Trettonbarnsmamman

Måndag igen

Helgen gick åt alldeles för fort och inte fick vi så mycket gjort heller tack vare bilen igår. Det känns som att det räcker nu med allt strul! Min bil går som en klocka efter att vi renoverat den under hösten. Nyligen bytte vi bil till Peter och även den har fungerat utan några som helst problem…fram till igår. Vad felet är vet vi nog men det var inget som kunde lagas i -8 ute på Media Markts parkering 🙁 Så taxi hem för ett antal 100-lappar och sen tillbaka med min bil. Det blev ingen bogsering utan bilen fick stå kvar över natten och lär väl ha en trevlig p-bot i rutan idag. Men igår var vi så jäkla less så vi orkade inte bry oss om det 🙁 Jag önskar att vi hade råd att köpa sprillans nya åk men hur stor den önskan än är så har vi inte de pengarna…. Så vi kämpar på med begagnade bilar och helt ärligt så har vi aldrig haft så mycket stryl med de som nu de senaste 8 månaderna. Och nångång ska väl oturen vända 😉
Jag tänker inte låta någonting förstöra julstämningen som kom med snön och kommer bara att koncentrera mig på allt positivt 🙂
Vi har fyra sjuklingar hemma fortfarande. Benny var bättre men fick feber i natt igen. Även Victor är febrig. Kevin har hemsk hosta och feber som kommer och går. Och Älva ser förjävlig ut runt ögonen. Men det börjar bli bättre.  Tvättar och tvättar hennes inflamerade ögon och hon hatar det. Undrar lite på hur länge man ska kämpa med att bara tvätta innan det är dags för nån medicin. ..?
Vi har inte haft så många fall av ögoninflammation och de fallen har varit lindriga så jag har ingen större koll 😉
image

Älva försöker härma Alice …
image

Som skriver önskelista 😉
image

Nellie är en riktig nakenfis. Hon älskar att vara i bara trosor och så fort hon är hemma så åker kläderna av henne 😀

Nu tänker jag baka lite julgodis, det som jag skulle ha hunnit med under helgen 😉

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa S

    Lillebror led av mycket ögoninflammation när han va liten och det enda som hjälpte va att badda ögonen med tevatten. Det spelar ingen roll vad det är för te. Jag minns själv att jag fick mina ögon baddade med det och det va skönast när det va lite ljummet men funkar med kallt också 🙂 billig och smidig kur!

  2. Neta

    Mina barn fick också skölja ögonen med kamomillte, tyckte det var bra.
    Hoppas det löser sig med bilen och att parkeringsböterna inte knäcker er men ibland orkar man inte, så är det bara.
    Hoppas ni har ett garage o mecka i iaf om ni inte lämnar in den. Verkstan här är ju bra.

  3. Hanna E

    När vi har fått ögoninflammation så har det gått över på ca en vecka, men enligt läkarna kan det ta upp till 10 dagar. Dock är det så att om det är den kladdiga varianten så kan det i sällsynta fall behövas antibiotika.
    Vi har dock bara haft den som orsakas av virus och då är det bara att tvätta och vänta ut den. Vi har någon gång fått ögondroppar, men de gör inte att det går fortare över utan ger lindring mot klådan och smärtan. Eftersom de har varit så meckiga med barnen så har vi struntat i dem.
    Jag använde dem dock när jag fick ögoninflammation och tyckte att de lindrade bra.

  4. Anna Johansson

    Hej Mirka:)
    Här kommer ett litet tips som jag fått av barnens dagmamma. När barnen får ögoninflamation så kokar jag te på kammomill. Man hittar kammomillte på hälsokosthyllan i vanliga mataffären. Koka upp ca 2-3 dl vatten och låt 3 påsar kammomillte dra lääääänge. Det ska vara starkt. Låt det bli kylskåpskallt. Doppa INTE bomulls rondellen i burken du för varar teet i utan ös försiktig te på bomullsrondellen så att du inte får ner bacilusker i burken. Badda och torka rent med teet 2-4 gånger per dag. Det lindrar klådan och känns svalkande. Kammomillte är bakteriedödande:) jag har aldrig behövt medicin till mina flickor. Det har alltid bara klarat sig med denna lilla huskur. Du kan spara teburken i kylen i ca 3 dagar sedan bör du koka nytt om du behöver badda fler dagar. Jag har själv fått ögoninflamation, det smittar ju som bekant. Det fungerade på mig oxå. Hoppas att det hjälper dina barn oxå. Mvh Anna

  5. Monica

    Det verkar vara nåt med namnet Nellie som gör att de gillar att vara nakenfisar.Ett av mina barnbarn heter också Nellie och fick hon bestämma helt själv skulle hon nog vara spritt språngande naken hela tiden. Hon fyller 3 år den 13/12 och ska ha stort kalas för hela släkten och alla kompisar. Kul,kul!!!!!!!!!!!

  6. Anna

    Min minsta fick en svår ögoninflamation i somras. Gick till läkarn efter cirka en vecka då tvätta inte hjälpte! Fick en salva som igentligen gjorde allt värre men efter två dagar med den så var inflammationen borta.
    Hoppas alla små blir friska snart! 🙂

  7. Åsa

    Ögoninflamatin går över på sju dagar med behandling och på en vecka utan 😉
    Tvätta ögonen från öronen mot näsan, så varet inte sprider sig i ögat. Varet kommer från ögonvrån.

  8. Katarina Öst-Thalinsson

    Hej:) vad det gäller ögoninflammation, brukar det ge med sig, brukar ta någon vecka! Det finns våtservetter för just det att köpa på apoteket:) annars är det bara att tvätta m ljummet vatten. Trist med bilar som strular, hoppas det löser sig:)och att ni snart är friska och krya igen:)
    Mvh Katarina