Trettonbarnsmamman

Funderade lite djupare igår

Efter att ha läst vissa kommentarer igår så satt jag och funderade lite djupare på de och det handlar om detta med anonymitet, att som bloggare blotta sig för alla som vill läsa m.m

Jag förstår er som inte vill/orkar registrera er för att kunna ställa frågor till mig – Jag själv är rätt lat och struntar oftast i saker där man måste hålla på och registrera sig m.m…..och det är inte för att jag vill vara anonym utan jag ids bara inte ta mig den tiden som det tar att göra det 😀 Och som en av er skrev så har ju de som skriver dumma saker vunnit på sätt och vis och så långt tänkte jag mig inte i den saken heller. Ibland är jag lite för snabb och impulsiv utan att jag tar mig tid att tänka lite djupare i saken. Jag väljer att hålla blogresponsen öppen igen för det är trots allt mest trevliga saker som tas upp där och jag vill inte saka bort de på något vis bara pga vissa som inte klarar av att visa respekt. Så jag fortsätter som vanligt och bara blockerar dumheterna 😉

Sen till detta med att vi som bloggare får tåla lite mera och faktiskt stå ut med även negativa kommentarer……

Jag håller med om att alla har olika åsikter och ibland skiljer åsikterna åt väldigt mycket – så är det ju då alla människor är olika vilket är precis som det ska vara. Fy vad tråkigt det vore om vi alla var kopior på varandra och tänkte och tyckte i exakt samma banor. Jag tycker om att höra hur andra ser på saker och ting även om de inte delar just mina åsikter. Jag har inget emot att någon ger mig negativa kommentarer för många gånger så kan de få mig att stanna upp ett tag och verkligen tänka på saken och ibland så får man till och med en aha-upplevelse typ ” shit, just så hade jag inte alls tänkt på den saken!” Så negativa kommentarer är inte alltid så negativa egentligen 😉

MEN som jag skrivit så många gånger tidigare så finns det gränser för allt. När vissa bara spyr ur sig galla och respekten i kommentarer lyser med sitt frånvaro så har man gått för långt 🙁 Hur öppen min blogg än må vara så accepterar jag inte rent elakhet! Och det finns inga regler som säger att jag faktiskt måste tåla sånt. Varför skulle jag? Bara för att jag bloggar öppet? Bara för att vi har varit med i ett program på tv? Inget av det gör väl mig till en känslolös människa. Lite så här ser jag på saken:

Ni är mina vänner som får ta del av mitt liv, på gott och ont. Precis som mina vänner och bekanta i min närhet så är ni alla olika och har olika sätt att leva och tänka och jag gillar att ha olika sorters vänner. Jag förväntar mig av mina vänner att de ska säga det de tycker och anser även om det ibland kan vara något negativt eller mindre roligt att få höra. Man blir aldrig fullärd som människa utan livets skola är ända tills man dör och man lär sig nya saker varje dag. Jag bjuder in mina vänner och bekanta in på livet ungefär som jag gör med er läsare. Sen går man ju tyvärr ibland på minor, även när det gäller vänner. Jag accepterar inte vad som helst från någon som ska vara en vän och ibland har jag fått göra vissa val och avslutat vänskaper. Precis så gör jag med de som saknar respekt i sina kommentarer här – jag kan inte hindra de att fortsätta läsa min blogg så länge den är öppen för alla men jag håller de förövrigt utlåsta och ger de inget utrymme med sina kommentarer, de blir inte publicerade.  Egentligen är ju saken det samma och inte tror jag att många tål massa skit från sina vänner som de faktiskt först´har låtit ta del av deras liv ….? Förstår ni hur jag tänker här? Hoppas det 🙂

image

Det var lite av mina kvällsfunderingar igår 🙂

Jag trodde att jag skulle jobba idag och traskade iväg till dagis som vanligt kl. 9, klädde av oss och gjorde mig redo för dagen. Jossan ( fröken ) skrattade gott åt mig ” jaha…tänkte du jobba idag?” 😀 Det är inte så många barn på dagis på fredagar så jag behövdes inte då 😀 Stannade ändå kvar på en fika innan vi gick hem igen 🙂

Har jobbat med en recension istället, inte klar ännu men måste få i mig lite lunch först innan jag fortsätter med den….

Kramis ♥

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofi

    Tycker att du har helt rätt negativa människor finns alltid ibland lär man sig något av de ibland blir de bara för mycket.
    Jag har följt varje avsnitt av familjen annorlunda och det känns så skönt som tre barns mamma å se de när man känner sig som mest ”nere” i allt få höra om er som fixar det med så många barn och jag blir alltid så imponerad om strukturen och ordningen ni trots allt har i eran familj DET får mig å tänka att fixar Mirka det med så många barn så klart fixar jag det med tre.. Du har alltid hjälpt mig igenom vaknätter trötthet sjukdommar och allt annat som följer med små barnslivet…. Fixar DU det så fixar jag också det fast man inte sovit på två dar.. så TACK

  2. Kärringen i Skogen

    Granskar du alla kommentarer nu eller vad är det som gör att du skriver man ska registrera sig? Var? Hur?

