Trettonbarnsmamman

God morgon?

Morgonen var lugn. Ungarna kom iväg till skolan lekande lätt och medans jag gjorde mitt i köket var Nellie och Älva i sitt rum och lekte så fint…..trodde jag. Jag är helt blåst på det sistnämnda kan jag ju säga så här efteråt! Och en lärdom rikare 😉 Blir det för tyst – kontrollera vad tystnaden beror på!
image

image

Alla Nellies och Thors kläder ligger numera på golvet i en härlig röra! Och de har mycket kläder kan jag lova. Och nu har ju då jag dagen räddad med göromål – Tack älskade barn tack….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annica

    Hej mirka ,sätt upp såna där spärrar man brukar ha på köksskåpen för barn ,finns på ikea tror jag ,God Jul på er alla

  2. Ruina - fyra barn under tre år

    När mina äldsta barn var runt 2 år hade de en period då de rev ut allt i sin byrå varje morgon. Det slutade med att vi satte spännband runt så att de inte kunde öppna lådorna. Det gäller att vara kreativ – om man inte tycker att det är roligt att vika om alla kläder varje morgon vill säga 🙂

  3. Monika Eriksson

    Suck va trista människor det finns… Ett litet tips från en mamma till en annan: sätt en liten hasp på garderoberna högt upp så inte de små kan öppna och stöka till… God jul!

  4. Lotta m nio

    Haha, härligt! Den synen har man ju mötts av några gånger när man kommit in på barnens rum 😉 Alltid lika skoj. Not!

    Men vilken tur du har Mirka, som har läsare som vet exakt vad du bör och inte bör göra! 😉
    Snart slipper du tänka själv alls och någon besserwisser kan istället börja sköta ditt hem o din ekonomi, eller varför inte ta hand om barnen också 🙂
    Men ärligt…hur orkar folk lägga energi på att lämna såna kommentarer över huvudtaget…?

    Hoppas ni får en fin helg!

    KramKram!

  5. Anneli

    Den synen kommer man ihåg. Haha. Underbart, not. Men roligt hade ungarna. Barn i olika åldrar, födda olika tider på året, nog fan behövs det nya kläder, även om man pusslade med mycket så blev det mycket nytt. Haft ”bara” 4 troll som nu är stora men det spelar ingen roll.

    Kram till er alla

  6. Anki

    Ja du Mirka, det är väl en himla tur att ens barn håller en i arbete för du har ju inget annat att göra eller hehehe 😉
    Jag har alltid oxå haft mycket kläder till mina barn och tycker det är skönt. Man kan med gott samvete ha extra kläder på tex ”dagis” och inte behöver man känna sig pressad att tvunget behöva tvätta upp kvällen innan för barnen inte har något passande att ta på sig. Likadant med overaller o ytterkläder. Det var skönt att kunna ha något som är något sånär rent när man ska till affären eller bort i andra ärenden. Nu är mina barn nästan vuxna men de har fortfarande en hel del att välja på och man behöver inte köpa dyra eller märkeskläder 🙂
    Kramar till dig från Skåneland

  7. 7 barnsmamman

    Vad härligt att se 😉 ( hos någon annan) Underbara barn.
    Usch vilka tråkiga människor det finns:/ . Tycker synd om deras barn som tydligen bara fick ärva.
    Klar barnen ska ha kläder OCH alla har olika personligheter!! Bara för att man har många barn MÅSTE inte alla ärva efter varandra.
    Jag har 7 barn och älskar att köpa kläder till dom OCH barnen älskar när de få nya kläder. Bara för att man är många vill ju inte barnen bli ”lidande” i bl.a. Skolan för att de har många syskon å måste ärva och aldrig få ha några nya kläder som sina kompisar har. Visst ärvs kläderna här hemma. Dom passa utmärkt att leka i hemma eller ute i.
    Barn ska kunna vara rena å fina OCH då går det åt mycket kläder!!
    Du är toppen Mirka.
    Ha en fortsatt trevlig dag!
    Kram

  8. Anne

    Som om det inte vore nog med eländet att mötas av den synen sen gå in här och få idiotkommentarer. Det finns folk som behöver städa på hjärnkontoret istället för i garderoberna… Kram Mirka för att du orkar med allt detta!

  9. Madeleine

    Tycker att det är sjukt att du köper så överdrivet mycket kläder. I familjen annorlunda kunde vi tydligt se säckar med kläder som du försökte kränga på loppis men i slutändan gav bort. Och det här med att dina barn inte ärver kläder av varabdra för att ”dom har olika stilar” och jadajada… Suck. Köp en ny säker bil istället så du kan köra barnen till skolan.

    1. mirkak

      Du har ingen aning om hur mycket jag köper åt de MEN jag kan snällt upplysa dig om att när jag köper kläder till de så är det 99% sådant som de verkligen behöver! Just Thor och Nellie är ännu inte så kräsna över vad för kläder de tar på sig och därför har de mycket ärvt. Annat är det med de större barnen som har olika stilar 😉 Men jag förstår fortfarande inte riktigt hur det blev din huvudbry?

  10. Madeleine

    Åter igen ett bevis på att du köper för mycket kläder till dina barn! Spara barnbidraget istället för att ständigt köpa nya kläder till barn som redan har för mycket kläder. Lyxfällan nästa.

    1. Puha

      Och det är då din huvudvärk eller?? har själv haft 6 barn (nu vuxna) men de ärver kläder av varandra, och man köper o kopmpletterar med nytt. Så klädantalet ökar per barn juh fler barn man har, så är det bara

  11. ulle

    oooooo my…. ja har man inget att göra så får man och har man o göra så får man ändå mer att göra. lycka till !!!

  12. Marita Andersson

    I rubriken på ditt förra inlägg skrev du: Nu – lite lugnare i stugan,,,,,det var då det!!! Underbara ungar!
    Det går an att skratta åt ”eländet” när man själv har två ”barn” på 32 och 28 år,,,,,Ha en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR, hela härliga familjen Norrström.