Trettonbarnsmamman

Summer time :-)

Ja jösses vad härligt väder vi har haft idag, jag gnäller inte ett dugg fast det är varmt och svettigt i mitt höggravida tillstånd 😀 Är bara glad att sommaren visar sin rätta sida. Ska tydligen bli regn imorgon men fint igen dagarna efter det så det får vi hoppas på 🙂
Idag åkte vi till Rusta och köpte myggnät till fönstren och jag satte upp de direkt när vi kom hem. Peter tog fram vår lilla pool så barnen fick plaska av sig lite i det iskalla vattnet 🙂 vi har en jättestor pool men det skulle ta minst en vecka att fylla på med vatten så får se om den kommer upp i år alls. Hur gör ni som har egen brunn och en stor pool?

image

Fick fina liljor av Ammie och Conny igår ♥ Någon av barnen tog idag ett fint kort på Älva 😉
När jag fixade med Selinas hår idag så hittade jag nåt som jag hade klarat mig bra utan 🙁 Japp, Lus fabriken har öppnat sig hos oss *suck*. Så jag har kammat och kammat och kammat hår idag. Alla killar har blivit snaggade. Vi har inte varit i kontakt med andra sen tjejerna sov över hos kompisar för ett tag sen så det kanske kom därifrån 🙁 Sist jag kammade igenom de var innan de skulle sova hos sin kusin och då hade de inget… ja ja, bara till att gilla läget och fortsätta med kamningen.
Ikväll har vi roat oss med att slå ihjäl flugor till förbannelse.  Men hur många man än dödar så finns det ett nytt gäng framme och irriterar efter en kvart. Jag blir galen!  Nu ska jag vara stenhård med att få ungarna att stänga dörren när de går in/ut …. gaaah så tröttsamt!
Tack för era tips om olika utflyktsmål ♥ Jag ska kika närmare på ett antal av de så får vi se 🙂
Nu tänker jag gå en ny dödsräd mot flugfän innan jag lägger mig….
Kramis ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Monica

    Hej! Vi har stor pool (så stor att jag som vuxen kan simma i den) och egen brunn. Det tar oss ca 3 dygn att fylla den för vi gör uppehåll ibland för vattenpumpens skull. /Mon

  2. anki

    Med denna i dörrhålet kommer inte flugorna in http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80163253/
    Jag köpte 10.000liter vatten från en firma som körde dricksvatten
    det kostade 1700kr och räckte nästan till att fylla upp poolen vi har
    Nu får poolen vara fylld hela tiden Det går bra vintertid då jag lägger i halvfulla
    vattendunkar som tar upp trycket från isen så inte poolen ger sig

  3. Cissi

    Vi har pool och delar brunnen med 8 grannar så de skulle inte bli glada om vattnet tog slut. Så det vi har gjort är att låna slang från kommunen och kopplat på oss på det kommunala vattnet. Sen får man en räkning från VA enheten. Men man då gäller det att man har en kommunal spolpost nära. Lycka till med poolen.

  4. carola

    vi har stor pool o egen brun tog 2 dygn för oss med några avbrott i vår kommun har räddningstjänsten slutat med att fylla pooler men om de gjort det hade det kostat oss 3000

  5. Sandra

    Roligt med pool ser att du fått det tipset som jag hade tänk ge brandkåren brukar vara villig att hjälpa =) Mindre roligt med löss sällskap hoppas det snart är ett minne blott.

  6. sandra - blivande 3 barns mamma

    Va härligt att få upp pollen. Så här års är det kanon med vattenlek. Vi brukar låna mina pärons då vi bor i lägenhet och inte kan ha egen. Men päronens är lika uppskatta var gång vi är där och badar av oss 😛

    Mysiga bilder och bilden på Älva va socker söt 🙂 Duktiga små fotografer du har där hemma.

    Trist med lösen. Man tycks aldrig gå fri ifrån dem dess värre.
    Ett rätt så elakt tips till fluginvationen är att spreja dem med antinge eticka eller spritt. Inte så djurvänligt men ibland blir to much to much och då får man ta i lite :S
    Hoppas att ni får ett stop på flugorna och kan få njuta utav sommaren i fred!!!!

  7. Kerstin

    Angående er ”lusfabrik” har jag ett tips som jag VET fungerar. Jag begåvades med löss förra året när jag hade haft ett av barnbarnen i knät. Istället för att köpa de jättedyra preparaten på apoteket masserade jag in olivolja i håret. Jag hade googlat och läst att lössen, och även äggen, kvävs av oljan i de köpta anti-luspreparaten. Det var många i min närhet som hade jätteroligt åt det! Men tji fick dom! Jag hade oljan i håret i ca 2 timmar och fick efteråt tvätta håret tre gånger med schampo, men lössen dog! Kanske inte det allra enklaste för de små barnen, men tänkte det kan vara bra att veta.

