Trettonbarnsmamman

Läkarbesök m.m

 

Igår åkte Peter till närakuten med Victor, Thor och Nellie. De var borta i ca 6 timmar och kom hem först kl. 22.30.

Victor och Thor hade halsfluss och fick penicilin. Nellie hade urinvägsinfektion. Läkaren skickade Nellie vidare till barnakuten då han befarade att det hade gått upp till njurarna. På akuten blev väntetiden lång och till slut ledsnade Peter då han led med pojkarna som var dåliga av febern och satt på golvet och halvsov. Han gick till sköterskan och sa några väl valda meningar och vips så kom doktorn in till de 😉

Nellie fick penicilin och kommer att bli kallad till ultraljud inom kort.

Pojkarna fick Kåvepenin – världens äckligaste medicin! Jag har alltid bett om Amimox eller dyligt då inga av barnen har klarat av att svälja flytande Kåvepenin. Men det var inget jag kom ihåg att säga till Peter…. Thor är en riktig tuffing. Han tar sin äckliga medicin utan diskutioner, gör bara några grimaser sen är han klar. Victor är det värre med. Jäklar min amma vad jag har fått bråka med honom om medicinen. Han tycker att det är det absolut äckligaste han stoppat i munnen! Och den ska tas 3 gånger per dag i 10 dagar – Lycka till säger jag bara 😀

Nellies medicin är inte lika äcklig och behövs tas bara 1 gång/dag i 10 dagar så inga problem där 😉

Idag skulle jag ha åkt till Bromma för en date med Mona. Det gick ju då ingen bra nu och jag fick lov att avstyra det hela 🙁

Men fick sen mess av Mona och nu tar vi och ses imorgon istället 🙂 Så bra att det löste sig så enkelt 😀

Nu har Linnéa och Selina åkt till bibblan i Uppsala. Senare ska Alice på disco och Jennifer och Benny hämtas från kompisar. Kevin sover kvar i Enköping till imorgon….

Jag åkte och handlade lite på förmiddagen. Barnen vill ha tacos idag och behövde lite tillbehör till det. Passade på att lite snabbt kika in på Lindex som har från och med idag halva reapriset på alla reavaror 😉

Hittade 2 par jeans till mig, ett par byxor till Benny och 1 linne till Selina. Summa 200kr – me like a lot 😀

Nu ska några killar friseras så kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. M

    Det var inget alternativ att ringa och be att få byta medicin istället?
    Det är ganska normalt att man gör det om ens barn lider av medicinen.

    Sen undrar jag över attityden. ”några väl valda meningar so kom doktorn” ?? Varför ska ni vara ett undantag? Man får vänta på sin tur. Troligen har de väl kommit in barn som är sjukare.
    Att ni har mer än ett barn är inte andras problem och har man valt att skaffa så många barn får man lära sig att vänta på sin tur. Bedöms det att ens barn är SÅ sjukt så får man hjälp fort.

    1. mirkak

      Men nu har vi ju hittat ett fungerande sätt för Victor att ta medicinen på 😉 Faktum var att Peter hade förutom Nellie som skulle kollas upp, med sig 2 barn i 40-graders feber som fick ligga på golvet för att de var så utmattade och det visste inte vårdpersonalen. De led och det Peter sa var att nu tar jag barnen som mår skit och åker hem så återkommer vi med Nellie dagen efter! De valde då att skicka in läkaren direkt = deras val!

