😉

image

Så in och följ honom på Instagram där han heter kevinnorrstrom 😉

Och när jag ändå är i farten så vill jag tipsa er om att Peter har börjat använda sin Instagram igen 😉

image

peternorrstrom

Ikväll är det skytte igen. Selina får lov att skippa det idag då hon är lite krasslig men resten kan gå 🙂

Idag är det också säsongspremiär för Greys Anatomi *wihii* Och jag kunde inte motstå frestelsen så jag har redan tittat på den via kanal5 play 😉 Vilket spännande avslut!

Nu väntar tvätten på mig…..

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ingrid

    Jag bakade egna semlor igår och tog 1/3 grahamsmjöl så det blev lite nyttiga och de blev jättegoda. Tog även lite mindre socker än vad som stod i receptet.

  2. Sandra

    detta recept hittade jag på en blogg för längesedan, testade göra dom och hela familjen älskar dom =) barnen tycker dom är så söta. Är cupcakes muffins =)

    Ca 15 stycken
    4 ägg
    3 dl strösocker
    100 gram smör
    2 tsk kardemumma
    1 dl mjölk
    2,5 tsk bakpulver
    4 dl vetemjöl

    Fyllning
    Mandelmassa
    Vispgrädde

    Dekoration
    Vispgrädde
    Florsocker

    *Vispa ägg och socker pösigt.
    *Tillsätt smält smör, kardemumma, mjölk, bakpulver och mjöl och rör ihop till en slät smet.
    *Häll smeten till 2/3 i muffinsformar.
    *Grädda i mitten av ugnen ca 15 min i 200 grader.
    *Låt svalna och skär sedan bort ett lock på varje muffin.
    *Ta av muffinspapperet på muffinsen.
    *Rör ihop mandelmassa och lite vispgrädde till en jämn smet.
    *Gröp ur varje muffins och fyll med smeten.
    *Vispa grädde med lite socker och spritsa på varje muffin.
    *Pudra locket med florsocker.

    Fyllningen kan man såklart hoppa över om man inte gillar mandelmassa, man kan ju också göra någon vaniljkräm eller liknande som fyllning för lite variation/för de som gillar det bättre.

  3. Millans Värld

    Det är så härligt när barnen är gosiga och vill mysa och kramas.
    Min yngsta är 14 1/2 år men han kommer fortfarande och vill mysa med sin ömma moder.
    Så underbart!
    Ha en fin dag!

  4. käthe Karlsson

    Hej Mirka!
    Mina barn gillar inte heller semlor o jag är inte så förtjust i mandelmassa. Men gå in på recept.nu och sök på semlemuffins. Går snabbare att göra en vanliga semlor, men smakar som semlor. Brukar ha i vaniljsås. På Fb finns det en sida som heter kakburken, där finns också recept på semlemuffins. Mamna till 7 barn.

  5. Anonym :(

    Åh mirka! Jag måste bara säga att jag är fruktansvärt imponerad av att ni verkar ha en sån fin sammanhållning i familjen. Detta låter nog väldigt sjukt men du borde va stolt över detta-> min fader är alkoholist och vår sammanhållning i familjen är katastrofal och man mår så jäkla dåligt själv, men för att pigga upp vardagen har jag köpt TV4 premium så jag kan kolla på just din familj, när just ”ni” kommer upp blir jag alldeles varm i hjärtat och jag lever mig in i er familj, jag känner mig trygg och glad. Att leva sig in i en dröm om en perfekt familj, just er familj, hade varit underbart för att slippa detta ständiga liv med missbruk omkring mig. Jag hoppas ni kommer fortsätta med denna sammanhållningen i familjen, så länge ni gör de kommer mitt hjärta fyllas av glädje och kärlek! All respekt till dig och din familj Mrika (L)

  6. Erika

    Jag bakade semlor för några veckor sedan och använde mig av Leilas recept på leila.se. Hälsosamma vette sjutton, men de blev riktigt goda! Bättre än köpta! Luftiga och smarriga! 🙂

  7. Lina

    Hej! Har precis hittat hit till din blogg, men har följt med i tv-serien. Beundrar dig oerhört som får ihop vardagen så därför är jag väldigt nyfiken hur du lyckas med det. Har själv två barn och sliter ofta mitt hår:) 1. Hur gör du nät barnen bråkar? Får de lösa det själv el går ni emellan? 2. När ngn tjurar – får de vara el går ni dit och lirkar? 3. Hur får du ihop nattningen med alla och hur många Tim per dygn får du? 4. När ni får magsjuka, hur går det då att lyckas springa emellan med hinkar? 5. Äter du lite el hur lyckas du vara så smal efter så många förlossningar? 6. Har du haft lätta förlossningar och har kroppen inte tagit stryk? 7. Hur gör ni med julklappar och presenter? Måste väl finnas ngn gräns för vad saker får kosta? 8. Hinner du med annat i vardagen än att städa, tvätta och laga mat? Ja det var lite frågor:) tycker själv att det har varit tufft att vara hemma med två och hinna med allt plus ge dem tid var. De kan vara väldigt avundsjuka på varandra ifråga om vem som får mest tid med mig så jag är väldigt imponerad att allt verkar flyta på så smidigt hos er. Vore otroligt tacksam om du hann svara!!:)