Trettonbarnsmamman

Tävling – Libero

Libero lanserar nu den interaktiva appen Libero Sagostund som finns att ladda hem till både Iphone, android och surfplatta. Appen tar med ditt barn på en spännande saga. Du och ditt barn kan intrigera med sagan med hjälp av handdockor. De som inte vinner handdockor i  tävlingen kan få dem genom att registrera koder från fyra blöjpaket på libero.se och få två handdockor.

Var med och tävla om ett dockteater-kit som innehåller:

En box med två blöjpaket Libero UP&GO storlek 6. Boxen kan du enkelt göra om till en dockteater.

 Fem handdockor till dockteatern.

Libero Comfort theatre kit_brev

image

Tävlingsregler:

Berätta din saga i en kommentar till detta inlägg. Vilka äventyr tar du med dina barn på när fantasin får flöda?

Tävlingen avslutas 7/10-13  Kl. 12

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pernilla

    Om Trollbarnen i skogen som gärna vill leka med människobarnen. Och att Trollbarnen letar filtar på natten då alla människobarn sover så Trollbarnen ska slippa frysa <3

  2. Maria N B

    Här brukar det få bli lite olika sagor då barnen har så olika åldrar. Pojkarna på 9 och 11 älskar fantasy så vi hade fått komplettera dockteatern. 😉

    Töserna på 4 och 7 år älskar Madicken och andra Astrid Lindgrensagor så vi hade fått improvisera lite med dockorna.

    Yngste sonen på 2 älskar alla gosedjur så där hade jag och de äldre barnen kunnat hitta på en saga med figurerna. Det hade fått bli en saga om djuren i skogen som går ut på äventyr. 🙂 De stora barnen gillar att hitta på sagor för lillebror men även för 4-åringen. 🙂

  3. Matilda

    Åh, är gärna med!

    Jag skulle berätta sagor om att få syskon, eftersom det snart kommer en lillebror i familjen! En av dockorna skulle få heta Arvid (som blivande storebror) och en av de andra får heta lillebror och så skulle vi kanske låtsas byta blöja och göra andra bebisgrejer 🙂 Det skulle även vara kul att leka hur man gör när man går på pottan osv eftersom det snart är dags för sådant här hemma. Tycker att dockorna skulle vara ett toppenverktyg för att förbereda sonen och leka kring saker som kan tänkas vara eller bli lite jobbiga för sonen!

    Kram Matilda

  4. Sanna

    Det skulle nog bli en historia om att alla får vara med att leka, där nyckelpigan har huvudrollen. Sedan skulle vi hitta på namn till alla dockor och hitta på roliga historier tillsammans.

    Kram Sanna

  5. Ida

    Vi läser en sagobok från när jag själv var liten, så lite nostalgi är det allt.. Den heter Iallafall Bobbo björn som inte kan sova

  6. Malin

    Eftersom vår dotter bara är 3 månader så blir det mest sånger eller berättelser med handrörelser, å så gör man dessa med hennes händer, det är för det nästa uppskattat. Å är vi båda hemma så brukar den andre göra rörelserna framför henne samtidigt. Å hade vi vunnit dessa hade hon haft mer å ta på när man berättar sagor å kul att se på!
    Och dom funkar ju långt upp i åldern!

  7. Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

    Det får bli en musikal!
    Katten har huvudrollen för det skulle vara lilltjejens val!
    Katten är ute på upptäcksfärd! Vilka möter han då på sin väg?
    En räv, en nyckelpiga, ett bi och en anka!
    Katten vill genast börja fjanta!
    Men de ny funna vännerna vill ha lite hjälp!
    Så katten får allt vara lite snäll!
    Han hjälper dem alla en efter en.
    Det är sånger och lekar som behövs och tänk vilken vän!
    De alla blir glada och vill leka mer.
    Men då får katten syn på ännu fler.
    Men den sagan får bli till nästa gång
    och den gången kanske sagan blir utan sång!

