Trettonbarnsmamman

Svidande bihålor och skallebank

Neeej, jag fååår inte bli förkyld! Inte just nu, har bara inte tid för sånt trams så vik hädarn alla basilusker.
Igår när jag var och fixade mitt hår så började det svida i bihålorna vilket är ett tecken på att förkylningen är på väg att bryta ut 🙁 Barnen har ju både snorat och hostat ett tag nu så inte helt oväntat men som sagt – jag har inte tid att bli krasslig. Lilja är också nu jättesnorig men mår bra för övrigt. Inte nog med basilusker så ploppar det upp en finne efter en. Och nu fick jag idag också första mensen så det förklarar då finnarna i alla fall. Skönt i för sig att mensen kommit igång, jag hade lite funderingar över vart den tagit vägen då jag har alltid fått tillbaka mensen efter 8 max 9 veckor och de gångerna hade jag ju även ammat lite. Nu har jag inte ammat så trodde att mensen skulle komma tidigare än vanligt men icke sa nicke.
Jag städade på övervåningen på morgonen. Sen kom jag på att jag hade glömt att handla välling och tvättlappar så det blev en tur till Gränby med småttingarna. Och passade även på att äta lite frukost/lunch där.

image

Älva har aldrig tid att äta när man gör det ute, hon åt inte ens sin bulle som hon fick. Jag tog en sallad som såg väldans nyttig ut. Med ost som liknade brie men var annat…..tyvärr för osten smakade vidrigt, som att äta en gammal svettig strumpa. Annars var salladen helt ok 🙂

Ang busskorten så får vi betala 250kr/kort. Inte kul alls. Några tyckte att barnen måste hålla bättre koll på sina saker och det håller jag med om. Men samtidigt så kan sådant hända även de mest perfekta och ordningsamma för även solen har ju sina fläckar 😉 Vi har haft barn i skolan under mååånga år. Närmare bestämt sen Daniel började 1:an 1999. Inget av barnen har glömt sina väskor någonstans först nu så helt slarviga är de faktiskt inte. Och oavsett så ger det inte någon anledning till att bli klåfingrig 😉

Jag skulle starta en till kanon-tävling idag men upptäckte att vi har använt upp all surftid så jag kan bara använda mobilen nu 🙁 Vi som förra månaden ökade på surfpotten…. fast det går ju åt en del när barnen använder wifi på mobilerna och flera datorer används dagligen. Får se om jag lyckas lösa saken på nått vis ändå 😉

Mina nya kängor är banne mig de skönaste jag nånsin haft

image

Och jag köpte inte svarta skor kors i taket 😀

Tjingeling ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helena H

    Hej Mirka. Följer din blogg men är bara in då o då och får då massor av härlig läsning. Men ikväll blev jag riktigt förvånad….vad sjutton är det för gnäll av flera läsare?! Känns som bittra gamla tanter som tror dom härskar över alla andra….Rent bedrövligt av dom! Varför fortsätta läsa en blogg om man ändå bara är missnöjd?
    Krya på digg nu och ha en skön decembermånad.
    Kram från Söderhamn

  2. Cissi

    Blir så förbannad över de människor som uppenbarligen inte
    har någon form av respekt och intelligens!
    Ja, jag står för att de som orkar fundera, ondgöra sig och dessutom skriva bittra inlägg, inte har
    någon form av intelligens. Självklart har man ” rätt” att tycka olika.
    Men skillnaden är ju milsvid.
    Hur är det möjligt att det ofta är kvinnor som är missunnsamma, bittra och kränkande gentemot
    sina medsystrar? Missunsamma och bittra ( kvinnor framförallt) människor får mig att skämmas
    och vilja kräkas. Keep up the good work!
    Du är en inspirationskälla och ” vågar” dela med dig.

    Stor kram!

  3. Lotta m nio

    Haha, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta 😉 Vilka otroliga kommentarer det droppar in hos dig ibland, Mirka!

    Men vi är många här som unnar er den lycka er stora, fina familj innebär och som inte alls tycker att uppdateringar i bloggen är viktigare än att ta vara på livet!

    KramKram!

  4. Åsa mamma till Elin 7år

    Men snälla nån, inte kan Ni väl på allvar gnälla över dålig uppdatering? Även om Mirka nu valt att blogga och att låta oss se en del av deras liv har hon noll skyldighet att uppdatera bloggen dagligen, de är en stor familj och ibland lär tiden ine räcka till, Mirka är inte tvungen att delge oss allt dagligen, var nöjd med det Ni får.

    Det finns flera andra kändigbloggar som inte uppdateras dagligen, en blogg ska inte vara ett tvång, en skyldighet, utan något man gör då tillfälle finns,

  5. Ida

    Det är väldigt trist när inte bloggen uppdateras och folk fortsätter att tjafsa. Visst att du har mycket att göra, det förstår vem som helst men du har ju ändå valt att ha en blogg.