    1. mirkak

      Här på bloggen är allt oförändrat och nu är det åter igen öppet för alla på blogresponse ( min frågelåda )

  3. carina

    Vad har det för betydelse varför de vill ha ett tolfte barn, Åsa? Viktigast är väl att man gör vad som känns rätt för en och att man är lycklig och trivs med sitt liv. Läser man Mirkas blogg så verkar hon lycklig och trivas med sitt liv.

    1. Finns många orsaker

      Det finns många orsaker till att man skaffar många barn. — man kan inte använda p-piller eller annat skydd… man gör det av religiösa skäl… man gör det för man får betalt under tiden (faktiskt ÄR det en orsak hos en del) — man gör det för att man vill känna sig behövd (så länge barnen är små och ammas och inte kan klara sig själva på nåt vis/finns dokumentärer om detta—man säger man gör det för man älskar barn(fast gör man det verkligen, hinner man med, det kan diskuteras i all oändlighet)..det finns hur många skäl som helst… ,men saken är den att man behöver inte redovisa för NÅN annan varför… det är upp till var och en,,,,,

  4. Åsa

    Ida och Matilda, är det ni som för den här bloggen? Förstod att jag inte skulle få några vettiga förklaringar. Det måste ju vara fler än vi som skakar på huvet åt detta sjuka betéende!!!!

  5. Susanne

    Jag tycker det är kul att följa din blogg och brukar skriva här ibland. Jag förstår inte varför man måste skriva elaka saker, ingen tvingas ju att läsa din blogg liksom.. De som har den där elaka sidan måste ju må väldigt dåligt i sig själv el med sitt liv. På ett sätt är det synd om dom. De borde göra nåt som gör de glada istället. Om ingen kunde va anonym på nätet så hade det varit bra på mååånga sätt. Ha en bra lördag!

  6. LILITH - boktokig mamma med Borderline

    Jag kunde inte sagt det bättre själv. Att människor tycker annorlunda än en själv är en sak, det kan man uttrycka med respekt. Men när folk enbart är ute efter att såra, trycka ner och vara elaka är en annan sak. Då kan man hålla det för sig själv istället för att gnälla om att man inte får tycka annorlunda och man är ju bara ärlig och bla bla bla.

    Jag har kommentarsgranskning på min blogg för de idioter som enbart vill skriva enbart elaka saker (oftast i samband med att jag skriver om vårdnadstvisten) har ingen rätt att få komma till tals på min blogg. Min blogg, mina regler. Man behöver inte hålla med mig, men man kan uttrycka sina åsikter på ett respektfullt sätt. Gör man inte det så blir man inte heller publicerad. Skriver du något som du aldrig skulle säga ansikte mot ansikte, då ska du inte heller skriva det.

  7. Åsa

    Jag och min väninna kan inte bli kloka på VARFÖR ni skaffar ett tolfte barn, räcker det inte nu????? VARFÖR VARFÖR????? Förklara hur ni tänker?

    1. Ida

      Vad har du och din väninna med det att göra? Jag tror personligen att den enda anledningen till att man väljer att ha en stor familj är att man trivs med det. Måste det finns en massa anledningar till allting? Det viktigaste måste ju ändå vara att man gör det som känns bäst, oavsett vad omgvningen tycker. Så ursäkta att jag lägger mig i detta, ville bara få säga det.

    2. Matilda

      Förmodligen för att dom vill ha ett tolfte barn. Det förstår väl en 5-åring. Men det kom inte du och din väninna fram till?

      1. Nanna Hansson

        Men egentligen är ju frågan väldigt intressant. Inte skriven i en så påstridig ton kanske och kanske inte som ett påhopp.

        Jag tänker såhär, det är ju intressant hur vi alla väljer olika. Det är spännande att höra vilka tankar som lett fram till de beslut man tagit. Och så är det ovanligt i Sverige idag att aktivt välja att skaffa ett tolfte barn så därför blir det liksom lite kittlande att fråga varför valde ni att göra såhär.

        Själv har jag valt att ha fem barn och nu är jag nöjd men hur kan jag veta det egentligen. Andra är nöjda med ett barn eller två. Varför vill vi ha så olika många barn?

        Ibland kan jag bli påhoppade för mina fem barn och då tvingas jag på något sätt tänka inåt och stå stark och glad i mitt beslut. Ibland när alla är magsjuka samtidigt så undrar jag också över varför jag vill ha fem barn…. men det går ju över.

        Jag är helt säker på att du Mirka och din man klara en tolva och du måste verkligen inte ge en förklaring till varför ni valt att skaffa en tolva. men jag tror det är sunt och naturligt att fundera över varför olika människor gör olika val.

    3. Annika K

      Och varför behöver ni fundera på det?

      Mirkas och Peters val.. För att de helt enkelt vill

      Lev era egna liv istället

      1. Nanna Hansson

        Ja jag vet, jag ska leva mitt liv och alla andra gör som dom vill. Du har rätt. Jag menar inte egentligen att vara otrevlig men jag är kanske nyfiken?