  8. sandra

    Vid tandborstningen har vi berättelse om dom olika trollen. Ristroll,lukttroll,korvtroll, godistroll mm. Godistrollen gör mest ont om dom får stanna kvar i munnen. Kul och uppskattat påhitt =)

  9. EVE

    jag brukar ofta berätta om när jag själv var liten. de uppskattar alla mina barn. sen kan de tex bli om nån inte vill borsta tänderna blir de en berättelse om när jag var liten och inte ville borsta tänderna och den gången jag inte ville lägga mig osv.

  10. ami

    Åh, vi är med och tävlar!

    Eftersom våra killar, två och fyra år, mest tycker om att vara med oss överallt och hänga på i det vi gör, handlar våra sagor om dagen som varit (och skiljer sig med andra ord från dag till dag). Huvudpersonen spelar pojken/pojkarna med samma namn, men alla andra personer byts ut mot djur av olika slag som killarna är med och föreslår. Exempelvis:

    Det var en gång en pojke som hette Elias och en dag kom han på att han ville måla stugan i en helt ny färg. Han gick iväg till mamma kyckling och frågade om hon hade lila färg som han kunde få, men det hade inte mamma kyckling. Mamma kyckling lovade istället att hon kunde hjälpa till att måla om det behövdes, och det tyckte Elias om. Elias funderade och funderade en stund, och kom sedan på att han kunde gå vidare till pappa björn och fråga om han hade färg. Och, det hade pappa björn! Men, han hade bara gul färg. osv osv

    Ha det gott! 🙂

  11. Eva Hull

    Jag har fått mitt första barnbarn och jag är nyförälskad i denna ljuvliga varelse. Har fått äran att passa honom när föräldrarna behöver hjälp och det gör jag mer än gärna, så ofta som möjligt! Om jag hade haft en dockteater hade jag spelat upp en saga som min farfar berättade för mig när jag sov över hos dom…..den handlar om den stora jätten Bam-bam och de två små barnen (använder man gärna barnets namn) som i början är väldigt rädda för jätten men det visar sig ganska snabbt att det är en snäll jätte som de blir kompisar med och gör en massa roliga saker…kramar Eva

  12. susie i småland

    Hej mirka..
    Vilka fina dockor..såna vore roliga att vinna..

    Stor eller liten..
    spelar ingen roll..
    sagan må vara sliten..
    men alla tror vi på tomtar och troll..
    Viktigast är att ha barnasinnet kvar..
    så vi fantasin till oanade höjder tar..
    Att peka,läsa och lära..
    gör att vi får barnen nära..
    snipp snapp snut…så var ssgan sluut..<3 <3

    Kramar susie i småland..<3

  13. lena pihlblad

    Vi gräver, letar maskar myror spindlar å baggar,,, bygger hus till dem och ger dem mat och vatten,,,,,,, sen sitter vi i timmar å bara tittar=)

  14. Katarina

    Det hela började med att min flicka ville att jag skulle berätta en saga, jag älskade själv att höra sagor när jag var lite så det var bara att börja fantisera. Min flicka gillade programmet Charlie och Lola så de blev huvudpersoner. De bodde i en stuga och varje kväll när lagt sig knackade de på barnens fönster och ett djur kom och behövde deras hjälp. Vilka djur som var med fick Lovisa själv bestämma. Ett djur hämtade och ett annat djur var i knipa, allt från en sticka i tassen till borttappade saker…barnen hjälpte till att lösa problemet och fick sen hjälp att komma tillbaka till sängen igen =)

  15. Emily

    Hej, vilket roligt pris att vinna! 🙂
    ”Det brukar ofta handla om en liten flicka som ska ut till lekparken och träffar på olika djur”. Djur är intressant här hemma!

  16. Emma - Mamma till Theodor

    Sonen på 1.5 har inte börjat snappa upp sagor ännu men kanske skulle göra om jag vann detta till han? 😉
    Annars blir det böcker och framför allt om djur och fordon….vem vet vad fantasin kan föra med sig av de!

