Trettonbarnsmamman

Ang skolbussen, svordomar m.m

Jag är fortfarande upprörd över skolbuss-incidenten. Jag mår dåligt när jag tänker på vad som kunde ha hänt om inte Linnéa hade åkt med samma buss just den dagen. Får ännu mera ångest när jag tänker på att det kunde ha varit den tidiga bussen som Alice, Oliver och Victor tog hem den dagen.

Peter åkte direkt till skolan och pratade med bussvakten och en lärare/rektor (?). De kontaktade bussbolaget direkt som fick sig en avhylning av alla tre. Peter åkte tillbaka till skolan när han hade hämtat barnen så att de kunde berätta exakt vad som hade hänt. Skolan ringer tillbaka till bussbolaget. Chauffören har tydligen sakt till sin chef att det fanns inga barn i bussen!?! Enligt barnen pratade han i mobilen när han bara körde förbi stället där barnen skulle kliva av och bara nickade mot barnen. Hur allting gick till är egentligen helt oväsentligt – det ska bara inte ske PUNKT!

Jag har anmält saken till UL….få se om vi får något svar därifrån, kan tydligen dröja länge har jag hört….

Jag kommer inte att kunna slappna av ordentligt nu när det gäller skolbussarna. olika sorts incitenter har hänt andra också så jag har inget förtroende för skolbussarna här ute längre 🙁

En pytteliten ursäkt till er som tog illa vid sig av mina svordomar – jag borde ha kommit ihåg att skriva en varningstext först så hade ni sluppit läsa det inlägget 😉

Jag använder inga grova svordommar i vanliga fall. Men jag svär, det gör jag och det har jag aldrig hållit som en hemlighet för någon. Helvete, satan, skit, jävlar och fan slinker ur min mun lite då och då.

Jag kan mycket värre ord än så men de stannar oftast inne i mina tankar och kommer ytterst sällan ut så andra hör de.

Men vissa tillfällen är det totalt omöjligt att hålla de inne och vissa rövhål till människor förtjänar inga bättre ord!

Och det kommer även denna chaufför få erfara den dagen jag träffar honom öga mot öga 😉

Barn/ungdomar kan nog mycket flera svordomar än de jag har på lager – det baserar jag på allt man hör när man är ute i stan och hör ungdomar prata 😉 Jag försöker verkligen hålla min tunga i styr här i bloggen men jeeesus Amalia – jag var chockad, förbannad som aldrig förr och orolig över det som hänt och då räcker det inte med att säga ” Men kääära nån då, vilken knasboll till chaufför” 😉

Nog om det 🙂

Igår passade jag, Peter och de två minsta att åka en sväng in till Stockholm och träffa ett gäng goa vänner som vi tog en fika med 🙂 Senare åkte Peter in till Gränby centrum med Linnéa, Jennifer, Selina och Oliver för att köpa nya bra ritpennor åt Linnéa. Hon älskar att rita och har utvecklats massor bara det senaste året och hon är jäkligt duktig 🙂 Jag ska fota några av hennes verk så ni får se 😉

image

Nellie och Älva ♥

image

Igår fick Lilja ett paket med en urgullig mössa i 🙂 Tusen tack Jennie ♥

Jag fick ett paket med lite nyttigheter i: 2 påsar med torkade äpplen och jordgubbar i. De var lite väl sega för min smak, tror dock att de egentligen ska vara krispiga då det står crispy på de men mina var som sagt var inte ett dugg krispiga 😀 Stevia kexbar var goda och Nutri-nick har jag inte hunnit smaka på ännu… Kul att få testa på dessa produkter även fast det är ingenting jag lägger pengar på 😉

I morse  vaknade jag med ett ont öga. Eller ögonlock ska jag väl säga. Efter en titt i spegeln ser jag att det ögonlocket är svullet och rött och därmed också ömt. Hoppas bara att det är övergående ….

Nu börjar det också suga ordentligt i min tränar-tarm. Jag vet att det är liiite för tidigt för träning ännu men jag kommer nog att starta med 5 : 2 på måndag som ett litet smygstart.

Jag har även börjat ta itu med en ny header till bloggen – Eller ja, det är ju inte okunniga jag som ska göra headern men har tagit kontakt med Janna som har gjort mina 2 senaste headers och har nu satt bollen i rullning så att säga 😉 Det kommer att bli kanon ska ni se.

Jag försökte byta namn på Instagram till tolvbarnsmamman_mirka – som sagt så är jag inte så teknisk så jag hoppas på att den fungerar som den ska 😉 Hojta till annars!

