Trettonbarnsmamman

Hello

Älva sover, några barn leker ute och jag sitter ute och bara njuter av livet 🙂

image

Notera pojken bakom till höger om mig 😀
Har hämtat ett paket, en mammaklänning som jag beställt och köpte hem glass till barnen

image

Nellie smaskar i sig glass 🙂
Det verkar som att Fnulis håller på att överger sina ungar, hon är knappt med de alls och försvinner så hon är borta låånga stunder. Fluffis går ibland och lägger sig hos de istället när Fnulis är borta. Idag har Peter köpt ersättningsmat till de små så vi får hoppas på att de reder sig bra ändå 🙂
Har läst runt och även fått massa tips från vänner som kan mera om sånt här så jag är inte så orolig längre 😉
Nu ska vi äta lite sen lunch ( hade en lika sen frulle ).
Kram kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Bra att pojken kissar utomhus. Tänk om han hade kissat ner sig inomhus! Min 5 åriga pojke pottränar nu pga av omogenhet. Det går dåligt. Han kissar på sig hela tiden. Han fattar inte skulle jag kunna få något tips?

  2. Tilda

    Vet inte om ni redan har gjort det, men ungarna ska börja äta riktig mat nu, det bästa är att ta något som är lättuggat, vet att många uppfödare använder nötfärs. Lådan ska de små redan kunna gå på, det är jätteviktigt att tänka på att klumpbildande sand är livsfarligt, ungarna kan äta sanden och så fastnar den i magen, så använd endast icke klumpbildande. Kan vara svårt att lära så stora ungar att äta ur flaska, försök endast om de går ner i vikt. Det är för övrigt dags för avmaskning på ungarna, köp kolla masken på apoteket, man ska inte använda maskmedel om man inte är säker på att ungarna har mask.

    Men det viktigaste av allt: släpp INTE ut Fnulis!! Såg på en tidigare bild att hon var ute, om det är tillfälligt eller ej vet jag inte, men oavsett är det inte bra. Lika så att låta kattungarna vara ute, de kan få vara ute lite i en inhägnad men jag skulle säga att de är för små för det ännu, vid 7-8 veckor hade jag först vågat låta de små vara ute.

    Bryr sig barnen mycket om ungarna? Det kan nämligen vara så att Fnulis inte känner sig trygg och att det är därför hon överger ungarna, se till att hon har det skyddat och lugnt, även om jag förstår om barnen vill vara med de små nästan hela tiden så är det inte bra för varken kattungar eller Fnulis.

    Lycka till!

  3. Marie

    Hur gamla är Fnulis ungar?

    Det kan vara så att honan börjat komma i löp igen och därför är ute för att leta upp en ny hane att para sig med. Jag skulle se till att hon hölls instängd med sina ungar så att hon inte går ut och blir på tjocken igen!

    När ungarna börjar bli en fyra-fem veckor så är det annars normalt att mamma katt tar sig lite mer egentid, men det du skriver om att hon knappt är med ungarna är inte riktigt okej och där måste man gå in och styra lite som matte&husse. Kattbebisarna behöver ju sin mamma och i mesta möjliga mån bör man se till att de får dia sin mamma istället för att nappa.

    Lycka till från Marie, siamesuppfödare

  4. Susanne

    Ha ha, att göra det i naturen är det bästa:-)
    Ni verkar ha fått det riktigt bra i det nya huset. Perfekt med stor tomt för barnen och bilfritt. Hoppas ni kommer trivas bra.

  5. Jenny snart 3 barnsmamma ( om 3 v)

    Hej. När vi fick våra små kattungar så fick dom smaska i sig lite barnmat (från ca 4-5 mån) och ersättning innan torrfoder lätt introducerades, det tyckte dom va jätte smarrigt.