    De skulle nog bli något i stil att ”När lastbilen Ubbe var ute och körde såg han helt plötsligt en katt som satt fast i ett träd….” och så får fantasin sätta gränserna 🙂

  17. Carro

    Oj! Min pojk lyssnar inte om jag berättar en egenpåhittad saga ännu
    Men läser böcker det gör vi varje dag! 🙂
    Helst ska det handla om djur eller fordon

    Vann jag dessa dockor kanske han kunde bli lite intresserad när jag berättar mina ”egna” sagor

  18. Monica Häggström

    Hej
    Vilka fantastisk fina handdockor.
    Jag jobbade som chaufför och skjutsade barn med handikapp och särskilda behov.
    Ibland så kan det bli rätt stökigt så då brukade jag berätta om Älgvaktaren som tog hand om älgarna i skogen. Eller dom farliga brännvesslorna som hittade på tokigheter(brännässlorna men den som kom på det var min son som inte kunde säga rätt) . Många bra sagor har man berättat under åren.
    Nu har jag blivit Gudmormor till en lite Elsa som jag skulle vilja berätta dessa sagor för och få dessa fina dockor till hjälp skulle vara ett stort plus.

  19. Lina

    De va en gång en pojke som hette Hugo , han va fyra år och hade en mamma å pappa å lillebror. En dag skulle Hugo gå en höstpromenad (säsongsbaserat:) Hugo ville att lillebror Sixten också skulle med och hitta höstfynd, sedan brukar sagan fortsätta där båda pojkarna blir inblandade och fantasin flödar, kan sluta helt galet om jag ska vara ärlig 😀 kul med barn.

  20. Tinne

    Eftersom jag har 2 flickor på 4,5år och 2år (på kanelbullens dag). Så brukar våra sagor mest handla om prinsessor och prinsar, höga torn och kärlekens sanna kyss. Blandat med knasiga djur och knäppa häxor och troll. Absolut ingen brist på fantasin här, men det hade varit otroligt roligt att få vinna en sån fin dock teater box, och ge mer liv till alla våra tokigheter.
    Tack för en super blogg

  21. Emma

    Jag och min lillebror på tre år brukar hjälpas åt att berätta en saga. Jag berättar medan han hittar på karaktärerna. Det handlar ofta om djur, drakar och häxor.
    Hade varit så roligt om vi kunde få vinna dessa fina handdockorna. Han skulle bli så glad av att det blev lite liv i våra sagor.
    HoppasHoppas 🙂

  22. Alexandra Andersson

    De va en gång en liten busig nyckelpiga som vägrade borsta tänderna hennes mamma tjatade och tjatade men ingenting hjälpte. Så kväll efter kväll gick den busiga nyckelpigan och la sig utan att borsta tänderna.. En morgon när hon vakna hade hon så ont så ont i munnen så hennes mamma tog med henne till tandläkaren. Herr tandläkare kollade i nyckelpigans mun och sa att de va illa. Väldigt illa om hon inte började borsta tänderna varje dag så skulle hon tappa alla sina tänder. Åh nej så den busiga nyckelpigan.. Hur ska ja då kunna äta lördagsgodis? Ja du sa tandläkaren. De tycker ja vi låter bli att ta reda på. Men vet du va. Du ska få en alldeles ny och fin tandborste av mej. Vilken färg vill du ha? Röd med vita prickar svara nyckelpigan. De är min favorit färg.

  23. Anja

    Vi går till Djurparken. Vi pratar djur vad de äter osv. Sedan gissar vi från vilket land de kommer och hur de kommit till Öland. Vilka kompisar osv.

  24. Sylwia

    Ja det var en dag vi var ute med traktorn, då såg vi en älg som kliade sig på höbalarna efter vägen. Just som han kliat klart kom en hackspätt och hackade på älgen, hallå där sa älgen och jaa vad händer sen? så brukar vi börja sen får barnet fantisera vidare 🙂

    Ha det bra!