Trettonbarnsmamman

Hejdå-fika

Dagen började med oroliga barn och en stressig morgon. Jag behövde skjutsa Alice och Oliver till skolan i morse då de skulle besöka polisstationen i Enköping med sin klass och hade inte hunnit i tid om de åkte med skolbussen. Är inte så van att behöva ha mig själv, Thor, Nellie och Älva klara redan till kl. 7.20 plus att Alice och Oliver tjatade stup i kvarten om när vi skulle åka. Stackarna var så oroliga över att komma försent och missa allt 😀 Till det hade jag resten av ungarna som sprang runt överallt och letade efter våra försvunna kattungar! Fnulis har nog inte riktigt gillat att jag har varit uppe på loftet och röjt och därmed stört henne och ungarna för under natten hade hon flyttat på de och barnen hittade inte de hur mycket de än letade 😀 Jag och de mindre barnen kom iväg i tid och resten av barnen kom också iväg till skolan medans jag var borta.

Kattungarna hittades i en banankartong med skridskor i, uppe på loften. Flyttade tillbaka de men under dagen har Fnulis flyttat på de igen till en annan låda. Har försökt att komma på något bra ställe för de där de får lugn och ro men just nu i det värsta flyttkaoset är det ganska omöjligt att lösa den biten tyvärr 🙁 Det är inte som tur är många dagar kvar och i nya huset har vi ett bra vrå åt de små 🙂

Jag har bakat under förmiddagen 🙂 Till en hejdå-fika på förskolan 🙂

Det blev:

image

Citronmuffins med hallon-frosting och riven vitchoklad på

och

image

kärleksmums 🙂

Fikat blev uppskattat av både barnen och fröknarna och nu har vi alla verkligen börjat inse det faktum att vi snart skiljes åt vilket känns vemodigt. Barnen har verkligen älskat sina dagiskompisar och alla de har även fått en plats i mitt hjärta. För att inte tala om fröknarna Jenny och Jossan som är helt enkelt best of the best ♥ Vi alla kommer att sakna er alla oerhört mycket ♥

Peter, Kevin och Benny åkte efter middagen till nya huset med ett lass med grejer. Jag väntar hem några barn som har varit hos Naemi och Leon och snart ska allihopa i säng. Är själv rejält trött idag och bara längtar att få komma i säng och samla på mig nya krafter 🙂

Tjingeling ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annika

  Åh snälla Mirka, jag vet att du måste vara sjukt upptagen men jag skulle så gärna vilja veta hur du gör hallonfrosting…….har du ett recept??

  Kram i flyttkaoset!

 2. Eva

  Det låter väldigt rörigt för kattmamman och hennes ungar.
  Håller med ”kärringen i skogen”.

  Glöm nu bara inte att gosa mycket med mamma och ungar, så dom inte blir ”vilda”.
  Att ha kattungar tar tid, om dom ska bli ”bra” och trygga katter.

  Det kom ju väldigt olägligt med kattungar mitt i flytten… Hoppas allt ska gå bra ändå!

 3. Emelie

  Men mums vad mycket gott du har bakat!
  Klart det känns tungt och lämna,men ni kommer få det så bra i nya huset.
  Hoppas Fnulis och kattungarna kommer till ro.
  kram

 4. Kärringen i Skogen

  kattmamman flyttar per ”autamatik” sina ungar en gång. /minst/ se till att ni har en låda med nåt av det i som fanns när hon födde dem.. Stäng till en dörr till ett rum och ha henne och ungarna i lådan där. Gärna en vanlig pappkartong där ni skurit ut ett hål för henne att gå ut och in i. samt att ungarna tar sig ur den när det behövs, för vid femte veckan ska du vänja dem med kattlådan, det gör du enklst genom att ha allt i samma rum. Kan du inte ha dem i din sängkammare, det har vi. Där har vi dörren stängd och släpper ut mamman nån gång om dan när hon vill.. Om hon ska hålla på och flytta och ni liksom ska ”bestämma” var hon ska vara då kan det faktiskt gå så illa att hon struntar i kattungarna.. Å att mata alla dessa med flaska, det vill du inte, tro mig…..