Trettonbarnsmamman

Jag kokar av ilska!

Nu jävlar min amma är jag förbannad på skolskjutsen!
För det första så har Linnéas skolbuss strulat de dagarna hon börjar sent och slutar sent och jag har fått köra henne. Har försökt få tag i någon i hennes skola för att be de lösa saken då det är deras uppgift att göra det men det är aldrig någon som svarar i telefon 🙁
Idag, nu kom droppen.
Linnea ringde nyss ( tack o lov att hon har mobil! ) och säger att bussen som ska köra hem henne, Jennifer och Benny har struntat i deras rop och tillsägelser och kört de till Uppsala busscentralen – 2 mil hemifrån har idiotjäveln till busschaufför lämnat barnen, ett ställe som de inte är det minsta bekanta med dessutom!!
Hur i helvete är människan funtad och framförallt hur i helvete kan han bara strunta i när barnen säger att han åker åt fel håll?!?
Större fittskalle får man leta efter och det ska han få höra också! Jävla idiot!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Spelar ingen roll om så barnen hade gömt sig i bussen och sen hoppat fram när hållplatsen var passerad (vilket ju inte var fallet här) – man lämpar bara inte av barn hur som helst, var som helst! Kunde chauffören inte vända och lämna av barnen på deras hållplats, då får han kontakta ledningscentralen som får ordna så barnen kommer hem tryggt samt ringa till deras föräldrar så att de vet vart barnen håller hus. En vuxen som lämnar av små barn flera mil hemifrån på det sättet ska inte få jobba ens i närheten av barn, än mindre ha någon form av ansvar för dem.

    Dessutom önskar jag att fler bolag skulle ha mobilförbud under arbetstid. Att kalla chauffören för fittskalle var inte snällt – mot fittskallarna. Han är lägre och värre.

  2. Gunilla Lundberg

    Bussföraren gjorde ett stort fel, speciellt OM barnen sa till att dom skulle av. Även om dom nu fanns kvar i bussen av någon anledning på fel ställe så skulle ju chauffören kontaktat sin trafikledning och barnen skulle fått skjuts hem. Absolut inte släppas av i Uppsala. Det finns alltid OM, och VARFÖR som vi inte vet något om här. Ring UL. Men att en vuxen människa använder detta språk är oförsvarbart! Var ett föredöme för dina barn, även när något går fel.

  3. Bengt

    För övrigt rekommenderar jag att Föraren sänder en stämnings ansökan för
    Förtal man ska inte kalla folk för Större fittskalle

    Jag har varit länge i branschen bara ca 35år

  4. Bengt

    Jag beklagar det inträffade Men Till saker är
    Att inget av barnen sa vart de skulle !
    Ingen stannar signal vid deras Hpl !
    Bussen körde rätt väg!
    Ingen vuxen mätte upp vid Hpl !
    Hade barnen kontaktat föraren ? Nej

    1. mirkak

      Antigen är du chauffören i fråga eller en kompis till honom…?
      Nu vet du ju bara en sida av storyn och vad vet jag…barns ord kanske inte väger lika mycket för dig kanske just för att de är bara barn – rätta mig om jag har fel där?
      Enligt barnen så blir vissa chaufförer arga när barn plingar vilket gör att de ( och andra barn ) ibland låter bli.
      Lika väl som vissa chaufförer blir arga när barnen tar av sig säkerhetsbälten vilket var anledningen till att våra barn vågade inte gå fram till chauffören utan ropade från sina sittplatser.
      Ja, bussen körde rätt väg – har inte påstått annat heller 😉
      Det finns väl inga regler för att en vuxen skall möta upp sina barn?! Jag som förälder bedömmer nämligen att våra barn klarar av att själva gå hem de 50 meter från hållplatsen – speciellt de större barnen som detta nu handlar om!
      Ja, barnen försökte ropa till chauffören – En chaufför som var helt upptagen med att prata i sin mobil vilket bara det är oansvarigt!

