Trettonbarnsmamman

Stressa ner – går det ?

 

Helena, en av mina fina läsare skrev igår att jag ska stressa ner lite och efter lite funderande på saken så kom jag nog fram till att jag kan inte det 😀 Antingen så kryper det i hela kroppen om jag varvar ner eller så somnar jag. Jag gillar att ha full rulle även om vissa dagar blir lite för fulla av den varan. På kvällarna behöver jag bara sätta mig ner så somnar jag. Som de två senaste kvällarna så har jag slocknat medans Peter eller Linnéa har pratat med mig. Igår kväll satt jag och Peter vi matbordet, han höll på att fixa med en lampa och jag tittade på…..eller rättare sagt, jag somnade mitt i tittandet 😀

Ögat börjar sakta men säkert bli bättre men är inte så värst vackert ännu. Men jag ser ljuset i tunnelns slut 😉 Jag längtar efter att få kunna sminka mig igen så man ser lite piggare ut mitt i min förkylning. Men först måste jag köpa lite nytt smink….

Idag har jag städat lite och bakat muffins då vi får besök snart 🙂

Har även fått de sista mattor på plats vilket blev jättebra och perfekt nu i höstkylan.

image
En stor skön matta i vardagsrummet. Vi har fortfarande inte bestämt oss hur vi ska göra med ett ev vardagsrumsbord 😀 Är man helt knäpp om man inte har ett vardagsrumsbord? Det är ju så skönt med golvytan och att slippa ha massa ”skräp” som alla lägger på bordet annars 😀
image

En beige matta till hallen vilket matchar tapeterna där 🙂

Sen får vi se hur länge den får vara någorlunda fläckfri 😀
image

 Även småbarnen fick en neutral beige matta fast den är mjukare än hallens matta 🙂
image

En stooor dörrmatta på farstukvisten som förhoppningsvis hjälper till så att inte allt skit från skorna kommer in 😀

Idag är Lilja 3 veckor redan ♥

Tänka sig så fort tiden går när bebisen väl kommit ut 😀 Snart springer hon runt här och stojar som de andra barnen 😀

Nu ska jag kolla runt lite på torktumlare. Känner att det är hög tid för att införskaffa en nu då tvätten jag hänger upp hinner inte torka i samma takt som jag tvättar. Skulle hemskt gärna vilja kunna köpa även en ny diskmaskin då den gamla har sagt upp sig. Men nu måste jag prioritera och torktumlaren vinner!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Har du provat aloeveragel? Jag brukar stryka på det på mina vaglar och det lindrar skönt och får dem att gå tillbaka snabbare 🙂

    Grattis till minstingen och lycka till!

  2. Icke mammorna

    Hej! Vilken bra blogg du har :)!
    Vi vill tipsa om våran nystartade blogg där vi pratar om hur utomstående ser på föräldrar och barn.
    Är det okej att låta sitt barn skrika i barnvagnen utan att göra något?
    Hur uppfattas det när en mamma tröttnar på sitt barn och tillslut vrider om armen på honom?

    iPad eller lego?
    Kolla in oss och tyck till! Dela med er av era erfarenheter eller hjälp oss förstå vissa handlingar som föräldrar gör!
    Med vänlig hälsning,
    O & J på Ickemammorna.blogg.se

  3. Ansu

    Hejssan! Och grattis för en liten mirakel till:) Läser din blogg då och då och måste säga att du/ni verkar helt underbara-12 barn-15 människor i huset 24/7 och ni får allt att funka-dessutom Peter jobbar och du orkar skriva blogg och verkar vara väldigt aktiv annars också-och ingen hemhjälp har ni heller? Läste en artikel om lestadianska mammor som har utbränd sig med just 10-15 ungar-undrar om syn i livet påverkar där-ni verkar ju njuta av allt goda som livet ger och där är det så mycket som är ”ond och förbjuden”. Ha ni så underbart och mysig höst,och mycket ork med alla dessa regn/vinterkläder-själv glömmer jag bort under sommaren hur skönt det är att inte behöva ha såå mycket kläder;) Hösthälsar Ansu

  4. Jessica

    Hej Mirka!

    Har ni provat med en avfuktare? Vi har en avfuktare i tvättstugan och tvätten torkar över natten (då har jag tvättat 4-5 maskiner på dagen). Men det gäller att investera i en riktigt bra.