    1. Lena Sandin

      Jag håller med. Snart kommer säkert ett klagoinlägg om sjukdomar och att något (bilen?) gått sönder eller något annat svepskäl för att inte uppdatera. Denna blogg håller på att bli URTRIST. Gäsp

      1. Annika

        Ojoj!
        Snacka om patetiskt.

        Skaffa er ett liv istället för att sitta här och klaga på att Mirka inte uppdaterar dagligen.

        Ge fan i att gå in här och läs då. Om den nu är såååå djävla tråkig och ursäktande. Tänk va en del kan leta fel.

        Mirka: Skit i alla bittra, sura människor som inte har nått annat vettigt för sig än att klaga.
        Hoppas dopet blev bra 🙂

    2. Hanna

      Jösses, vad läser ni då för? Det var tre dagar, TRE som hon inte uppdaterade på. Det kan ju faktiskt vara så att man har ett liv som kommer emellan också?

      Sedan om hon gnäller om sjukor eller trasiga bilar så är det väl hennes val?

      Ibland blir man förvånad hur mycket krav man kan ställa på en annan människa man inte ens känner.

      Sanslöst! Sluta läs då om det inte passar.

  6. Marre

    Det är sandlådenivå på många kommentarer här!
    Ni måste må väldigt dåligt.Var glada att ni får läsa om familjen
    Norrström istället för leta fel, är ni avundsjuka eller??
    Marre

  7. Annika K

    Mysigt med fika 🙂 Chevre var det nog. Den är jättegod.
    Ihop med honung osv. Har inte gillat den osten innan.
    Men nu älskar jag den.Sluuurp!

    Krya på dig!

    Till er bitterf***or som skriver här inne… SKAFFA ER ETT LIV!

  8. Ejris

    hej på dig. läser om busskorten 🙁 ungar är ungar men det slår mig. jag åkte själv buss många år av skoltiden på 70 talet då var korten personliga men foton o namn är de inte de längre? kanske vore en bra sak att ta upp med skola/kommun/bussbolag??
    då skulle chansen att få tillbaka ett tappat kort vara större o nån som heter Nisse kan inte åka på klaras kort typ=)

  9. Pia

    Min mamma sa alltid att har man inget snällt att säga kan man hålla tyst. Man kan ju tycka vad man vill men onödigt säga negativa och sårande saker till människor. Vad spelar det för roll om man inte har koll på vad olika livsmedel heter om man inte tycker om eller brukar köpa dom?

    JAG tycker att Mirka, Peter och alla barnen är fantastiska och om de vill unna sig att gå ut och äta så är det en kul grej för alla och barnbidragspengarna används till barnen.
    Jag har följt er på tv och följer din blogg och begriper inte hur ni får allt att funka, men det gör ni ju och det gör er i mina ögon till fantastiska föräldrar som prioriterar sina barn. Krya nu på dig och ha en skön helg….Kram

  10. Neta

    Men dom är ju inte ensamma om att förlora busskort just nu. Ett av grannarnas barn blev frånryckt sin och fick busskortet bortkopplat från kedjan det satt i och hotad med väldigt otäcka saker om hon inte ”höll tyst” tydligen ett gäng killar från 9an

    1. Tova

      De får ju 25.000 i barnbidrag i månaden cirka så de lever ju på staten till halva delen av allt de spenderar/sparar.

      1. fyrabarnsmamma

        Oavsett antal barn bidrag finns det ekonomiska människor Och varför skulle inte fam n kunna ha en god ekonomi i sig Varför skulle dom leva på barnbidrag Varje barn har sitt barn bidrag oavsett antal barn i familjen varje barn äter Det finns inget i ditt resonemang som är logiskt bara tragiskt kommentar nästan komisk

        1. Tova

          Om alla barn hade fått ”sitt” barnbidrag så hade alla barn fått 1050 kr var. Familjen Norrström hade då fått 12600 kr men de får cirka dubbelt så mycket. Det jag säger är ren fakta, inget komiskt bara idioter som du själv som tycker att något med pengar kan vara komiskt.

          1. fyrabarnsmamma

            Jo avundsjuka kopplat till pengar ät komiskt för övrigt kopplat till ordet ekonomiskt Om du anser att det är en dålig reform med flerbarns tillägg Ja då hoppas jag att du jobbat politiskt för en lagändring inte hackar på flerbarnsföräldrar

      2. Matilda

        Hur tänker du nu egentligen? Att vissa barn inte skall få barnbidrag? Alla barn har rätt till barnbidrag. ”Lever på staten”??!. Då lever ju alla föräldrar på staten eftersom alla föräldrar får barnbidrag. 1 barn = 1 barnbidrag, 4 barn = 4 barnbidrag, 12 barn = 12 barnbidrag. Vad är skillnaden? 25.000 på 12 barn är väl dessutom ingenting. Det räcker förmodligen inte långt. Ett par rejäla vinterkängor kostar ju 8-900 spänn så dom pengarna ryker nog fort.

