Trettonbarnsmamman

Bm, nejlikor m.m

Inatt testade jag ett tips från min mamma ang dessa förbaskade flugor – Att stoppa nejlikor i lime och hänga upp…flugor ska visst inte gilla nejlikor och vad lime har för funktion vet jag inte riktigt.

image

Om det hjälpte…? Hell no, inte ett dugg 🙁 Vi måste ta oss till någon affär och köpa nät till fönstren innan vi går under av trötthet… Från ungefär klockan 3-3.30 börjar dessa flygfän och sen sover man knappt nåt 🙁 En undran bara om nät i fönster…när det är fint ute så står ju oftast altan el utedörren öppen och det kanske tar bort hela effekten…? Inatt ska jag testa några andra metoder också – jag är smått desperat 😀
Vädret suger idag, lika så mitt humör och även vissa av barnens humör ligger på bottennivå just nu *suck* Försöker bita ihop men det är inte det lättaste idag…
Skulle behöva ta mig tid att gå igenom kartonger i källaren och försöka hitta plats till sakerna men orken och lusten försvinner när humöret är sämst och någon hela tiden gnäller. Tur att det är en ny dag imorgon, den kan bara bli bättre 😀
Idag var jag till mvc. Allt såg bara fint ut 🙂 Hb ligger på samma som sist 103 vilket är bra. Så länge den inte sjunkit så…
Nu går jag och letar upp Peters hörlurar och försöker få till lite middag… 😉
Tjingeling ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Det finns pennor att köpa på Granngården som man drar längst upp på fönstren. Innehåller något gift som gör att flugorna dör och kan dammsugas upp – funkar jättebra. Döda flugor är bra flugor:)

  2. Siv fritz

    Köp Flugpennan ! Drar runt fönstren och så ramlar dom ner och dör. Jag säljer dom, synd du flyttat för jag bor granne med Jossan men har du tur kanske den finns i Uppsala ?

  3. Sophia Brunnberg

    Hej!
    Det finns en penna att köpa som man drar längs kanten på fönstren som gör att flugorna dör..
    När jag var liten hde mina vänner (bodde på en bondgård = mkt flugor) ett draperi av plastband (röda & blå) det kan man tillverka själv för en billig peng, de hängde detta vid ytterdörr och altandörr… Lycka till vad gör lösning du än väljer…

  4. Emelie

    Det finns tråd/bandliknande ”draperi” som man kan sätta vid dörrar mot flugor.
    Man kan säkert göra ett själv om man har den tiden dvs 🙂

  5. Eva Pettersson

    Det gäller att absolut inte ha frukt eller mat framme. Absolut inget sött. Torka upp all spilld mjölk dyl. Städa med Ajax citron och håll mkt rent i köket.

  6. kicki

    Jag fick tips att lägga kryddnejlikor i ett glas vatten och placera ut några st på fönsterbrädan i olika rum, och det funkade faktiskt! tydligen luktar det mkt mer när nejlikorna är blöta och flugorna tycker inte om den lukten! jag var mkt skeptisk till att det skulle fungera, så förvånad blev jag allt, men så glad att va flugfri! 🙂

  7. Ida

    Det är så irriterande med alla flugor som kommer in, vi har samma problem – men jag orkar inte ha någonting hängandes för altandörren så jag har idag satt upp den fula flugspiralen – ful som f*n men jag brukar byta den ofta för att äcklas av alla flugor….

  8. sandra - blivande 3 barns mamma

    Va drygt med flugorna. Det där med nejlikorna var nytt för mig med. Synd att det inte fungerade. Har dock inge bra tips för utom myggnät eller spets gardiner. Att ha myggljus tända under natten är ju inte att rekomendera, men de kan hjälpa mot flugor också.

    Men du!!!! De har ju kört sådan där reklam på tv för ohyra och flugor hör ju dit. Det är typ som en lampa som ger ut UV ljus eller liknande. Kanske en sådan kan vara bra???

