Trettonbarnsmamman

Gunga, blommor m.m

Idag har det då regnat, varit soligt och även åskat vartannat….så fort barnen har gått ut för att leka så har det börjat regna igen 😀 eftermiddagen bjöd i alla fall på lite bättre väder och lyckan var stor när pappa kom hem och hade med sig en ny gunga till Älva. Stackars lill-fia har ju inte upplevt det roliga med gungor ännu så det blev en lyckad premiär-gungning för henne 🙂 Hon tyckte verkligen om att gunga och satt där i säkert en timme 🙂

image

Peter kom även hem med en stor kruka liljor till mig ♥ De har han nu planterat ute på trädgården vilket man kunde göra enligt texten på blommorna. Så nu får vi hålla tummarna att de inte dör inom en vecka 😉 De vackra pionerna som finns på tomten håller också på att slå ut när som helst 🙂

image

Peter planterade även vår lilla äppelträd och Älvas körsbärsträd som givetvis fick flytta med oss 🙂 Hoppas att de också gillar sin nya ”bostad”.

Grannen har några katter de också. Utekatter som är mera vilda än tama enligt grannarna. På kvällarna kommer en av deras katter till vår tomt och bråkar med stackars Fluffis 🙁 Även Fluffis är ute heltid numera och trivs bra med det förutom bråken med grannkatten. Finns det nåt vi kan göra åt katternas tjafs eller går sånt över med tiden?

Idag äntligen fick jag hem ett paket jag beställt till tolvan – En babynest från Cinolino. Tyget har jag valt och gillar det skarpt 🙂 Tänka sig att det mesta är klart inför tolvans ankomst – jag är tidigt denna gång 😀 Kläder har jag inte tagit itu med ännu dock och det får nog dröja ett antal veckor med de innan det behövs göras 😉

image

Tolvans snygga babynest 🙂
Imorgon hoppas vi på att bli helt klara med gamla stället, vi får slita järnet för det men vi ser samtidigt fram emot att få ägna all vår tid till nya huset 😉 Vad ska ni hitta på under helgen?

Idag kom jag också ihåg att boka en tid till nya mödrarvården. Några av er rekomenderade hjärtat i Uppsala och strax innan vi flyttade ringde jag dit och lämnade 2st meddelanden men ingen har ringt tillbaka till mig så det fick då bli den mvc som jag numera tillhör 😉 Det blir säker jättebra, jag är ju inte direkt någon nybörjare i detta och det är bara ett par besök det handlar om innan det är dags att föda 🙂 Den 26/6 ska jag dit.

Vi är sugna på att hitta en ny ( <— bättre begagnad ) bil till mig. Jag har aldrig riktigt gillat min nuvarande bil även om den funkar som den ska i det stora hela.

Vi är mest inne på en sån här bil

En Renault Grand Escape 7-sittsig.

Någon som har en sådan?? Är det en bra bil?

Förhoppningsvis hittar vi ett lämpligt objekt innan semestern 🙂

Nu ska jag göra kväll och samla på mig massa nya krafter till imorgon…

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jonella

    Min pappa jobbar med bilar så jag har lärt mig en hel del jag skulle skarpt rekommendera wolkswagen-touran, eller toyota när vi pratar stora bilar. renault har alldeles för mycket fel generellt, det har min sambos föräldrar fått erfara flera gånger tyvärr. sambons föräldrar har även en wolkswagen-caravell och är nöjda med den, men den känner nu väl till sedan tidigare?

    hoppas det löser sig,

    ha en skön midsommar!

  2. Jessica --sagasshow.com

    Vi har precis sålt vår Renault Espace, Superbra bil som har en plastkaross, så om man inte har tid eller tycker om att laga rost så är den underbar. Vad gäller plats så tog vi ut alla barnens säten och fick då plats med en hel delad bokhylla. Så den ser inte så stor ut, men har ett enormt lastutrymme. Den har en skön nybilskänsla även om man hittar en lite äldre modell. Bästa bil jag haft och vi har 7 barn.

  3. Emelie

    Jag rekomenderar verkligen en toyota corolla verso! Dt är en grymt skön bil att åka i, med 7 säten!

  4. Carina

    Hej!
    Jag var sugen på en sån bil när jag skulle byta för ett par år sedan men det fanns så få begagnade till salu här i närområdet då och jag var tvungen att ha en bil så jag köpte en Dacia. Billig i inköp, 7 säten och våra stora tonåringar sitter också jättebra längst bak. En bra bil för att ta sig från A till B. Inte mycket lull lull som kan krångla men då inte heller någon lyxkänsla i bilen men allt beror ju på vad man är ute efter. Jag är toppen nöjd med våran bil.

  5. Kärringen i Skogen

    Orkar inte läsa andras kommentarer idag. Men mitt enda och BÄSTA tips är att du helt enkelt kastrerar din katt. Då slipper ni bråk med andra katter och kattungar.

