Trettonbarnsmamman

Enköping tur och retur

Jag kunde sova gott hela natten och dagen har varit fri från förvärkar. De kom dock tillbaka nu på kvällen så fort jag satt mig ner efter att barnen hade somnat. Jag hoppas att dessa förvärkar gör så pass mycket nytta att de kan sätta igång mig nu på torsdag 🙂
Idag har vi varit till Enköping och Torstuna tur och retur. Först lämnade vi sista kattungen till Anett och Lars som även tog en annan kattunge av oss förra helgen. Vi är glada över att Skalman fick flytta hem till de och sin bror 🙂
Sen hämtade vi Victor och Benny hos deras kompisar och där blev vi kvar ett bra tag.
Det har varit underbart väder även om det till slut blev lite väl svettigt att sitta ute i solen.
Väl hemma igen fick tjejerna göra köttbullar som de hade önskat och de blev jättegoda 🙂 Nu slötittar jag på Walander även fast jag har redan sett den…
Imorgon ska jag nog ta mig i kragen och packa bb-väskan istället för att göra det i sista stunden som vanligt 😀 Ni som har valt att inte amma alls – hur funkar det med de tabletter man får så att mjölken inte rinner till? Enligt min bm så kan man få lite mjölk i alla fall och eventuellt även pumpa ur lite…?  Har det varit så för er? I så fall måste jag nog rota fram min pump m.m…
Jag börjar bli lite nervös nu men framförallt förväntansfull. Hittills har jag inte tänkt så mycket på det faktum att det gör faktiskt rätt ont att klämma ut en mindre bowlingklot men nu börjar de minnerna komma till ytan 😀 Men den korta smärtan är ju ändå värt allt slit för belöningen är den bästa i världen ♥
Nu fortsätter filmen så jag säger tjingeling och kram ♥

image

Busfröet Älva ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. vädur

    Helt otroligt hur ni lyckas med 12! Barn! Imponerad, vi lyckas inte hålla ordning på vare sig hem eller barn och har tre….
    Har inte heller lyckats med amning med något av barnen trots ihärdiga försök, de skulle ha svultit ihjäl utan ersättning.
    Hade också blivit lovad igångsättning inför nr tre pga snabba förlossningar, var på koll i v 36, ny planerad koll en vecka senare, men två dagar senare kom hon! Och då ville de helst göra koll v38 eftersom de inte vill sätta igång före det, men alla mina har kommit minst två veckor före…. Så han med nöd och näppe få barnvakt, hann inte heller denna gång få smärtlindring, men hann in till förlossningen innan värkstart, vattnet gick hemma så jag visste det var på G…. Sen gick det snabbt, har precis som du beskriver det, täta värkar, ingen vila och man hinner inte fatta att det är klart när de är ute.
    Så alla ni som tycker det är orättvist/fel med igångsättningar, det är för att hjälpa blivande mammor, bl.a. För den stress och ångest en snabb förlossning innebär, andra vill ha kejsarsnitt pga förlossningsskräck och får det, detta är ju ett mindre ingrepp i samma syfte.

  2. Camilla

    Ser inte logiken i att skriva en så korkad kommentar. Det finns ganska många skäl till att bli igångsatt, inte bara att man går över tiden!

  3. Ida Eriksson

    Hejsan!

    Då jag inte fick amma min lilla gosse,pga olika omständigheter, fick jag en tablett och mjölken slutade produceras omgående! Det kunde kännas i brösten i flera veckor efter när lilleman skrek och var missnöjd,men allt eftersom avtog detta oxå! Kram och lycka till!

  4. carola

    valde att ej amma mitt sista o tredje för har aldrig funkat innan fick tabletter o det upphörde på en gång var aldrig någon predikan avv mitt val från sköterskor och läkare

  5. Linda

    Jag fick tablett direkt efter förlossningen med mellanbarnet.
    Då fick jag ingen mjölk övht, mkt smidigt och det rekommenderas om man ändå bestämt sig för att inte amma.