    Härliga sommarbilder du tagit! Ni verkar trivas fint med er nya boende!

  8. Frida

    Hej!
    Ett gammalt husmorsknep min mormor alltid använde sig av som bodde på stor lantgård med djur var att ställa ut små skålar m vatten och ett par torkade nejlikor i. Vi känner inte mycket men flugorna tycker det luktar fördjävligt och flyr! Har alltid en skål står här hemma och har aldrig flugor i huset?!
    Värt att testa?
    Kram och lycka till!

  9. Karin

    Hej Mirka!
    Kolla upp med räddningstjänsten,
    jag vet att vissa har fått sina poolar fyllda på så vis.

    Så vill jag tipsa om lite dagsutflykter.
    *Alborgen utanför Gävle, det är lite som fångarna på fortet.
    Ungarna har älskat och åka dit, även vuxna gillar det.
    *Tror också gocartbanan i Rörberg finns kvar.
    *Högbo bruk, utanför Sandviken är superfint. Djur, fin lekplats,
    bra ställen att äta matsäck på, bad, fina omgivningar att promenera
    runt i.
    *Parkbadet, också i Sandviken.
    *Framtidsmuseet i Borlänge.
    *Tror det finns nåt som heter typ Naturrum i Älvkarleby.
    *Älgparken i Ockelbo.
    *Vikingabyn i Årsunda, och Strandbaden i Årsunda (utanför Sandviken).

    Kommer jag på flera ställen så skriver jag igen 🙂

    Kram från mig

    1. Karin

      Hej igen!
      Kom på ett ställe till,
      Järnvägsmuseet i Gävle är också något som barn brukar gilla.
      Ni kan ju prova googla på ställena jag tipsat om,
      om det är något som verkar intressant 🙂
      Kram igen.

  10. Tea

    Våra grannar fick vatten från räddningstjänsten som kom med en tankbil. Kolla upp om det går i er kommun.

  11. Maria

    Hej Mirka!!
    Tack för en alldeles underbar blogg, älskar att läsa den 🙂
    När min mamma och pappa fyller sin pool fyller dom den i omgångar, det tar ett par dagar men man har då bra koll på så inte vattnet skulle ta slut i brunnen.. Hos grannarna hade man ingen koll utan fyllde hela poolen direkt och där tog vattnet faktiskt slut rätt som det var..

    Ha en fortsatt bra sommar och lycka till med den nya lilla bebisen 🙂
    Kram Maria

  12. Carola P

    Vi har en stor pool och har egen brunn, men våran är nergrävd så vi behöver inte tömma det utan den är fyld hela året. Men när vi har varit tvungen att tömma den så har vi använt vatten från våran brunn och hoppats på att det inte ska ta slut. Fast det har tagit något dygn att fylla den.

  13. Lina

    Du kanske redan har något liknande i dörren/dörrarna men annars är nåt sånt här himla bra för att stänga ute i alla fall en del flygfän nu på sommaren när man gärna har öppet. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20112011/

    Sätt upp med T ex såna där fjäderspiraler så blir det tätare mot väggen ovanför dörren. Vi har även lagt i något som lite tyngd nere i fållen så fladdrar det inte så mycket heller. Funkar bra för oss.

    Hoppas det löser sig. Surrande saker är inte kul särskilt inte när man vill sova.

  14. Christina

    Nu har jag ingen aning om vad det kostar men när man har egen brunn kan man i de flesta kommuner köpa vatten till poolen via deras VA-avdelning. Värt att kolla upp och kunna få poolen fylld på en gång och slippa oroa sig för brunnen.

  15. Sandra

    Ett par tips till dörren och flugorna; kanske inte världens snyggaste men man gör det man måste;-)
    Häng upp en spetsgardin för dörren som faller tillbaka så fort någon går in/ut. På 70- talet hade man plastband hängande från dörrkarmen som en gardin, också bara att få igenom. Får åt många plastband dock och jag vet inte om det finns nuförtiden!
    Vi bodde nära en svinstia på landet när jag bar liten och vi hade gula klibbiga band hängande i taket som flugorna drogs till och sedan fastnade.

  16. lena åkerblom

    ring branstationen och dom kan fylla på med sin tankbil mot betalning (er härliga familj borde dom bjussa på). Kram till er alla och lycka till med er fina familj. lena