Trettonbarnsmamman

Shopping/lunch/fika-date

Idag var det bara jag och Älva hemma så jag bokade in en date med bästa Carola idag 🙂 Hann till Gränby C lite före Carola och började kika runt i affärerna. Till slut dök hon upp med små-killarna och vi gick runt i affärer och shoppade lite. Jag köpte byxor och strumpor till de flesta av barnen och några fick även tröjor. Efter shoppingen åt vi sushi till lunch och barnen fick hamburgare tallrik som var enorm trots att det var barnmeny 😀

image

Givetvis så blev det också en obligatorisk fika efteråt 😉
Tusen tack för idag Carola, Jordan och Jamie ♥

image

Friends forever ♥

Väl hemma igen hann jag vila en kort stund innan det var dags att hämta Thor och Nellie. Victor, Oliver och Alice gick till en granne längre bort för lite lek och nu när de större barnen har kommit hem från skolan så ska vi ta en promenad dit och hämta hem de 🙂

Igår handlade vi lite nya kläder till tolvan också. Inte för att det behövs men kunde bara inte låta bli 😉

image

Helt plötsligt börjar jag samla på vätska i kroppen. Framförallt i ansiktet som är jättesvullen och även i benen. Fötterna har klarat sig rätt bra än så länge…
Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Fast det är ju uppenbart taskigt skrivet. Och väldigt onödigt. Lägg din energi på nåt vettigt och positivt istället!

  2. Eva

    Om du menar mej, så handlar det inte om att ”lägga sej i” deras ekonomi, utan det var en reflektion på shoppingen, liksom man reflekterar och kommenterar vilka saker som helst som hon skriver om.

    Är det nåt jag tycker är trist och löjligt, så är det rövslickeri, där man enbart berömmer och gullar i sina kommentarer i stället för att säga det man känner på riktigt.

    Rakt ska det vara, tycker jag, och med det menar jag inte att man inte kan hålla med om saker, men att ALLTID göra det är knappast naturligt.

    Om jag reagerar på ett inlägg på en blogg, så skriver jag det jag tänker, liksom jag skulle ha sagt det om vi hade stått öga mot öga.

    Sen om det handlar om ekonomi eller nåt annat spelar väl ingen roll?
    Delar man med sej av sitt liv i en blogg så får man väl såklart räkna med att få respons på det.

    Jag gillar den här bloggen, och jag läser och reagerar.
    Så är det bara.

    Och ja, jag ”lägger mej i” mina bekantas ekonomi också, om dom tar upp den med mej. Oartigt vore det väl annars!

  3. Suss

    Varför sitter man här och lämnar så tråkiga kommentarer?? Om Mirka inte hade handlat kläder till barnen hade hon väl fått höra det åxå! Jag och min man har inte ng jättebra ekonomi (lever sedan några år tillbaka under existens). Men vi handlar kläder till våra barn jätteofta för att dom behöver det, mycket är på rea och spontanköp.

    Sen personliga påhopp på hennes vänner??? Hallå eller!! Om du nu känner henne kan du väl säga rent ut än att sitta här och gnälla! Usch och fy för sådana människor!

    Mirka :Lycka till med förlossningen nästa vecka! Ska bli jättekul att se den lilla tolvan på bloggen sedan!

  4. Ida

    Ni som tror att ni har rätt att lägga er i Mirka och Peters ekonomi, brukar ni lägga er i era bekantas ekonomi också? Ni har inte ett dugg med att göra vad de tjänar eller hur mycket pengar de väljer att lägga på shopping, helt och hållet en privatsak. Mirka måste ju kunna skriva om shopping utan att behöva få en massa nyfikna frågor. Tycker det hela blivit ganska löjligt.

  5. Mokicka

    Jag tycker Du skall handla så mycket Du vill och Ni behöver. Fattar inte detta gnäll (avundsjuka). Ni borde väl ha det som ”alla” andra 1 lön + 1 föräldrapeng + 11 barnbidrag+flerbarnstillägg. (ja, ja jag vet att inte alla har 11 barnbidrag).
    Sedan verkar det som om Du Mirka (precis som jag) passar på när det är rea, och kan då fynda till otroliga priser. Lycka till med 12:an och fortsätt kämpa på!

  6. muminmamma

    Hej
    Hur orkar folk lägga sig hur ni har råd att shoppa,ingen har med eran ekonomi att göra med.
    Man behöver inte ha dålig ekonomi bara för att man har många barn.

  7. lissi

    Hej…detta har inte alls med ditt inlägg å göra..älskar din blogg btw..du e grym!!!! Förstår att du shoppar mycket t barnen..d e ju d bästa som finns:-) min fråga är..hur gör man för att sluta med ersättning på natten t 9månaders bebis??? Vet inte hur jag ska göra..han bara skriker om han inte får äta…tack för svar..tänkte om fu har nåt bra tips:-)

    1. mirkak

      Tack 🙂 Det bästa tipset jag har är att du sakta minskar mängden välling på natten…det brukar funka för oss 🙂

  8. Eva

    Det är klart att barnbidragen ska gå till just barnens väl och ve! Men viss fasen shoppar du MYCKET, både kläder och dyrare saker, stup i kvarten.

    Inget fel med det i och för sej, men jag fattar inte att ni har råd.

    Du skriver att ingen har med det att göra, men när du nu hela tiden skriver om din shopping, då blir det såklart så att dina boggläsare har med det att göra.

    Det är ju inte så att nån har snokat fram kvitton ur din plånbok. HOPPAS jag.

    Shoppa på du, men jag kommer ändå att förundras över att ni har råd.
    När mina två ungar var små hade jag också barnbidrag givetvis, men hade då aldrig råd att bara shoppa hipp som happ. Det var stenhård planering som gällde för alla klädinköp osv.
    Gällde det att skaffa en ny TV, möbler eller liknande tog det en evighet att kunna införskaffa sånt.

    Det är en förklaring till min reaktion över era shoppingvanor på enbart en inkomst.
    Barnbidragen är ju bara ett stöd i försörjningen av barnen. Inte räcker dom till nån lyx precis.

  9. Carola Wetterholm

    Vad??
    Skulle jag hitta på nåt sånt? Varför då?
    För din informations skull så ägnar jag mig inte åt lögner, sa jag så så var det sanningen, hur bitter den än kan vara att svälja.

  10. Nellies

    Inte bra ära sushi när man är gravid
    Tycker inte alls om den andra kvinnan på bilden hon gick ut med lögner om ett barn var sjuk gick i skolan smittande hennes
    Det var inte sant
    Vi är flera som reagernade eftersom våra barn går i samma klass
    Jobbig person

    1. mirkak

      Inte för att någon har med saken att göra egentligen men en del av barnbidragen går alltid till nya kläder till de av barnen som just då behöver nytt 😉

  11. Ida

    Det märks inte att du är höggravid, du verkar hålla igång precis som vanligt, imponerande.
    Kul att du och Carola bor så nära varandra, blir ju så mycket lättare att träffas då.