      Jag tolkar din kommentar som att du som vuxen man – som dessutom enligt dig själv varit i branchen i 35 år – försöker på något vis lägga all skuld och ansvar på barnen…? Alltså det är BARN vi pratar om här! Hur kan man försöka ge de hela ansvaret i detta? Hur kan en vuxen människa bara dumpa av 3 st barn mitt inne i Uppsala utan att ens kolla läget med de? Nej, jag förstår inte riktigt detta jag gör inte det 🙁 Nästa gång kan kanske chauffören i fråga vänta med att prata i sin mobil tills han har rast så att han kan vara mera koncentrerad i det som händer runt honom !
      Fast egentligen är det väl helt onödigt för mig att svara till dig….vad är 3 barns ord mot ditt/din kompis ord…de är ju bara barn….som lätt kan lämnas av lite varstans….

  5. Anna

    Anmäla vem till vad?
    Det är väl bättre att ta reda på vad som hänt, varför och sen ställa krav på ändring av rutiner eller vad det nu är som har brustit. Att köra buss är bland det mest otacksamma jobben som finns och är föraren fel instruerad så hjälper det ju knappast att halshugga den. De allra flesta som kör gör sitt bästa utefter de förutsättningar som finns.

    Innan man vet vem som gjort fel så verkar det smartare att lägga energi på det.

    1. mirkak

      Det har varit många incidenter med dessa skolbuss-chaufförer som andra Björklingebor råkat ut för och enligt ”lagens” regler så ska man anmäla såna saker till UL.
      Jag anser att det är alldeles för grovt fel som har skett när en vuxen medelålders chaufför lämnar av 3 st barn över 2 mil hemmifrån – bara dumpar de mitt inne i en stor stad utan att ens kolla läget med de! Som jag skrivit tidigare: Vad hade hänt om Linnéa inte haft sin mobil? Eller om det hade varit våra 6-åringar och 8-åringen? Det är inte försvarsbart i mina ögon att detta ens kunde hända…. Jag är inte ute efter att såga varenda busschaufför och har aldrig tidigare haft några problem men som i alla yrken så finns det alltid de få som faktiskt kanske borde ha valt ett annat yrke.

  6. lena pihlblad

    jo,, när en busschaufför släpper av ens barn i en helt främmande plats, då kan man tyvärr bli så arg,, man går i tankar vad som skulle hänt…..blir imponerad av de som reagerar på språket i denna situation….. hur hade era känslor varit om era barn blev lämnade i intet?

  7. Pia

    Malin: Om inte de egna föräldrarna tar ansvar över vad ungarna läser, varför ska Mirka behöva göra det genom att anpassa det hon skriver i sin egen blogg? Get a life.

  8. Tellervo

    Jag förstår visserligen din ilska, men hur kan man använda ett sånt språk ( sitt eget könsorgan som precis har gett dig ett litet barn).

  9. Nina

    Suck! Jag tror nog att ungar idag får höra betydligt värre saker idag än det Mirka skrev. Jag kan ge mig fan på att du använder ett språk där hemma som inte lämpar sig för ungar. Fatta att Mirka var upprörd när hon skrev inlägget.sluta fjanta dig.

  10. Malin

    Pia: jag kan förstå att du inte själv har några barn. tror du verkligen att föräldrar i dagens samhälle har full koll på vad barnen läser på nätet? Mirka, bli hur arg du vill, men tänk lite mer på vad du skriver. Det är skillnad på svordom och svordom!

  11. Neta

    Hoppas det löser sig och att du får tag på nån som är ansvarig. UNT annars eller? Skriv iaf en insändare 🙂
    Jag klev ur Björklingegruppen idag så kan inte följa de där heller.

  12. Pia

    Men hörrni moralkärringar… Majoriteten vräker väl ur sig ett eller annat fult ord när man blir arg? Inget konstigt alls… 😉

    Och till Malin – varför ska Mirka försvara sin blogg inför barn som evt läser här? Är det inte upp till deras föräldrar första hand att se till vart de läser?
    De ungar som är tillräckligt stora för att läsa hör säkert en och annan svordom lite varstans ändå så.

  13. Malin

    Naturligtvis galet gjort av busschauffören, men jag kan inte låta bli att bli förvånad över hur du uttrycker dig i text!! Fick just en ny bild av dig. Hur försvarar du detta sätt att uttrycka dig för andra barn som ev läser detta?