    Hoppas att det löser sig med flugorna och va härligt att det såg bra ut hos MVC 🙂

  9. Annika

    Testa den elektriska myggjagaren! För mygg är den det bästa, borde funka på flugor oxå. Och flugpapper, eller klisterremsa, funkar också, men det ena behöver inte utesluta det andra.

  10. Ann-Mari

    Halloj!

    Tror det är ett flugår i år för vi har aldrig haft så mycket flugor som vi har nu… suck!!

    Har testat myggnät med kardborreband i fönstren, funkade hyfsat så länge de satt men kardborrebanden lossnade och det blev rätt meckigt. Har även haft gardin/nät vid dörren med tyngder men med ungar som springer in och ut hela tiden blev det mest en trasa som hängde som ett I i dörren och släppte in precis allt, välkommen bara… suck! Vi lessnade till slut och maken snickrade ihop en nätdörr, enkel modell av fyrkantslist med gångjärn som vi satt upp innanför vår vanliga ytterdörr. På den häftade vi fast myggnät. Högst upp satte vi ett elastiskt band som vi fäst i dörren och sen i en krok i dörrkarmen så att den hela tiden går igen när någon öppnat den. Funkat bäst hitills, toknöjd! Sätts upp på våren och tas av på hösten. Fönstren måste vi göra något åt nu, det blir kardborrelösningen eller ett bygge av ”riktiga” myggfönster i år.

    Flugfångarremsor är effektiva men äckliga, sätts upp någonstans där man inte riskerar att gå in i dem (= panik med klet och fluglik i håret) eller där man slipper se så mycket av dem (blir en del fluglik till slut…). Granngården har en hel del lösningar på flug/myggproblemet också bla olika typer av fällor.

    Lycka till! Ha det gott!

  11. Sarah M

    Köpte senast igår myggnät till fönster o dörrar från netto! 20kr o 39 kr för färdigt nät, man får me kardborre till fönstrena o klisterskenor till dörrarna. Tog även några nät med dragkedjor på så man kommer åt o öppna fönstrena! Dörrnätena va paneler me tyngder i så de blev som draperi! Kunde inte vara smartare, billigare oo man slipper sy!!

  12. Amanda

    Tips, sätt upp nättyg för dörren och längst med sidorna sätter man magneter som då drar långsidorna mot varandra och håller tätt för flugorna, väldigt smidigt ochh det skötrr sig själv så man slipper karrborrebanden..
    🙂

  13. Mimmi

    Jag köpte förra året ett myggnät till dörr som va självstängande (med hjälp av magneter i mitten) funkade det jättebra när vi hade altandörren öppen på natten och våra katter kunde komma och gå som de ville 🙂

  14. Erica

    Mygghelvetena och flugor kan ta död på det allra bästa humöret 🙁 Jag kör med myggnät över allas sängar, som man har i afrika och asien, fanns då förr på apoteket som beställningsvara, fungerar för oss, men passar kanske inte för kattägare 😉

  15. Johannah m. 5

    Hej! förstår preciiis vad du menar. Just nu är det typ svettas ihjäl eller bli galen på flug/mygg jävlar läge. =).Maken och jag hade en sådan där härlig gnäll, tjat, kaosdag idag så han ville att jag skulle dela ut en cyberguldmedalj till alla med fler barn än vi så ta emot. skämt åsido så är ni fantastiska förebilder både du och Peter och jag hoppas ni får vara med nästa säsong i FA tillsamman med familjen Wetterholm om jag fick bestämma. KRAM!

  16. Maria

    Jag har köpt spetsgardin på metervara på IKEA (några år sen men finns nog fortfarande) och sydde en kanal uppe som jag drog en spiraltråd igenom och fäste med öglor. Sen sydde jag en kanal längst ner med och lade in blytråd så de hänger ner. På så vis kan man bara svepa in på sidan om tyget och flugor och mygg stannar utanför. Dörren står på så vis öppen jämnt, man kommer in och ut lätt och inga flugor inne.

