Jag bakade 2st gudomligt goda rabarberpajer här om dagen och här kommer recept på de 🙂
RABARBERPAJ
Havrebotten:
175 g mjukt smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 dl havregryn
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och rör i vetemjöl, strösocker och havregryn.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga degen med en gaffel.
Förgrädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter.
Fyllning:
Ca. 4 stjälkar rabarber
1-2 msk potatismjöl
ca 1 dl strösocker
Rensa rabarbern och skör de i ca 1-2 cm långa bitar. Blanda rabarbern med potatismjöl och strösocker.
Häll rabarbern i pajformen med den förgräddade havrebotten.
Knaprig topping:
75 g smör
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
Smält smöret och blanda ner havregryn och strösocker.
Låt svälla i cirka 2 minuter.
Strössla toppingen över rabarberfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av
ugnen i ca. 25 minuter.
Tusen tack för receptet – det ska jag prova inom kort 🙂
Låter sjukt gott med knaprig topping! Hade allt varit knaprigt/crunch här i världe hade livet varit så mycket godare…
Mums så gott – tack för receptet! Kram
brun farin är svin gott i
Tänkte tipsa om en rabarberpaj jag gjorde härom dagen :0) använde receptet till ananaspaj (sån med crème fraîche o ägg i smeten) men bytte ut ananasen mot rabarber, som jag hade kokat i sockervatten la i ett par frysta jordgubbar oxå :0). Därefter silade jag bort vätskan o la de kokta rabarberna i smeten. Ett tips, de var verkligen supergott!
Gillar du kokos så ska du byta ut havregrynen till kokos! (bara till toppingen) 🙂
Den måste jag sno av dig. Min paj var sur som räven häromdagen.