Slappt – Trettonbarnsmamman
mirkak

Trettonbarnsmamman

Slappt

Årets bästa slappardagar är dagarna direkt efter jul och jag kan lova att vi har  slappat storslaget de två senaste dagarna 🙂 Slöat framför tv:n och tittat på massa halvbra familjefilmer, städat lite det absolut viktigaste så inte hemmet förfaller, lagat mat och tittat på mera film. Kvällarna har avslutats med dans för barnen 🙂
Kevin åkte till en kompis i förrgår och kommer hem idag.
image

image

Vissa barn har inte ens klätt på sig sen julafton 😀
image

Lilja skrattar åt Nellie ♥
Hon fick vara finklädd på juldagen då hon kräkte ner sina finkläder på julaftonen 😉
Efter att ha ätit julmat två dagar i rad så fick det vara nog. I förrigår åt vi rökt skinka, revbensspjäll och oxfilé med sallad och potatisgratäng med västerbottenost på *mums*
image

Bara älskar vår big green egg-grill som man kan även bla röka mat i 🙂
Jag har även hunnit testa min nya donut-maskin… men blev inte ett dugg imponerad av den. Donutsen blev fina bara på ena sidan och var gummiaktiga till konsistens. Barnen gillade dock de jättemycket 😉 Men jag kommer ändå att hålla mig till att göra riktiga munkar…. så ett hett tips från mig – köp inte en donut-maskin. …
image

Vi fick massa frysta hallon av grannen före jul så igår gjorde jag en hallonpaj till efterrätt.
image

Det åt vi med både glass och grädde 🙂

Idag medans jag gjorde frukost, tänkte jag på vad skönt det var att alla är friska igen. Det skulle jag inte ha gjort!
Alla hade precis satt sig till bords när Thor vänder sig mot golvet och kräks! Han ställer sig upp och kräks lite till 🙁 Storrensning av det drabbade området och sjuklingen. Alice åt ingenting och det visade sig att hon har hög feber 🙁 Så vi kör väl en stund till med dessa sjukdomar…
Nu har Thor sovit ett par timmar och känner sig bättre. Han har fått i sig dricka och jag hoppas att det inte blir mera kräkningar utan är lindrigt som det var för Victor.

Hur har ni haft det ?

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mirkak

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tessan

  Efter julfirande i dagarna tre, dag ett med sambos släkt, dag två hemma med alla barnen (då mina äldsta kom hem till mig efter att varit hos sin pappa på julaftonen) och dag tre med min släkt så har vi bara slappat och haft det lugnt, lite väl lugnt tror jag för nu börjar t ex tvättberget leta sig ut från tvättstugan och det är ett tydligt tecken på att man slappat i längsta laget 😉 Igår åt vi upp de sista julresterna då jag gjorde pyttipanna och äggröra på det som var kvar av julmaten, så skönt det är att äta vanligt igen. Eller iaf lite mer som vanligt för det finns fortfarande gröt, grädde och saftsås kvar… verkar bestämt som det får bli ris a la malta ikväll men sedan ska väl då julmaten ändå vara slut hoppas jag ;-)Så blir det nya friska tag att börja förbereda för nyår under morgondagen, vad hittar ni på under nyår? Kram

 2. Ingela Abarzua

  Vad fin du var på julafton i den lila klänningen -:D riktig hottie… Trösta er med att ni inte är ensam med magsjuka för här kräks det inne på tredje dygnet.. Hoppas det är en mild variant och går över snabbt…
  Gott 2014 på er-:))!! Med vänlig hälsning, en 6 barns mor från norr

 3. Sara

  Hej,
  Måste fråga, hur orkar du med allt?
  Vart hämtar du energi?
  Blir så imponerad, ni äter lagad mat och barnen får hembakat fika.
  Jag känner barn barnfamiljer med 2 barn som inte fixar det.
  Hatten av !

  God fortsättning 🙂

 4. Milla

  Hej
  Är här och kollar ibland men har inte skrivit innan… Men nu var jag tvungen! Gör du egna munkar?!! Recept på det tack=) Hoppas att du har det för ååh vad jag längtar efter finska munkar ibland!!

 5. Kristin

  Har varit bra förutom en envis förkylning som förstörde, ingen smak och dålig sõmn, trist:( I morgon blir det stadsresa och mellandagsrea och på måndag jobb igen! Men först middag hos dottern ikväll:)) God fortsättning!

 6. Lotta

  Härligt med slappardagar efter jul, då brukar alla vara mer el mindre små sega 😉 Tråkigt att din pojk började kräka, det är en tuff tid denna tid då sjukdomarna brukar hopa sig….hoppas han har piggnat till! Mina tjejer har har spytt till och från fram så sent som på juldagen, julafton klarade vi =) Men de tär ingen vanlig vinterkräksjuka utan de har spytt en gång , haft feber en dag för att nästa dag vara helt friska igen, jättekonstigt. Vi vuxna har inte blivit drabbade(ännu) iaf ! Kram

 7. Tezz

  Åh vad skönt o bara ta det lugnt!! Här hemma hos oss har det. Stor full rulle sen julafton då min dotter fyllde 5 år igår!! Men nu kan vi varva ner!!

  Hoppas att ni snart får vara friska och får ett bra avslut på detta år!
  God fortsättning och gott nytt år!

 8. carola

  haft en riktigt fin jul de roliga var att de större barnen var helt säkra att morfar skulle klä ut sig till tomte men tji fick de brukar med bara slappa dagarna efter men i år blev det tvärtom massa fix i stället hann även med mellandagsrean massa fynd som ska bli kommande födelsedags presenter god fortsättning önskar jag dig o din familj