  14. Monica

    Sluta tjafsa om språkbruket.Det har inget att göra med om man är intelligent eller inte. Blir man rasande så blir man.Sen så lär sig väl ändå barn av en del andra människor än bara av dem därhemma!!!!Jag har jobbar inom skolan sedan 1990 och hundratals barn/ungdomar har passerat,har även några egna(som är vuxna nu)och barnbarn.Sansa er damer.Orkar ni inte med språket, skit i att gå in på bloggen då ,är faktiskt frivilligt. Mirka och Peter är rekordeliga människor om ni vet vad det är. Fick förresten en ny benämning idag, på tanter som står i mörkret i sitt kök och stirrar in hos grannarna ,för att vad de gör och tror att de inte syns: fönsterindian.Ni kanske hört det förr.

  15. Nina

    Mobilen är verkligen en underbar uppfinning ibland (som i sådana här fall).
    Du ska absolut anmäla inget snack om saken.

    Och till er som tjafsar om språket, tycker det visar att Mirka är precist den absolut bästa lejonmamma man kan ha GRRRAAAWW

  16. Monica

    Men SLUTA TJAFS OM SPRÅKET. Barnen lär sig värre ordval av kompisar och tv än av föräldrarna. Såklart ska du anmäla Mirka, och varför inte vända dig till UNT också och berätta. Så här får det inte gå till.

    KRAMMM

  17. Jan Erik

    Det ska finnas ett direktnummer till KR-trafik, som kör skolbussarna. Dit ska föräldrar kunna ringa för informationsutbyte. Ring Upplands lokaltrafik 018-659900 el. 0771-141414 och KRÄV att få tillgång till det. Skoldagar mellan 06.00-18.00 skall denna möjlighet finnas enligt avtal.

  18. carola

    oj du var inte o leka med när du blir arg!! hände mig med i dag tyvärr 13.10 skulle skjutsen gå hem 50 min senare hade pojkarna ej kommit hem enligt rektorn var det best men inte enligt skolskjutsen så förstår dig mycket tankar som hinner snurra innan man vet var de är hoppas ni får en bra helg trots allt

  19. Åsa

    Klart du ska ta tag i det hela, men se till att höja nivån lite.
    Med det språket du använder låter du inte alltför intelligent (men jag VET ju att du är smart egentligen!! )

    Visst blir man ARG!!

  20. Anna

    Hej! Här är det så att dom ska se till så barnen är vid dörren innan dom åker från platsen. När dom lämnar av barnen hemma efter skolan alltså.

  21. Ida

    Förstår att du är fly förbannad! Ring till trafikledningen på det bussbolaget och säg vad du tycker! Vissa förare passar helt enkelt inte vid en bussratt…

  22. Susanne

    Tänk på språket, vill du att dina barn ska ta efter dina ord. Förstår att du är arg, anmäl bolaget, ta reda på turen, bussnumret då kan de påpeka detta för chauffören.

  23. Anna

    Neta: tror jag vet vilket bussbolag du menar: det bolaget kör vissa linjer utanför Umeå tätort ( bla där jag bor) och det är ett h-e att få det hela rätt tydligen!) Gissa om man fått tjafsa både med länstrafiken o med bolaget för att få dem att fatta!! Vi längtar också efter vårt förra buss bolag: de var både trevliga, service mindet OCH man kunde def. lita på att bussarna gick de tider o dit de skulle!!

    Mirka: se till att tidningarna får veta detta. Länstrafiken samt ta en riktig dust med buss bolaget. Anmäl det gärna också. För så där får det bara INTE gå till! Berätta gärna hur det går!

  24. Pia

    Du låter precis som jag när jag blir förbannad. 😀
    Förstår din ilska – idioter har inget i trafiken att göra. Anmäl.

  25. Neta

    Å den chauffören ska inte köra en meter till utan avskedas omedelbums, att lämna av barn från landsbygden mitt i centrala Uppsala bland värsta trafiken. Det tar ju dessutom en halvtimme in så han borde väl fått klart för sig att han missat avfarten. En jäkla tur att Linnea var med.

  26. Neta

    Vänd dig till pressen, det där är helt oacceptabelt, det finns ingen elev i Björklinge som åker skolskjuts från stan.
    Ända till för två år sen hade vi vårt lokala bussbolag härutifrån som körde med en chaufför som oftast var från trakten men se det blev ju för dyrt och ett bolag från jämtland vann upphandlingen med chaufförer som inte hittade alls härute. Men på två år ska dom väl för 17 kunna lära sig det.
    Nej låt Kristian Larsson köra igen då blir det ordning.