  2. Ulrika

    Lider med er (och speciellt era två stackars Kåvepenin-pojkar) Har precis avslutat omgång två av Kåvepenin för min 5,5-åring, som har haft en besvärlig halsfluss som inte ville ge sig. Har inte varit lätt, men med mutor gick det. Ett tips jag fick var att ge barnet isglass (om det tycker om och får äta det så klart), först lite före att suga på och sen direkt efter. Kylan bedövar smaklökarna lite. Vi körde med det först, men det gick sådär… Polkagris efter (och Coca-Cola för och efter) funkade bättre. Vi som skulle bli hårdare på det där med sötsaker efter jul- och nyårshelgerna fick skjuta lite på den saken. Lycka till och krya på era sjuklingar

  3. Emilie

    Hej! Såg att du redan fått en del tips 🙂
    Min dotter är fortfarande så pass liten att vi får använda spruta de gånger hon behövt ta kåvepenin. Medicinen kom upp flera ggr så jag blandade medicinen med koncentrerad hallonsaft istället. Mycket smidigare! Kanske funkar till din pojke också 🙂
    Krya på de små, kram

  4. Maggan

    Nu kommer jag med nåt helt bakvänt…. Min dotter fick Kåvepenin för ca ett år sedan, hon smackade till och sa sedan: ”Dott, mer…!!” Inte helt normalt, förstår jag nu, av alla andras kommentarer! Hoppas du blir hjälpt av tipsen du fått, många lät lovande tycker jag!

  5. judomorsan

    Mina barn har också klarat tabletter från 2-3 års ålder och det går så mycket lättare än den flytande sörjan! Ring och fråga om ni kan få tabletter istället :)Hoppas ni alla kryar på er snart!

  6. Alma

    Hoppas de kryar på sig snabbt och att medicinen blir bättre snart! Sen undrar jag om du kan ta en bild av frisyrerna du klippt på killarna, tycker alltid att dina barn har fina frisyrer!

  7. Helen Lindberg

    Ring och be dom skriva ut tabletter istället, alla mina 3 barn har utan problem svalt tabletter med enbart vatten från ca 3 år.

  8. Linda Henriksson

    Det finns väl koncentrerat kåvepenin? Ofta är det utblandat men någon smak för att det ska bli godare, men är snarare äckligare och mer… Brukar alltid be om koncentrerat penicillin, då är det inte mkt de ska ha varje gång. Hoppas barnen kryar på sig!

  9. Kristin

    Jag kommer ihåg när min dotter var 9 mån och fick Kåvepenin, fick vrålhålla och använda spruta för att ge. Inte kul och kändes som värsta övergreppet! Hoppas era små kryar på sig och ha en fortsatt trevlig helg!

  10. Eva

    Stackars dom små liven:-(
    Ja jag fattar inte varför dom ska ge kåvepenin. När min son va liten och fick det så gick det ju bara inte. Det vänder sig ju direkt i magen och kommer upp igen. Såå äcklig. Jag bad också alltid om att få en annan medicin för det var ju inte stor idè när det ändå kommer upp igen.
    Kram:-)

  11. Anna

    Hoppas allt blir bra med Nelli! Njurarna är viktiga. Lite konstigt att de inte tog urinprov när ni var på VC. Då hade ju risken för njurskada varit mycket mindre! Urinvägsinfektion var det första jag tänkte på. (men så har ju mina barn haft det flera ggr)

    Stor kram till hela familjen!

  12. Elin

    Hej Mirka!
    Det är många som är engagerade ser jag.
    Jag är också flerbarnsförälder, och har nyligen haft liknande bekymmer som du med min 4-åring. Han hade halsfluss och vi fick tablett Kåvepenin 250 mg utskrivet, vilket han skulle ta 3 ggr/ per dag. Gick bra för honom fram till tredje dostillfället, då han råkade bita i tabletten och då var det klippt, han vägrade. Fick mixtur av samma läkemedel utskrivet, men barnet totalvägrade. Kontaktade på nytt vårdinrättningen på telefon, och fick istället mixtur Cefadroxil 100 mg/ml 6 ml per dag i 10 dgr. Barnet accepterar smaken, och det underlättar för alla inblandade att det är ett dos tillfälle per dag.
    Lycka till!!

  13. Maria

    Tabletter är så mycket bättre! Här har barnen kunnat ta tabletter från att de varit ca 2 år gamla. Varit omöjligt när de blivit runt den åldern att få i dem flytande då de bara kräks av det. Förstår dem dock, har svårt för flytande mediciner själv också.