    2. Ida

      Borde de ha det snålt med pengar eller vad menar du? Mirka har inte alls någon skyldighet att redogöra hur deras ekonomi ser ut, det är ju en privatsak som vi läsare inte har att göra med.

      1. Tova

        Om ni handlar mat för 23000 i månaden och använder det som argument till att det är lite med 23000 kr i månaden så är du lika pantad som jag trodde.

        Plus att alla ni som skrivit att barnbidrag får alla, ja alla barn ska få barnbidrag. Det är flerbarnstilläggen på cirka 10.000 kr i månaden som borde dras bort och detta tycker jag inte bara gäller familjen norrström utan alla som får flerbarnsbidrag inklusive dem som har 3 barn och uppåt.

        1. fyrabarnsmamma

          Ok att du tycker så Men vänd dig då till socialdepartementet lobba i deras koridorer istället för att påpeka din åsikt i flerbarns bloggar Denna vägen är fel och det borde du förstå vad

        2. Tommy

          Tova jag antar att du inte har barn? Eller inte flera än max en i sådant fall. I så fall skulle du uppskatta flerbarnstillägget inte minst under föräldraledigheten. Om du ska ta upp en fight om orättvisa gällande barnbidrag så ta en funderare på att en statschef får samma barnbidrag som en med minimum lön. Sluta vara så avundsjuk och avla barn istället så kan du också få flerbarnstillägg. Och eftersom det är näst intill gratis att klä & föda upp 12 barn så kan du unna dej all möjlig lyx.

          1. Annica

            Nu måste jag lägga mig i, även om jag inte gillar att blanda mig i såna här diskussioner. Först och främst, man kan framföra sina åsikter utan att vara otrevlig, som Tova är, tycker jag. Jag tror dock hon menar, att flerbarnstillägget är inte direkt rättvist, det tycker inte jag iaf. Vi med två barn, får 100 :- i tillägg. Hundra spänn!! Det gör absolut ingen skillnad i vår ekonomi och gör inte att vi kan köpa fler kläder till våra barn eller mer mat. Men det är bra mycket dyrare med två barn än med ett. Om då en familj med 12 barn får ca 12000:- i tillägg (går på vad som står här tidigare) så tror jag att detta har stor skillnad på hur de klarar sin ekonomi, även om det inte ger ett liv i lyx, för det är 12 munnar som ska mättas. Så, om man med 12 barn inte hade klarat sin ekonomi om tillägget plötsligt tas bort, då anser jag att man har skaffat fler barn än man har råd med. Nu säger jag inte att det gäller Mirkas familj, jag kan inte deras ekonomi och har inte med det att göra heller, men är ni med på hur jag menar?
            Vet inte om det var så här Tova menade? Men lite så tänker jag kring detta med flerbarnstillägg. Skaffa inte fler barn än att du har råd att ta hand om dem, med eller utan flerbarnstillägg!

          2. mirkak

            Jag förstår absolut hur du menar 🙂
            För vår del gör flerbarnstillägget det möjligt för mig att stanna hemma längre. Hade inte den funnits så hade jag säkert jobbat heltid så fort barnet kunde börja på dagis, eller så hade kvaliten på mat och kläder fått bli sämre 😉
            Men oavsett så är det inte jag som styr bidragen och diskutionen bör då också tas med de som styr över den biten 😉

  11. Gordana Trkulja

    Mirka du ska inte bry dig så mycket om vissa kommentarer, det finns säkert något som inte de vet vad det är, man kan inte veta allt, man lär sig hela tiden. Jag läser din blogg varje dag och jag beundrar dig och din man, ni orkar så mycket.

  12. Pinglan

    Precis Mirka!
    Tänka sig att jag glömmer vart jag parkera bilen ibland inte fan ger det någon rätten att stjäla den. Hör du hur dumt det låter? Det är precis samma resonemang som vissa kör med. Undra om dessa människor aldrig slarvat bort något?!

  13. puh

    Fastnade vid TV:n och Dr. Phil idag, kvinnan som är med i slutet (hon har fått ett nytt hjärta) måste vara din dubbelgångare, så superlika.

      1. fyrabarnsmamma

        Ja pinsamt att du inte vet på vilket sätt du låter otrevlig
        ..
        den kommentaren lät väl ganska otrevlig eller hur och det uppfattades likvärdig din kommentar

    1. mirkak

      Ja så hette osten ja 😀 Men förstår inte varför det skulle vara pinsamt att inte veta namnet på osten?!? Jag är ingen stor entuast till olika ostsorter. Jag vet i stort sett vilken Brieost jag vill ha när det ska handlas – thats it liksom och skäms absolut inte över att vara okunnig om vad alla ostar heter 😀

    2. fyrabarnsmamma

      Pinsamt för vem ? För dig som läser en blogg skriven av en
      kvinna som inte vet vad get ost är (och inte ens gillar den)
      Ja det måste vara pinsamt för dig
      inte för oss andra vi gillar Mirka oavsett om hon
      vet vad get ost är
      fyrabarns mamma dom älskar getost med honung