  17. jenny

    testa att lägga lagerblad i blomkrukorna eller i närheten av eran säng. funkar på bananflugor.
    nejlikor i vatten hade jämt min mormor vid bordet och i fönster.
    ättika har jag oxå hört att det ska ta bort flugor.
    lycka till..

    trevlig kväll och tack för en härlig blogg.

  18. Helena

    Mirka, du kan ha öppna dörrar hela tiden, gardinerna består av 6 delar a 20 cm med tyngder i botten så man behöver inte svepa dem åt sidan när man går ut/in, kolla på byggvatuhusen, där finns de, lycka till.

  19. Tommy

    Tänkte också föreslå dessa kletiga spiraler. Dom har fungerat i alla tider. Håller med Mia om att det ser kanske inte så fräscht ut 🙂 men de fyller sin funktion. Sedan vet jag inte hur dessa elektriska apparater fungerar? som ska skrämma iväg mygg och flugor. men det måste man ju kunna googla och se några omdömen på.
    Lycka till med att bli av med dem.

  20. Evelina

    Hej Mirka! Jag har ett jättebra sätt att få bort flugor, det heter flugfångare man kan köpa olika som man kan hänga i taket det är ett klister på som flugorna fastnar på det kan finnas att köpa på en vanlig affär annars finns dom på Lantmännen inte alls dyra! Det funkar verkligen har själv haft det det är bäst! 🙂

  21. Sofia

    Hej
    Vi köpte myggnät för dörrar på hornbach och dom funkade superbra, sattes upp med kardborrband 🙂

  22. Maria "Mia" Rydin

    Hej!
    Vi är precis som ni nyinflyttade och ganska trötta efter denna flytt. Och då vill man inte bli störd av dessa ”förbannade” flugor. Vi har köpt klet remsor, ser inte trevligt ut men dom fastnar. Och det är en gammal välbeprövad metod. Var skeptisk i början, men dom fastnar och drar sig till dessa klet remsor. Men man måste sätta dom så att barnen inte når dom, (väldigt kletiga:-)Mvh Mia

  23. Neta

    Jag sätter upp myggnät (som också är gardiner från Ikea) med självhäftande kardborrband, hårda delan runt fönstret inne i karmen, sitter jättebra och till altandörren finns det nätdörrar av lite olika typer, kan va bra innanför ytterdörren också.
    Fläkt i taket sen är ett bra komplement och håller mygg borta.

    Tror på färska starkt doftande kryddor som åbrodd o sånt också t.ex. köket, sen ska du sätta upp en sån här http://www.granngarden.se/product/flugf-lla-bl–med-bete ute på altanen så ni inte får flugor i mat o fika.
    Ni har väl både kor o hästar nära där och då blir det ju flugor.

  24. Ami

    Halloj!
    Jag har köpt spetsgardinerna Alvine Spets 99:-/paret på IKEA och satt upp för dörrar och Lill för 39:- paret på IKEA sitter för fönstrren. Sen har jag lite olika lösningar på om jag har satt upp dem med hjälp av gardinstänger eller cafégardinvajer (både uppe och nere och funkar både för dörrar och fönster. Snyggare än vanliga nät, inget krångel med att ta ur eller sätta i ramar och funkar utmärkt.

    🙂

    1. Eivor

      Jag har satt upp en fläkt i taket snett ovanför sängen. Den får gå på lägsta hastighet hela natten och varken flugor eller mygg ger sig frivilligt in i fläktens vinddrag så jag sover numera helt flug- och myggfritt.

    2. Ami

      Glömde skriva att om man sätter dubbelt med vajer både upp och nere kan man ha dubbla gardiner och då kan man enkelt gå igenom ”i mitten”…jäkla dålig förklaring det där… 🙂 Men funkar super då de flesta små liv inte tänker på att dra tillbaka en gardin som bara hänger…