    Nu med sista fick jag utskrivet tabletter när den var 3 veckor för att stoppa produktionen.
    (detta var i i västra götaland så jo de skriver visst ut tabletter här om man ber om dem)
    Jag åt dem dock aldrig utan mjölken slutade ganska omgående ändå.

  6. Madelen

    Sommaren -12 fick jag andra dotter och beslutade mig att inte amma, av helt egna personliga orsaker. Jag fick inga tabletter utskrivna för att det är för mycket bivärkningar. Så det var bara och hålla dem varma och INTE pumpa!! Pumpar man väcker man det lilla som finns i produktionen. Så jag gick på vanliga värktabletter och värmekudde med topp och stor tröja. Gick nog så i en vecka sedan var det borta 🙂 I västra Götaland skriver de inte ut stopp piller för mjölkproduktion.

  7. Ruina - fyra barn under tre år

    Första gången jag fick ”antimjölk-tabletter” hände ingenting, inget som rann till, kände ingenting överhuvudtaget, det var som att det aldrig varit aktuellt att jag skulle amma. Fick dem egentligen lite för sent, ett antal timmar efter ordinerad tid. Andra gången däremot tog jag tabletterna direkt, men då hann mjölken rinna till – vilket visserligen gav mig väldigt tjusiga tuttar ett tag, men det var ju inte riktigt så det var tänkt 🙂

  8. Madeleine

    Jag ser inte logiken i att du ska ha förtur på bb. Syftar på igångsättningen. I normala fall måste man gå över 2 veckor för att bli igångsatt. Att du inte har någon barnvakt är inte skäl nog enligt mig och många andra.

  9. Familjen Lindvall

    Intressant det där med amning. JAg har haft svårt att amma mina barn och sista pumpa jag ut i två månader… vilket jäkla jobb, och nu är jag gravid med trean och har inte långt kvar. Men redan börjar jag oroa mig för hur det ska gå med amningen… vill gärna att det ska fungera men har någon känning av att det kanske inte gör det… det är jobbigt att vara nyförlöst och få hundra olika bud på hur man ska göra på bb med aminingen och att man sen får skuld och att man är dålig förälder att man inte kan amma mm. Skönt att du har kommit fram till ett beslut i hur du vill göra med den biten, önskar jag också har gjort det men det är så himla svårt och laddat känner jag.
    Någon som har kloka råd får gärna dela med sig!!

    Hoppas det nu bebis på torsdag! själv har jag 4 veckor kvar!

    Lycka till! och Kram fram mig Linda!

  10. Carina med tjejligan

    Jag har fått sådana tabletter två gånger och inte haft något problem med att det ändå kommit mjölk och har alltså inte behövt pumpa.

  11. Marie S

    Kan inget annat än att bli liiiite avundsjuk på att du ska klämma ut ett bowlingklot 😉 fastän att jag klämde ut vårat bowlingklot den 14 april 😛 Vilken upplevelse det är, trots att det är vår 3:e så blir jag lika överväldigad av förlossningen varje gång. Lycka till och hoppas att de sätter igång dig på torsdag.
    Marie

  12. May Britt

    Har heller inte kunnat amma några av mina tre barn och kommer heller inte att ens prova nu på det fjärde…men är det inte så att om man inte stimulerar mjölken så den rinner till så lär den ju heller inte komma igång? Har bara fått tablett med mitt första barn och han är född 2001 (och det var efter 3 dygns kämpande med amningen innan de insåg att detta inte funkar. Nåt jag dock hade provat poängtera tidigt..)

    Håller med om att sjukhus idag ger oss som väljer bort amningen dåligt samvete,får oss att känna oss som dumma och elaka. Att vi inte vill våra barn väl…det är ju det här med att respektera varann och ens beslut. Vi är alla olika och har olika förutsättningar!