Nu är det slut på min ”rast”

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna J

    Jag kommenterar sällan i bloggar, men nu när jag läste att du ska börja med 5:2 så kände jag att jag måste skriva några ord.
    ´Jag vet att du inte ammar, men som nyförlöst och med en liten bebis skulle jag vara väldigt försiktig med att gå på diet. Kan du inte försöka hålla igen lite varje dag istället för att köra ett upplägg där du ska fast (mer eller mindre) två dagar i veckan? Jag vet inte om det är bra när man så nyss fött barn, helt enkelt.
    Emelie (som skrev igår 9 sept) tipsade om Olga Rönnberg. Att följa hennes råd tror jag är en mycket bättre väg att gå, än att haka på en modediet med fasta.
    Kram!

  2. Lisa

    Tack för svaret. Har försökt gå in på den bloggen, men antagligen kommer jag fel för jag hittar inte mössorna. Skall försöka igen.

  3. Anne

    Min pappa svor som en borstbindare, och nu gör jag själv det också.. Både jävlar, fan, kuk och fitta.. Vilket oroar mig inför dagen mina egna barn ska börja prata.. Vill ju inte att de ska ha en sånt språk. Men är man van vid att svära är det verkligen svårt att vänja sig av vid det..!

  4. Emelie

    Hej underbara 12-barnsmamma! Sjukt imponerad av dig!♥
    måste bara kommentera 5:2, då kost & träning är mitt stora intresse!
    Att ”svälta” sig 2 dagar per vecka låter helt vansinnigt för en 12-barnsmamma som behöver massa energi. :-/
    Tips köp Olga Rönnbergs bok ”Träning för nyblivna mammor”. Gilla hennes FB-sida MAMMA FITNESS SWEDEN så får du en massa mat & träningstips VARJE dag. Hon har även PT-online, du kan få ett träningsupplägg som du kan köra endast hemma om du vill, i hennes upplägg ingår även hjälp m kosten.
    KrAm

  5. sandra - 3 barns mamma

    be inte om ursäkt för svordomarna. de var mer än berättigade. jag skulle också ha exploderat om mina barn hade hamnat i samma sits. är glad att det slutade bra med att barnen inte försvann. jag hoppa att busschofören inser hur alvarligt det var och hur illa det kunde ha slutat :/

  6. Babsan

    Håller helt med dig svära är ok men att använda könsord år vedervärdigt av alla men en kvinna som tar de orden i skrift och ord. nej fy Fan.

  7. Kärringen i Skogen

    Det är väl mitt lilla inlägg om att jag skrev ”viket språk du använder” som du och andra stör sig på nu.. jag skämtade mest. DÅ- men när jag tänker på det nu efteråt när jag läser ditt inlägg och andras kommentarer att man får svära, ja då, reagerar jag… Fast negativt. Jag svär själv som en borstbindare,, både i tal och skrift. Men försöker undvika det inför småbarna. jag tycker nog man ska kunna argumentera för sin sak utan svordomar– JAG STÖRDE MIG INTE PÅ DET DÅ, skrev som sagt min kommentar mest som roligt. Men så läste jag ditt inlägg igen och nu ÄR det ett ord i all synnerhet jag stör mig på FITTSKALLE…. Jag som kvinna skulle aldrig ta ordet fitta i min mun, inte mot någon. Det är det fulaste ord som finns språket och om jag än blir hur jävla skitförbannad på någon jävla idiot så skulle jag aldrig i helvete använda just det ordet. Och aldrig i livet som kvinna till en annan kvinna framförallt. Men för min jävla del får du svära hur innihelvete mycket du vill hela jävla inläggen igenom fan. Stör inte ett dugg 😉

  8. fyrabarnsmamma

    Du gör helt rätt angående skolbussen man får blir jätte arg rädd frustread i det läget Det är ingen som inte sänder sina barn med skolbussar som ska utala sig Våra baran är så utelämnade åt att det ska fungera
    Det har hänt otalet insidenter med detta barn som lämnats fel förvunnit osv Barn som utasats för övergrepp av taxichaffören För det märkliga är att i de flesta kommuner för alla inom barnomsorg lämna utdrag ur strafffreg Men ofta inte taxi .. det säger väl allt om hur snett det är Så din strid är för att det ska fungera inte för att hänga ut någon fast det fattar ju inte alla verkar det ,,,

  9. Anette

    Jag tycker det är alldeles för många svordomar i vårt samhälle! Visst får du svära i din blogg men det är INTE okej att svära när barnen är med. Jag har ALDRIG sagt en svordom på 12 år då min äldste föddes, det betyder inte att jag är mesig utan jag kan bli riktigt arg men svär inte utan det finns ett helt register med andra ord som man kan använda. Tycker det är så hemskt att höra barn svära som de lärt sig av sina föräldrar!