  5. Tessan

    Klart man inte behöver ha vardagsrumsbord. Har själv slängt ut det och inte ångrat det för en sekund. Har istället två rejäla fotpuffar där bordet stod och det blev så mycket bättre. Fotpuffarna har förvaring i sig så i den ena förvaras tv-spelet då det inte används och i den andra sängkläder avsedda till bäddsoffan som står i samma rum.

  6. Monica

    Är själv väldigt stressad av andra orsaker och det är inte lätt att varva ned speciellt då jag är en ”görare”,om du förstår vad jag menar.I en 12-barnsfamilj så är det nog inte så bra att köpa en begagnad torktumlare,ni kan ju få köpa flera stycken på raken om ni skulle ha otur.Köp en ny med garantier och allt.Jag har använt torktumlare sedan 1987, 5 st nya och 2 st begagnade beroende på att vi flyttat till olika hus.Det jag alltid har tyckt är att de aldrig riktigt torkat kläderna torra utan man fått hänga upp kläderna så att de lufttorkat för att kunna lägga in dem i garderober och byrålådor. Men skam den som ger sig NU har jag hittat en som verkligen TORKAR kläder.Köpte den förra sommaren och är SÅÅ nöjd: Ariston Hotpoint TCD 83B, tar 8kg, finns just nu på Elgiganten till extrapris.Den är B-klassad men va fan bara den verkligen torkar kläderna.Jag ska flytta snart igen och jag tänker köpa en till av samma sort till min nya lägenhet(tvättmaskin finns redan). De är ju inte alltid de dyraste som är bäst.Jag köpte en Husqvarna före denna och den pajade efter 3 år och den var då inte billig.Det skulle kosta nästan lika mycket med reparationen som att köpa en ny(skiljde endast 625:-) så valet blev lätt.

  7. Helena

    P.s. Jag vet bara av erfarenhet att man måste dra ner på tempot om kroppen inte är snäll emot en annars kan man riskera sin hälsa på olika håll och kanter. Men du är en stålkvinna Mirka så du klarar nog detta med, kram igen❤d.s.

  8. Helena

    Mirka❤❤❤, jag vet hur det är att inte kunna varva ner, jag har varit likadan. Fint utan bord tycker jag och fina mattor!!

  9. hanna

    Någon form av avställningsyta är alltid bra att ha, men det behöver absolut inte vara ett vardagsrumsbord. Några snygga sidobord tror jag räcker gott!

  10. Hanna E

    Visst kan ni vara utan soffbord. Som någon annan föreslog så kan ni ha ett litet bord vid sidan om för att lyfta fram om ni behöver tex för kaffekopp.
    Så gör vi på landet och det fungerar jättebra, vi köpte ett sidobord som är litet och nätt (dvs lätt att flytta) och där det inte får plats så mycket saker på så det är inte någon som dräller något där.

  11. Lilian

    Har varit utan matbord i rummet i 20 år. Funkar hur bra som helst, gött m bättre plats tyckte jag. Lycka till hur du än gör…..

  12. Ebba

    Hej!
    Jag förstår inte hur du hinner med all tvätt, hur kan du hålla isär allas trosor,strumpor, kalsonger, och övriga kläder?
    Vi är bara 5 i familjen men bytar kläder och sängkläder ofta då mina barn har eksem och allergier. Jag tvättar minst 2 oftast 3 maskiner om dagen. Men ändå är det alltid tvätt i tvättkorgen.

    Vill gärna ha några bra tips på hur du gör.

    Jag skulle köpt en beg. Torktumlare och en ny diskmaskin.

  13. sara

    Slängde ut bordet för 10 år sedan, det bästa jag gjort. Man slipper klättra över varandra och inget som samlar skräp. Nu har jag faktiskt skaffat ett pyttebord som jag lyfter fram när jag vill ha nånstans o ställa kaffekoppen.

  14. Mamma till fyra pojkar

    Jag ”slängde bort” vårat vardagsrumsbordet… Och är såååååå nöjd!
    Rummet blev faktiskt snyggare (utan massa skräp på bordet!) Och mer ledig yta gör att det blir lite luftigare. Gillar skarpt!

    Och lättare att städa!
    Rekommenderar! =) Men alla gör ju som man själv vill…

  15. FruScott

    Skippa bordet och köp en stor fotpall på hjul istället (det ska jag göra). Då kan man ställa en snygg bricka på dom man behöver ytan som bord, använda den som fotpall eller som extra sittplats.