    Hoppas de kryar på sig snabbt nu! Som tur är brukar ju kåvepeninen göra nytta snabbt.

  14. Anna

    Barn brukar kunna lära sig att svälja små tabletter (ex Kåvepenin och Heracillin) från 3-4 års ålder (eller när de klarar att tugga tuggummi). Det är mkt skonsammare än mixtur. Se bara till att läkaren väljer att förskriva en liten tablett (hellre två små än en stor tablett; storleken för varje medicin finns på FASS.se). Kåvepenin i barnstyrka är inte mkt större än ett risgryn. Om man vill underlätta ytterligare kan man köpa MedCoat på apoteket för att göra tabletten mer lättsvald. Hjälp barnet att lägga tabletten mitt på tungan, riktigt långt bak i munnen tills barnet lärt sig. Och så en stor klunk dryck på det. Det brukar inte ta många doser innan de lärt sig hur de ska lyckas svälja tabletten smidigt. Ett annat alternativ är att pilla in tabletten i en kokt makaron.

    Om man fått mixtur utskrivet är mitt bästa tips att ge barnet en isglass att suga på precis före medicineringen. Kylan bedövar smaklökarna lite grann och gör att det går betydligt lättare. Och sen in med glassen i en påse i frysen till nästa dos 🙂

    1. Anna

      …eller låt barnet svälja tabletten tillsammans med ngt trögflytande med bitar i, exempelvis fruktyoghurt. Ibland är det lättare än att lirka ned tabletten med vatten eller saft, när man är ovan.

  15. jenny hörvin

    Hej! mina barn har alltid fått en chockladbit eferåt o för att de ska ta medicinen o få bort smaken! O det har funkat bra efer några dagar de vant sig med att ta medicinen! Lycka till o kram:)

  16. Elin

    Hej! När vår tjej var 1 1/2 år fick hon öroninflammation, medicin mot det blev kåvepenin. Vi provade att ge henne glass
    (Vaniljglass med choklad överdrag). Vilket gjorde att hon INTE tycker om choklad, hon är idag 5 1/2 år idag.. Vi fick tipset på
    Apoteket att blanda det med lingonsylt om man tog och blandade det med något sött blev det ännu värre.

    Lycka till!

    /Elin

  17. Annika - drömmen om 11 barn

    Det här med flytande medicin alltså… huvva! Vi har ju som tur är sällan sjuka barn så vi har aldrig sånt typ… Men NU så… svinkoppor på tre av dom. De fick heracillin… enligt läkaren ska det smaka ”bättre” en kåvepenin, men jag vet inte om jag tror honom. Alls. Det var kräkning på kräkning i början – nu är det EN av de tre som accepterar den.. de andra två får man BRÅKA med. Tre gånger om dagen… fy för den lede!
    Själv har jag fått halsfluss, tydligen var det svinkoppor med streptokocker, och givetvis får jag halsfluss då, haha. Kåvepenin is the shit -men jag tar ju tabletter 😉

    Är väl det enda negativa med stor familj – när sjukdomarna väl slår till 😉

  18. Anna Olsson

    Mitt tips är att blanda Kåvepenin med glass! Lite halvsmält så det går att röra ihop. Har funkat hos oss

  19. Elin

    Be om tabletter istället det kan han säkert svälja. Och annars finns det ju krossare på apoteket som du kan lägga på lite yoghurt eller glass. Synd om barnen att de är sjuka nu. Kram till er.

  20. Tina Mårtensson

    Hej! Min dotter som är sju fick också konstaterat halsfluss idag. Hon kräks av all flytande medicin så här är det tabletter som gäller. Ett tips som min morfar lärde mig när jag var liten som jag praktiserar på min dotter, är att jag ger henne en bit banan och när hon ska svälja den gapar hon och jag stoppar i tabletten. Lätt som en plätt. Tack för en bra blogg 🙂

  21. Therese g

    Säg till att ni vill ha Kåvepenin med styrkan 250mg/ml då behövs t ex bara 2 ml för ett barn i 30kg-klassen. Blanda med julmust tipsade vår husdoktor då känns inte smaken.