    1. mirkak

      Fast jag vet av egen erfarenhet att det behöver inte vara föräldrarna som lär sina barn att svära 😉 Jag har aldrig hört min mamma svära…någonsin och ändå är jag rätt duktig på det själv så man ska inte ta för givet att föräldrarna är de ”skyldiga” 😉 Jag tror att de flesta svordomarna kommer via kompisar, tv m.m….

  10. Neta

    Ja ni har ju gjort vad ni kan iaf och rektorn på Låg o Mellan tror jag nog går till botten med saken. Kanske värre med den andra…på hög.H*n behöver nog lite bestämda åsikter från oss föräldrar innan det händer så mkt.
    Hoppas det här kan bidra till att vårt lokala lilla bussbolag får köra igen, med chaufförer som oftast bor på orten, hittar och kan namnen på barnen. Hade noll problem då dom körde min mellersta som ju haft skolskjuts av speciella skäl åk 1-8, tvärtom det hände att bussen kom in på vår lilla återvändare om det var busväder och det fanns tid. Men Bjkl växer oxå nåt kopiöst nu så kraven på all service växer ju med det också.
    Svär gör nog de flesta av oss i synnerhet när vi blir frustrerade och maktlösa, inget konstigt med det och jag tycker inte du behöver förklara dig eller be om ursäkt.

    Jag brukar ha torkade jordgubbar i min musli ibland, tycker dom som finns häruppe är jättebra. Samma finns också på Nelins o är väl aningens billigare där som allt annat.

  11. Moa

    Förstår att du blev så där arg. Hade jag också blivit och förmodligen ”svurit fingrarna av mig” om jag bloggat. Hoppas ni får en ordentlig ursäkt och upprättelse för det som hänt.
    Ha en fortsatt fin helg med familjen! 🙂

  12. Marie Kylén

    Tycker du har all rätt o svära i din blogg hur mkt du fan vill..
    Ska folk fullständigt skita o va fan du gör i din blogg..
    Blir så jävla trött på allt jävla gnäll alla har för sig
    Usch o fy fan för gnälliga piss råttor

  13. Eva

    Uppsala kommun är ansvarig för att skolskjutsarna ska fungera. Vänd er till skolskjutshandläggaren som är ansvarig för upphandling av skolskjutsarna. Det är inte rektorn som ansvarar för skolskjutsarna.

  14. Mummu till. mybabydolls.blogg.se

    Mirka,du behöver inte be om ursäkt av dina svordomar som du skrev,sånt får aldrig
    hända,så ta det lungt. Om de skulle varit jag och mina barnbarn,så skulle det inte räkt en hel sida,på Satus blogg ,som jag hade skrivit, några valda ord. Ha de bra med,med din familj. Kram.

  15. Hanna

    Angående att byta namn på instagram så tror jag att man bara går in på ”Redigera profil” och sedan bara suddar ut användarnamnet och skriver i ett nytt och sparar.

  16. Anneli

    Först ett stort grattis till Lilja.
    Detta med skolbussar är o kommer säkert att förbli ett problem. Har haft 4 ungar som åkt skolbuss genom åren o varje år är det något problem. Dom stannar inte eller så kommer dom inte. Vet inte hur många gånger jag fått ringa o morrat genom åren. Men ge inte upp, ni kommer säkert att ha turen med er.

  17. Ida

    Självklart har man rätt att bli förbannad och att svära ibland är det väl inte hela världen. Jag tycker det är bättre att visa sina barn att det är okej att bli arg än att få de att tro att man inte får visa ilska, bättre det än alla hålla igen på sina känslor. Tycker det är bra att du vågar visa att du kan bli arg. Den buschauffören verkar vara ett riktigt pucko, hoppas det inte behöver hända något liknande fler gånger.

  18. Agneta

    Ha ha ha Mirka, du e för skön!! Skrattade högt när jag läste meningen om den lilla ursäkten och att du skulle lagt ut en varningstext innan. Ni är en härlig familj, hoppas jag får se er mer i rutan!! Grattis till nytillskottet, hon är jättefin. Och såklart förjävligt det där med skolbussen. Att man alltid ska behöva vara orolig.