  27. Stina

    Är han en helvetes fottskalle så är han väll, då spelar det ju ingen till vad som anses med snyggt vokabulär 😉 håller på dig Mirka, helt sjukt hur det kan gå till!!

  28. Monica

    Helt vansinnigt tokigt av chauffören.Det är tur att mamma Mirka finns för nu jäklar kom det härliga finska humöret fram.Stå på dig för du har naturligtvis rätt.Inte tusan kan man väl lämna barn 2 mil åt fel håll.Jag tycker att du ska själv åka till bussbolagets kontor och prata med högsta chefen,hoppa över alla mellanled(de slingrar sig bara).Ringer du så är det lätt att komma undan och svamla ihop en historia men om du är på plats blir det mycket svårare.Dessutom så tror de inte att någon kommer till kontoren,vilken fin överraskning det blir.Sätt ner foten direkt och hota att anmäla kommunen och bussbolaget.
    Heja Mirka!

  29. Kärringen i Skogen

    Vilket språk Mirka! Förstår att du är arg. Mina erfarenheter efter sammanlagt 9 års bussåkande för ungarna är för det mesta goda.
    VAD du ska göra är att ta reda på alla telefonnummer till alla som har med skolskjutsar att göra. De som har hand om upphandlingen, skolan, bussbolaget osv. Är det olika chaufförer och om skolbussen samtidigt är vanlig linjetrafik så skaffa i alla fall nåt nummer till nån chaufför. Men. du får även ta med i beaktande att barnen åtminstone i början bör säga varje gång de stiger på, högt och tydligt vart de ska… Är det många som åker och många vägar bussen ska så är det inte alltid så lätt att vara chaufför heller.. Det har faktiskt hänt att ungar inte vetat vart de ska… Jag säger inte att det är så i ditt fall, men man kan aldrig veta.—
    Hursomhelst. skaffa en massa telefonnummer och ring, ring, ring,, de ska faktiskt se till att barnen tar sig dit de ska. till skolan och hem igen….

  30. Ida

    Vilken idiot, tycker du ska anmäla. Sådär ska det ju inte behöva gå till. Verkar ju inte heller vara första gången som det är strul med skolskjutsen. Förstår att du blir förbannad.

  31. Tommy

    Jag fattar inte!! De ska transportera de dyraste skatter vi äger då ska de banne mej också ta den uppgiften seriöst, Anmäl!!!

  32. lena pihlblad

    här är de skyldiga att lämna barnen rätt sida av vägen inte korsa gatan. måste de korsa så skall chauffören följa dem över.

  33. Åsa

    Hej! Jag har skolskjuts till mina barn och de är supergulliga. Jättetråkigt att Er skolskjuts inte verkar bry sig! Anmäl busschauffören och prata med ansvarig på kommunen för då kan de kanske förhandla med ett annat bolag ang skolskjuts.
    Hoppas det löser sig.
    Kram

  34. Caroline

    Ååh förstår att du är förbannad! Hade jag varit du så hade jag struntat i att försöka ringa och istället anmält bussbolaget eller busschauffören direkt. Då blir det nog nån reaktion ska du se. Du har gjort så gott du har kunnat hittills, mer kan man inte begära.

  35. Jaana

    Vilka idioter det finns! Anmäl! Joonas körde en gång förbi sin busshålsplats och då var busschaufför så snäll att vände tillbaka och lämna han rätt. Kram.

  36. Birgitta

    Nämen gud,tänk om inte du kunnat hämta dom !!!!! Använd de ilskan ordentligt, fyyy för så dåligt ansvar…Kram ♥

  37. Sandra

    Anna: De har inte skyldighet att lämna de utanför dörrarna men väl till den plats som är bestämd. Mirka, du behöver anmäla busschaffören för att få rätsida på det. Nästa gång kan det bli mycket allvarligare. Våga stå upp för dina (och andras barn), och anmäl!

  38. Anna

    Skolskjutsarna ska se till att barnen kommer ända innan för dörrarna innan dom åker vidare efter att ha lämnat av barnen… Vilka är det som kör barnen? Ring det företaget som kör och ifrågasätt hur dom kan göra så…

  39. Mia

    Vilken tur att det inte var bara Jennifer och Benny som åkte, utan att dom hade storasyster med sig!
    Den busschaffören borde få en rejäl utskällning så det hoppas jag att du ordnar!