        Ibland funderar jag på hur andra har det och kanske finns där fler som gör det. Jag tänker ibland på hur det skulle vara att va kungen, tänk vilket märkligt liv. vad skulle inte media kunna skriva för tokigheter?

        Eller tänk hur det skulle vara att va elit idrottare, undrar om man får äta godis då?

        Eller tänk om jag var fembernsmamma i ett slumområde. Skulle jag överleva?

        En fundering jag haft är om jag skulle klara att fly från krig och smugglas till ett säkert land och vandra genom berg och öknar med alla mina barn.

        Och ja jag har funderat på hur livet skulle bli i min familj om jag hade ännu fler barn, tex 12 barn. (När jag var liten drömde jag om att ha 14 barn 7 flickor och 7 pojkar…drömmen har ”gått över”)

  8. Kärringen i Skogen

    Jag skrev att man måste även kunna tåla lite negativt ibland, och att vissa kanske ställer obehagliga frågor. Men det får man ju stå ut med i alla medier samt i verkliga livet.Livet är inte bara att hålla med om allt och att tycka att allt är rätt. Visst, du dlear med av din vardag på gott och ont, men vad blir en blogg och dess kommentarer om allt bara är solsken och att alla måste hålla med. Då kan du ju ta bort kommentarsfuktionen helt. Vad jag däremot INTE gillar, det är ren och skär anonym elakhet. Jag registrerar mig gärna men hittills har det gått att skriva ändå.

  9. Titti

    Det klart att ”folk” ska få tycka och tänka vad dom vill om de bloggar de läser. Men kan inte ”folk” tycka och tänka det för sig själv då? Måste ”folk” ha nån slags verbal touretts och spy ur sig allting? När jag växte upp lärde jag mig ”har du inget snällt att säga, var tyst” och lite samma borde gälla för vuxna(?) människor här. Har du inget snällt att skriva, skriv inget.

  10. Ida

    Väldigt klokt skrivet. Om man ändrar på saker för att det finns personer som bara vill förstöra så vinner ju dessa på ett sätt. Själv tycker jag det verkar väldigt krångligt att registrera sig så det handlar mer om det.

  11. Erica

    Jag har inte fått några negativa skriverier än på min blogg, jag är ju bara en liten okänd bloggare, men jag skulle inte publicera dom. Det är ju min blogg, jag bestämmer själv vad jag vill ska synas där. Jag tycker det är viktigt att man förmedlar en trevlig och välkomnande stämning på sin blogg, och det gör man ju inte med en massa skitkommentarer som bara mobbar en. Så jag håller med dig, DU bestämmer här.

  12. Karolina

    Hej Mirka!

    Jag har följt dig ganska länge nu och jag vill bara säga att jag tycker att ditt språk har utvecklats mycket under tiden! Så det kommer säkert gå bra med dina studier. Lycka till!

  13. Nanna Hansson

    Fortsätt du bara att radera elakheter med gott samvete. Ibland så säger/skriver man saker på ett sätt som tolkas på ett helt annat sätt än det var tänkt…Jag skulle nog vilja ha en radera-knapp även i verkliga livet. (Speciellt på sånt jag själv råkat säga i ”fel” situation.)

    1. Lilian

      Håller med Dig. Det om är skrivet kan bli så helt annorlunda än vad man tänkt beroende på t.ex hur läsaren betonar orden i meningen.Har själv råkat ut för att mail jag skickat blivit helt feltolkade,som tur är var det till 2 av mina systrar,så det reddes snabbt ut.Efter dessa ”missöden” läser jag alltid om ett par gånger om jag tycker någon skriver något dumt.Men en raderaknapp i verkliga livet som du föreslår hade varit toppen ibland.

  14. Ewa

    Ja visst kan man bli ledsen och sårad! Sen undrar jag också hur en del människor tänker när de ger sig rätten att smutskasta eller bara vara oförskämda?
    Varför har de rätten att bete sig så?

    Kram till dig från mig

  15. Louisefoto

    Förstår hur du menar Mirka och ja tycker du gör helt rätt med att göra så man MÅSTE skriva sitt namn när man kommentrar. Ja tycker de är en självklarthet o skriva sitt namn när man kommentrar hos någon och visst kan man tycka illa om personen o de den bloggar om men man kan faktist hålla de för sig själv , Man behöver inte va elak på en blogg
    ja tycker de är så omoget o kommentrar anoymt.
    Ha en fin helg Mirka
    din blogg är super bra
    kommentrar inte jätte ofta här men kände att ja va tvungen nu

  16. pia

    Härlig fredag på dig =)

    Du resonerar helt rätt och visar nu att dumheternas människor inte segrade=)
    Tycker att du bjuder på en fantastiskt härlig o rolig blogg och den följer
    jag i ur o skur! Önskar dig o din härliga familj en skön o härlig helg,
    kram till dig:)

  17. Birgitta

    Hahaaa, glömskan är ålderns bäste vän! Jaa du, tänkte precis samma sak, då segrar dumheten! Men Mirka, en seg liten finska, ger sig väl inte så lätt…hoppas jag! Och du,skit i alla negativa kommentarer! Ha´t så gott, kramar om ♥