    Lycka till och hoppas ni snart får se er lilla tolva!! Själv har jag bf 31/8 men min ser ut att ha limmat fast sig där inne 🙂

  13. josefine

    Jag fick absolut INTE pumpa när jag åt tabletterna, eftersom att det gör så att kroppen producerar mer mjölk. Slutade amma tredje dagen dvs min mjölk hade redan runnit till, så det kanske inte är samma då. 🙂

  14. Jenny Cederberg

    Hej. Jag valde att inte amma mitt andra barn, fick tablett och behövde inte heller pumpa ut. Upplever dock samma som tjejen innan i denna tråden, att det är någon sorts amningshysteri. Jag sa till barnmorskan (under ett möte med andra andragångsföräldrar) att jag inte ville amma. Hon blev nästan upprörd, började försöka övertala mig på ett jobbigt sätt, ”du vet att det är det bästa för ditt barn” etc. Önskar er allt väl. Kram o all lycka.

  15. Caroline

    Jag valde att sluta amma efter 3 veckor och fick då pravidel för att mjölkproduktionen skulle upphöra. Gick rätt fort och inom några dagar var mjölken borta.
    Hade ju hunnit få mycket mjölk så var tvungen agg pumpa ut lite grann bara för att lätta på trycket i brösten.

  16. Sophie 8-barnsmamma

    Jag vet några som inte fått tabletter det senaste året då dom slutat ge det på flera ställen, pga biverkningar.
    Och dom har antingen inte fått en enda droppe och vissa vet jag har handmjölkat ur lite för att lätta på trycket. Tänk på att ju mer man pumpar = ju mer stimulerar man och ger signalen till brösten att bilda mer mjölk.
    Kram

  17. ida

    Har 8 barn själv. Har kämpatvoch försökt med dem 4 första men har sen valt att inte amma dem 4 sista. Har fått en tablett vid flrlossningen, har sen inte fått nån mjölk alls.

  18. Karin

    Jag valde att inte amma mitt andra barn. Fick tablett och det bildades ingen mjölk alls. Däremot är Akademiska ett ”amningsvänligt” sjukhus, vilket gör att de försöker uppmuntra alla nyblivna mammor att amma. Pratar om alla fördelar etc. När mitt första barn föddes upplevde jag denna ”uppmuntran” som rena hjärntvätten! Med andra barnet skrev jag därför i förlossningsbrevet att vi (jag och pappan) tillsammans hade tagit ett beslut att inte amma. Vi bad personalen respektera det eftersom det var ett svårt beslut för oss. Jag blev bemött på ett helt annat sätt! Fick hjälp att räkna ut hur mycket barnet skulle ha, de gjorde ordning ersättningen åt mig (hade svårt att röra mig pga snitt). Så mitt tips är att du är väldigt tydlig med att du har vägt för och nackdelar mot varandra, och att beslutet redan är taget. Lycka till!!

  19. Ida

    Får man de tabletterna numera? Jag ammar, men har ett par bekanta som valt att inte amma och de har inte fått tablett. Enligt deras sjukhus har man slutat ge dem (de fick med sin första bebis, men inte när de födde nu 2013)

  20. Susanna

    Jag vet inte själv hur det är (ammat min senaste i 1,5år) men jag låg bredvid en tjej som valde att inte amma alls. Hon fick lite mjölk ändå och pumpade ur och gav sin bebis. Men det kanske är olika 🙂

  21. Susanne

    Jag har aldrig lyckats med amningen, första gången så kom det aldrig igång direkt alls, trots timmar vid pumpen… Andra barnet fick jag tablett men som sagt, hade aldrig ens till ett mål om dan, så det lilla som fanns försvann direkt. Ont gör det ju men så värt det ju! Lycka till på torsdag! <3 styrkekram från ett bloggfans

  22. Linn

    Jag har säkert missat det och undrar av bara nyfikenhet (inte för att dömma) men av vilken anledning kommer du inte / kan inte amma? Har inte följt dig så länge. Men fått för mig att du ammat förut.