Trettonbarnsmamman

Vad hände liksom???

Ni som har följt mig en längre stund vet ju att jag och matlagning går inte hand i hand 😀 Och vissa rätter misslyckas jag i stort sett alltid med oavsett vilka recept och tips jag följer….tex köttfärssås! Jag har gjort otaliga tappra försök med att få minst hälften av familjen att gilla köttfärssåsen jag lagat men det har banne mig inte gått så bra med den saken 😀
Idag vågade jag mig på den utmaningen igen….eller rättare sagt så fanns det bara köttfärs i frysen och inga andra alternativ att laga mat av 😉 så jag ”svängde” ihop en köttfärssås snabbt och sa direkt till barnen att det var det enda i matväg denna dag så ät eller var hungriga 😀
Sen hände nåt!?!  Alla åt….allas tallrikar blev tomma…8 barn av 10 tog påfyllning….de hade velat ha ännu mera men då var maten slut!
Jag är i chock!!!
Nu försöker jag helt febrilt komma på exakt hur jag gjorde dagens sås – vad exakt hade jag i egentligen?? Måste fan skriva ner det så jag kanske kan lyckas lika bra nästa gång 😀
Jag kan fortfarande inte fatta att kastrullerna blev helt tomma…!
Ett bevis på att det omöjliga kan ske 🙂 Nu måste vi banne mig köpa en triss också 😀

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Brittinger

    Tänkte först skriva att jag kokar ihop såsen kanske 30 min när man kryddat klart.
    Men jag googlade på Markus Aujalay och läste hans köttfärssås.
    Han låter såsen koka 45 min- 1 timme.
    Så jag var rätt ute koka såsen ordentligt.
    Jag ska också prova Markus köttfärssås nästa gång.
    Ha de nu så bra och ta det bara (så bra det nu går) lungt och skönt på erat sommarlov.

  2. Anna

    Vi har alltid i KALVFOND, soja, vitlök, lökpulver, lite tacokrydda, salt o peppar i vår köttfärssås, för att göra den lite krämigare så har jag i matlagningsgrädde. De få gånger som jag inte haft i kalvfond (då det varit slut o man glömt köpa hem) smakar köttfärssåsen inte alls gott.

  3. Kinna

    Det viktigaste för smaken är att man bryner färsen ordentligt, tills den får färg. Annars blir smken lite fadd.

  4. Lotta n

    Ha ha roligt.

    Du kanske kryddar för lite. Jag använder alltid kycklingkrydda, lite vitlök ( inte så det smaka vitlök) soja, Heinz chilisås, eller taco sås om det finns över. Använd ett litet packet fläskfärs och ett stort med nötfärs. Nötfärs ger bra smak i sig.

    Häl över köttfärs i e kastrull till de små och ta en halv tesked sambal oelek eller lite torkad chili ( bara pyttelite) och smaka av, jag tror dom kommer gilla det.

    Mixas morot och paprika ger också bra smak.

    Tomat och paprika pesto är också gott

    Låt det koka in ordentligt och snåla inte med salt och peppar.

  5. Karin

    Känner igen mig med barn som inte äter hemlagat..
    Men vår lille son ääällskaar förskolematen, hm hm tänk tänk…

    Dom har givit ut en kokbok på de mest uppskattade förskolerätterna som barnen älskar. och
    när jag läser recepten så är allt väldans enkelt lagat, inga krussiduller här inte..

    Tex kättfärssås: Finfördela köttfärsen. Bryn den och ha i tomatkross. salta och peppra OBS inte mycket peppar. ev lite tomatpure. Klar

    Jag som allrid har i lök paprika. ibland svamp och morot, men det går inte, rena smaker ska det vara:)

  6. Moa

    Marcus Aujalay (kanske stavade efternamnet fel) gör den godaste köttfärssåsen jag någonsin ätit. Efter att ha provlagat denna har vi aldrig serverat något annat i det här hushållet. Det finns med all säkerhet ute på nätet någonstans om du googlar, annars finns den i boken ”Marcus pasta”. Äts med lika god aptit av såväl treåringar som vuxna, och innehåller dessutom morötter och rotselleri. 🙂

    Kram, ha en fortsatt fin helg.

  7. kerstin

    Jag tror att det var miljön som var avgörande. Allt är nytt och spännande. Varför säjer alla förskolelärare att alla barnen äter sååå bra?

  8. Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

    Bästa receptet på köttfärssås. Jag gör till 6 personer så du får nog dubbla. Garanterat barnvänlig. 500g köttfärs, 1 burk passerade tomater (du behöver inte ta allt, beror på hur såsig du vill ha den), 1 burk creme fraiche, 1 grönsaks buljongtärning, 2 vitlöksklyftor en matsked soja. Bryn köttfärsen och ha i resten. Låt puttra en stund. KLART. Bärja med hälften av passerde tomaterna, addera efter hur såsig du vill ha din sås. Jag gillar att krydda med timjan men det är ju inte alla som gillar det. LYCKA till 🙂