  6. Weronica

    Katterna kommer nog bråka ett litet tag tills dom kommer överens om sina revir,
    det lugnar nog ner sej snart! 🙂

  7. Sofie

    Hej!
    Ang Renault så var jag och skulle köpa en ”ny”(begagnad) bil för några veckor sen och tittade runt på olika bilar. Dock avrådde till och med bilhandlaren mej från att köpa fransk bil, då de är dålig kvalite, dyra att laga, strular ofta med både det ena och det andra, kamrem som går sönder fast de är nyligen bytta enligt konstens alla regler mm mm. Denna bilhandlare hade inget personligt intresse av vilken bil jag skulle välja eftersom det var en begagnadbilhall som inte är knuten till ett specifikt märke, men det är klart man KAN ha tur och få en helt underbar bil med men jag skulle inte våga chansa:)

    Lycka till i bildjungeln!

  8. Idah

    Hej på Er! Min sambo är Renault tekniker och hans svar på din undran ang denna bil är att den är dyr att äga och att reparera. Annars är det en väldigt bra bil.:) Generatorerna brukar ibland gå sönder på dessa bilar.
    Lycka till med nya huset och tolvan. Hoppas vi får se mer av Er i familjen annorlunda framöver.
    Kram Idah

  9. Anna Halmearo

    Vi har en 7 sitsig renault espace. Jätte nöjd, bra med utrymme för alla trots bilbarnstolar. Jätte nöjd!

  10. Camilla

    Hej

    Jag måste försvara och rekommendera Renault! vi har haft 3st privat och 3 st i företaget, och är nu inne på våran 4:e både privat och företaget. Vi har aldrig haft några problem med dem, vi har haft någon helt ny och någon som är köpt begagnad. Vi har haft Megan,Kangoo bl a.

    Det är bland de trafiksäkraste bilarna, har haft otur 2 ggr, en gång klämd av en lastbil, en gång kört på ett stackars rådjur i 70km/tim. Båda gångerna klarade jag och barnen oss med blåmärken efter bälten, bilen skyddade oss. Så valet för oss är enkelt, men alla har olika erfarenheter.

    Vi servar , tvättar, tankar, besiktigar våran bilar inget annat.

    Lycka till och hoppas ni hittar en bil som passar er familj. Glad sommar!

    1. Caroline Ö

      Måste hålla med! Renault är underbara bilar! Självklart finns det väl skitbilar,precis som det finns med ALLA bilmärken! Min sambo jobbade på Bilia för några år sedan och han tog hem alltifrån Espacer till Renault Trafic som tjänstebil! Jag älskar dessa bilar! Vi äger en 9-sitsig Renault Trafic idag och det är en riktig trotjänare! Att köra en sådan stor bil skulle du klara galant,det är jag säker på! Jag började övningsköra med en Trafic! Det enda man får tänka på är att dom är lite längre (stor röv ;)) och kräver lite mer svängutrymme i vissa lägen,annars är det inga konstigheter att köra en sådan bil! Renault Espace har vi ägt en också och hade aldrig några problem med den.. Smaken är som baken,delad! =)=)

  11. Maria F

    Min rekommendation får bli…….inga franska bilar…..en Renault modell kallas till och med
    Renault ”migrän” ( heter megane egentligen) ;). Vi har ägt både Renault och Peugeot och jaaaaa dyrt bilägande!! Men såklart kan det finnas måndagsex av alla bilar och det kanske är det vi drabbats av. Nu kör vi en Ford Galaxy en 2010 och ja, supernöjda! Billig service, går att köra på etanol och kamkedja istället för rem. Lycka till med bilköpandet. Gillar din blogg skarpt!!

  12. Monica

    Hej!
    Glöm Renault det är bara skräp har kört mycket både megane o kangoo + att jag jobbar på en bilväerkstad som får in mycket kangooos bara fel o mycket dålda fel som inte syns men nåån lampa som lyser eller nån varningsignal etc

  13. Pernilla

    Hej
    Vi kör Ford s Max, supergott om utrymme. 7 snitsig vid behov annars falls bakre delen ner och då har man större lastutrymme. Vi har bara 3 barn men med denna bil kan alltid kompisarna få plats med. Bra körkoport och, provkör tror inte du kommer att ångra dig.

    Kram och lycka till i nya huset

  14. Elin

    Skulle aldrig.rekommendera Renault till någon. Hade en laguna och det var fel på fel hela tiden. Kamremmen var dyrast av alla bilmärken, för man behövde plocka ut hela motorn för att byta. Kolla upp såna saker, det var ingen kul överraskning att lägga över 12000 på kamremsbyte! Lycka till med bilvalet!

