Trettonbarnsmamman

Recept – Rabarberpaj

 

Jag bakade 2st gudomligt goda rabarberpajer här om dagen och här kommer recept på de 🙂

RABARBERPAJ

Havrebotten: 

175 g mjukt smör

3 dl vetemjöl

1,5 dl strösocker

1,5 dl havregryn

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och rör i vetemjöl, strösocker och havregryn.

Tryck ut degen i en pajform.

Nagga degen med en gaffel.

Förgrädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter.

Fyllning:

Ca. 4 stjälkar rabarber

1-2 msk potatismjöl

ca 1 dl strösocker

Rensa rabarbern och skör de i ca 1-2 cm långa bitar. Blanda rabarbern med potatismjöl och strösocker.

Häll rabarbern i pajformen med den förgräddade havrebotten.

Knaprig topping:

75 g smör

2,5 dl havregryn

1,5 dl strösocker

Smält smöret och blanda ner havregryn och strösocker.

Låt svälla i cirka 2 minuter.

Strössla toppingen över rabarberfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av

ugnen i ca. 25 minuter.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. FörortsPappan

    Låter sjukt gott med knaprig topping! Hade allt varit knaprigt/crunch här i världe hade livet varit så mycket godare…

  2. Loella

    Tänkte tipsa om en rabarberpaj jag gjorde härom dagen :0) använde receptet till ananaspaj (sån med crème fraîche o ägg i smeten) men bytte ut ananasen mot rabarber, som jag hade kokat i sockervatten la i ett par frysta jordgubbar oxå :0). Därefter silade jag bort vätskan o la de kokta rabarberna i smeten. Ett tips, de var verkligen supergott!