  22. J

    Jag har förstått det som, att kåvepenin är effektivare är de flesta andra pencilliner. Jag bad också om något annat sist jag hade halsfluss eftersom jag får så ont i magen av det, men då sa läkaren att kåvepenin hjälper snabbast och biter på det mesta.
    Be om tabletter nästa gång, jag minns själv som lite när man skulle få i sig den där äckliga sörjan. Hoppas de kryar på sig ordentligt och att Nellies UVI inte spritt sig till njurarna! 🙂

  23. Isabel

    Kåvepenin är äckligt men mycket bättre för kroppen då Amimox är bredspektrum och slår ut mycket fler bakterier i kroppen inklusive de bra bakterierna i tex mage och tarmar mm. På så sätt motverkar man resistenta bakterier också. Men som sagt äckligt! =)

  24. sexbarnsmamma

    Prova tabletter ist,,mina barn klarar inte av flytande men små tabletter
    går bra. Lägg dom på en sked med fil, så slinker dom ner.

  25. Neta

    Fattar inte varför dom fortsätter med det där äckliga kåvepeninet till barn, min äldsta är 39 o redan på den tiden bojkottade nästan alla barn det. Å bara lukten gör ju att man förstår dom.
    Till tjejerna bad jag alltid om Imacillin ist, det smakade fruktsallad tyckte dom men vet inte om det finns längre eller om det bytt namn.
    Man ska inte behöva fightas med barn för att dom ska ta medecinen, byt till nåt annat.
    Tipset med att mala sönder o blanda med något är inte dumt det har jag också praktiserat någon gång.
    Annars är väl det bästa att helt enkelt förklara för barnen varför och att dom måste ta medicin, mutning i det läget är klart tillåtet tycker jag. Jag lovade ofta en bio eller liknande när kuren va slut men då skulle dom ta utan gnäll också.

    1. Camilla hockeymamma

      Varför de fortsätter med det äckliga kåvepeniet är bl.a för att det är bra på bakterier och är ett smalt penicillin som lämpar sig utmärkt på streptocker tex.Om alla fick andra typer som animox,spectramox mm så riskerar vi resistens mot penicillin,det vore väldigt tråkigt om vi tex. inte längre kan bota lunginflammation eller hur.Be att få tabletter blanda med sylt skölj ner med cocacola.

  26. Maria

    Usch aldrig kul med sjukdomar och penicillin ni får krya på er 🙂 prova att blanda de i saft eller juice till dem
    Det fick jag göra när mina vägra ta det 🙂

  27. Ehlina

    Usch inge roligt med sjuka barn och äcklig medicin. Ett tips att be att få tabletter i stället..
    Så fick jag göra när mina tvilling tjejor var små och fick äcklig penicillin som de kräktes upp..
    Så efter de får jag alltid tabletter som jag mosar och ger dom i hop rörd med en sked äppelmos.
    Hoppas barnen piggar på sig under helgen och tack för en super bra blogg

  28. Charlotta

    Mina barn tycker att smaken av Kåvepenin försvinner om man snabbt dricker mjölk efteråt. Kan vara värt att prova.

  29. Malin

    Usch o fy för penicillin, stackars pojkar! Jag åt kåvepenin för några veckor sen mot bihåleinflamation, jag mådde illa, ännu mer än jag redan gör som gravid, och tappade luktsinnet och därmed smaken helt. Jättekul över jul. Sen fick jag amimox mot luftrörskatarr, den mådde jag bättre av. MEN, när jag ätit den en vecka blev jag helt prickig på hela kroppen och det kliade under fötterna och i handflatorna, allergisk reaktion, Jippi, så det var bara att sluta med den.
    Hoppas det inte är så allvarligt med Nellie och att alla blir friska snart.