  15. Helena

    Hej Mirka tack för en jätte bra blogg. Vi har precis en sådan bil o vi e super nöjda den e sååååå bra 🙂 har inte krånglat någon gång. Har en urbanjungle dubbel vagn som ja kan köra in utan o fälla ihop, om ja tar ut ett säte där bak. Kan varmt rekommenderas.

  16. Lina

    Vi har en toyota previa årsmodell 2005 ( senare årsmodeller kommer ej till Sverige) 7sitsig.
    Jag har aldrig varit så nöjd med en bil som jag är med den, så den rekommenderas!!!Säger som en av de föregående också välj ej Renault, de har elproblem. Har haft 3 olika modeller och alla har haft elproblem. Lycka till i bilsökandet!

  17. Misan

    Hej! Jätte bra blogg du har. Jag ville kommentera lite kring bilen….vi har haft en renult grand scenic, liknande årsmodell och den var ju jättefin, skön och hur praktisk som helst MEN…..jättttteeee mycket teknikstrul som kostade MASSOR hela tiden. Lampor som varnande och blinkade och hastighetsmätare som la av, displayer som slocknade och vi la ut typ 35000 på två år i bara sånna reparationer som är svindyra att laga. Kompisar och andra kring oss hade likadan bil och fick samma fel oftast också. Så mitt råd…NEJ INTE DEN bILEN! Men ni kan ju kanske ha tur också och slippa krångel 🙂

  18. hanna

    Eftersom att era katter har ”inkräktat” på de andra katternas revir kommer de troligtvis att fortsätta bråka ett tag framöver. I bästa fall blir de till slut vänner (eller står iaf ut med varandra), och i värsta fall jagar grannens katt bort era från dennes revir.

    Vi bor i ett radhusområde och har byggt ett högt staket med nät runtom tomten för att hålla katterna borta från vägen och grannar. Det går ett par tre grannkatter här som våra katter har väldigt svårt för att acceptera, så de bråkar alltid genom nätet – även fast de har sett varandra i säkert 2-3 år. Våra katter verkar även se marken utanför nätet som deras revir, förståeligt eftersom att de var ”ensamma” i området förut och dessutom får gå där i koppel. 😉

    För er del kan det slå åt vilket håll som helst, men om ni märker att det på ett eller annat sätt inte funkar så rekommenderar jag er att i alla fall kika på att näta in hela eller delar av tomten! Det är bra ut flera synvinklar!

  19. Jenny

    Mitsubishi grandis är annars en bra sju-sittsbil. Vi är supernöjda med våran. Mitsubushi i huvudtaget har vi vat nöjda med, och då hade vi även en sex-sittsare i space wagon-serien.

  20. Katarina

    Kan inte något om katter och blommor men bilen är bra 🙂 har en sådan och vi gillar den alla stolar har riktiga bälten något som var viktigt för oss när bilen inköptes.

  21. Annelie

    Som tidigare skrev, de vaktar sitt revir men kastrerade katter slåss mindre! Visst du kan spruta vatten på dom men jag är ganska säker på de kommer tillbaka i alla fall för att du är ju inte alltid ute och katter är smarta 🙂 tabasco runt liljorna så slipper du liljebaggar som äter upp dom för dig, ej testat själv men läst 🙂

  22. Helena

    Vi har en Renault Grand Senic (skulle tro att skillnaden är att våra 2 sista säten är ”fäll upp” ur golvet vilket gör att man inte gärna sitter där som vuxen)
    Jag älskar den iaf =) Smidigt med separata säten som går att ställa in åt alla håll när man har bilstolar, vi får t.o.m. plats med 2 bakvända stolar brevid varandra bak! (Britax TwoWay & Acta Graco Cosmic Comfort) Jag kör antingen stadskörning eller motorväg och ofta med släp bakom så för mig ligger den i snitt på 0.8l/mil.

    Mycket trevlig och känns inte större än en kombi (fast Escape är väl större?)

  23. Neta

    Va mysigt för lilla Älva 🙂
    Ja du planterar blommor och jag rensar bort och kastar, har man haft i 25 år brer dom ut sig 😀 Liljorna får du säkert glädje av i många år, men se upp för liljebaggarna. Träden måste ha mkt vatten om dom ska etablera sig igen, tänk på det om det blir soligt. Ta bara inte bort dom om dom ”dör” i år, dom kan komma igen nästa år för det. Fast Peter verkar ju både kunnig och intresserad så det fixar ni nog.
    Katterna vaktar väl bara sina revir, det går nog över men du kan ju spruta vatten på dom om du inte vill ha dom där. Då brukar dom inte komma igen. Passa för grävlingen också, mkt sånt här. En tog grannens katt förra året.
    Mvc som du tillhör har jag gått på båda tjejerna, det är kanonbra där. Lika vårt Bvc härute som ju är integrerat med distriktan, samma sköterskor.